Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 6 november 2010

Skurken bakom källarfesterna

Om min rekonstruktion är korrekt, är skurken som Lena Mellin i AB berättar ha försökt rigga filmade sexköpsscener att utpressa kunden med, samma person som grovt våldtog sin hustru och lekte rysk roulette med. Det skulle i sin tur innebära ett märkligt horoskop daterat 1961, en årgång som jag i samband med popsångaren Christer Sandelin utpekade som en formsvacka i tiden. Året uppvisar en besynnerlig överbetoning av viljan att kontrollera sin image.

Rekonstruktionen baserad på uppgifter på Flashback är inte helt säker, men horoskopet självt tyder på att den stämmer. Inte minst pga. det märkliga sätt kartan överlappar med medförfattaren till skandalboken om kungen som jag just kommenterade

Vi har att göra med Oxens tecken, själens syndafall ner i köttets brutala fängelse och själsmedvetandets total blackout i ren och skär materialism. Hur väl rimmar inte en nymåne i Oxen, baserad på en ytterst klen och självtjänande Venus i Väduren, med den tydliga tendens till förhöjd kriminalitet som bloggen hittat i zodiakens två första tecken!



Jämför gärna den här mannens brutalitet mot det andra könet med "Sexnormsbryterskans" horoskop. Helvetet kommer i flera nyanser, men de verkar alla ligga rätt nära varandra!

Ett annat horoskop ingen bör missa parallellerna till, är Göran 'Kapten Klänning' Lindberg. Hans fallna våldsplanet i Kräftan ligger väldigt nära neurotiska utbrott. Detsamma gäller även ateistsekten Humanisternas ordförande, där dessutom sexuklubbsidkarens störning mellan instinktivt Vatten och intellektuell redbarhet (Luft) återkommer. Denna kombination kan sätta frågetecken för redbarheten i verklighetsuppfattningen. 

(En specialdiskussion om Mars-Kräftans attack mot Vattumannen här. Humanisternas ordförande kan skatta sig lycklig som inte fysiskt angriper människor när neurosen kommer upp till ytan utan nöjer sig med att hata folk som vägrar följa hans kraftigt subjektiva syn på vad som är verklighet och inte. Den s.k. scientismen är som bekant de kanske mest trångsinta skygglappar man kan välja att sätta på sig.)

Kopplingen till Göran Lindbergs horoskop består bl.a. i att Mars-Kräftan attackerar Stenbocken, dvs. dunkla drifter "aktiverar" Stenbocken och allt vad detta tecken står för. Sexklubbsidkaren har tidigare proffsboxats, vilket påminner om stengetens allra mest primitiva uttryck: dess vilja att kämpa och stånga sig upp till bergets topp (guld på prispallen).

Stenbocken/Saturnus är också en fetischist när det kommer till uniformer och officiella gradbeteckningar, vilket lugnt kan sägas ha gällt Kapten Klänning både i tjänsten och vad gäller innehållet i den väska han hade med sig till sina förnedrande sexmöten.

Det var för övrigt också kostympajaserier som utlöste inlägget om Sandelin, och jag har tidigare påpekat att 61:an bakom radioprogrammet STIL på samma sätt illustrerar den här årskullens extrema fixering vid ytor. 61:a är också George Clooney som jag häcklande liknade vid en potentiell Kapten Klänning här. Han kan vara Hollywoods mest fabricerade skådis, en veritabel "det är kläderna som gör mannen".

Visst har det skrivits om att han är omåttligt generös med dricks och till och med kastar åt tiggare pengar, men hur svårt är det när pengarna rasar in? Det behöver inte vara något annat än Stenbockens omvittnade hyckleri, tecknets spel för gallerierna, och intresse av att spela den officiella rollen väl. Ärligast var nog Clooney i "O, Brother Where Art Thou?", där hans rollfigur filmen igenom mest intresserade sig för sin hårgelé!

Stenbocken representerar alltså officiell självbild och är det tecken som har minst med "själen" att göra. Har man, som sexklubbsidkaren, dessutom ett uttryckligt trauma i själen (Mars i Kräftan), då bäddar varje ytterligare problem i horoskopet för en allt mörkare berättelse.

Man kan avsluta med att notera att sexklubbsidkarens horoskop kanske mer än något annat på bloggen (av dem jag minns, i vilket fall) påminner om massmördaren Pol Pot. Åter en nymåne i Oxen, åter en egoistisk Venus som bas för denna massiva identifikation med det världsliga/materiella, och återigen en försvagad Mars i Vatten. Och därtill den sataniska axeln - ett ofattbart primitivt horoskop, där inte Mars i osjälviska Fiskarna gör något bra arbete. (Jämför Pol Pots Mars-Fisk med den hos president Kennedys talskrivare.)


Inga kommentarer: