Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 28 november 2010

Offer för Lasermannen samt Vågens subtyper

Någon kanske minns hur tidigt i bloggens historia problemet med att brottslingar och deras offer så ofta har snarlika horoskop, för att inte tala om födelsehimmelen för brottsmålsadvokater kunde se nog så sjaskig ut. Jag resonerade att deras dagliga arbete med samhällets avskum knappast kunde se annorlunda ut, astrologiskt.

Efter att antalet snabbgranskningar passerat tusen kan det inte längre råda någon tvekan om att i princip alla människor föds under potentiellt problematiska himlar, och att bara ha tillgång till födelsedagen men inte födelsetimman räcker inte riktigt hela vägen.

Trots det visar horoskopet för juridikkandidaten som uttalade sig positivt om domen mot Pirate Bay kontra det för Mel Gibsons ex-hustru Oksana - båda födda under en opposition som i hög grad definierar året 1970 - att det även utan klockslag går att treva sig fram mot en idé om hur olika individer tar sig an ett övergripande tema ur olika perspektiv och med vitt skilda resultat. (Juristens horoskop summerar även fallet Oksana)

I Aftonbladet berättar ett av den rasistiske Lasermannens offer om hur han fått varaktiga men av mordförsöket och lider av dödskräck och orolig sömn. Jag har inte läst betalartikeln men noterar i hans horoskop indikationer som tidigare setts i samband med främlingsfientlighet. 

Detta utlöser återigen frågan om förövare och brottsoffer tenderar att födas astrologiskt matchade. Den som vill kan studera John Ausonius horoskop i länken här ovan med det överlevande brottsoffrets:



Det här dygnet rymmer en viktig ingress. Soltecknet Vågen (harmoni med medmänniskan) har Venus (harmoni) som sin härskare. Vid dygnets början befinner sig Venus i "detriment", i skadat läge i Skorpionens 30e och sista grad. Vi har sett just den här typen av Våg/Skorpion, fast med Sol och disponent omkastade i "Bitterfittan" Maria Sveland som uppenbarligen också lever med "ont" som sitter fast år efter år. 

Vågens tecken är känsligt, Solen lider sitt "fall" här och blir i många fall mer eller mindre beroende av relationer för sitt eget välbefinnande. Typiskt nog kan dess härskare Venus aldrig befinna sig längre bort än cirka 1½ tecken från Solen själv, och - hör och häpna! - Venus har undermåliga placeringar både i tecknet före Vågen (Venus fall) och i tecknet efter, Skorpionen, med dess "detrimentplacering". 

Det är bara när Solen och Venus står på hyggligt rät linje med Jorden som vi får födslar i Vågen med Venus hemma i sitt härskarläge, men då ska man å andra sidan minnas att Solen och Venus är planetära fiender och de har en tendens att stöta bort varandra så att det tecken som mest åtrår allianser också är det som klarar relationer sämst! Budskapet ligger dolt i zodiaken: Solen i Vågen är på jorden för att lära sig stå på egna ben och inte leva genom en annan!

Sen finns det en minoritet av födslar till Vågen, dagarna precis i början och precis i slutet, där Venus kan ligga i förrförra eller nästnästa tecknet. Dessa placeringar för Venus (Lejonet resp. Skytten) är neutrala. Venus i Lejonet ger naturligtvis en utomordentligt gynnsam "ömsesidig reception" mellan tecknens härskare, i så måtto man kan tala om gynnsamhet när Solen är fallen och glädjeflickan Venus i vilket fall som helst är en fiende till den självtillräckliga Solen. 

Kanske är det här den bästa kombinationen för Vågar som börjar lära sig leva utan bortom illusionen om att behöva en "tvillingsjäl". Födslar till Vågen med Venus i Skytten kan kanske sägas vara än bättre, för nu "saggar" inte disponenten relativt Solen, utan Venus ligger i ett längre fortskridet tecken än livsuppdragets Sol kräver. Faktum är att Venus i Skytten kan tyda på kärlek i eller från utlandet, utforskande kärlek och en mängd andra läsarter som bara ett exakt horoskop med födelsetid kan närmare precisera. 

Ett annat argument för att Vågar med sin Sols disponent i Skytten är den bästa sorten är att Venus nu befinner sig inne på Jupiters territorium och därmed som den kopplerska hon är länkar Jupiter med Solen. Och dessa två är planetära vänner! Jag kan inte bestämt avgöra om det förhållandet slår den ömsesidiga receptionen mellan Lejonets Sol i Vågen och Vågens Venus i Lejonet. Säg bara att de har olika "livsuppdrag".

För Lasermannens offer funderade jag en stund på en födelse med Venus i Skorpionen eller en Venus i Skytten. Solens disponent byter tecken strax före lunch så det är 50/50 chans på vilketdera värdtecknet.

Varför jag valde - helt hypotetiskt - att anta en födelse runt lunch eller senare är att, om brottsoffret verkligen har fått sitt liv så fördärvat som han tydligen har, så bör Solens disponent vara så illa åtgången som möjligt. Även om Månen symboliserar den dagliga rutinen har naturligtvis Solen med vår dagliga livskvalitet att göra. 

Den är inte bara livets stora högtidsdagar eller den aktiva strävan (livsuppdraget), Solen indikerar också vår förmåga att vara "här och nu" med intentionen klart och tydligt fixerad på det som faktiskt händer. En klen Sol och en stark Måne tenderar t.ex. mot introvertism och en tendens att leva i fantasin om inte Månen i sig är väldigt extrovert (t.ex. en Måne i utåtriktade och erövrande Väduren).

I själva verket måste båda Ljusen avstämmas mot varandra så man får en uppfattning om de samverkar i upplevelsen av livet. Undertecknad, med båda i Luft behöver t.ex. knappast alls någon "input" utifrån. En stor del av mitt liv utspelar sig i slingrande tankevärldar - via böcker, horoskopställande eller andra "problematiserande" sysslor som pågår i det mentala.

Hos Lasermannens offer har vi också båda Ljusen i Luft vilket tyder på en människa som i hög grad lever i tankens värld. Så varför bryter då minnena från en snart tjugo år gammal händelse in så starkt?

I brist på klockslag blir min teori att det är Venus som i Skytten är svårt skadad redan dygnet horoskopinnehavaren föddes. Dels angrips den från Fiskarna av den ytterst fula kombinationen av Saturnus och Drakhuvudet, och dels "hi-jackar" den våldsbenägna Mars Jupiters hela kraft i Jungfrun (där för övrigt optimismens Jupiter redan är försvagad, i "detriment") så att en våldsamt maximerad aggressor också hugger mot Venus i Skytten.

Hur kan en Venus stå pall detta massiva angrepp från ondskan? I det här läget gör den tydligen inte det, för välviljan och helandets Jupiter är som sagt skadad och har lånat sig till våldsmannen Mars attack. Den attackerande Mars angriper något - Jupiter - som den själv står i nära förbund med. Ser vi ett självskadebeteende här?

Här kommer frågan om rasism och främlingshat in. Ausonius var själv invandrare i Sverige! Jag har inte läst något om saken men tror han var precis som sin landsman Adolf Hitler, vagt medveten om något främmande i sitt blod som han inte gillade (gentester har nyligen visat att Hitlers släkt hade judiskt påbrå). Ausonius främlingsskap visavi svenskheten kan ha lett till att han sparkade nedåt, mot det han uppfattade som en ännu lägre stående grupp invandrare än den han själv tillhörde.

I just det här fallet tror jag att Saturnus/Rahu i Vatten, i attacken mot den hypotetiska Venus i Skytten, förorsakar ett Vatten/Eld-krig som är av sällsynt "demonisk" natur. Själva attentatet den 1 november 1991 illustreras av Jordtecknet Jungfrun - i Jordelementet råder inga fantasier eller griller, här är allt högst materiellt och konkret. 

På Fiskarnas "offersida" hittar man däremot sviterna efter försöket att undanröja honom, och det är dessa som en kronisk (Saturnus) mardröm (hungerdemonen Rahu) anfäktar hans inre öga pga det förhöjda tryck som Vatten och Eld i kontakt skapar. Jag antar att han som musiker - före attentatet - använde samma "kanal" för "högtrycksmusik". 

Apropå Mars i handgripliga och konkreta Jungfrun kan det ligga en poäng i att våldsmannen slagit sig ihop med den avhuggna eller straffade Draksvansen Ketu. Kanhända kan man läsa även detta som en mördare ute för att straffa någon. Från bloggens måste granskade mördarhoroskop kommer jag på rak hand bara ihåg paradexemplet Ted Bundy där så många planeter nästlat sig in i Rahu/Ketu-axeln. 

I fallet med norske mördaren Joshua French hade vi t.ex. både Mars och Saturnus som från Jungfrun angrep eller irriterade Drakhuvudet via 90-gradersaspekt. Från tidigt i bloggens historia minns jag också massmördaren John Gacy, vars karta var uppritad med det västerländska aspektsystemet men som enligt det indiska också han uppvisar Mars och Saturnus i 90-gradersaspekt mot giriga och perversa Drakhuvudet.

Rahu kan förvisso stå för stor framgång också, men när två onda planeter stör sig mot det, då måste man misstänka något vanställt eller perverst i uttrycket. Jag saknar, som sagt, erfarenhet av månnoderna, men mycket talar för att de har ett finger med i spelet när horoskop går till extremlägen. Ungefär den funktion en illa aspekterad Uranus har tillskrivits i västastrologin.

*****

Jag har inga andra av Lasermannens offer som horoskop, men i just det här fallet är det symptomatiskt att Ausonius har sin "rasistiska" planet - gränsdragaren Saturnus i Jungfrun som, åtminstone som måntecken var misstänkt välrepresenterad i en genomgång av bloggens alla rasisthoroskop. 

Och då hade jag ändå glömt etikettera nazisten Josef Mengele som rasist, ännu en Mån-Jungfru. Den här lunära placeringens sämre sida (även överrepresenterad bland brottsdömda) återkom rätt tydligt när jag gick igenom en del horoskop jag sparat för kända nazister från Andra världskriget. 

Tillräckligt har sagts redan om att det är Jungfruns strävan efter renlighet och ordning och reda som, tydligen, kan urarta till både städmani, bakterie- och främlingsskräck! Ausonius föll tydligt in i mönstret och hade därtill mycket av den ofta trångsinta Kräftan som även den drar mot partiskhet och sluter dörren mot främlingar.

Det kan ha sitt intresse att det här offret för Lasermannen hade sin Lieman (Saturnus) i Fiskarnas 27e grad och Ausonius sin Lieman och renhållningsarbetare i puristiska Jungfruns 28e grad. Ausonius hittade såldes en projektion i "den andres" Saturnus som var på graden när.

För detta offret för Lasermannen blir därför Venus i Skytten - harmonin till eller associationen med utlandet - ett problem. Den fallna Solen är helt beroende på Venus funktion men här angrips den dubbelt av två planeter som dessutom ingår i den demoniska axeln. Och axeln ligger som synes mellan just de två tecken där vi hittar så mycket rasism! 

Ta nämnde norske soldaten Joshua French som uppenbarligen av ren rasism mördade sin kongolesiska chaufför. Hans kombination av sinnelag (Måne), våld (Mars) och Lieman (Saturnus) i "renhållningsarbetaren" Jungfruns tecken är inte vacker! Och det är bara början eftersom det dessutom är fullmåne då han föds...

Upptäckten att Noomi Rapace, Elin ex-Woods och Tuva Novotny var tre Skyttar i samma "årskull" och att alla gjort sig ett stort namn utomlands var en av många signaler på att zodiaktecknen faktiskt "lever" med den sideriska zodiaken som de inte riktigt gör med den tropiska. 

Jag var därför vaken för Skytten som markör för "utland" eller "utlänningar", och när migrationsminister Tobias Billström visade vilken slags människa han var i samband med frågan om romer och uppehållstillstånd, gick misstankarna förstås genast mot hans flera planeter i Skytten som alla disponerades av en riktigt ful kombinaton av hårdhjärtad legalism: Skyttens härskare Jupiter stod "fallen" i lagiska Stenbocken sida vid sida med Venus.

Det finns därför också detta skäl till att anta att Lasermannens offer hade Venus i Skytten för att symboliken i termer av "utland" drar på sig illviljan från inte mindre än fyra demoniska krafter - Saturnus/Rahu och Mars/Ketu.

Horoskopinnehavaren i det här inlägget har alltså haft maximal "otur" (för den som fortfarande inte förstått att livet noga regleras av karma och att många olika liv på jorden samverkar i varje givet ögonblick) - han har råkat födas just i en tid där vissa typiska "invandrarproblematiska" tendenser finns antydda enligt den här bloggens begränsade pilotstudier. 

De har ändå bjudit några verifikationer av antika doktriner samt några nya och oväntade fynd - som att Venus, då hon är fallen i Jungfrun, tycks göra människor närmast immuna mot homosexualitet men där istället Månen i samma tecken har en beklaglig tendens till tjuvaktighet - eller till att bli språkrör för Humanisterna eller, en gång i tiden, tyska naziledare! Det här är sannerligen inte en sida av Jungfruns tecken som stått att läsa om i litteraturen!


Inga kommentarer: