Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 31 oktober 2010

Rasism maskerad som ekonomi

Sverigedemokraternas ekonomiska talesman sågas i SvD när han säger att landet skulle tjäna nio miljarder på att vi anammar hans kalkyl. Nyheten servar den här bloggen med ytterligare ett namn i kategorin rasism / främlingsfientlighet att studera.



Naturligtvis kräver storkorset i Sattva guna, förändringens kvalitet, en analys. Sattva har förknippats med godhet och den upplöser föregående Tamas när den senare blivit alltför habituerad och slentrianmässig i sin utblick.

Men är det här till siffror förklädda politiska uttalandet verkligen godhet i någon bemärkelse alls? Låt oss se hur denna "upplösningens Sol" i Fiskarna står sig i förhållande till övriga horoskopet.

Även sinnelaget ligger i ett jupiteriskt tecken, Skytten så att vi har en kombination av Eld och Vatten - något av en eldsjäl för förändring. Vari förändringen bör bestå vet vi redan: bort med invandrarna från vårt sköna land.

Utifrån de astrologiska trender bloggen redan hittat i tidigare horoskop hos människor med invandrarfientlig hållning, förvånar det inte att hitta Kräftan som horoskopets kanske svagaste punkt. Revirinstinktens tecken som har så lätt att skära ner sina sympatier till bara dem av det egna blodet! Mars är dessutom fallen i det här tecknet. 

Placeringen har empiriskt visat sig så svag att den slagit igenom med statistisk signifikans i undersökningen av 120 hbt-horoskop. Detta betyder inte att gay människor utöver alla andra problem dessutom är trångsynta rasister, bara att vi talar om skilda uttryck för en grundläggande oförmåga att öppna sig för "den andre". 

Rasister är, så att säga, homo när det kommer till utlänningar. Den här bloggens syn är för övrigt att homosexualitet är en psykisk "feljustering" som kan tränas bort precis som en invandrarfientlig kan omskolas med kunskap.

När man börjar titta närmare på ekonomens himmel är det idel klena placeringar även i övrigt. Minns dock att vi hittat mördare med upp till tre starka planetplaceringar, så inget är en garanti för något i astrologin. Till sist handlar det om att fatta ett beslut och våga göra en tolkning. 

På den här bloggen är det lite enklare - individerna som granskas har redan bekänt färg och det är bara att leta upp motsvarande symboler på himmelen och sedan under loppet av ytterligare studier fråga sig hur hållbara vissa observationer och teser är...

Hursomhelst är Jupiter en oerhört viktig planet eftersom den förfogar över både sinnelagets Måne och den solära handlingsmänniskan. Jupiter ingår i det sattviska korset men är skadad ("detriment") i sitt fall från härskarläget i Skytten till den "blott" logisk-kritiska Tvillingarna. 

Från denna kritiska placering tycks den stråla tillbaka en merkurialt kritisk kvalitet i frågor som faller under Skytten. Och det vet vi redan är frågor som har med utlandet att göra - eller människor som det står "utlandet" skrivet på!

Eftersom denna något mindre än fullt funktionella Jupiter befinner sig i Luft skär den sig i sin rationalitet med Solen i Fiskarna, där budet är självuppoffring och känslomässig empati med allt levande. Missa inte diskrepansen: Tvillingarna saknar helt empati, Fiskarna har det i övermått.

Den invandrarfientliga ekonomen får inte ihop det här med att en god stat visar välvilja och likt den barmhärtiga samariten tar emot systrar och bröder som hamnat i nöd. Vi har redan Mars i Kräftan som indikation på att det här är en människa med ett mycket litet hjärta...

Som jag läser horoskopet söker ekonomen klä sitt fula budskap i följande låga ord (Tvillingarna tillhör de mest själviska tecknen): "Svenskar, er ekonomiska lycka (Jupiter) vänds till ekonomisk förlust (Fiskarna, "loser-tecknet") om ni tar emot fler människor på drift (Fiskarna saknar fast punkt i tillvaron)."

Så till frågan om sakligheten (men redan det sagda har kallat ifråga om det inte är en gemen liten skadad Mars-Kräfta som skapar falsk och vinklad information). Saturnus är en pålitlig planet, matematisk och organiserad. Tyvärr står också den stora gränsdragaren skadad detta år och introducerar gemenhet där Lejonets gränslösa generositet bort få råda. 

Bloggen har nu råkat notera flera hela årgångar där de stora penslarna Saturnus och Jupiter inte alls målar särskilt snygga porträtt. Kan det överhuvudtaget födas riktigt goda själar under sådana omständigheter, eller är det här "tidsfönster" för medelmåttigt utvecklade själar att reinkarnera på jorden? 

Jag har inget definitivt svar, men "fundamentalism" bör inte få råda vid tolkningen. En stor själ (maha atma) kan naturligtvis gå in i den materiella naturen under vilka som helst betingelser. Där en liten själ fångas i tidsanden behåller en stor själ sin integritet. 

Den integriteten har tydligen inte Johnny - kanske var det föräldrarnas val av namn som gjorde honom till rasist. Det är väl nästan bara gansters som heter så i filmens värld.
Ja, jag glömde nästan säga att också förmågan till mogen harmoni med medmänniskorna - Venus - är kaputt på den här himmelen. Venus skadad ("detriment") i egoprincipens tecken Väduren. 

Och insikten att vi också har informatören Merkurius i egoprincipens tecken och minnet att både Merkurius och Venus disponent Mars stod fallen i det snävsynta och protektionistiska Kräftans tecken, har vi den sämsta sortens av hysteriker på plats. En som sensationalistiskt skriker att "utlänningar kostar oss för mycket" och där troligen inte alls siffrorna stämmer. 

Horoskopet visar inte ett uns av opartisk rationalitet, det är av lika låg kaliber som alla andra Sverigedemokrater som granskats hittills. Det är verkligen ett B-parti av och för B-människor.

För att summera. Vi har alltså fyra explicit underpresterande planeter och tre neutrala placeringar. Kan det bli annat än en lögnprodukt till skuggbudget, ett illa maskerat försök att sälja in rasism genom ekonomiska argument?


5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Vad synd att du ljuger och hittar på. Du lägger ord i andras mun som aldrig sagts? SD säger inte "kasta ut alla invandrare".
Det SD efterfrågar är en mer återhållsam invandringspolitik-att vi faktiskt ska kunna ta hand om och hjälpa de som kommer hit.

Men jag gissar att jag talar för döva öron, då du liksom de flesta är hjärntvättade till att skrika rasism! så fort någon ens vill diskutera invandringsfrågor.

Kolla denna video, det kan lika gärna handla om Sverige elelr vilket västland som helst.
Vi hjälper inte världen genom att ta hit flyktingar, hela den politiken måste ändras till att hjälpa på plats istället.
http://www.youtube.com/watch?v=LPjzfGChGlE&feature=player_embedded

Seaward sa...

Citatet du anför förekommer inte i inlägget.

De två citat som förekommer förstår individer med rimlig läsförmåga är tolkningar av ett väl känt sentiment.

Anonym sa...

Annu an bortgjord SDare (las:nazi scum bag)

Anonym sa...

Att dömma av dina inlägg på den här bloggen så är du en utpräglad homofob så vad gör dig bättre än SD? Synen på Sverigedemokraterna kommer från deras mindre smickrande historia och medias eviga vinklande och skrikande om rasism i tid och otid,SD är den perfekta syndabocken och lättledda människor köper det rakt av utan att ens läst deras principprogram, faktum är att SD behövs och dom är här för att stanna,Sveriges invandringspolitik har varit ett stort skämt i över 30 år och nu behöver skadan lagas medans tid är. andra länder skrattar åt våran naivitet och blåögdhet

Känns som hela denna bloggs syfte är att nå ut med dina personliga åsikter och försöka hitta negativa tendenser i planeterna, vilket garanterat går att hitta inom ditt favoritparti,religion osv osv Den som söker finner.

Mer astrologi och mindre av dina personliga åsikter tack !!!

Seaward sa...

Du som stavar döma med två "m":

Fortsätt läsa blogginläggen kanske du når en mer nyanserad bild av vilka fobier bloggen har eller inte har, vilken livsåskådning och filosofi som presenteras. Med mera.