Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 24 oktober 2010

Sexnormsbryterskan




I en artikel på Aftonbladet/Debatt talar sig en "sexnormsbrytande" novellist lyrisk över det anonyma internet som låter namnlös sexualitet formligen dränka den som önskar simma in i de vattnen. 

Efter att bloggen har sett mönstret på sexuellt störda människor - sexmissbrukare (forna tiders nymfomaner) -  åtskilliga gånger, blir det här bara en kort kvalitetskontroll av vår tes: "Vattenelementet är det ställe där psyken totalt tappar greppet."

Låt oss bara minnas inlägg som de om Erica Jong (Sol-Fisk/Mån-Kräfta), Warren Beatty (Sol-Fisk/Mån-Skorpion) eller den aningslösa anonyma kvinna som inte såg sig som sexmissbrukare (Sol-Fisk/Mån-Skorp). Vi har också den ogenerade internetchefen som vill se massor av anonymt sex mellan gubbar och småflickor på nätet eftersom han som företagare tjänar pengar på trafiken. Fyra dubbelträffar i Vatten - både Sol och Måne i elementet.

För generellt missbruk av allt som står till buds, är Whitney Houstons alltför sårbara horoskop en klassiker (Sol-Kräfta/Mån-Fisk - notera hur hennes Måne maximeras genom Jupiter).

Naturligtvis kan sexmissbruk uppstå även utanför Vattenelementet, men då handlar det inte om svaga själar som just inte är mycket mer än ett hormonstint köttstycke utan om mentala människor som fastnat i idéfixeringar.

Jag måste understryka att jag inte suttit och gallrat fram horoskop som talar för Vattenelementet. Detta mönster har spontant visat sig då jag tagit stickprov på tidningsartiklar, som t.ex. då jag läste om Warren Beatty som skrävlade om att ha lägrat 13.000 kvinnor. Före det stycket skräpjournalistik kände jag bara honom som Madonna f.d. man med en halvdan skådespelarkarriär bakom sig.

Hur ser då det senaste stickprovet ut? Fatta, historien upprepar sig! Är det inte märkligt?



Den fullständiga bristen på Luft är inte nödvändigtvis någon katastrof. Inte ens fast den "oäkta" planeten Ketu i Vågen faktiskt säger "avhuggen draksvans" eller "bestraffning" i termer av - eller mot! - Vågens idé om motsatsernas förening. Det vill säga det enda strikt intellektuella budskapet är att vägra fundera över frågor om balans och proportion, och, naturligtvis varje form av "norm" av typen äktenskap eller tvåsamhet.

I frånvaron av Luft finns alltjämt Jordelementet som en resonerande natur, fastän ingen teoretiker utan en praktiker. Här syns emellertid en dubbel konflikt mellan Jord- och Eldelementet. Det kan ge våldsamma drabbningar när den visuella och motiverade Elden möter "dödkött" eller materiens motstånd. Talar vi i termer av normbrytande sexualitet är det här naturligtvis sexualitet med ett inslag av våld.

Jupiter som filosofins planet har sitt absolut sämsta läge i Stenbocken där den "faller" och söker poängtera Stenbockens tema som är kontroll och avgränsning. Jo då, fram med handfängsel och alla andra redskap för att binda och underkasta sin partner i sadomasochistiska härskarlekar. Jupiter i Stenbocken vill förstås härska. Eftersom Solen i egocentriska Väduren också vill styra och bestämma har vi här ett parodiskt övertydligt egenmäktighetssyndrom i sängen.

Men Solen i Väduren är inte frisk ens tagen på sina egna termer och bortkopplad från den härsklystna Stenbocken. För Solens disponent är den blinda aggressionens Mars och den är klent placerad i fysiska Oxen, där än en gång Eld hotar att kvävas av dödköttet. 

Eftersom Oxen står för det orala, för munnen, kan vi gissningsvis också inkluderar kvävningssex - att nästan döda den andra partnern i jakten på att administrera honom/henne den ultimata orgasmen. Kanske ska vi se Luft-bristen som ännu ett omen om att "normbrytande sex" handlar om kvävningslekar.

Minns att det inte finns någon duglig filosofi alls det här året - Jupiter står lika illa som året 1961 där det duggade tätt av störda människor eftersom expansion för dessa människor är att låsa sig själv eller andra. I brist på Luft och med Merkurius i ett svagt läge i Fiskarna (men njutningssökerskan Venus starkt placerad) är det nästan obegripligt att individen kallar sig novellist.

Och en kortnovell är väl allt en "driven" själ hinner fästa på papper innan naturens behov driver offret in på nästa varv av degradering. Vattenelementets patologi kan inte botas - själen bestämmer själv när den plaskat runt tillräckligt i tillvarons lästa sumpmarker. Detta var djuppsykologen James Hillmans definitiva åsikt. Han var f.ö. född med Solen i Fiskarna!

Solen i Väduren disponerad från Mars i Oxen ger oss samma primitiva öppning i zodiaken som motsvarar den odiskutabla toppen i brottslighet avslöjade vid granskningen av 200 brottsdömda horoskop. Den här sexnormsbrytaren är alltså sängkammarens motsvarighet till mördare och tjuvar och bedragare.

Och så till sist, det som den återkommande läsaren såg direkt: den gröna nyansen representerar förstås Vattenelementet som här ännu en gång i ett sexmissbrukarhoroskop visar sig spela en huvudroll. Vatten är sånt man drunknar i, släpper kontrollen inför. 

Här ska man därför också tala om ett allmänt "sensationslistsyndrom" - en Sol i Eld och en Måne i Vatten - ger narkomanens hämningslösa jakt på sinneskickar.

Men finns ett bra hemförhållande kan "miljön" ge de ramar de rena Vattenmänniskorna behöver och som de kan förlora sig i. Min upplevelse är att det går åt helvetet med Vattenfolket om de har fått en dålig uppfostran. Vatten suger i sig och blir sina influenser. Men se Whitney Houston - körsång i kyrkan som liten och allt. Där räckte det med för mycket pengar och snubben Bobby Brown som välan introducerade henne för droger. Sen var det kört.

Jag vet inte varifrån de här själarna kommer, vilka liv de levt före detta, om ens något? Kanske första livet som människa ser ut så här astrologiskt? Den här själen kanske just har "uppgraderat" från ett djurrike med kort livscykel, så att arten mest sysselsätter sig med fortplantning?

*****

Se även: Den 29-årige sexförbrytaren, tydligen en ovanligt vidrig våldsverkare. Även här egenmäktigheten (Stenbock/Vädur) och även här en fysisk Jupiter som driver på en fysisk Venus. Och även här en störning mellan polariteten Stenbock/Kräfta, dvs en psykologisk fixering vid härska/underkastelse-tematiken.


Inga kommentarer: