Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 2 oktober 2010

Murphyrapporten & sanna orsaker

[Det är ingen slump - Newsmill har svartlistat den här bloggen! Inte heller detta inlägg fick en tillbakalänk - 4e eller 5e gången på raken om jag minns rätt.

Uppenbarligen anser redaktörerna att deras läsare saknar förmåga att hantera vinklingar på aktualiteter som samtidigt söker vidga läsarens tankeunderlag, genom t.ex. idéhistoriska utvikningar eller perspektiv från en med filosofi berikad astrologi.

Det är bara att beklaga att Newsmill beter sig som en översittarmyndighet som bestämmer att svenskens sekulära världsbild måste skyddas. Jag är säker på att deras formella skäl är "avvikelse från ämnet". Tillför inte nedanstående historiska fakta ämnet celibat spännande nya vinklar, vet jag inte mitt namn! Newsmill har ett klart neutralitetsproblem.]

*****

Sveriges ambassadör till Vatikanen, Ulla Gudmundson, analyserar på Newsmill Katolska kyrkans pågående kris och drar sina slutsatser, bl.a. om celibatets avvecklande inom kyrkan.

För den med minsta inblick i livet som det ter sig bortom den sekulära förnuftsmänniskans räckvidd, står det och har alltid stått klart att celibat förvisso inte är för alla människor. Ur den eviga filosofins perspektiv fylls tillvaron från toppen och ner till botten av levande varelser i alla schatteringar. Den antika astrologin, som en praktisk tillämpning av klassisk filosofi bekräftar detta, som vi strax ska se. 

Det är förenat med livsfara att lägga locket på eller söka kväva en drift som antingen är alltför stark alternativt osund i roten. Insikterna är urgamla, och från den konfucianska klassikern Förvandlingarnas bok (föreskriven bildning för tjänstemän och politiker i en högkultur västerlandet borde ha lärt sig mer av), konstateras i det 52a kapitlet hur "det stadgade bäckenet" under vissa omständigheter bara skapar ett "brandrökshärjat hjärta". 

Det vill säga, det underliv den oförberedde i askes förnekar sig leder till komplett mental oredighet. Det är också därför Nya testamentet innehåller en passus om att inte alla är menade att vara "eunucker" för himmelrikets sak. Med "himmel", läs här det vidgade medvetandetillstånd som yogaövningar ytterst syftar till. En vild gissning är att shamanismen för tiotusen år eller betydligt mer redan gjorde dessa erfarenheter. Människan tycks både ha lärt känna och sedan åter tappa den finare kunskapen om sin kropps energier, om medvetandets skiktade natur.

Det är väl rätt typiskt att en sekulär människa inte förstår ett dyft av dessa fantastiska gamla traditioner människan burit med sig om att vi alla åtminstone potentiellt bär på fröet till en värdigare människa än det kopulerande svin som dagens västcivilisation stundligen erbjuder befolkningen med hur mycket artiklar om sex och sexleksaker som helst! 

Att eliminera celibatstraditionen från kyrkan symboliserar den sista spiken i kistan för den västerländska civilisationen. Det är närvaron av en handfull goda människor som förhindrar även ett korrupt samhälles sammanbrott. När Job som den sista vakna människan lämnar Sodom, skörlevnadens och homosexualitetens näste, utplånas staden.

Detta är emellertid "bortom den ringa människans förståndsförmåga" som sagda Förvandlingarnas bok säger om behovet att skingra folks egocentriska livsföring och överblicka hela sammanhanget (kapitel 59). Den eviga filosofin genomlyser alla högcivilisationers tankeprodukter. Likt Chomskys "universella grammatik" finns det en tidlös ordning varifrån alla skeenden i tiden tar sin utgångspunkt.

Denna tidlösa ordning blev den tidiga människan varse via stjärnhimmelens återkommande symmetrier och astrologin var i antiken studiet av den gudomliga lag som också världsliga riken grundade sin lagstiftning på. Detta framgår tydligt av klassikerna vårt västerländska samhälle vilar på.

Bloggen har då och då snuddat vid den mäktiga logik som ligger kodad i zodiaken och resonerat kring rättrådighetens princip - Saturnus som "upphöjs" till sann humanitet i Vågen - och de många andra ädelstenar som våra förfäder skänkte oss, bara för att se vår tids rötägg, bl.a. de sekulära Humanisterna, spotta på hela den mänskliga traditionens samlade insikter - precis som sina inspirationskällor, de franska upplysningsmännen med deras parodiska övertro på förnuftet. 

Men det skulle bara dröja till 1900-talet innan fysiken via sina experiment upptäckte att de satt och grimaserade mot sig själva i en spegel, att deras egen "metod" påverkade svaren de fick. Vilket platt fall för den av hybris skadade upplysningsmannen! Han ville en död materiell värld utan spår av en Gud (intelligens) - som den onda mardröm i mänsklighetens långa historia han var - men Verkligheten drog honom vid näsan om påminde om djupare ting, sådant antikens religiösa människor förstått utan "empirikerns" slingrande och krumbukter!

*****

Detta är den verkliga historien om hur långt väst nått till skillnad från desinformationen som sprids av Humanisterna. Rörelsens ordförande låter som en 1600-talsrationalist som inte läst ett ord om vad som hänt sedan han senast satte fot på jorden. 

Frågar en retlig Sturmark på krigsstigen: "Vilka forskningsrön? Finns det ny forskning om Guds existens? Eller behöver vi 'nya forskningsrön' för att kunna kritisera kvinnoförtryck? Detta är ju så uppenbart nonsens att det aldrig borde ha tryckts." (Kritik av Elisabeth Gerle, präst i Svenska kyrkan - som Sturmark stavar med gement "s".)

Enligt honom äger vetenskapen sista ordet närhelst "religiösa skrifter" och vetenskapliga rön skiljer sig åt. Så tänker en människa i ond tro som vill se religiösa texter enbart ur ett fundamentalistiskt ord-för-ordperspektiv.

Men Dövmark dillar. Inte ens religionerna själv saknar annat än undantagsvis en parallell muntlig (eller sekundär skriftlig) tradition som tolkar svåra passager ur ett samtida perspektiv. Sturmarks hantering av sakfrågor tycks lika okunnig som dem han kritiserar för felaktigheter.

Jag noterar att han på sin blogg lovar att publicera alla "sakfel" som Gerle begått. Men vem bryr sig? Han avslöjar ständligen att han inte kunnat eller velat sätta sig in i vetenskapens framkant utan väljer att alltid faller tillbaka på sin förenklande reduktionism. Vi såg ett exempel i formuleringen "religiösa skrifter" (säkert helt avsiktligt vald, därför "ond tro" - något i honom vet egentligen bättre, men han har redan valt väg och måste spela illviljans spel intill det bittra slutet).

I verkligheten delar dagens kvantfysik samma tankar om tillvarons paradoxer som de arkaiska religionerna. Mänskligheten har gått ett fullt varv runt. Satans barn vill emellertid inte knäböja inför något som är större än dem själva, så oerhörd är de här människornas kognitiva dissonans! De är helt enkelt "damaged goods" från början (mer om vilket mot slutet).

*****

Horoskopet för dagen då Murphyrapporten släpptes markerar starten på den stora stormen runt Katolska kyrkans pedofili. Kartan är synnerligen belysande för problemets egentliga art.

Det är naturligtvis inte celibatet som ligger i botten på övergreppen, utan homosexualitet. Kyrkans skuld, om någon, är helt enkelt att ha låtit ulvar ikläda sig de vita fårens klädnader. 

Murphyhoroskopet indikerar förstås den problemställning som rapporten diskuterar och här hittar vi alla de typiska särdrag som bloggen om och om igen hittat i homosexuella eller psykopatologiska horoskop!



Som vanligt är det helheten, summan av ett antal iögonenfallande indikationer som ger meningen eller den djupa berättelsen, aldrig de lösryckta detaljerna. Men så långt har den empiriska vetenskapen rätt i sin isolering av enskilda detaljer och upprepade test av dem: skulle inga konstantvärden alls stå att finna, hade vetenskapen ingenting haft att saluföra. 

Att astrologin, mänsklighetens äldsta vetenskap, fick fäste och fortsatte utvecklas, berodde naturligtvis inte på att människor var dumma förr. Ingen som sett de babyloniska kilskriftstavlor som återspeglar mödan den tidens vetenskapsmän lade ner för att förstå och förutsäga himlavalvets alla rörelser, ser omedelbart samma nyfikna och analytiska sinnelag som vi, några få årtusenden senare äger. 

Att förklara astrologin för obsolet "övertro", det gör bara väldigt ointelligenta eller okunniga människor. Båda typerna kombineras inte sällan med en privat agenda av annat slag. Ibland är de bara så obildade att de okritiskt tror mänskligheten plötsligt blev förnuftig under Upplysningen!

Den här bloggen har ett begränsat dataunderlag att tillgå, cirka 4.000 horoskop av vilka dessutom tre fjärdedelar saknar födelseklockslag. Men ett flertal tester av enskilda astrologiska parametrar har givit mycket lovande resultat i termer av statistiskt signifikanta avvikelser från den slump som borde råda om sagda okunniga skeptiker hade fog för sin privata livslögn.

Från ovanstående karta känner vi t.ex. igen den defekta sexualitetens Mars i Kräftans tecken, tydligt överrepresenterad hos de 120 hbt-horoskop som studerades. Vi har också det generella och rätt frekventa "sociala utanförskapssyndromet" (Skorpion och Vattuman båda aktiva), vilket verkligen visade sin sexuellt distorderade sida (Skorpionen = sexualitet, Vattumannen = grupp eller ideologi) i samband med några horoskop för individer som bytt kön och i några extremt "bögiga" horoskop. 

Naturligtvis är sexuell avvikelse relativt gruppnormen bara en manifestation av många, och det är symptomatiskt att det bara var tack vare känd födelsetimma det visade sig ha att göra med den egna kroppen i fallen av könsbyte. Minns också Elton John som, gammal gubbe till trots, "kärade ner sig" i ett litet pojkbarn han till sist nekades att adoptera. Där hade vi rena mallen för problemet i Katolska kyrkan - homosexuella präster som "tycker för mycket om" sina skyddslingar.

Vår sekulära kultur är så djupt fallen i dumhet pga ensidigt predikande av alla yttringars lika värde att vi inte längre kan se konsekvenserna av vår sekulära världsbilds banalitet. Astrologin, som härrör från en äldre tid då människan faktiskt kunde hantera mer komplexa sammanhang (fler variabler) än dagens socialrealister ens är i närheten av, verkade å andra sidan i en tid som likt vår erbjöd särlingarna skyddade verkstäder. I Kina, t.ex., flockades homosexuella män till teaterlivet där de fann en fristad. Christer Lindarw och "After Dark" är ekon av dessa mänsklighetens sätt att lösa ett uppenbart socialt problem för att undvika våld mot minoriteterna.

*****

Horoskopets sociala utanförskapssyndrom är djupt! Sol och Måne står i Skorpionen resp. Vattumannen vilket indikerar en tydlig reva i frågans natur. Här vet vi nu att saken rörde sexuella övergrepp inom en grupp, och de både zodiaktecknen täcker dessa nyckelord redan i sina primärbetydelser. "Övergrepp" finns naturligtvis inte i någotdera tecken utan resulterar just genom problemen att harmoniera gruppens ideologi (Vattumannen, Luft) med den egna sexuella instinkten (Skorpionen, Vatten).

Varför den här brutna "livslinjen" är så förödande i just detta fall, beror förstås på att den utagerande Solen i sexualitetens tecken disponeras av en helt kaputt Mars!

Intressant nog plockar gruppsymbolen Vattumannen upp frågan om kyskhet eller att vara ren/obefläckad via dess härskare, Saturnus. Det är Saturnus läge i fläckfria Jungfrun som binder samman två tecken till idén om en kysk församling som nesligt attackeras av en oren skorpions sjuka sexualitet!

För ett annat exempel på den orena eller fallna Mars, se vårt egen inhemska skandal med feministälskaren Kapten Klänning och hans förehavanden. Var hörs religionshatarna eller ivrarna för celibatsförbud där?

Nej, astrologin är mänsklighetens sista vetenskap från en tid innan vi gick in i sekularismens förnuftsdårskap som vet att peka på det verkliga problemet. Men folk är per definition talanglösa dårar: de förstår på vilken djup nivå dessa ting begynner utan ser bara den ytliga, sociala aspekten. De är så korkade att de skyller på religiösa bruk när det är sexuellt urspårade element som ligger bakom.

Av yttersta vikt i horoskopet är förstås moralens Saturnus i rena Jungfrun i dess aspekt mot först sexualitetens Skorpion och sedan också månnoderna - kanhända indikationer på försöken att stävja missförhållandena. Minns, detta horoskop söker beskriva Murphyrapporten! Missa heller inte den fallna Jupiter i Stenbocken! Påvedömets (Stenbocken = patriarken) filosofi/religion i blåsväder.

För att ingen ska tro att jag söker göra homosexuella till syndabockar (det skulle innebära att läsaren inte har uppfattat ett ord av det sagda), vill jag återknyta till astrologins filosofiska korrelat:

"Olyckor måste väl ske, men ve dem genom vilka de kommer."

Vi är alla bara fantasmer i Världssjälens eviga drömmande. De här liven är inte fullt så verkliga som vi krampaktigt inbillar oss för att hålla dödsskräcken utanför vår livsinvestering och privata myt.

Sanningen är att vi mer eller mindre tilldelats förutbestämda roller i detta liv, vissa mer och vissa mindre avundsvärda. Bakom just detta ögonblick finns ofattbara kedjor av föregående tankar och aktiviteter. Den som börjar spåra bakåt kommer till sista att hitta Oändligheten. Den som aldrig blickar bakåt alls fortsätter gå från död till död.

Vissa situationer är fullständigt predeterminerade och det existerar inget sådant som ett oskyldigt offer för en illgärningsman eller en alltigenom svart syndare. Men människor, särskilt de sekulära som saknar varje anstymmelse till verktyg för att reflektera över livets djup, kan bara banalt kasta skulden på sådant de förstått allra minst av. 

Det är naturligt att svenska folket låter som Fan själv i deras grötmyndiga åsikter om religion och att "många bedömare" som pekar på celibatet som problemhärd totalt saknar rot i genuin vetskap (gnosis). De vet inte det första om det högre medvetande som sägs vara åtkomligt för var och en som hejdar och disciplinerar sig. Från det psykets stirrighet kommer till halt klarnar sammanhang man aldrig ens sett tidigare!

*****

Naturligtvis är vissa så störda att de går sönder av fem minuters meditation eller annan disciplinär åtgärd, men det var i så fall den erfarenheten de bokat för detta liv - att spela byfånen som raglar runt mellan olika sinnesintryck utan att kunna binda ihop värst mycket. 

De nya rönen om att adhd beror på felkopierade kromosomer tyder på att de fysiska fordon som våra själar använder för att uppleva planeten Jorden är designade att matcha det öde vi meriterat oss för genom våra val och attityder i tidigare liv. 

Den tjeckisk-amerikanska psykiatern Stanislav Grofs tidiga europeiska experiment med LSD (innan LSD totalförbjöds i forskarsammanhang), omvittnar att växande foster är medvetna om hur deras kroppar "vävs" av kosmos i lika hög grad som de registrerar avvikelser i moderns födointag. 

Om cellbiologin gräver tillräckligt djupt kommer det med säkerhet att hitta dit också: cellen och solsystemet är intimt sammanbundna och vårt dna är naturligtvis en produkt av Logos - Solen, den centrala intelligensen i vårt system. 

Att vi var produkten av en intelligent designare var en självklarhet för antikens visa människor, men de europeiska förnuftsdårarna stängde dörren till all mänsklig kunskap och kallade sig "rationella". 

Allt de gjorde var att minska sitt omfång. Kanske för glädjen att få upptäcka samma historia en gång till, fast nu i ny språkdräkt, att via sina egna kroppars innersta upptäcka den indiska filosofins stora rebus: DU ÄR DET.

Inga kommentarer: