Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 7 december 2010

Ännu en främlingshatare till rakning


Bloggen fortsätter att snabbgranska främlingshatare vartefter medierna gräver fram dem. Senast noterades i Expressen att Sverigedemokraten Ehn aldrig brutit med sitt nynazistiska förflutna.

Återigen en ursäkt till alla hyggliga människor med en eller annan planet i de tecken eller arketyper eller grundprinciper som verkligen tycks flitigt involverade i den snäva och exklusivistiska mentalitet som rasism och främlingsfientlighet utgör. Här kommer så ännu ett horoskop med Månen i Jungfrun, ett sinnelag som mer än något annat avviker från normal förmåga att ta till sig det särpräglade eller okända. 

Inte bara var den överbetonad hos 200 brottsdömda, inte bara var den överbetonad i småstudien av i huvudsak svenska främlingsfientliga horoskop, den visade sig också dominera som psyk-indikator i en genomgång av knappa tjoget ryktbara nazister från Andra världskriget. 

Anledningarna till detta för den själsliga typen av Jungfru har diskuterats tidigare, men det kan kräva en del jobb med sökfältet (+läsande) för att hitta de relevanta inläggen.



Ett annat av tecknen som figurerat ofta i främlingsfientliga horoskop har varit den privatistiska Kräftan (typiskt då med Månen/sinnet i tecknet). Hos Patrik Ehn har vi istället Jupiter upphöjd i tecknet och "välsignande" Saturnus som söker sätta press på Venus allkärlek i Fiskarna. 

Ibland beter sig inte alls tekniskt välplacerade planeter som man skulle kunna tro! Egentligen finns det ingen skäl att misstro det här horoskopet mer än t.ex. min favoritmusiker på temat "mörk deppighet", Richard Hawley, också han född 1967, men istället med Månen och Saturnus aspekterad av samma Jupiter!

Till en del kan vi skylla detta på att horoskop utan födelseklockslag är väldigt grovkorniga kartor, men jag är glad att Hawley begränsar sig till att sjunga om tillkortakommanden i kärlek och inte om invandrare i England. Vem vet vilka attityder som då skulle gå i dagen... Eller kanske inte! (Jag återkommer till Hawleys mer fördelaktiga karta längre ner.)

Expressen skriver om Ehns "kometkarriär" inom SD, och naturligtvis är det så att den som liknar partihoroskopet hittar en synergi som gynnar. Vi finner i Sverigedemokraternas födelsehoroskop exakt samma opposition mellan den Månen i Jungfrun och Venus i Fiskarna som han själv har. 

Jag har sagt det förr och säger det igen - jag är förbluffad över att den här axeln är involverad i så mycket ljusskygg smörja, men den som söker kan hitta inlägg där jag gått till botten med symbolikens oönskade baksida. 

En varningssignal på att inte ens den "upphöjda" Venus i osjälviska Fiskarna är någon garanti, sågs hos Sverigedemokraten som rispade sig själv för att vinna partisympatier. 

Visst känner vi igen Fiskarnas vilja att offra sig, men hela dådet hade något lätt sinnessjukt över sig. Mycket riktigt rymde horoskopet också en rätt svår version på det "sociala utanförskapssyndromet" (Skorpion/Vattuman).

*****

Ska man verkligen gräva i horoskopet kan det tänkas att Solen i Vattumannen, dvs. Luft, ger en mentalisering som inte är så lyckad då fundamentet, Saturnus, står i Vatten. Det är alltså något med den restriktiva Saturnus i Vatten som skapar intellektuell (Luft) oro och kanske störda rationaliseringar av sina egna känslor. I det här avseendet är troligen Stenbockarna årgång 1967 - Richard Hawley t.ex. - mer lyckligt lottade. 

För även om också här Solen disponeras av Saturnus, är Jordtecken och Vattentecken i harmoni med varandra för en mer jordnära realism och inte de ibland hysteriska tankekonstruktioner som Vatten-i-störning-mot-Luft kan resultera i.

Det är t.ex. uppenbart att Patrik Ehns förflutna inom nazismen väl förklaras av en bas i instinktiva känslor (medfödd biologisk natur) ovanpå vilket Vattumannen bygger en hel ideologi eller tankebyggnad. Se t.ex. inläggen om Charles Darwin för just den här potentiella störningen: "de bäst anpassades överlevnad" är en neurotisk myt som helt kommer från Darwins egen socialt nervösa konstitution.

I brittens horoskop visar sig denna genom att den gruppsociala Sol-Vattumannen inte får något som helst stöd från Saturnus. Disponenten har tvärtom ställt sig i grupphatande Skorpionen och ger en ovanligt djupgående spricka i psyket. Darwin hade stora psykologiska problem i gruppumgänge!

Det förvånar faktiskt lite att inte Adolf Hitler själv hade den här darwinistiska typen av svaghet i horoskopet med de griller om den "ariska rasens överlägsenhet" han anfäktades av. Författarna de Fouw & Svoboda har emellertid tagit fram hela den vediska astrologins tolkningsarsenal i sin "Light on Life" och visar där hur vanvettigt stört Hitlers horoskop är enligt det indiska systemet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Varför hatar judar hela mänskligheten?

Mvh.
Patricia Berg

Seaward sa...

Seriöst! Du måste snarast börja läsa normala historieböcker så du får kontakt med verkligheten.

Annars väntar dig ett svårt liv bland bottenskrapet av dem på den intellektuella botten.

För övrigt har din fråga inget med bloggens ämne att göra, så redan där ser man att du är ute och slirar i oklart tänkande. Bildning är lösningen.