Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 16 november 2010

Ord och inga visor om Leissner

Romen och romske integrationskonsulten Allan Schwartz beskriver på Newsmill ministern Maria Leissners mångåriga utredningsarbete om romernas situation i Sverige som en ren katastrof. Så många detaljer om ministär inkompetens listar han att jag bara inte kunde låta bli att beräkna folkpartistens horoskop. 

Sannerligen, bloggens samtliga problem har hopats vid Leissners födelse, och att hon skadades i en bilolycka för drygt ett årtionde sedan (maken dog) och har talat ut (om jag minns rätt) om alkolholmissbruk, är bara några av yttringarna. 

Schwartz återvänder om och om igen till hennes egenmäktighet och toppstyrning av hela ärendet, vilket fullt ut bekräftas av att de båda Ljusen här ockuperar Stenbocken och Väduren för ett renodlat, just det, egenmäktighets- eller diktatorssyndrom! 

Hur svårartat det är, beror sedan på disponenterna.



Går vi till disponenterna finner vi båda involverade i ett storkors i förmörkande Tamas guna - vad är det mest svenska politiker och deras blinda vilja till makt?? 

Både Solens och Månens förfogare är därtill skadade inom ramen för detta rigida och attitydfixerade mörker.

Leissners horoskop för de flesta andra av den här typen att blekna, och då har vi sett t.ex. det sociala mobbarkomplexet (en del av storkorset i Tamas) i ganska tydliga versioner, som t.ex. hos Usama bin Ladin.

Det här är inte ett lätt livsöde och den som fått in känslan för de tre gunas inser genast hur horoskop i total avsaknad av Sattva med lätthet kan dra mot ett grovt och råbarkat håll. Med storkorset i Tamas påeldat av en maktlysten Stenbocks-Sol och en hypersubjektivistisk Mån-Vädur är det här möjligen det mest kategoriska och ointelligenta horoskop bloggen identifiera.

Varför inte ens den stora välgöraren Jupiter i dess opposition till lilla välgöraren Venus ges en grön linje (grovt indikerande en tillgång, personlig och ödesartad), beror på att båda står under attack. Mars - själv skadad av den självrepressiva Saturnus - är inte en vederhäftig energi i dess attack mot Venus i Vattumannen.

Det här är i själva verket en rätt förskräckligt komplicerad härva av "utstötningsmekanismer" som säkerligen inte enbart manifesterats objektivt genom olyckor i livet, utan också har sin yttersta rot i själen. Skoningslöst som det kan låta finns det tidsfönster som öppnar för själar som återföds för att skörda negativt karma och Leissners födelsedag måste sägas vara ett sådant fönster.

Den stora välgöraren Jupiter är också utsatt för svåra störningar och här är det istället den kallhamrade stora illgärningsmannen Saturnus som - degraderad av den lilla illgärningsmannen Mars - häver sig över Jupiter och framkallar en märklig syn på hur man gynnar. Schwartz beskriver Leissners strategi som att ta ordet från romerna själva och lägga ett hat mot svenskarna i deras mun!

Naturligtvis är det mesta som pågår i ett horoskop av ovanstående typ ren och skär psykopatologi. Det är Sveriges moraliska och andliga kollaps som gör att vi inte har vett att genomskåda våra politiker utan går och väljer just dem som aldrig borde få maktposition: både Sahlin, Reinfeldt och kristdemokraten slavar t.ex. under det vedervärdiga storkorset i Tamas som är fullständigt besatt av att värna sin maktposition. 

I Sverige väljer folket precis sådana politiker Platon manade mänskligheten att se upp med. Vad beror detta på? Sekularismen så klart, och så vår historiska tillvandhet att låta överheten bestämma åt oss. Därför är den svenska politiska scenen bara en massa pajaseri, män och kvinnor mer eller mindre väl tränade i retorik och kroppsspråk som ska väcka tillit hos de allra mest avtrubbade, de som inte kan följa sakresonemang. 

Men vid detta plagiat av det antika Grekland stannar svenskarna, för de tror ju inte på de högre makterna så ingen känner sig förpliktad att tala sanning! Med rätta har Sahlins kritiker noterat en patologisk lögnare i henne, och sådan blir man om man bara lärt sig den retoriska delen men inte allt det andra som skapar en rättskaffens ledare.

Låt oss checka av några av romen Schwartz kommentarer mot Leissners horoskop:
  • ...ett betänkande framtaget ovanför våra (romernas) huvuden av regeringsutsedda tjänstemän. ... som vi ser det - maktmissbruk... Vi romer tvingades bland annat göra en JO-anmälan som grundade sig i Leissners nekande att låta oss ta del av offentliga handlingar. Leissner blev också prickad för detta av JO.

    Solen i Stenbocken älskar sin maktposition (och är beredd att klättra länge och tålmodigt för att få den). Disponenten Saturnus kväser oppositionella Mars vilket i sin tur innebär att kvinnans lyhördhet (Månen) är både egocentrisk (Väduren) och avtrubbad!
     
  • Hon skyr inga medel när det gäller att försöka svartmåla svenska folket i romernas namn, något som vi inte alls önskar göra.

    Den ogynnsamma kombinationen av Saturnus och Mars attackerar hela folket (Vattumannen). Det här kan absolut ses som engagemang i minoriteter, men vi vet också att mobbningstendensen finns här, och det är sannerligen inte lätt att veta vilken riktning dramat tar. Ofta blir ju den som själv traumatiserats en mobbare, så båda sidorna lär finnas hos många fall.

    Minns också att ett syndrom baserat på två aktiverade tecken är mycket vanligt, vart tredje horoskop har t.ex. utstötningssyndromet. Hur socialt turbulent livet kan misstänkas bli, beror därför i hög grad på om det pågår problem mellan Skorpion och Vattuman - och det gör det sannerligen i detta fall.

    Schwartz beskriver hennes förfarande som att "kasta syndabockabocksmantel över svenska folket", vilket är en nästan skrämmande exakt beskrivning av Mars attack i syndarens tecken Skorpionen mot folkets Vattuman! Här drar alltså Mars med sig Saturnus och riktar ansvaret (Saturnus) mot svenskarna (Vattumannen är händelsevis nationalhoroskopets soltecken).

  • Vi förundrar oss också över att Leissner återkommande vill göra oss romer till offer där vi utmålas som inkompetenta och underlägsna människor, som behöver ledas av statliga svenska tjänstemän...

    Schwartz tycks här beskriva samma syndrom ännu en gång men nu med romerna som Vattumannen (distinkt gruppering) som får den reduktionistiska Saturnus kastad över sig, en Saturnus som just "impotensförklarar" Mars vitalitet! Leissner projicerar egna hjärnspöken som en besatt, vill det synas och kallar det en statlig utredning.

  • Man kan undra vart demokratin och medborgarrättssynen försvann när det gäller det som den s.k. demokratiambassadören Maria Leissner sysslar med. Likaså varför denna så mörka syn finns hos henne och varför hon genom osanningar, halvsanningar och förvrängning vill få oss romer att framstå som offer...

    Alla dessa Schwartz frågor har vi redan sett som i eldskrift på himmelen för dygnet då Leissner föddes. Det är samma härva fast klädda i andra ord.

  • Leissner förbiser sitt eget bisarra dubbelmoraliska handlande då hon bokstavligt själv, med alla medel, helt vill äga romernas egna frågor på alla fronter.

    Schwartz är otajt i artikeln. "Dubbelmoraliskt handlande" är inte en logisk följd av total egenmäktighet. Men läser man honom välvilligt, syftar han tillbaka på tidigare tankar om demokratimissbruk. Man förstår ungefär vad han vill säga: Leissner lever inte som hon lär.

    Och det är det bloggen funnit: Tamas guna i övermått tappar finkornigheten, de är utmärkta som gränsvakter och upprätthållare av status quo på olika sätt. Men kombineras detta med ego, då har vi ganska omgående den personliga makttrippen och myndighetsmissbruk.

    I det här fallet räcker det med att peka på Månen i Väduren i den personalistiska första tredjedelen av zodiaken och notera hur detta sentiment styrs från den döende syndaren Skorpionen, där fastmer Saturnus vittnar om att politikern har ett fastfruset karma som hon kanhända inte kommer att lösa i detta liv utan bara är här för att se hur det spelar ut i hennes liv. Ett olustigt livsöde som jag kallar livet innan man ångrar sig och gör bot...

    Det här är inte över än utan kommer att följa Leissner med till nästa återfödelse. Läs varje förekomst av Tamas som en punkt där individen sitter fast i det förflutna. Det är Sattva som ligger i det levande nuet, öppen och intellektuellt bearbetande.

    Samtidigt är det begripligt att de sattviska inte vill bli politiker - denna mörka Tamas-koloss! Men det är just därför Platon menades att filosoferna MÅSTE knytas till samhället som de verkliga makthavarna, steget ovanför politikerna.


    Inga kommentarer: