Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 16 oktober 2010

Yves St Laurents "obscena kärlek" - horoskopet!

Jag noterade för några veckor sedan SvD:s Jan Söderqvist begå ett härligt lustmord på en bedrövlig tjejrulle med Julia Roberts. Flera kommentatörer tyckte det var kul men att det kanske var fel "man" som satts att bedöma just den typen av film.

I den här recensionen går Söderqvist på sparlåga men rubriken är ondskefullt genialt satt. Den kan läsas som ett försåtligt nålstick mot hbt-kulturen och även utan den läsarten är den fantastiskt sann, om man stämmer av med Yves Saint Laurents födelsehoroskop. Detta berikas av att födelsetimman är känd.



Strikt talat tillhör formplaneten Saturnus i Vattumannen det första egohuset, i vilket vi hittar ascendenten i Vattumannens allra första grad. Det är med andra ord en formgivares födelse, särskilt som Luftelementet ligger nära kartritningar eller klädmönster.
 
Att kläderna gör mannen skulle säkert den här designern ha hållit med om eftersom Saturnus aspekt mot framgångens Jupiter i tionde huset för ytliga åtbörder i samhället här är en skärande falsk publik roll.

Luft och Vatten brukar kunna ge en benägenhet att försköna eller skriva om historier. Jag ska här inte gå in på de åtskilliga indikationer som alla pekar på homosexualiteten utan bara notera vilket inpiskad materialism som också tecknas.

De tre materiella husen är färgade jordbruna och även om materieprincipen Saturnus strikt talat tillhör första egohuset enligt indisk tradition finns i västerlandet en utbredd idé om att en placering som gränsar till nästa livsområde/hus också inverkar på det och binder samman husen. Här har vi därför "ego och pengarna".

Märk att bara en liten felaktighet i den antecknade födelsetiden 19.45 (låter inte det lite avrundat?) istället skulle kunna ge en Stenbocksascendent med dess härskare Saturnus i 2a pengahuset!

Som saker står är emellertid Kräftan tecknet för det luxuösa hemmet som recensenten invänder sig mot, och i sjätte huset för tjänande och manuellt arbete (sömmerskan) bildar tecknet och huset en Vatten/Jord-kombination som understryker en fullständigt inomvärldslig och materialistisk ambition.

Jupiter i Vatten i tionde upprepar samma lervälling en andra gång och Jupiters lyckoaspekt från tionde publika statushuset mot designerns privata hem (Kräftan) bekräftar recensenters tilltagande illamående inför filmen.
Men, som en läsarkommentar sade - det är väl ändå ett rätt oskyldigt nöje, att leva för sin heminredning?

En annan ingång till frågan om hemmet är Månen, döende i Skyttens 30e grad men infekterad av övermåttets giriga Rahu (drakhuvudet). Lägg därtill att hemmets signifikator disponeras av Jupiter, vars vräkiga vilja att lägga allt på den tunna ytan vi redan noterat. 

Ska vi ta samtliga omen kring hemmet kan vi också titta på 4e huset för hem, det privata och kapitalvaror. Här koinciderar det med Oxens tecken, ett materialistiskt Jordtecken. Dess härskare är Venus (pengarnas planet) och den hittar vi i gyttjan som bildats i sjätte huset med Vatten i ett Jordhus.

Det här måste vara det ultimata materialisthoroskopet !!!

Jag går till de visa kineserna för ett andra utlåtande. I Mingdynastin sammanfogades ett äldre symbolsystem med 60-årskalendern och gavs namnet HO LO LI SHU, Floderna Ho & Lo:s rationella tal(system). Här gest närmast fatalistiska föreutsägelser om kvaliteten på tidsfönstret. 

Timman då Yves Saint Laurent föddes, hör och häpna, kopplas till sidentyg och dess naturattribut är den "smeksamma vinden". Det är ett extremt feminint omen för en man att födas under. Från filmen "Hidden dragon, crouching tiger" har vi i tigerns hukande beteende just som den samlar sig till språng namnet på Saint Laurents födelseögonblick, SUN. 

Ominat preciseras genom symbolens "andra linje", vilken talar om en sjuk mentalitet, så sjukt hukande eller krypande att djävulsutdrivare anbefalles! Homosexualitet har inte ansetts som ett normaltillstånd i alla kulturer. Kineserna hade studerat naturlagarna djupare än de flesta andra kulturfolk och flaggade den här timman som i något avseende defekt. 

Uppenbarligen ägde man också i det gamla Kina metoder (djävulsutdrivare) för att kurera den här speciella sortens sjuka som visade sig i ett livsöde som liknades vid en fegis som ligger och kryper under sängen neurotiskt spejande efter spöken! Jag har i många hbt-inlägg pekat på vilka demoner det är som måste drivas ut: tendenser från tidigare liv som ligger just under medvetandetröskeln och derangerar egots förmåga att forma ett nytt liv i en ny kropp.

Men lika fascinerande är att kineserna kopplar denna sjuka med sökandet efter sidentyger och lyx! Det skulle bära alltför långt att gå in på den kinesiska symboliken här på en blogg som handlar om zodiaksymboler.


Inga kommentarer: