Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 3 oktober 2010

Norske författarens unkna horoskop

Aftonbladet har troligen hittat något i norsk helgpress att kopiera, för här kommer historien om en norsk författare vars ex-hustru tar hämnd för att han använt för mycket av privatlivets stoff till sina böcker. Hon går nu ut med sanningen om exets karaktär. Han är en hänsynslös skitstövel hela han. Uppdrag astrogranskning ser här ett bra tillfälle att se om stjärnorna är med på noterna!



Ännu en påminnelse om att den föränderliga kvaliteten Sattva inte nödvändigtvis är god som människorna föreställer sig godhet. Man borde ha varit förvarnad: både Tvillingarna och Jungfrun lyder under den kalla och intellektuella Merkurius. Tvillingarna blir ofta en förtalare och Jungfruns kritik över konkreta detaljer leder dem till och med i riktning mot rasism och främlingsfientlighet som horoskopet för Frankrike avslöjade.

Fiskarna, drabbade av Jungfruns puritanism, är ett i sig ett slabbigt förlorartecken, borttappat i sina fantasier och opraktiska drömmar. Och Skytten, Tvillingarnas motpol, bryr sig överhuvudtaget inte om att kamma håret, spela prydlig eller syssla med logik - den har visionen inställt mot större områden och trampar ofta i klaveret - åtminstone i ögonen på de mindre visionära.

Här har vi alla problemen utom visionären Skytten. Månen i Tvillingarna är ett sinnelag som med förtjusning pratar och pratar. Och då Månen står för det privata delar den gärna med sig även om intimiteter som kan skada dem på hemmaplan. Tvillingarnas Måne ser inga hinder med att kommunicera även på temat "Det Privata" (Månen/Kräftan).

Men det finns fler budskap att hämta här än bara det om en frispråkig människa, en kanske litterär typ. Och det är att hemmiljön faktiskt inte är trevlig alls. Månen disponeras av skribenten och kommunikatören Merkurius som här är illa bränd av Solen i ett ibland ganska hårt och skrämmande tecken, Skorpionen.

Den här disponentplaceringen utlöser dessutom Vatten/Luft-problematik som ibland kan vara en oförmåga att harmoniera känslor och tankar men ibland en bara alltför otäck förmåga att välja ord som sårar rejält. Den här elementkonflikten kan slå åt olika håll och jag har mött både individer med oerhörda svårigheter att uttrycka sig tydligt och extremt skickliga kommunikatörer som vet hur ett ord (Luft) kan påverkan mottagarens känslor (Vatten). Man måste gå djupare i horoskopet för att få en aning om vad som gäller i det enskilda fallet.

Vi måste alltså spåra upp även disponentens disponent och denna är förstås Skorpionens härskare, vålds- och aggressionsplaneten Mars.

Och det är här horoskopet kollapsar och ger, tror jag, ex-hustrun rätt. Se Mars i sitt kanske elakaste och mest naggande tecken, Jungfrun, förstärkt av Jupiter och distorderad av den bestraffande (och bestraffade) södra månnoden. Den här komplexa anhopningen är också under attack från Saturnus, en annan av de naturliga illgärningsmännen.

Faktum är att det här är andra norska skandalhoroskopet med samma grundproblem mellan Jungfru och Fisk, Jungfruns kravfull kritik och Fiskarnas förlåtande men också lite slabbiga diffushet. Det förra horoskopet tillhörde Joshua French, soldaten som fick dödstraff i Kongo för att ha dödat en färgad chaufför.

Det inlägget skrevs innan frågan om Sattva gunas godhet börjat föras på tal, eller jag börjat peka ut storkors i denna kvalitet. Men som föregående inlägg om (bl.a.) 11 september-horoskopet visar, kan Sattva guna vara kanalen för Gud som straffdomaren, då han visar sitt misshag.

Skytten/Jupiter/Lagen har ju en skarp sida och det är uppenbart att självmordskaparna såg sig som Guds merkurier - sändebud för Guds straff till det orättfärdiga USA. Likt Zeus (Jupiter) kastade de åskviggar - eller rättare säg sig själva och de kapade flygplanen - in i skyskraporna. Horoskopets hela spänning ligger i Sattva och inkluderar denna typ av omen.

Vad gäller författaren Knausgårds ömsesidiga reception mellan författar-Merkurius och Mars i Jungfrun är den tekniskt sett stärkande (därav grönfärgen), och tydligen är han prisbelönt för sitt skrivande. Men i bakhuvudet ringer varningsklockor om kombinationen Jungfru/Skorpion.

Har inte bloggen råkat få syn på en förskräcklig massa mördare och psykopater med just dessa två tecken aktiva? Eller är det bara den senaste mördaren, Teresa Lewis, som ligger på toppen av hjärnan? Jag beklagar mitt dåliga minne och att bloggsystemet inte möjliggör någon avancerad sökning...

I sammanhanget kan det ha sin poäng att författarens horoskop helt saknar Eldens hjärtevärme (8 av 9 placeringar i Jord/Vatten), och att Venus (äktenskapslycka) är skadad ("detriment") genom samma placering som i svenska nationalhoroskopet: den ytliga, strukturmedvetna och hackordningstänkande Stenbocken. Minns alla tidningsartiklar där svenska män lamenterar kalla svenska kvinnor och förklarar varför de hellre skaffar sig thai-hustrur som minsann vet hur man spelar könsrollsspelet!

Nej, svenska horoskopet har enbart problem i rollspelsfrågor, det är som om landets innevånare saknar kontakt inåt med sina själar - de kanske inte ens tror de har någon själ - och därmed rusar iväg till en massa ytliga regler och föreskrifter. (Se söndagsbilagornas eviga sextips...) Svenskarna i gemen är inte helt olika den här tölpen till norrman.

Det är en enda mental fuck-up i landet där budskapen haglar från alla håll. Mot krav på exakt jämlikhet står kraven om att spela manlig och kvinnlig. Allt är bara psykopatens yta i svenskmedvetandet, precis som Venus i ytans och den strukturella organisationens Stenbock varnar för. Här trivs inte den sensuella Venus och den dumma svensken flyr till "exotiska älskare" och folkslag istället för att åtgärda problemet där det ligger - i den sekulära svenska folksjälen.

Vi är en själlös produkt för att vi matas med helt fel information. Se de katolska länderna - det är religionen som skapar denna attraktiva sensualism! Men svensken missar det sammanhanget, uppfödd på vattnig tv-soppa från USA och något vagt löfte att vetenskapen är vägen till evig lycka.

De allra dummaste kossorna, Humanisterna, söker t.o.m. driva ut religionen från det offentliga rummet för en perfekt nazi-kliniskt samhällsmiljö baserad på behavioristisk människosyn - den bisarra idén att vi är själlösa, dresserbara biologiska maskiner. Humanisterna måste ha en extremt låg snittintelligens för att själva tro på den avföring från en annan era de söker sprida "medvetenhet" om.

Den här tanken från det gamla Kina är intressant apropå norrmannen: om inte författaren lever som han lär, då kan hans konst inte kallas stor. Kineserna skulle ha häpnat över t.ex. svensk "integritet", där egoister försöker spela oantastbara med hänvisning till olika "rättigheter".

Kineserna hade förstått mer. Ett konstverk är inte separat från konstnären. Det är ett Tao, en Väg, som flödar framåt och måttet på stor konst är att utan stilbrott förlänga sitt eget Tao genom det man uttrycker. Du kunde alltså inte i Kina slå din hustru hemmavid och hoppas bli uppskattad för din konst i det offentliga rummet.

Jag säger detta: ALLA kulturer i världshistorien har varit ädlare än den sekulära smörja vi skapat oss själva. Här finns ingen medvetenhet om de djupa normerna kvar, och när de kodummaste av de dumma kommer med sin predikan att "vetenskapliga rön" ska vara vårt rättesnöre i precis alla livets skeden, ja då luktar det både Josef Stalin och Adolf Hitler en gång till.

I en sådan här nedåtgående spiral kommer vi att se fler ytligt begåvade människor vars bakgård stinker illa.

Inga kommentarer: