Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 1 januari 2011

Astrologiskt omen om sextrakasserier

En dansk motorsportschef internutreds för sextrakasserier (DN, AB, Expr). Svenska racerässet Tina Thörner intygar att det handlar om en ren slempropp. Horoskopet är just av den typen där man kan förvänta sig att svaga själar trillar dit på zodiaksymbolikens störningar:



Faktum är att Kris Nissens svaga punkt är exakt densamma som vem som helst kunnat se i Madonnas egendomliga privatliv över årtionden med hennes allt mer bisarra val av män och toyboys: det är den primitiva sexdriftens Mars i egocentriska Väduren som attackerar Kräftans, kvinnans tecken. 

I fallet Madonna kan man naturligtvis undra om det är en manlig ande inlåst i en kvinnlig kropp, men i danskens fall råder ingen tvekan om att Mars attack mot Venus i det sårbara kvinnotecknet indikerar en överhettning ("förhöjd libido") som drar mot en förråad och plump sexuell stil.

Mycket mer kan inte sägas eftersom danskens sinnelag/Måne byter tecken mitt på dagen. Den största risken tror jag finns under dygnets första hälft, med Månen i venusianska Oxen som upprepar varslet om störd och egocentrisk sexualitet. 

Med Månen inne i Tvillingarna försvinner visserligen inte den primitiva sidan, men möjligen passar Mån-Tvillingarna (kommunikation) bättre med racersporten. Tvillingarna kombinerade med Vädurens enkla passion för fart och action tyder kanske mer på motorsport än en Måne i Oxen. Men jag har knappt studerat några motorsporthoroskop och vet inte vilka tecken som dominerar den branschen. 

På rak hand minns jag bara två sparade horoskop, ett för Mario Andretti, Sol-Vattuman med Mars-Lejonet i opposition (en stark och typiskt "heroisk" natur). Samt: Ronnie Peterson, sedan länge ett dödsoffer för motorsporten. Han var också Vattuman, men nu attackerade Mars i 90-gradersvinkel.

Helt klart har vi redan en trend här: tre män, tävlingsmänniskor, och alla med sin Sol (livet) under attack från vålds-, olycks- och sexplaneten! Men bara dansken har sin Sol i Kräftan, tecknet associerat med kvinnan.

*****

Det är naturligtvis inte fel att se en tydlig betoning på Skytten i horoskopet som har med allt äventyrande och gränsöverskridande att göra. Ett gränsöverskridande för Nissen är uppenbarligen sexuellt uppförande, och kombinationen av självbehärskade Saturnus och hämningslösa Jupiter i Skytten är en aningen motsägelsefull kombination.

Att denna slitning av typen "kör/bromsa" kopplar an till Mars, bara understryker det egendomliga i baggens hetsiga attack mot det kvinnliga könet (Venus). Det här kan vara omvända steken jämfört med Madonna: dansken upplever sig ur kvinnligt perspektiv, fastän i manlig kropp, och vill att Tina Thörner ska antasta hans organ!

För märk Thörners rapport: det var Nissen som ville att hon skulle "angripa" (Mars) hans "kvinnliga" sexualitet (Venus)! Alltihop är så bakvänt att jag lägger ner försöken att reda ut danskens psykologiska störning.

*****

Bonusspaning

En sökning bland 4.500 horoskop på alla Kräftor med Venus nära Solen och båda under attack från Mars i baggens tecken ger åtta träffar. Förutom Madonna även:

  • Erik Axel Karlfeldt - poet, symbolist, vägrade Nobelpriset
  • Feargal Sharkey - rocksångare i punkbandet Undertones
  • Fidel Castro - diktator
  • Li Ka-shing - världens 14e rikaste entreprenör (Forbes 2010), filantrop, asketisk livsstil
  • Seymour Itzkoff - psykolog, en av de 52 som undertecknade manifestet att "g", generell intelligens (och g-variationer mellan folkslag), faktiskt existerar
  • Stanley Kubrick - filmregissör med öga för det mörka och dysfunktionella (ultravåld och perverst sex)
  • Vera Rubin - astronom som betvivlar sin egen teori om mörk materia

Apropå Li Ka-shings (påstått) frugala livsstil, är Mars-i-Väduren att likna vid en soldat till fält. Dvs, raka motsatsen till komfortsökande Vågen mittemot. Det är logiskt att finna den här militanta naturen behålla sin "rakt och enkelt"-attityd även när pengarna flyter in.

Sångaren Sharkeys korta solokarriär efter punkbandet reagerade jag negativt på: han projicerade via sångtexter entydigt en bild av sig själv som en emotionellt störd människa, ur stånd att älska kvinnor! Kanske något att ta med till funderingarna över såväl Madonna som den danske racerteamledaren!

Inga kommentarer: