Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 5 januari 2011

Bondbrudar & animaprojektioner

Ett födelsedatum där ingenting var rätt gör att hela inlägget utgår.

3 kommentarer:

Havsörnen sa...

Hade Honor med i en kommentar häromdagen, men noterade inte att hon tidigare förärats ett blogginlägg. Måste dock korrigera din födelseuppgift:

https://www.astro.com/astro-databank/Blackman,_Honor

22 aug 1925 06:00, Plaistow, ENG (A)

"Frank C. Clifford quotes her for data except for year (Year confirmed at Registry), British Entertainers 1997"

Till yttermera visso kan jag citera en gästkolumn signerad Blackman i mirror.co.uk från oktober 2015: "At the age of 38 I also became the oldest Bond girl". GOLDFINGER kom 1964.

Det andra datumet hittar jag i stort sett bara på sajten 007james.com och indirekt i några referenser till hennes ålder i artiklar från 00-talet.

Klockan sex var AC i gradexakt konjunktion med Solen och Regulus i LEJONET.
Merkurius konj. Mars (vass tunga) i LEJONET
Månen konj. Venus i JUNGFRUN
Jupiter i SKYTTEN
Saturnus i VÅGEN
Rahu i KRÄFTAN

Tycker också att den paranta damens vitala stil och klara blick passar bättre in på Lejonet än Skorpionen. Intensiteten fås av Mars + Solen. Judoträning inför rollen i tv-serien Avengers gav mersmak, "Honor Blackman's book of self-defence".

"When I was 10 or 11 I knocked out two boys who were bullying my brother," she told The Telegraph in 2012. "I can’t stand bullies."

Jill St. John (med en IQ på Mensa-nivå, tydligen) har också Solen och Mars i LEJONET. AC och Månen i VATTUMANNEN. Venus i TVILLINGARNA femte huset. Tyckte bäst om henne i den mörkbruna peruken som Tiffany Case hade på sig för ett ögonblick. "Providing the collars and cuffs match..."

Seaward sa...

Supertack! Ett att de äldsta datumen från när jag började samla och innan nätets källor fanns. Jag dubbelkollade aldrig innan jag skrev det här, fast även AstroDatabank har med åren korrigerat en del av sina uppgifter och därtill rejält.

Du har så rätt i din kommentar till rätt karta. Jag ska förära detta i mina ögon oemotståndligt kungliga Lejon ett nytt inlägg så smångingom. Ännu en perfekt representant för Regulus och Lejonet om noterar det övergripande som du kallar "parant". Jag ser istället styrka och en integritetet som utgår ur människan. Jag har känt flera kvinnliga Lejonascedenter (utan att ha blivit ihop med någon av dem) och de har alla haft samma integritet och Härskarens självklara öppenhet men samtidiga behärskning...

Den andra du nämner tillhör också mina favoriter bland Bondbrudarna... Personkemi existerar även genom vita duken...

Havsörnen sa...

Stark, självständig och intelligent hade jag som beskrivning av typen, men skrev inte. Integritet var ordet. En representant för kungahuset ringde upp Honor Blackman 2002 för att meddela att hon skulle tilldelas titeln CBE. Hon svarade blankt nej:

"They ring you beforehand to ask if you’d like to accept, and I think they were quite shocked when I declined," she says. "But since I'm a republican I thought it would be somewhat hypocritical to pop up to the Palace ... Not like Sean (Connery), who accepts a knighthood but never comes here, doesn't pay tax here and supported a yes vote in the referendum."