Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 18 november 2010

Sverige tar sig i kragen? Cannabis ok vid adhd?


Själens doktor inspekterar sin örtagård (1979)

KLIMATET

Det sorgligaste med en kultur som lever genom en patenterad livslögn - som den ateistisk/sekulära västerländska - är att människans naturliga religiositet perverteras och tar sig andra, och sjuka, uttryck.

I Sverige t.ex. utkämpas ständigt krig mellan olika medicinska skolor - läkarmedicin och alternativdito. Och sedan har vi den gamla arbetarrörelsens nykterhetsrörelse varifrån vi har en annan pseudoreligiös fanatism: kampen mot sprit och narkotika. 

Den här svartvitt fundamentalistiska sidan är själva ryggmärgen i den svenska folksjälen och kan ses i det älskade Systembolaget, skapat för att minimera människans förmenta oförmåga att se till sin egen hälsas bästa. 

Den antika medicinalplantan cannabis sativa är inte en del vår kultur. Dess ankomst på våra breddgrader genom jazzen och på bred front med 60-talets rockkulturen - för att inte tala om 70-talets jamaicanska reggaemusik med dess explicita hyllningar i texterna till "kung Salomos vishetsört" - den ankomsten har inte setts med blida ögon!

Jag rökte själv dagligen under två år sedan jag fyllt 18 och lärde mig den vägen förstå hur den naturliga avslappningen örten ger kan intensifieras och fördjupas genom meditation. Jag måste säga att ledtrådarna från reggaemusikens texter förändrade mitt liv till det bättre, och öppnade för studieområden, psykologi inte minst, som några årtionden senare visar just precis hur bisarr sagda kulturella livslögn ter sig. 

Det finns idag ingenting i vetenskapens framkant som talar för att det sekulära eller ateistiska samhällssystemet är det korrekta (se stående boktipset "The Devil's Delusion" i högerspalten). Tvärtom är västerlandets enda chans att överleva att integrera religionen med sitt väsen eller introducera integral filosofi på landets universitet. 

Vi ser redan idag att svenskarna är en gapande, invandrarfientlig pöbel - ett pack man kunde vänta sig att hitta i något efterblivet land 4.000 år tillbaka i tiden. Det här är den sekulära kulturens "välsignelse". Den kallar sig upplyst och rationell och det är precis tvärtom! Humanisternas ordförande (militant sekulär ateist) får något kastratgällt i rösten tio sekunder in i en debatt om religionernas existensberättigande. 

Det är den sekulära kulturen som är den sjuka, till följd av dess ensidiga val av siffror och "kvantifiering" i var fråga. Faktum är att "exakt vetenskap" genomskådades redan för 2.300 år sedan av de kinesiska tänkarna. I "Boken om Vägen och Kraften" (Tao Tê Ching eller, med den moderna och i flera fall sämre pinyin-transkriberingen, Daodejing) säger den okände tänkaren: "Du definierar dig själv men vinner inte för den skull ökad tydlighet." Jag kan inte här gå in på vad kineserna sett för större perspektiv som det sekulära väst tappat (eller aldrig ägt).

Men bristen har konkreta uttryck. Den sekulära själen har blivit avtrubbad och förlorat humaniteten. Därför begår den sittande regeringen så brutala brott mot mänskligheten i sjukvårdsreformer och invandrarfrågor. Det är platta, andligt skadade människor som kommer på tanken att iscensätta samhällets nedmontering bara för att som barn i sandlådan sudda ut spåren av en förutvarande ideologi de inte gillar.

Det är inte lätt att växa sig över den idioti det innebär att vara låst i ett sådant här antingen-eller-tänkande som är allt som återstår om man bara behåller korsets horisontala arm och påstår att den vertikala dimensionen inte existerar!

*****

SJÄLEN

Ett litet steg i rätt riktning visar emellertid det intressanta fallet i AB (även DN) där en adhd-diagnosticerad man som haft svåra migränproblem får receptbelagd cannabisolja som just gjuter olja på vågorna, och förändrar hans kroppskemi till det bättre.

Jag ska inte dröja länge vid horoskopet eftersom jag saknar kompetens inom den medicinska grenen av astrologin. Men eftersom jag ägnat några få inlägg åt adhd-fenomenet är det alltid intressant att studera nytillkomna horoskop i sökandet efter ett eventuellt mönster eller en minsta gemensamma nämnare.



Något sådant mönster har ännu inte siktats, efter vad jag kan erinra mig. Dock bjuder just det här horoskopet på samma extrema överbetoning av Rajas guna - lidelsens eller lidandets kvalitet - som också dominerade Malmöskytten, han som själv börjat fatta misstankar om att han hade adhd. 

Jämförelsen visar ännu en Måne (psyket) i Vågen, en månplacering som ger en ovanligt delikat känsla för balans, men som om det själv drar snett får en uppfattning om proportioner som avviker från konsensus. Luft är som bekant elementet vari vi konstruerar våra luftslott eller föreställningsvärldar. Båda horoskopen rymmer också de excessiva månnoderna i det rajasiska storkorset.

Jag påminner ännu en gång om 80-talsstjärnan Kate Bush storkors i Rajas, bloggens första inlägg om denna "kvalitet", och hur hon ventilerat nästan skrämmande mycken vrede och ilska genom sin musik. Jag uppfattade vid den tiden hennes teatrala musik som avsiktligt "arty", men astrologin har fått mig att tänka om. Hon hade kanske inget val annat än att skriva den typen av musik - demonerna var starka!

"Take my shoes and throoow them in the lake - I'll be two steps on the water! Do you know what I really mean? Do you know what I really mean?"
(Hounds of Love, 1985)

Jag tror man kan se åtminstone den svåra migränen i ovanstående horoskop. Saturnus kontrakterar (krymper blodkärlen) och det här året står den just i Kräftan, vätskor/blod, en teckenplacering som anses "skadad". Saturnus låser kärlutvidgningens Jupiter i hjässans och hjärnans tecken Väduren på ett sätt som påminner om de flera jordbävningshoroskop bloggen tittat på: Saturnus låser och bygger upp en spänning och Jupiter förlossar - med jordbävningen som följd. 

Men här står inte Jupiter självklart för någon förlossning, dels för att den hålls i ett stryptag av Saturnus men dels för att dess egen disponent Mars i sin position är aversiv mot frisläppande! Mars är stark i sitt negativa härskarläge i Skorpionen men tecknet tillhör den fixerade Tamas kvalitet, den som inte släpper taget! 

Jag kan i min föreställning se hur detta Eld/Vatten-krig "låst sig" just genom Mars-Skorpionens inflexibilitet och Saturnus tendens att frysa och permanenta (kroniska sjukdomar). Resultatet blir en nästintill stående kramp i hjärnan (Väduren) - svår migrän.

*****

Nu finns det naturligtvis många sätt att beskriva migrän. Två individer (kvinnor) bara födda dagar från varandra led t.ex. av sällsynt ofta återkommande och varaktiga migränanfall. Båda hade den olustiga kombinationen av Venus "skadad" i Väduren (hjärnan igen) och Saturnus i härskarläge i Stenbocken. 

Med indiskt aspektschema saknas kontrollerande aspekt från Saturnus till Venus, men här är uppenbarligen ett somatiskt uttryck för "egenmäktighetssyndromet" (båda individerna var extremt diktatoriska i djupet av sina själar och har båda helt misslyckats knyta an till män i sina liv).

Jag behöver kanske inte påpeka att det här dubbelfallet påminner om den cannabismedikerade individens horoskop. Här den normalt sett flexibla Venus i detriment i Stenbocken och bringad till total kontraktion (djupfrysning) av en kall Saturnus i kalla Vattenelementet. Det finns åtskilliga indikationer här på permanent kärlsammandragning. 

Notera att denna kyliga Venus-Stenbock (samma som svenska folket kollektivt lider av enligt nationalhoroskopet) är viktig, för denna infrusna flexibilitet och anpassningsförmåga förfogar över psyket/sinnet i Vågen! Här är då, kanhända, en antydan om adhd eller oförmågan att i djupet fixera "den andre". Uppmärksamhetsspannet kan vara nedsatt. 

*****

ÖVERKURSEN

Distraktion, det vet jag från egna ungdomsexperiment, kan helt förändras genom cannabis! Psyket får kemisk hjälp till ett extremt fokus, särskilt om man, som jag rent intuitivt gjorde, anammar de heliga indiska brahminernas metod att kombinera rökning med meditation för att bottna i den egna individualitetens essens.

Jag kan tillägga att det bara tog ett halvår innan jag hade djupnat i psyket till den nivå att jag började minnas traumatiska barndomsupplevelser. Bland annat det extremt smärtfulla minnet då jag tippade en kokande kastrull över mig själv och fördes till sjukhus. Episoden hade varit spårlöst bortglömd i åtminstone femton år. Från det att den "näsbrännan" frigjorts, öppnades själens djup ännu mer och jag började se minnen från tidigare liv i formen av små "spelfilmer" som rullades ut under vakna och djupt avslappnade sittningar. 

Trettio år senare tror jag mig veta att dessa var genuina historiska hågkomster. En del har senare återkommit i nattliga drömmar, och med internet har jag lyckats spåra upp och göra några episoder sannolika. Jag tror det här experimentet av medvetandefokusering via cannabis permanent öppnade en ny mental nivå, för genom årtiondena har ytterligare tidigare liv-minnen givit sig till känna, mestadels via nattdrömmar. Inte varje år man åtminstone några nya vart årtionde. Det här styrker antagandet att våra nuvarande liv baserar sig på en kartritning där vi rekapitulerar våra tidigare liv (på gott och ont).

Vid tiden då jag spontant "uppfann" cannabisförstärkt meditation hade jag ännu aldrig hört talas om Platons tanke om "själens återkallande", eller om skolundervisningen nu nämnt saken åtminstone inte satt den kunskapen i relation till något konkret och för vår tid giltigt. Men cannabisens bidrag var just detta: vilka delar av hjärnan som än påverkas, öppnades spontant den platonska tanken om själens aktiva hågkommelse av sin djupa identitet. 

Det här gäller naturligtvis inte alla. Vi har alla levt olika liv i det förgångna och för några är det kanske bäst att inte ens försöka titta bakom ridåerna. Det är ingen slump att vi är här igen, för att göra om och göra rätt! Människor som har mycket fruktan i sin kropp bör inte prova kemiska resor in i själen. 

Har du den minsta attityd mot utlänningar, religion och andra ämnen som är infekterade i vår tid - undvik att röra vid din egen själs innersta! Risken är stor att du släpper ut ditt inre monster totalt och förlorar förståndet helt. Din enda väg är att genom vakenjaget studera och vidga vyerna. "Att ta himmelriket med storm" i uttryckets esoteriska mening, är således en sanning med modifikation.

*****

Allt det sagda är naturligtvis extremt politiskt inkorrekt, men det är sanningen. Sveriges "nykterhetsfanatiker" är bara trasiga skärvor av vad som antikens människor menade med den vaken och väl integrerad människa, en människa i harmoni med sin själ. Alla sekulära aktivister är att betrakta som vandrande och tjattrande neuroser av allehanda slag.

Så det är inte konstigt att det sekulära samhället fruktar kung Salomos vishetsört och har lagt den under bann! Naturen själv innehåller nycklarna till förståelse av varför vi är här!

Den som har börjat förstå svaren på gåtan "ett människoliv" kan inte annat än förakta den sekulära västerländska kulturen som går ut på att konsumera sig hela vägen ner i graven - utan att någonsin under hela livet ha använt sin intelligens till att lösa en enda av de stora frågorna.


10 kommentarer:

Anonym sa...

ojojoj den du haha

Anonym sa...

Så rätt, så riktigt, så bra ! Tack !

Anonym sa...

Bra skrivet!
/Rastafarian

Anonym sa...

mycket läsvärt och tänkvärt, tack för tankeställaren!

Mike sa...

Mmm cannabis är bra mot många åkommor.

Synd bara att man fängslar sjuka.
Tydligen är det accepterat att slösa på skattemedel och nyttja maktmissbruk på folkets bekostnad hejvilt.

Anonym sa...

Ser att du har väckt anden ; )

Nu vet du varför det är förbjudet.

Vad står det i bibeln??

Det får dig skilja mellan ont och gott.

Inte svårt och se vem dom onda är va?

Seaward sa...

Tack olika kommentatörer!

@"Väckt anden".

Jag ser i ditt inlägg en möjlig allusion till rastarörelsens positiva läsning av kunskapens frukt ("äpplet") - den som väckte Adams diskursiva intellekt.

Men är detta anden? Gick inte t.ex. reggaegruppen Culture för långt som kallade denna kunskapens frukt för "örten som växte på Salomons grav"? Är, kort och gott, kunskap liktydig med vishet/andlighet? Nej.

Kristendomen förlorade snart mycket av sin ursprungliga doktrin pga. anpassningen till romarriket (förvånansvärt mycket finns dock kvar mellan raderna i NT). Men om "den förste" Adam vänder sitt diskursiva intellekt i rätt riktning - så ligger det inom den inblåsta livsandens räckvidd (resenären Hermes/Merkurius) att nå ända in i Ljuset/Anden.

Om detta mysterium vet jag inget förutom att marijuanan lät ljuset skina in flera gånger - det är guldfärgat inom och utom huvudet! Dessa är psykokemiska tjuvstarter eller förhandsvisningar. I verkligheten, enligt en av mitt livs viktigaste drömmar, väntar jag på "Ljusets förgård" - en potent drömsymbol jag 25 år senare vagt börjat förstår efter studier i diverse ämnen.

Jag tror själen har lagt ut dessa bilder vilka sedan - i tiden - blir till stationer och milstolpar under livsresan! Jämför med zodiaken som en sightseeingtur, en resa tur-o-retur.

Anonym sa...

Anden dras till yin.

http://www.youtube.com/watch?v=Aos0hnwiHt8

Cannabis är en Yinplanta.
stärker eldens eld därför känslorna blir starkare.

Stärker anden om man lärt sig släppa elden.
bilden säger allt.
http://4.bp.blogspot.com/_1oyx2F11LWo/TBHnUHIIBeI/AAAAAAAABLY/AwoWapJY-0U/s400/SacredHeartJesus2-732233.jpg

Har inget med reagge och göra har med andlig logik att göra.

Seaward sa...

Ok. Vi talar tydligen förbi varandra här. Bra dock att du ser din egen väg.

Allt är egentligen bara en fråga om känna sin väg verkligt väl, sedan börjar man identifiera den också hos andra - fastän den yttre formen skiljer sig åt. Det är det jag menar med att ta den Stora Turen genom zodiaken och se Centrum ur alla olika perspektiv.
:-)

Anonym sa...

Ja det stämmer som du säger essansen är samma .

Såsom inom såsom utom ; )

När månen passerar jorden lyfts vattnet.

Människorna säger det är pga gravitation och tar det för givet.

Men ingen kan förklara vad gravitation är.Och ingen frågar sig själv vad som händer med molekyler och atomerna när detta händer utan tar allt för givet.
Eftersom materia har skyldigheter gentemot jorden roterar dess elektroner så materian kan förbli netural eftersom rörelse = energi annars kan inte materia existera.

Därför är ochså amtrial neutrala i fall mot jorden tills dess att kollision sker och friktion utvecklas.

Så vad är det som händer med materian när månen passerar.

Eftersom materians skyldigheter gentemot jorden minskar kan man säga i raka ord att materian får energi så dess skyldigheter minskar gentemot jorden.

Och då gravitation är oändligt och allt sammanbundet som en lång oavbruten kedja så har allt en inverkan på allt.

Folk kan inte inse att något så fundamentalt som atomernas skyldigheter har en inverkan fastän dom även kan bevittna det med ögonen när tidvattnet reser sig.

För människan har blivigt så bekäm att dom tar allt för givet.

Och om något så fundamentalt kan påverkas vad är det som säger att inte även stjärnorna och himmlakropparna skulle ha en djupare inverkan på människans liv.

För mig så framstår det som självklart att stjärnor och himmlakroppar har en inverkan i hur vi lever våra liv.

Att förneka detta vore som att förneka dom orsak och verkans principer som får tidvattnet och resa sig och påverkar materian i sitt innersta.

Men många gör det iallfall tyvär.

Vi lever i en tid med hlg teknologi men ändå förnekas sådana här fundamentala saker elelr som att Haarp antenner kan skapa jordbävningar osv.

Det är ganska lustigt folk tar tekniken bara för givet.

För visste man hur kamminen fungerade och hur en dynamo fungerade men idag har folk inte minsta humm om det mest fundamentala trots att dom lever i en teknisk värld på 2000 talet.

Vi tycks gå bakåt socialt.