Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 16 december 2010

Brottarhulken, sensationalistisk showman.



Hulk Hogan verkar ha ett kul och primitivt röjarliv. Tumult med paparazzi på bröllopet stämmer på något sätt med hans yrkesroll som stökig underhållningsbrottare (AB). Och hur exakt hans livsväg stämmer in på horoskopet!




Nyckeln till wrestler-horoskopet är den gynnsamma ömsesidiga receptionen mellan inga mindre än Solen och Månen. Att wrestling är Kräftans tecken i kvadrat kan väl ingen missa! Det är den djuriska instinktssidan i människan som söker freda sig men här genom principen "anfall är bästa försvar". 

Varifrån kommer den principen? Jo från Solens disponent Månen som i Lejonet gör som påfågeln, spärrar ut sin fjäderdräkt för att se så farlig ut som möjligt. Eller, säg så här, en reaktiv Måne som överreagerar på basis av Solen i Kräftan vars livsuppdrag det är att värna och skydda. Då får vi typen som smäller till bara för att han tror det är anfall på gång. Kriget mellan Eld och Vatten - "sensationalism" på mänsklighetens primitivaste nivå.

Men det är också Månen i Lejonet som står för underhållningen, den dramatiserande delen av Kräftans osköna och helt desperata kamp på liv och död. Det är Lejonet som förmår göra livet till en lek, inte Kräftan tagen för sig.

Vi bör ha en stor del Eld/Vatten-varelser bland dem som älskar idrott.


Krabbans okända sida: dess lätt triggade aggression
och tendens att hamna i mentalt/fysiskt låsta lägen!

Jag noterar dock att Kräftascendenten har mindre än två minuter kvar över Augusta Georgias östra horisont. Strax efter 6.13 knäpper helhusmetoden till och första husets innehåll byts ut mot Lejonet. 

För mina pengar kan klockorna på sjukhuset mycket väl ha gått lite fel så att  Hogan istället föddes under en Lejonascendent med Månen i första huset. I praktiken spelar det ingen större roll för vi har fortfarande skyddsinstinkten och blåsa-upp-sig-tendensen sammanlänkad i ömsesidig reception!

Faktiskt, tar man all data med sig sig till den kinesiska Ho Lo Li Shu-metoden finner man att Hogans födelse ligger ungefär i mitten av en klassisk kinesisk "tvåtimmarstimma". Det blir inga övergångsproblem just för honom.

Den här tiden, säger det kinesiska systemet med dess sällsamt distanserade fågelperspektiv på de mänskliga små ödeslotterna, var ämnat åt "en människa som bevarar sin egen position genom att slunga andra åt höger och vänster". [1] Låter det som Hulk Hogan, brottaren?

Ödet är ett mäktigt ting. Vi får exakt de roller vi var menade att spela. Och allt bygger på vilka vi var och vad vi gjorde i tidigare liv. Allt som sker, sker med extrem konsekvens, men spelplanen är så mycket större än man först kan tro.

*****

PS. En läsarkommentar i AB nämner att Hogan är kristen. Den livsfilosofiska sidan tänkte jag inte ens på att studera i den här blixtsnabba studien som enbart fokuserade den uppenbara showmannen i Lejonet (Solens disponent Månen)!


_____

1. Det kinesiska piktogrammet HUAN skildrar en flod som vräker allt åt sidan när den översvämmad bryter sig väg genom terrängen. Samtidigt beskrivs vatten som sig själv ständigt trogen. Just det här vattnet är således sin egen natur trogen genom att vräka omkull andra. 

Känns symboliken från protektionistiska Kräftan och dramatiserande Lejonet igen? Hulken bygger muskler, har mörka solbrillor och spökar ut sig i största allmänhet, inte bara för att han är en entertainer. I botten har vi den fallna Mars i Kräftan - prominent i första huset (eller som en gnagande osäkerhet i 12e huset). Troligen är han en väldigt rädd människa innerst inne. Och då blir det mycket väsen för ingenting. Påfågeln spärrar upp fjädrarna i en "pre-emptive attack". Ett fascinerande enkelt horoskop, detta.

Inga kommentarer: