Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 22 november 2010

Sheens lilla guldgrävarligg (en sorglig tjej)


Charlie Sheen gillade min sängkammarblick


Den unga sexentreprenören Capri Anderson talar nu ut i amerikansk tv om vad som hände på hotellet med Charlie Sheen. Skriv under på att det blir "hennes version", det vill säga en förljugen berättelse som mörkar hennes egen förvirrade själ och motbjudande pengahunger. 

Man behöver egentligen inte lyssna på vad folk säger, det räcker ofta väldigt väl att följa dem några steg i deras rörelse och jämföra med födelsehoroskopet! Det är förunderligt att jag noterar nyheten direkt efter inlägget om den ateistiska Humanismens bibel - läran om den själviska genen. För efter att jag räknat ut porrbrudens himmel, vad hittas om inte ännu en "rikedom åt mig - metoderna spelar mindre roll" - Jupiter i Väduren!


Här är ännu en himmel där jag färgar aspekterna först efter att ha titta på vad de faktiskt "bidrar" med och om bakomliggande omständigheter t.ex. modifierar den "naturligt goda" Jupiter. Det menar jag händer här där en extra stark Mars i Stenbocken attackerar Jupiter och därmed degraderar Jupiter från "tursam" till "lycksökerska" eller guldgrävare. 

Vid dygnets öppning står Mars i en grad Stenbocken och måste man inte häpna över det artistnamn hon tagit sig? CAPRI är första ledet i CAPRICORNUS - de godtyckligt stångande hornen! (Engelskans "capricious", nyckfull, utan moralisk stabilitet.)

Är det ett medvetet val av artistnamn? I det här fallet ger också den tropiska zodiaken Mars i Stenbocken. Dessutom Saturnus i negativt hemmaläge samt Solen i starkt läge i Väduren! Det här är ett av de horoskop där den tropiska zodiaken ger en lika dramatiskt självisk indikation, men den tropiska Mån-Jungfrun är inte ett "typiskt" bud för den ohämmade sexarbeterskans exhibitionism! Här "vinner" återigen den sideriska zodiaken genom den särdeles lämpliga Månen i Lejonet.

Det räcker att ägna femton sekunder vardera på några amerikanska sajter för att få en känsla av vad den här lilla underbegåvade människans uttalande ligger på för nivå. Horoskopet visar att hon inte spelar när hon säger att hon bara är i branschen för att skaffa sig mycket pengar eller när hon villigt erkänner sig vara en sexfixerad person. 

Jag lämnar helt de två sattviska placeringarna därhän - vad kan Solen i Fiskarna göra för att nå kunskap när dess disponent är fullständigt belägrad av Mars i lidelsens Rajas och själv deltar i samma kvalitet? Stenbockens attack mot Väduren bildar det fula egenmäktighetsyndromet och om någon tycker hon har charmerande blick på bilden, så titta lite djupare. Den här en bottenlös brunn av begär, en in i själen genuin lycksökerska. 

Mars attackerar också Månen i Lejonet, vilket ger en ovanligt sensations- och framgångssökande lejoninna som gärna exponerar sig på det omoraliska sättet (Mars = omoral).

Saturnus är moralisten som brukar ge en sund känsla av var gränsen går, men här är också den planeten disponerad av den svårt egoistiska och skadade Jupiter. Det finns med andra ord inga gränser i det här medvetandet.

Med det grova verktyg som ett solärt horoskop (födelsetimma saknas) utgör, måste vi kora Jupiter som nyckelplaneten. Dess lycksökartendens är sjuklig eftersom den disponeras av samma planet som attackerar den: omoraliska Mars som i streberns tecken Stenbocken påminner oss om tidigare inlägg som kretsat kring geten som en "häradspåsättare" eller kåtbock, men inte utan att vi noterar att också Lejonet har ett ord med i det laget. Här hittar vi då båda dessa tecken i konflikt genom Mars "specialaspekt" (i den indiska astrologin) som via 210 grader knyter ihop de här två så omaka tecknen.

Ur ett annat perspektiv skulle man kunna tala om den värsta sortens degradering som uppstår när Eld och Jord låser sig mot varandra och hela livskampen bara blir om att förvärva mer av det materiellt goda.

Se hur den avtrubbade, rent av låga intelligensen, lyser igenom under intervjun. Fotot här nedan är mer avslöjande än glamourfotot Expressen publicerade. Här fångas själen i Capri-kroppen i en sekund där den söker formulera ett svar på en fråga från programledaren.

Se frånvaron, och bristen på kontakt med programledaren. Ett klassiskt exempel, faktiskt, på Solen i Fiskarna som aldrig kommit ut riktigt i livet utan lever genom sin inre fantasi, här en "sensationalistisk" fantasi (Solen i Vatten, disponenten i Eld). 

(Kirsten Dunst, Sol-Vädur baserad på introvert Mars-Jungfru + Mån-Kräfta, befinner sig ständigt i det här inåtvända psyktillståndet i sina roller. Faktum är att det stör mig att hon så tydligt röjer att hon inte spelar UT mot motspelaren utan lever ut sin rollgestalt inom sig själv. Hon adresserar inte publiken på ett genuint sätt. Åtminstone säljer hon inte sin roll till mig.)


Fast det säkert bara är skvaller ligger det en symbolisk sanning i påståendet att Sheen kreverade, inte över att ha förlagt plånboken (så hette det i svensk kvällspress), utan att snedtändningen berodde på tjejens sanslösa försök att begära 12.000 dollar för sex!

Låt oss titta lite ytterligare på de monetära indikationerna: Jupiter är rikedom - här egoistiskt och perspektivlöst uppblåst pga Mars i Stenbocken. [1]

Indikation två på pengar är förstås Venus hemma i härskarläge i den sinnliga kärlekens tecken Oxen, där Venus perfekt illustrerar "världens äldsta yrke" - prostitutionen. Venus signifierar också explicit pengar i detta tecken. I brist på klockslag går det inte att göra mycket mer av budskapet, men det understryker hennes vilja till "världslig njutning".

Mars attack mot Månen, slutligen, indikerar en förhöjd hunger efter det grandiosa och storstilade men den framgång detta Mån-Lejon vill spegla sig mot är förstås Solen-i-Fiskarna som här fullständigt saknar allt vett och all proportion pga Jupiters tunnelseende i Väduren.

Det går runt, runt i zodiaken, och det finns knappt någon väg ur denna korkade hunger! Som sagt: Rajas passion kombinerad med Tamas mörker! 

Det här dygnet är faktiskt så pissigt att jag misstänker enda sättet att få något gott ur det är att födas när Saturnus i sattviska Skytten ligger i ett tungt hus så att den förmår bryter de här onda cirklarna...

*****


Anmärkning. Bryter man loss den lätt kritiska Mars i aspekt mot Månen och söker 4500 horoskop utifrån bara denna skärva av helheten, hittas 29. Många "hyggliga" kändisar naturligtvis (den omåttliga Rahu ingick inte i sökmönstret), men verkligt intressant är att Carla Bruni föddes med den här aspekten. Rockmusikens stora hora - fastän hon som fransk presidenthustru enligt pressen nu ser till att hennes förflutna helt raderas ut.

Här har vi också yogin Maharishi som anklagats för att vara en enda pengabluff, samt Scientologernas grundare Ron Hubbard som definitivt var en ren tjuv: stal allmän antik visdom och gjorde kommersiell produkt av. Här finns också Jamaicas mest egoistiska och pengahungriga musikproducent genom tiderna, Clement Dodd.

Men spännvidden hos träffarna visar att aldrig en enda indikation avgör allt. Bland de 29 finns också den kristne existentialfilosofen Karl Jaspers och kände indologen Alain Daneliou. Att det är något sjuk streberaktigt antyds dock av flerfaldige Tour France-vinnaren Lance Armstrong (som dessutom lyckats dra på sig - och besegra - cancer redan i unga år).

_____

1. Jag har tvingats ge upp min äldre idé om den "upphöjda" Mars i Stenbocken som ett under av självkontroll (pga värden Saturnus stramhet). Ofta nog verkar "upphöjdheten" snarare beskriva en furiös kampvilja eller åtrå till makt och framgång. Kanhända den enda Mars-placering som instämmer i Darwins saga om Naturen som en ond kamp för överlevnad (och där de som "flexar" bäst klarar sig).

Mars-Stenbocken blir som en omoralisk klättrare och upphöjdheten ligger i dess rena vilja att segra. Den tyngre Sol-Stenbocken är istället en äldre och mognare stenget som klättrar försiktigt och känner efter hur den sätter ner hovarna. Mars är en brutaliserande influens i alla horoskop.

Inga kommentarer: