Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 5 november 2010

Kan SD alls vara i möblerade rum?

Senaste varslet på att det verkligen är Sveriges mindre begåvade element som sökt sig till Sverigedemokraterna kommer hela vägen från utlandet, där ungdomsavdelningens pressekreterare gjort bort sig å det grövsta under en kongress på Island (AB, Expr).

Det är ett mått på hur illa det är ställt med förståndsgåvorna hos antingen sekreteraren själv eller hans föräldrar som döpt honom till Eric Viking (kung viking) som mellannamn! Är det här självtaget eller har föräldrarna uttryckligen lockat en låg best till själ från himmelen (eller snarare helvetet) genom att ha sina tankar riktade mot något riktigt svenskt under graviditeten?

Horoskopet är intressant, för det ser inte alls så uselt ut. Men man ska inte bedra sig för här smyger några indikationer vi sett förr hos psykopatologiska människor eller de med fullständigt förvridna värderingar.



Jag låter först min databassökning tala för sig själv. Av drygt 4.000 horoskop resulterar två träffar efter ett nog så snävt sökkriterium som kräver Solen i Väduren och Månen i Skorpionen och så den planet som händelsevis härskar över båda Ljusen i detta horoskop: Mars i Vattumannen.

De två personerna är i ena fallet en störd kändis jag bloggat om tidigare, ornitologen Audubon som dödade fågel efter fågel - ibland flera av samma art -  för att kunna måla av dem döda och "stillastående". "En död fågel tjänar mina syften väl", verkar också kunna illustrera många invandrarhatares förvridna verklighetsuppfattning.

Trots bristen på biografiska data på nätet för den andra träffen, José Echegaray, spansk Nobelpristagare i litteratur 1904, anar man kanske att det är något lurt även med hans sinnesförfattning:
His most famous play is El gran Galeoto, a drama written in the grand nineteenth century manner of melodrama. It is about the poisonous effect that unfounded gossip has on a middle-aged man's happiness.

http://en.wikipedia.org/wiki/Jos%C3%A9_Echegaray
Genom Nobelpristagarsajten kan ett studium av boktitlar indikera att den här mannens sinne sökte sig mot extremlägen. Här nämns utan närmare förklaringar en roman, "Pålen och Korset", som vållade "stor kontrovers" och hade med yttrandefrihet att göra. Det är ingen svår gissning att anta att hade med kritik mot katolska kyrkan att göra eller religionen i allmänhet. 

Kopplingen av en påle med korset leder mina tankar till att döda blodsugande vampyrer och då är vi genast tillbaka där vi började: i den sinnesjuka rasistens föreställningsvärld där det alltid är någon annan, någon avvikande som suger blodet eller näringen ur det egna landet.

I brist på födelseklockslag för den unga genuint sjuka extremisten, är det enda tydliga som kan pekas ut på himmelen det uppenbara mobbningssyndromet, Vattuman och Skorpion båda aktiva. 

De "goda" angriper genom detta samhälleliga missförhållanden, eller attackerar osunda ideologier, men skitstövlar är själva bara förgiftade as och saknar omdöme att se vilka ideologier som är sunda eller bara uttryck för samma själsliga skador de själva bär på. Det uppenbart att Hahnes "sociala utstötningssyndrom" liknar Usama bin Ladins typ - en hatisk människa.

Lättar jag lite på sökfiltret och nöjer mig med att efterfråga den usla kombinationen av en fallen Måne i Skorpionen (Vatten) med en disponent i socialgrupperingens tecken Vattumannen (Luft), resulterar ytterligare 19 personer förutom de två nämnda, nämligen dessa (två är "världsliga entiteter):

  • Adina Fohlin - modell, Apotekets "skräckkvinna"!
  • anonym - mellanchef med det judiska folkets Förintelsetrauma i bakgrunden
  • Ernst Mach - ateistisk positivistisk filosof (influerade Einstein)
  • Facebook - dygnet då grundaren enligt egen utsago dumpades av flickvän och i dystert sinne uppfann kommunikationshjälpmedlet (berättelsen bär tydliga drag av myt eller efterhandskonstruktion)
  • Första fallet av svininfluensa i Mexiko
  • Georg Ohm - fysiker
  • Gottfried de Purucker - ledare för Teosofiska Samfundet 1929-42
  • Howard Hughes - stormrik och stör entreprenör, svåra tvångsföreställningar samt Tourettes, hypokondriker
  • Jean-Francois Lyotard - postmodernistisk (ateistisk) filosof
  • Kitty Jutbring - någon slags celebritet, bl.a. krönikör på AB
  • Lincoln "Sugar" Minott - reggaesångare, ungdomsbrottsling, långsint materialist
  • Luis Buñuel - ikonoklastisk kommunistisk och ateistisk filmregissör
  • Robert Perloff - psykolog
  • Stephanie Zimbalist - skådespelerska
  • Tjostolv Moland - norsk legoknekt, dömd för dråp av färgad i Kongo
  • Tony Stigsson - yrkesmilitär (generalmajor) med kontroversiell åsikt: "brottare = gruppsex"
  • Vanessa Rousso - kvinnligt pokerproffs
  • Walter Pullen - andligt engagerad datautvecklare, byggde det under flera år populära gratisprogrammet Astrolog
  • Walther Bothe - fysiker Nobelpristagare

Den kände filmregissörens eftermäle av författaren Henry Miller är intressant för frågan om Skorpionen/Vattumannen som i många fall (t.ex. ornitologen) helt enkelt är fullständigt vansinne:

They call Buñuel everything: traitor, anarchist, pervert, defamer, iconoclast. But lunatic they do not call him. It is true, it is lunacy he portrays, but it is not his lunacy...this is the lunacy of civilization, the record of man's achievement after ten thousand years of refinement. (Wikipedia)

Men mot detta, att det inte var Buñuels egen galenskap (Skorpionen) man såg i hans filmer utan civilisationens (Vattumannen), står det sanna uttalandet om att "skönhet (eller vadhelst) ligger i betraktarens öga".

Riktigt talande för "utanförskapssyndromet" (Vattuman/Skorpion) var förstås fotomodellen som skapade folkstorm i samband med Apotekets "kusliga" reklam. Där ser man utstötningssyndromet fungera precis som rasism i den svenska nationalsjälen. Modellen såg udda ut i filmen och genast sparkar den dumma pöbeln bakut istället för att analysera sina reaktioner.

Den anonyma judiska personen beskriver på samma sätt som Adina Fohlin den utsatta sidan i det omaka paret Vattuman/grupp och Skorpion/mördare alternativt syndabock. Jag känner för övrigt flera judiska personer som har utstötningssyndromet, men i sanningens namn är det högfrekvent. Jag tror vid tillfälle att jag beräknade sannolikheten till en på tre horoskop. 

Syndromet kan vara mer eller mindre tydligt beroende på det är viktiga planeter eller ej. Hos den rasistiska Hahne är Månen och dess disponent kanske den mest kritiska aktivering som kan tänkas eftersom det slår sig på psyket. Likväl ser vi många synbarligen "normal" öden i träfflistan. Helt klart kan inte alla dessa ha haft utstötningen som sitt ledande motiv på himmelen. Bristen på födelsetimma är som vanligt ett aber.

Men "utstötningen" kan avslöja sig även i juste människors psykologi. Datautvecklaren Pullen har t.ex. öppenhjärtigt beskrivit hur rädd för sitt liv han var i en slags nyandlig seans där individerna förväntades släppa sin egokontroll och bara "öppna upp". 

Här beskriver han just Skorpionen som människans ultimata trots: hon försvarar sitt egoperspektiv intill det yttersta i detta tecken. Och mycket riktigt är syndens lön döden. Vi dör för att vi propsar för mycket på vår egen lilla individuella hörna i livet. Rasister kommer att dö onda dödar gång på gång tills de öppnar upp och ser att allt i universum hänger samman på baksidan.

*****

Jag har vagt färgat in Mars attacker mot 1. Oxen och 2. Jungfrun. Lek en stund med tanken att Hahnes solära horoskop skulle vara ett komplett horoskop, där Väduren/"ariern" stiger i öster med Solen (Adolf Hitlers Sol för övrigt). 

Skulle då inte Mars i 11e idealhuset perfekt kunna beskrivas som "ideologiskt motiverat våld mot ens fiender" (sjätte huset = fiender)? 

Jag tror den journalist som satte spaden på den här bakgården strax skulle gräva upp svartare ideologiska föreställningar än bara "sverigedemokrati"! Den här yngligen vill spänna sin hahne och ge "de underlägsna raserna" nådaskottet en masse.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Skådespelerskan Emma Watson har också Solen i väduren, Månen i skorpionen och Mars i vattumannen.

Seaward sa...

Emma Watsons födelseklockslag är publicerat på AstroTheme. Klockan 18.00 i Paris har Månen hunnit in i Skytten, vilket gör att hennes psyke svarar utifrån Jupiters goda livsbejakelse istället för Mars. Jupiter dessutom i lyckosamma tionde huset. Så viktigt kan klockslaget vara!