Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 29 november 2010

Bananas-filmaren - ett så bra horoskop!




Astrologin är ett finkalibrerat instrument. Den känner till att jorden är en skyddad verkstad där en art som kallas mänskligheten försöker växa till sig och bli ädla varelser. Därför går det tio halvdana horoskop på ett bra. 

Av alla det kanske dussinet politiker bloggen hittills tittat på har hittills bara Lars Ohlys haft mycket som talar för sig. Hur paradoxalt att detta är! Det är samme man vars parti de flesta svenskar ogillar. Det säger något om landets kollektiva hälsa. En B-nation av självtjänande människor långt ner på själens evolutionsnivå.

Men så kommer här Fredrik Gertten som ännu ett ljus i mörkret - en man som tar strid mot stora fruktbolaget Dole (DN, SvD) för utnyttjade arbetares rättigheter (precis som Ohly på Newsmill). Och genast ger stjärnorna toppbetyg igen! 

Det är något att tänka på, alla som röster åt höger, för marknadskapitalism och rätten att leva väl på andra människors bekostnad. Det är något i grunden sjukt i det västerländska civilisationssystemet något så sjukt att de flesta inte längre kan kliva ut ur det och titta på verkligheten.

Här är horoskopet för en som ser verkligheten:



Notera 1956, den fruktade Eldhästens Eldapans år enligt kineserna! Nu har Doyles banankompani fått känna på den lurifaxen! Viktig är den enda placeringen i lidelsefulla Rajas guna - den ytterligt välplacerade Jupiter, välviljans planet som här "upphöjs" i Kräftan, symbolen för omsorg med de sina. Ibland beskrivs Kräftan bättre som naturens försvarsinstinkt, men här är det uppenbarligen solidaritet med de små människorna som åsyftas.

(Stenbocken mittemot är den stränga arbetsgivaren, en som söker universell dominans över samtliga små enklaver av typen Kräftan.)

Vad som gör att Gerttens Kräfta vidgar sina sympatier bortom den nästan maffialiknande klanfavoriseringen som är tecknets naturliga solidaritetssfär, är den ovanligt och ytterst välgörande ömsesidiga receptionen mellan det begränsade hemmets Kräfta och utlandets Skytt! Tecknen utväxlar diplomatiskt sina planetära härskare, Månen och Jupiter, med varandra! Det ger Eld och Vatten, dvs. sensationalism eller aktivism - här det senare.

Den upphöjda Jupiter visar sig dessutom disponera över båda Ljusen - i det här horoskopet är inte bara Månen i Skytten jupiterisk utan även Solen i Fiskarna! Nu börjar någon kanske förstå vad genuin godhet är det som sägs vara Sattva gunas innersta väsen, fast bloggen hittat många sattviska individer med svåra störningar som smutsat godheten och satt ifråga epitetet "god". 

Men här håller sig t.ex. den stora illgärningsmannen förhållandevis lugn, och förutan födelsetid kan man inte säga att den gör något alls. Mars i Skytten blir också en rättfärdighetens krigare eftersom Jupiter står så stark och sprider sitt tonläge så tydligt genom hela horoskopbilden.

Titta nu på den usla människan och migrationsministern Tobias Billströms horoskop (nytt fönster) och jämför med Gerttens. Du förstår direkt. Båda har ett fokus på utlandet (Skytten), men där Gertten vill främlingen väl från sympatiska Kräftan, där drar Billströms horoskop i den allra snålaste nödbromsen från motsatta överhetstecknet Stenbocken. 

Obs. Stenbocken i ett horoskop innebär inte automatiskt att man blir en von Oben-typ, det kan också vara ett ämne man bekämpar [1], eller bara står i ett neutralt förhållande till.

På objektiv grund - utifrån sina egna spelregler - visar astrologin att den lilla människan inte har någon vän i högern eller Billström själv, inte om man kommer från utlandet i alla fall. 

Bara ett väldigt uselt och själviskt folk röstar fram sådana här politiker. Och Reinfeldts dubbelspelande horoskop har vi tittat tillräckligt mycket på, mannen som spelar flexibel vän med breda folklager men mörkar partiets verkliga Intressenter.

Hur får man människor som Gertten att intressera sig för politik?? Det går inte sade Platon - de äldre själarna på jorden, som varit med några varv, de skyr makten som pesten. Folk får verkligen de ledare de förtjänat sig. Sådan är den hemliga mekanismen bakom demokratin. Systemet skapar en nedåtgående spiral av allt mer frihetsbegärande tölpar och till sist rasar civilisationen samman och övergår i diktatur. 

Det kan vara svårt här idag att se konsekvenserna av de vi är och det vi favoriserar, men det går att räkna på nuet och se om det kommer att funka femtio eller tvåhundra år in i framtiden. Det gör det inte. Män som Bill Gates gör ett jobb i toppen för att sprida välviljans budskap till andra abnormt rika företagsledare, men vad händer lägre ner i varats väldiga spektrum? Vad händer i Sverige t.ex.?

*****

PS. Den "sataniska axeln" är här identisk med Påvens och hans kamp mot synden. Men Gertten har också den demoniska girigheten (månnoderna) involverad i sitt uppdrag. Ett remarkabelt horoskop!

_____

1. Ta t.ex. bloggens preliminära intryck att aggressiva kvinnliga feminister ovanligt ofta tycks födda med Månen och krigaren Mars i samma tecken eller i aspekt. Eftersom Månen "tillhör" Kräftan har vi redan här ett anti-stenbocksbudskap eller ett anti-saturniskt budskap, fastän de två patriarkala symbolerna inte ens figurerar i kombinationen! Astrologin är extremt komplex.

2 kommentarer:

Margarita sa...

Snälla,men 1956 år är ju Apas år.Och den fruktade Eldhästens år är ju 1966 ! Och den 3 april - Solen i Vädduren ! Ung.13-14 grad.Jag skall inte kommentera : titta i EPHEMERIS for the 20th Century.Lycka till !!!

Seaward sa...

Du har har rätt om den kinesiska kalendern, ett slarvfel av mig - den himmelska stammen (Eld) var rätt men den jordiska grenen (Metall) har, som du säger, apan som sinnebild.

För din egen del, läs bloggens storstilta rubriktext. Du missade själv _vilken_ zodiak den här bloggen använder.
:-)