Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 30 december 2010

Berns vd & astrologisk desinformation

Redan tidigt i bloggens historia upptäckte jag att den låga graden av samverkan mellan Vatten- och Luftelementet tog sig allsköns uttryck. Således har en något oformlig tolkningsparameter resulterat. Ibland har den gått under namnet "social utstötning" eller "marginalisering", ibland har den kallats "dissociation". Stundom deskriptivt, som "förluster vid översättningen". Men också som fullt medveten och avsiktlig "desinformation". Eller på hederlig svenska: en lögnare.

VD:n för underhållningsetablissemanget Berns salonger i Stockholm har ett horoskop som upprepar samma mönster som fick mig att för andra gången inkludera ordet desinformation i en rubrik: skeptikern Garvarn. (I det första fallet, Wikipedias grundare, var "syndromet" generellt, som ett bakgrundsbrus, snarare än specifikt via en direkt planetaspekt som sammanbinder ett Luft- och ett Vattentecken).

Jag hörde faktiskt rocksångaren Plura Jonsson med ett praktfullt dissociationshoroskop slingra sig undan frågor om kokaindomen på morgonradion. Han krönte sin hala och slemma insats genom att prata om en publik som sjöng med i refrängen fast de aldrig hört låten! Så låter den mytomani som inte ens bemödar sig att vara logisk. 

Plura: Mars i Vatten attackerar psyket i Luft - se även rockartisten Sean Tyla i inlägget Identitetsmyter & Identitetsångest - samma lindriga mentala störning och samma fallenhet för urbota ointelligent mytomani. Från Tylas repertoar kan t.ex. nämnas en höjdare ("Tropical Love", 1978) där sångaren förklarar att enda skälet att tjejen inte fått upp ögonen för honom är att "våra ögon ännu inte mötts"! Men naturligtivis. Helt klart Plura-nivå på den logiken.

Vad om Bernschefen som uppenbarligen ljuger (AB, blogg) om de slavvillkor bakom kulisserna hon låtas ovetande om? Så här ser det haveriet mellan de logiskt formulerade orden (Luft) och instinkten (Vatten):



Det är Mars som från Fiskarna (samhällets olycksbarn) underminerar trovärdigheten hos kommunikatören Tvillingarna. Jag har inte i detalj studerat alla varianter som kan uppstå, men det slår mig att måhända Merkurius (logik, kommunikation) hemma i Tvillingarna hade blivit en bättre lögnare än Venus, som dock är en emotionell planet. 

Här skapas således en överhettning mellan Mars och Venus (förhöjd libido) men glappet mellan det emotionella Vattnet och den intellektuella Luften ger "förluster vid översättningen". Precis som jag sade om den gay sångaren som "råkade" välja "fallna kvinnor" för att blamera det kristna (heterosexuella) äktenskapet tycks information läcka ut bakvägen ur det här astrologiska syndromet - saker faller bort eller sanningen kommer oavsiktligt fram trots mörkläggningsförsök.

Som sagt, det finns en uppsjö av intressanta och yttringar där Vatten och Luft kommer samman. Ofta relaterar de till den logiska kapaciteten eller, på ett djupare plan, till individens känsla för sanningen. Luft och Vatten kan skapa sig formidabla kulissväggar för att slippa krypa till korset och är den kanske mest psykopatologiska av de fyra elementens kombinationer. Det kan ge människor i total självlögn, tills sammanbrottet räddar sanningen ur kidnappningsdramat.

*****

I horoskopet ovan introducerar jag också en mix av färgkoder som egentligen relaterar till två olika tolkningsplan: den grönblå Vatten/Luft-störningen är en intressant sida i horoskopet. Men här pågår också, på ett annat plan, en ful störning i Tamas guna, Mörkrets kvalitet. Det luktar lögn och mörkläggning även från den här konflikten, som involverar tre tecken och den sataniska axeln (100% inomvärldslighet). 

Jämför t.ex. chefens Saturnus med den hos unga utbytesstudenten Amanda Knox som skar halsen av sin rumskamrat och sedan blånekade. Hon har naturligtvis en värre attack från Saturnus i dödens tecken riktad mot Lejonet, men det intressanta här är kvaliteten Tamas - de ger perfekta pokeransikten. Det går aldrig att få ett ärligt ord ur dem, om det inte ligger i deras eget intresse. 

Se t.ex. BP:s Svanberg som har samma Måne i Kräftan som Bernschefen. Dvs, en revirinstinkt som är perfekt för en som har till uppgift att spjärna mot insyn i Kräftan (Det Privata) och verksamhetens inre förhållanden intill döden. Naturens blinda försvarsmekanismer är exakt det som gör planeten Jorden till helvetet. Det är här saker proppar till sig för att folk väljer egenintresset före sanningen (sanning är frihet). 

Som rekryteringsverktyg är Astrologin alltför vasst, för den ser fläckarna människans ego dissocierat sig så effektivt från att hon individuellt - eller kollektivt, som med svenskarna - faktiskt tror sig vara förträffligast i världen!
:-)

Likväl, den instämmer i att det i Stockholm arbetar slavdrivare i kvinnokroppar. Det är sanningen bakom desinformationen från Berns. Hade företaget varit helt ärbart hade det återspeglats i felfria horoskop hos ledningen.


Inga kommentarer: