Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 14 oktober 2010

Politiker - jordens avskum?


Aryeh Eldad

Den israeliska ultranationalistiske politikern Eldad säger öppet att israelisk militär borde mörda Irans president Ahmadinejad om de fick sikte på honom under hans statbesök i närbelägna Libanon (AB, SvD).
 
Det här låter mer som en galnings eller förhärdad brottslings uttalande än något som en politiker skulle säga! Dags ställa ännu ett politikerhoroskop för att se vad det är för kaliber på karln.




Dessa Vädurar förnekar sig aldrig! Med granntecknet Oxen leder de bloggens liga över brottsdömda soltecken, och här har vi dessutom munlädret Merkurius i orala Oxen. Dessutom är det dags för "mångalenskap", dvs, fullmånetider.

Fastän jag i bloggens tidiga skede skämtsamt kallade Jonas Gardell mångalen (han har f.ö. israelens Sol och Måne i omkastade tecken om någon reagerade på en viss look-alike-faktor på fotot här ovan), ritar jag likväl in en grönfärgad opposition mellan Sol och Måne.

Men det är inte lätt att avväga för och mot i detta fall! Månen är ännu på väg mot full och därmed tekniskt sett en "naturligt god" planet i detta horoskop. Och känsloplanetens disponent, Venus, står "upphöjd" i Fiskarna. Politikern är också läkare, vilket stämmer väl med empatin med allt levande i Fiskarna. Emellertid är Månen i Luft och disponenten i Vatten kanhända ett något opålitligt sinne, Månen eftersträvar rationalitet (Luft) men egentligen drivs politikern av sin Vatten-Venus. Lägg sedan en fullmåne på den här potentiella obalansen... 

Tyvärr kan jag inte säga något om Venus kombination med "hungrande" Rahu i Fiskarna. Har för lite tankar om drakhuvudet. Rahu "förstorar" saker den kommer i kontakt med, är själv "naturligt ond", och tycks kunna förvränga eller distordera. Månnoderna indikera den felande sublunära sfärens ständigt "wobblande" relativt Solen stadiga bana. Detta skulle betyda en förstärkt venusiansk känsla för de svaga och slagna men också något "vurpat" eller instabilt över denna i sig humanitära Venus-placering. 

Som framgick av Sverigedemokraten som skar sig själv för att äska partisympatier kan Venus i Fiskarna också bli en martyr, om Venus blir "attraktion till förlusten". (Ett elände att få ett grepp om hur en planet uttrycker sig - för det handlar faktiskt om att förstå vem andesjälen slash människan bakom den planetära kartan är!)

Eftersom vi känner judarnas historia tror jag säkert man kan lokalisera deras martyriska självbild som givit en patologisk oförmåga att hantera grannrelationerna i just denna Venus/Rahu - minns också fullmånen som ofta kommer på kant med sin omvärld!

Men Mån-Vågen och Venus-Fiskarna relaterar alltså till ett martyrkomplex och empatier, så varifrån mordlustan? 

Ja, det är Solen i Väduren som inte fungerar. Här är det tacksamt att jämföra med den närmast perfekta strävan att bygga ett harmoniskt folk i horoskopet för Eritreas president - Solen med Venus i folksämjans tecken Vattumannen och därtill välsignad av välvilliga Jupiter i harmonins Vågen. (I en intervju med ett team internationella journalister tryckte presidenten hela tiden på frågan om relationer - det var Jupiter i Vågen som talade.)

Titta sedan på den här konservativa israelens märkliga livsambition: Solen i egensinnets Vädur underbyggd av den fulaste kombination av Mars och Saturnus i maktfullkomligt läge i Lejonet som skådas kan! Detta kortslutna och egenartade livsuppdrag är alltså politikerns målsättning. Jag bryr mig inte ens om att söka tyda det, för Mars och Saturnus kortsluter varandra, och Saturnus i Lejonet innebär att den står ett hus vars herre den är ömsesidig fiende med. Så problematiska budskap!

Frågan är som alltid: återföds vissa människor till jorden med "negativa" livsuppdrag? Kan vissa liv vara återbetalning för gamla synder? Här ser det illa ut, men man ska inte räkna ut horoskopet helt. Månen i balanstecknet mottar ju en välsignelse från Jupiter i Vattumannen! Och precis som i horoskopet för Eritreas president, är som synes folktanken (Vattumannen) oerhört stark. 

Men åter - hur frisk är denna vilja att gynna folket? Jupiter är i mina ögon helt degraderad efter attacken från båda de onda Saturnus och Mars! Israelen vill helst utplåna palestinierna så att hans folk ska få bygga åt sig själva precis överallt. Låter detta ännu en gång som Vädurens genant själviska tunnelseende? Ja, och i kombination med ett flertal ogynnsamma indikationer.

Horoskopet är fullständigt personlighetskluvet. Läkaren räddar människor (israeler enbart?) å ena sidan och känner gränslöst hat mot araber å den andra. Någonstans är hans problematiska fullmåne mellan just egocentrism och å andra förmågan att upprätthålla balans med omvärlden mitt i prick här! Men kringbudskapen visar att det handlar om verklig obalans.

Wikipedia har ett intressant citat från Eldad:
On his political goals, Eldad has stated: 'When I wake up in the morning, I divide the day into two parts. In the first part of the day, I try to prevent the creation of a Palestinian state. It is not a full-time job, so in the second part of the day, I try to prevent corruption.'

Eldad hade blivit en perfekt ateistisk biolog enligt det mönster bloggen börjat uppfatta hos människor som vill att naturen ska vara en ond och meningslös skapelse. (Vilket en och annan kristen riktning genom historien också har ansett.)

Det slår mig plötsligt att bloggen nu måste innehålla säkert uppemot tio horoskop bara på ledande svenska politiker. Men inte i något fall har vi sett en politiker född under en mentalt destabiliserande fullmåne! Det säger kanske något om "lugna trygga" Sverige att mer koleriska typer inte kommer någonstans i karriären här. Janteförtrycket tillåter inte särskilt mycket kraft i karaktären. Istället väljer folk rena mesar som Fredrik Reinfeldt, helt oberoende av det verkliga politiska innehållet.

Det får bli ett ämne för framtida studier: om landet Sverige sorterar bort de bästa begåvningarna och släpper fram de mediokra. För säga vad man vill om Gardell och hans till israelen spegelvända fullmåne - det finns en extrem intellektuell vitalitet där som inte någon i regeringen kan matcha. Men just för att allt är så "tagget" inpå fullmånen är de här typerna lite av "wild cards" - som israelen just bevisade!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Ahmadinejad och Iranksa regimens utspel i Libanon är ett försök att delvis återskapa den förlorade legitimiteten på hemmaplan. Efter den omdiskuterade presidentvalet 2009 och de blodiga efterspelen har han och hans regim blivit alltmer hatade av majoriteten av Iranier. Iranska folket upplever att deras land har blivit ockuperat av brutala makttörstiga diktatorer. Ahmadinejads åsikter, uttalanden och handlingar avspeglar inte Iranska folkets idealer eller åsikter i allmänhet. Det pågår en blodig frihetskamp i Iran där frihetstörstande Iranier står mot makttörstiga fundamentalister. Världen bör stå på Iranska folkets sida och stödja Iraniers kamp mot tortyr, förföljelse och islamisk diktatur.
Iranska regimen pumpar ut oljepengar till Hizbollah i Libanon medan en stor del av Iranier lever under fattigdom och misär.
Motreaktionen från Israels sida välkomnas av Ahmadinejad och hans regim. De vill ha den sortens uppmärksamhet för att kunna trycka ner folket inne i Iran. Världen bör inte låta sig manipuleras av den Islamiska regimen i Iran och av Israels högerextrema krafter.

Anonym sa...

Ett förslag som inte hör till inlägget ovan, men väl är politiskt: Kan du inte granska horoskopet för när riksdagen klubbade igenom mångkultur: 27 februari 1975.

http://www.riksdagen.se/webbnav/?nid=37&doktyp=prop&rm=1975&bet=26&dok_id=FY0326

Tack!

Seaward sa...

Anonym 2 - korrekt noterat, Anonym 1 är så fylld av sin egen värld att "det livslånga lärandet" övergått i ett oseende sinnelag.

Datumet du nämner är ett av dussintals som påverkar nationalhoroskopet av februari 1974. Men studerar du detta har du redan landets principiella attityder i olika frågor okänt antal år in i framtiden (fram till nästa nationalhoroskop/grundlag).

Grupperande Saturnus - en magnet - i nionde, skulle kunna läsas som, inte bara sträng gränsdragning, utan även som en attraktor (Saturnus drar allt till sig) - vid denna tid signalerade Sverige materiellt välfärdssamhälle mot världen. Saturnus = materialismens och den centrala organisationens princip.

Ett krav: Den som kommer via niondehusporten ska assimilera sig (Saturnus = "formalisering") - notera att språkundervisning (både svenska/hemspråk) alltid varit viktigt i frågan om nysvenskar. Nionde går i skriftspråkliga Tvillingarnas tecken.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Seaward sa...

Simpel antisemitism är inte välkommen på den här bloggen. Ämnet var dessutom astrologi. Hur lässvag är dagens svensk egentligen?

Anonym sa...

Just det som är intressant med datumet för att mångkultur klubbades är att Venus och Jupiter befinner sig i Fiskarna. Det är väl bägge starka positioner för universalism och medkänsla? Sedan står de dock i opposition till Månen i Jungfrun. Vill minnas att du har kommit fram till att den ofta är självisk och delar in sin egen lilla jordyta.
Kan det vara därför vi ena sidan är förhållandevis toleranta, men ändå väldigt segregerade i Sverige? Invandrare får sina egna områden, svenskar andra.

Seaward sa...

En intressant fråga. Vilken är Månens spontana reaktion i Jungfrun inför expansionen (Jupiter) i Fiskarnas tema? Jungfrun är merkurial, och Merkurius upplever Jupiter som en fiende (se härskar- och vänskapsbanden - den goda Jupiter å sin sida, ser inte illviljan från Merkurius utan finner denna planet neutral). Det kan ligga något i din tolkning.

Jungfrun hackar upp Fiskarnas ohanterliga helhet i små rutor (kanske fördelar invandringen över alla landets kommuner för att "späda ut" effekten av de nyanlända). "Härska genom att söndra" skulle kunna ha varit ett talesätt myntat av Jungfruns tecken! Eller: "lära sig bemästra en stor fråga genom att dela upp den i sina beståndsdelar".

Men den svåra nöten är att säkra vem som spelar vilka roller i ett mundant horoskop. Att horoskopet generellt handlar om att "hitta sin plats" framgår av Jungfru/Fisk-oppositionen, men eftersom jag inte är något proffs på mundan astrologi föreslår jag att du tittar på t.ex. Skyscripts lista, eller Wikipedias, på planeterna i den världsliga astrologin.

Jag gick istället till mina 4.000 samlade horoskop och tittade på Venus/Jupiter mot Månen. Hittade en enda person, intressant nog ett adoptivbarn! Det är riskkapitalisten Johan Staël von Holstein! (Två hjärtoperationer och ett års konvalescens efter svår olycka - Fiskarna är formidabla olycksmagneter här tycks Jupiter/Venus lustigt nog expandera sårbarheten i Vattenelementet.)

Tar vi bort kravet på Venus och söker själva kärnan, Jupiter mot Månen, hittar jag bland 30 träffar något så intressant som den kinesiska oljeledningsexplosionen i år (Fiskarnas smuts och Jungfruns hygien) samt Hamas grundande (här kom vi upp på bana igen - inlägget handlar ju om en rasistisk israelisk politiker).

Hamas-horoskopet handlar ju i allra högsta grad om på vilken jordplätt man har rätt att befinna sig!

Bland individerna dyker tanken upp en gång till i formen av kontinentaldriftsteorins fader Alfred Wegener! "Jungfruns jordplätt" på glid i havet (Fiskarna)! I övrigt var det bara artisten Sting med sin miljöaktivism som ringde en klocka här.

Men horoskopet för Hamas var hyperintressant apropå din tanke om segregation mellan folk…