Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 30 december 2010

President & våldtäktsman (svart Skorpion)


President och våldtäktsman är en så udda kombination att ett horoskop bara måste ritas upp! Israels förre president Katsav utmanar tydligen förre president Clinton i grenen maktens tarvlighet, och går definitivt längre - slutligen dömd för våldtäkt var det tydligen bara toppen på ett isberg av sexuella ofredanden mot arbetskollegor (DN).

Och varför blir man inte förvånad av att i samband med ett driftliv helt ur spår ännu en gång finna Vattenelementet dominera totalt? I det här fallet t.o.m. via Skorpionen, sexualitetens tecken! 

Den verkliga astrologin gör det sannerligen inte lätt för dess utövare. För det går inte längre att upprätthålla den falska egocentrerade västastrologin som slår dunster i ögonen på folk genom att göra alla 12 tecken jättebra och superschysta. Det är de inte. Vart och ett beskriver en distinkt princip och det är t.ex. logiskt att hitta mer psykopatologi i Vattentecknen där själsliga strömningar lätt kan smutsas så att symboliken tar sig abnorma uttryck.

I det här fallet är Skorpionens symbol bara halva historien för patologins rötter kryper i den försåtliga och tafsande Kräftan. Det är där vi åter hittar den fallna Mars (Skorpionens härskare), precis som i fallet kapten Klänning. 

I det här fallet är den dessutom kombinerad med diktatoriska Saturnus som aldrig ber om lov. I termer av syn på det motsatta könet slår Katsav vida horoskopet för den gay sångaren som runt jul i AB kritiserade kristendomens heteronormativa äktenskap men oavsiktligt råkade avslöja sin egen nedvärderande syn på kvinnor och hur simpel han egentligen var som inte såg annat än homoanspelningar i berättelserna om Jesus och lärjungarna.




Det här är bara själva dygnet uppritat, utan klockslag och planeternas faktiska husplaceringar. Men man kan fråga sig vilken betydelse det har att det här märkliga horoskopets enda aspekt från den sammangaddade härden av ondska (Mars och Saturnus är "naturliga illgärningsmän") går mot den orörda ungmön Jungfrun. 

Är det en mental fixering att vilja befläcka eller ta sig friheter? Jupiter, i Jungfrun, står egentligen för välvilja och expansionslusta, men här är den jovialiska planeten skadad ("detriment"), vilket antingen kan läsas som en överdriven tendens att knipa ihop eller som en ovanlig profitlystnad. Till denna rebus tillstöter så Saturnus/Mars-komplexet - som inte respekterar ett nej! Spåna själv fram implikationerna.

Obs. Jag har inte gjort någon systematisk studie av den här härvan, och det är oklokt att utgår från att alla individer med samma kombination är lagtrotsiga eller bufflar. I just det här fallet stämmer emellertid horoskopet förunderligt väl med verkligheten, precis som det brukar vara med den sideriska zodiaken.

*****

Bonusspaning

För att åtminstone få några träffar bland 4.500 sparade horoskop förenklade jag den israeliska ex-presidentens kritiska signatur något och sökte enbart på den miserabla kombinationen av Mars och Saturnus i Kräftan som bas för en Sol i Skorpionen. De fem resulterande träffarna var faktiskt intressanta!
  • Bette Middler
  • Björn Eriksson
  • Cornell Campbell
  • Goldie Hawn
  • Marianne Samuelsson
Förre Rikspolischefen Eriksson påminner oss om att det är svårt att förutsäga på vilken sida av gränsen mellan gott och ont ett horoskop befinner sig! Uppenbarligen har ex-presidentens bedrövelse i Björn Erikssons fall varit hans arbete att hålla efter kriminella element. Dvs, andra faktorer i hans horoskop indikerar rimligen att han inte var bärare av patologin själv utan snarare adresserade den! (Samtidigt sökte han upp dessa djupa psykiska motiv för en karriär...)

Vad gäller Bette Middler, som i brist på skönhet brukar kallas "stark" eller "rolig", förstår jag varför hon valt roller som hon gjort. Här finns något av vulgariteten som i ex-presidentens fall ledde till en fullt utvecklad våldtäktsman!

Aktrisen Goldie Hawn har också spelat så mycket på sin (i mina ögon ringa) sexualitet att hennes stjärtvickande i alla filmer nästan blev till en parodi. Helt klart skorpionvittring i det horoskopet med.

Cornell Campbell är likt polischefen en av "de goda", en religiös reggaesångare från Jamaica. Jag har dock påpekat en uppenbar blindfläck hos honom i det här inlägget. Arketyperna tenderar att komma grupperade, så inlägget om sångaren börjar med en annan figur - en studie i sexuell degradation och mord!

Samuelsson, till sist, är den sparkade landshövdingen från strandtomtsskandalen 2009. Den har kommenterats, apropå Mars/Saturnus och Kräftan, vattenbryn och privata ägor. Minns också att Samuelsson sen blev sexbrottsutredare! Båda inläggen här.

Det tycks som om vi hittat ett astrologiskt mönster som röjer en sämre variant av Skorpionen, även om man som Rikspolischefen kan välja att ta strid mot förruttnelsen.

Inga kommentarer: