Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 10 oktober 2010

Forskare: Kemi "organiserade" sig inte till liv

[Ett impressionistiskt inlägg!]


Framstående dna-kemisten Robert Shapiro förkastar ateist-kemister och evolutionsbiologer med hänvisning till den ofattbara konstruktionen i livets celler. 

Cellkärnorna innehåller dna-instruktioner vilken den omkringliggande cytoplasman behöver för att bygga proteiner, men samtidigt kan inte dna replikera sig utan den färdiga cellen de designar!

E.C. Eschers omöjliga bild på händerna är alltid lika passande! Vem kom först, hönan eller ägget? Shapiro och dna-forskningen tycks skicka darwinistiska evolutionsbiologer till en tidig pension. Det finns ingen rimlig evolution i detta sammanhang, livet tycks designat av en intelligens bakom ridåerna - Gud!

Eftersom jag motvilligt börjat läsa om ett ämne jag aldrig varit intresserad av tidigare, kan jag inte säga mycket mer (just nu). Istället blev jag nyfiken på Robert Shapiros himmel. Här är en kemist som - minst sagt - insett att 1800-talets reduktiva materialism och svårt skadeskjutna darwinism inte längre håller (därmed rasar Humanisternas ateistiska argument sönder och samman eftersom de satsat allt på ett kort - loser-åsikter från den religionshatande zoologen Richard Dawkins som hade sin storhet innan man började fatta vilka oerhörda designer som finns "där nere" utom synhåll).

Den här bloggen omvittnar förvisso en svagt skönjbar evolution - i dagsläget kan lite mer sägas om den här himmelen än i för ett år sedan:



Jag skulle vilja påstå att "det sociala utstötningssyndromet" (Vattumannen / Skorpionen) - eller artskillnaden mellan Luft och Vatten som kan leda till "förluster vid översättningen" - är just det Robert Shapiro talar om. Vattnet signifierar naturen eller det biologiska livet medan Luft, och särskilt då Saturnus härskarläge i Vattumannen står för organisation eller ett språk. 

Eftersom biologin idag handlar om intelligent information som grunden till allt liv är det frestande att på Shapiros himmel se exakt den omöjliga frågan om vad som kom först, dna-instruktionerna till levande celler (Saturnus blueprint i organisationstecknet Vattumannen) eller den levande och döende cellen (Skorpionen/Vatten)! 

Något har "gått förlorat i översättningen" - det är vad Saturnus "illavarslande" röda aspekt vittnar om! Det är något vi inte fattar här, åtminstone inte vi som tagit parti för Vattenelementet - biologin - och med reduktionismen vägrar att erkänna att det pågår INTELLIGENT DESIGN uppe i "himmelen", i det osynliga Luftelementet.
Shapiros himmel påminner således om Platons idélära, om att det existerar former på ett högre ontologiskt plan (högre existensplan). Transponerade till ett lägre fenomenellt plan röjer sig dna via atommikroskopen men "texten" som är kartritningen till livet kommer inte från vår värld utan från en högre verklighet. Livet är intelligent designat.

Därför är Saturnus röda "kontrollaspekt" mot Skorpionen - den slutna cellen (slutenhet = Tamas guna) - egentligen inte "röd" - mina färgscheman visar sig allt oftare begränsa mer än hjälpa! Det irriterat röda är bara vår logik som fastnar i "hönan eller ägget"-tänkandet som uppstår i dem som absolut måste se en evolution eftersom de hatar att tänka tanken på en skapande intelligens (Gud).

Vi andra behöver inte se Saturnus (Patriarken) som ett problem utan konstaterar bara att Guds blueprint eller plan på något magiskt sätt har implementeras i den biologiska naturen. Inne i cellerna är det full verkstad, och Solen med celldelningens och vidareförgreningens Jupiter jobbar på för fullt i Shapiros horoskop. Missa inte kommunikatören och transportören Merkurius - är det månne så att han här står för mRNA (messenger-RNA) som fört dna-instruktioner ut genom cellkärnans membran ut i cytoplasman (Vattenelementet/Skorpionen) så att proteiner kan konstrueras?

Jag färgar Mars i Stenbockens första grad grön för att påminna om att de fysiska livsprocesserna (Mars) är "upphöjda" i den fysiska organisationens tecken. Venus röd för att förmågan att bygga broar är klen. Shapiro fattar inte mer än någon annan detta mirakel att kärnan och dess omgivning samtidigt måste vara för handen.

Jag aviserade lite mer sinnesnärvaro (för egen del) i ett inlägg nyligen. Dvs, jag har kommit över den indiska astrologins schablonmässiga klassificering av Rahu och Keto som demoner - det är uppenbart att de inte förstör i precis varenda horoskop! 

Här förvandlas den neutrala Månen till "naturligt god" eftersom den är i tillväxande och dess disponent Jupiter samverkar perfekt med Solen och Jupiter dessutom har en tydlig koppling till "vattenfenomen". Denna goda och expansiva Måne i Skytten innebär också att Rahu - den hungrande norra månnoden som indikerar när Månen "förhäver" sig gentemot Solen och stiger upp på nordliga latituder jämfört med Solens jämna bana, ändå är en god ambition i detta läge. Shapiro försöker förstå villkoren i den sublunära sfären som bloggen sammanfattar som lergröten som är vår fysiska värld (Jord och Vatten). (Månen i Skytten = sinnet svarar positivt på vittskridande utforskning - Jupiter själv gräver djupt in i Skorpionens mysterier!)

Robert Shapiros horoskop är otydligt i förhållande till de fyra elementen, men Mars i Stenbocken disponerar så viktiga planeter i Skorpionen att jag troligen hade kallat det här ett materialisthoroskop för ett år sedan, fastän Månen står i Eld som ett första motbudskap. Och det är i sig korrekt. Hur vanligt är det inte med kemi eller biologi hos tydligt Vatten- och Jorddominerade människor!

Men likväl var inte det hela sanningen i detta fall. Han är kemist, men har fattat att materialismen inte längre kan ge trovärdiga svar.

http://www.robertshapiro.org/

Se även ID-förespråkaren Wolfgang Smiths horoskop, eller det för astronomen Alan Sandage som utifrån makrovärlden - universum - insett att åsikten att slumpen kunnat trolla fram vår värld är en mindre begåvad tanke. 

Jag har mött Vattumän som är ateister, men det finns väl inget tecken, förutom Stenbocken, som teoretiskt ligger närmare insikten om intelligent design. Båda tecknen har rationella Saturnus som härskare, men sekundära skönhetsfläckar på födelsehimmelen kan degradera kvaliteten så att individerna fastnar i sin egen snäva tidsanda och dyrkar egot (människan) istället för det intelligenta system som framställt oss, vi som i vår essens (Solen) är mikrokopior av Gud, dvs ren Intelligens.

Inga kommentarer: