Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 7 december 2010

Astrologin om Assanges kapitulation

Klockan halvtio Londontid överlämnar sig den efterlyste Julian Assange åt polisen (AB, SvD, DN - enligt Expressen arresterades han).

Tidpunkten ger "mind food" för dem som studerar astrologisk symbolik.

Ta t.ex. arrestens planet, Saturnus, som här lägger en "frysande" aspekt på Solen i Skorpionen (huvudperson i sexualitetetens tecken) och placerar denna i tolfte huset. Vi ska återkomma till detta ofria hus.



Men först en jämförelse med "efterlysningshoroskopet" jag kommenterade här och som såg ut på detta vis:



Vad som har hänt sedan augusti var att expansiva och lyckobringande (ibland sanslösa) Jupiter i retrograd rörelse backade sig ur sitt härskarläge i Fiskarna. Under några månader har den befunnit sig i Vattumannen.

Fiskarna kan löst sägas korrelera med dess "naturliga" hus, det tolfte, som bl.a. representerar fängelser och andra slutna institutioner. Såväl tolfte som Fiskarna har mycket med hemlöshet att göra, exil eller landsflykt.

Det fascinerande här är Jupiter helt nyligen stannade upp, blev stationär, och åter började röra sig framåt genom zodiaken. Igår, måndag, gjorde den åter entré i Fiskarna, fångförvaringens tecken, och dygnet därpå överlämnar sig Assange på en polisstation. Fiskarna har troligen en viktig roll att spela i hans horoskop, men tyvärr är hans födelsetimma okänd.

Intressant är också att Mars under detta kvartal då Assange befunnit sig på fri fot tillryggalägger sitt klassiska kvartsvarv - den räta vinkeln indikerar i indisk astrologi och västerländsk stress eller problematiska situationer. De senare kartans sexual-, krigs- och olycksplanet påminner alltså om den synnerligen besvärliga anhopning av förhöjd libido (Mars + Venus) i kombination med tvång (Saturnus) som förpestade augustihimmelen.

Man kan finna det talande att Assange går in på poliskontoret EXAKT när vidareutvecklingen av det dramat inte bara står i skarp vinkel med startpunkten i augusti utan där Skytten träder fram över Londons östra horisont och således placerar en riktigt ful grupp planeter inför hela världen att skåda! I öster stiger den giriga/överdrivna demonen Rahu och den förmörkar kommunikatorn/intellektet Merkurius, men där å andra sidan den senare påverkas av sinnelaget (Månen) vilket i sin tur är jupiteriskt.

(Sinnelaget är en mer generell nivå i medvetandet än Merkurius - den senare hänför sig logik och genomtänkta planer. Månen kan sägas vara den själens teaterscen på vilka andra aktörer uppför sin lustiga dans.)

Denna allmänna sinnesförfattning förfogas nu över av Skyttens härskare Jupiter, planeten vi just såg så sent som igår göra entré i Fiskarna, tecknet som indikerar ego-kapitulation, martyrium, resignation, etc!

Ja, kartan är så tajt så att Jupiter välsignar Solen i Skorpionen i fängelsets tolfte hus just som Assange går in på poliskontoret!

Vattnet i detta horoskop symboliserar, den astrologiska läran helt trogen, händelsens befrielse eller upplösning (moksha)! Nu kan synderna - de eventuella - börja rentvås.



Tillägg.

Nämnde inte det ganska uppenbara: astrologins "sekundvisare" Månen, som så ofta tycks utlösa katastrofer i världsliga horoskop, fullbordade tre varv dagen då Assange överlämnade sig. På samma sätt hade nu Solen vandrat tre tecken räknat från efterlysningshoroskopet. Numerologer (vilket jag inte är) kan säkert förklara detta på något sätt.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hej,

du skriver att hans födelsetimma är okänd. Betyder det att du känner till hans födelsedatum?
Han ser ut att vara en tvilling..och i så fall kvadrerad från Fiskarna..inte omöjligt. Uranus är ju där än så länge och retas.

mvh Klara

Seaward sa...

Det finns flera tidigare blogginlägg om Assange, det första om bara året 1971 då han av någon anledning hemlighöll sin födelsedag.

I ett senare inlägg granskas hela horoskopet (minus ascendent) eftersom Interpols efterlysning gjorde hans födelsedag offentlig. Ja, han är Tvilling är enligt den ursprungliga sideriska zodiaken!

Anonym sa...

Vad kan sägas om själva "våldtäkts"horoskopet i augusti om något?

Anonym sa...

Jag släppte nyss en fis. Den luktar gammal sur ost blandad med torr-mjölk. Det betyder att Assange inte kommer att få en rättvis rättegång.

Anonym sa...

LOL

Seaward sa...

"Vad kan sägas om själva "våldtäkts"horoskopet i augusti om något?"

Varför inte prova att klicka på länken till detsamma?
:-)