Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 20 november 2010

Bedragen av Bossen!


Julianne Phillips 1989

Ser i tv-tablåerna titeln "Fletch Lives", en av Chevy Chases gamla 80-talskomedier. Jag minns den främst för den attraktiva kvinnliga huvudrollsinnehavaren! Chase kostympajaserier var väl bara milt underhållande... Vad jag inte visste på den tiden - jag läste inte skvaller då - var att Bruce Springsteen bedrog Julianne Phillips mindre än tre år in i deras äktenskap. 

Hon kom på otroheten mellan maken och en bandmedlem genom att ett tidningsfoto råkade avslöja fuffens på scen eller kanske backstage! Nå, Bossen var aldrig min favorit i vilket fall.

Naturligtvis matchar horoskopet kvinnans oerhörda karisma. Av någon anledning, jag vet inte vilken, tycks bloggen sakna inlägg kring det som väst kallar stortrigonen i Eld, dvs den indiska astrologins aspekt från Jupiter i Eld och som först kontaktar nästa tecken i Eld och sedan det bortersta 240° längre fram i zodiaken. Kanhända är dessa "eldsjälar" verksamma inom områden som bloggarens horoskoptyp missar pga dess egen inriktning...




En liten tankelek, som inte knyter himmelen till Juliannes ego eller person utan just bara ser detta som ett fågelperspektiv över hennes drama med den oärliga slusken till man, ger rik utdelning. Ta Sol och Måne som de klassiska indikatorerna för män och kvinnor och se vem som gör vad!

I den naturliga zodiaken (det är ett solärt horoskop som presenterar "Platons idéer" i ren form) har vi fullt tumult i Lagens nionde hus, matchande Skytten. Och det är Månen/kvinnan som är involverade i juridiska frågor. Julianne var den som sökte skilsmässan.

Fram till cirka halvsex på kvällen befinner sig Solen ännu i Väduren för en berättelse av en man som i hjärtefrågor (Venus) är självisk och dummare än dum. Solens disponent står i 12e husläge relativt Solen själv vilket tyder på handlingar till hans eget förfång. Skulle Julianne istället vara född just som Solen nått Oxen, är detta istället en man vars natur disponeras av den egocentriska Venus i Väduren, knappast någon större förbättring. Men något säger mig att det här är en "upphöjd" och världsberömd Vädurs-Sol...

Jag måste påminna om president Kennedys talskrivare Ted Sorensen här, vars upphöjda Sol på samma sätt "undermineras" av en disponent som står i offrets tecken. Sorensen berättade senare att skotten i Dallas som ändade hans arbetsgivares liv var den största chocken i hela hans liv. Gissningsvis måste Julianne ha känt något liknande när den upphöjda Solen i hennes liv (Bruce Springsteen) plötsligt hittades i en 12e hus-situation som bl.a. annat kan innebära "sängkammarens hemliga nöjen" eller "prassel". (Jfr Assanges häktningshoroskop för misstankar om sexbrott.)

Julianne är således Månen som kombinerar sig med Lagens Jupiter. Utan att kunna sätta fingret på saken, verkar det som Saturnus attack mot månnodsaxeln beskriver den bittra delen av otroheten/skilsmässoprocessen medan Jupiters "välsignelse" av Bossens tecken Lejonet - där den överhungriga Rahu ligger - tecknar den tidigare delen samma situation. Är du med på tanken här? Kvinnan (Månen) får med egna ögon se (Eld är visuell) hur en girig Rahu i Lejonet - mitt inför publik (Vattumannen) - vänslas otillbörjlig med den kvinnliga bandmedlemmen Patti. 

Rahu är "uppgång" och Ketu är "fallet" till följd av Lejon-Rahus omåttliga kärlekskrankhet. Det är Saturnus som tar fram sina hårdhandskar i och med den "berömmelseskapande" månnodsaxeln som i detta fall står för en skandalskapande publicerad händelse. Det är i Rahus ände problemet ligger och drakhuvudet förstärker och synliggör (i redan så synliga estradören Lejonet!) vad horoskopets Sol går för. Rahus synlighet avslöjar alltså Vädurs-Solen som är klenare än förväntat pga Mars veka position.

Jag noterar i IMDB:s minst sagt sparsmakade biografi att Julianne aldrig mer gifte sig. Är det så att Eld är så farlig att leka med? Att bränt barn sedan skyr elden? Eller är det så att Eldelementet som i än högre grad än Luft representerar frihet aldrig var menat för sådana mentala skrankor som äktenskapets idé eller form? 

Jag menar, någonstans måste vi dra en gräns för projiceringen av Vädurens tillkortakommande enbart på män i hennes omvärld. På djupet är denna Sol i Väduren och inte minst klena och egocentriska syn på kärleken (Venus) också horoskopinnehavarens egen. Och denna Venus stod bokad för "offer" och "upplösning" i detta liv. (Venus disponent i 12e husförhållande till Venus själv.)

Ödet lät henne helt enkelt konfrontera sina egna begränsningar, vilka hon kanske inte ens visste att hon hade. Lever vi många liv var det här troligen återbetalning för något hon själv gjort i ett tidigare liv. Och att bli bedragen på det här offentligt förödmjukande sättet av en av världens mäktigaste män (inom sin bransch), det luktar payback time lång väg. 

Som jag läste i någon ockult sanningssägarbok, först när en själ odlat lite godhet under några liv, blir den mogen att hantera käftsmällen från sitt eget förflutna. Det är lönlöst att straffa människor medan de fortfarande är försjunkna i sin egen ondska. De förstår inte skillnaden på svart och vitt.

Därav kanhända Jesus tanke om att "vända andra kinden till". Allt har sin tid, och återbetalningar, goda som onda, tamjas till de tidsfönster (är fönstren!)  där det finns förutsättningar för ny förståelse. Jfr planetära transiter, men se dramat som att det spänner över tusentals år! Och detta är ändå bara den "falska" bilden som den ser ut inifrån vår värld, där tiden uppfattas som absolut.

Inga kommentarer: