Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 18 oktober 2010

Farrells horoskop, nu ännu mer stört

Colin Farrell har redan fått allt den text som behövs för att beskriva ett miserabelt livsöde med mer framgång än en självisk människa kan hantera. Som någon bloggare någonstans sa, han katastrof till privatliv är långt mer intressant än någon enda rollfigur han gjort på film. Men nu gör han det igen: efter två år med en flickvän med vilken han redan skaffat barn drar den här förbannade själen vidare (AB). 

Det första inlägget om Farrell innehöll många observationer. Nu ska några andra aspekter granskas. Eftersom nedanstående karta också innehåller födelsetimman och orten (Dublin) är den mycket mer exakt än det förra inläggets solära karta.



Tack vare födelsetimman ser vi plötsligt ännu en pretty boy som likt Johnny Depp och Brad Pitt fått sitt fysiska utseende (ascendenten) välsignat av lyckoplaneten Jupiter. Skyttascendenten är yvig och "far runt över hela stället" men Jupiter i egoprincipens Vädur har ännu långt kvar till den mognad en fungerande Skytt signalerar.

Det är märkligt att hitta Farrells födelsetid direkt efter en granskning av den svårt handikappade astrofysikern Stephen Hawking! Hans Skyttascendent har knappast givit honom vare sig utseende eller förmågan att flänga runt.

Jag påbörjade i det inlägget en långsiktig spaning på jakt efter bekräftelse på en urgammal tanke: att planeter i tecknen visar två sidor. Placeringen som sådan är själva kroppen (formalia) men den planet som disponerar över planeten anses teckna frågeställningens inre själ. Är båda i harmoni resulterar skönhet, i annat fall kanhända avsaknaden av sådan.

I fallet med människokroppen (ascendenten) innebär en aspekt från Jupiter alltid att Jupiters elementära placering motsvarar ascendentens element, och det är en viktig faktor. Hos Hawking såg vi Skyttascendenten (Eld) skära sig rejält med en Jupiter i Oxen (Jord). Colin Farrell har ett mycket distinkt utseende som liknar den emotionellt instabila Alexander Rybak som vann schlagerfestivalen åt Norge häromåret.


Ett närmast perfekt "look-alike"-par! De matchar varandra på ett flertal nyckelpunkter. Båda har Månen i Tvillingarna och norrmannens Sol-Vädur disponeras av Mars i Skytten - jämför irländarens Jupiter i Väduren välsignande en Skyttascendent!

Vi ser här två fall på hur Eld/Luft i kombination kan ge nästan självlysande karismatiska människor! Här talar man inte längre om "vackra drag" utan om något som går utöver den knådade lerkroppen. Det är människornas daimon som lyser rakt genom dem, och det är här Eld och Luft visar sig vara element från "andra sidan", fast de förstås också har sina världsliga motsvarigheter (i t.ex. ljus och vind).

*****

Bara några minuters skvallersurfning visar att Colin Farrell har ett rykte om pervers, förgrovad eller sjuklig sexualitet. Det förvånar inte med tanke på att den fallna Mars i Kräftan är överrepresenterad bland homosexuella. Här hålls dessutom sexplaneten under lock av en i sig illa placerad gränsdragare (Saturnus)!

Det här är inte en bra kombination i detta känslomässiga Vattentecken, det ger inte en stoisk aggressionskontroll som i t.ex. fallet David Lynch, en man som predikar meditation som ett sätt att tillväxa mentalt genom att kanalisera sexenergin genom ryggraden så att den sublimeras i "kosmiskt medvetande". Typiskt nog har Lynch Mars/Saturnus i Luft! [1]

Men den emotionellt störda Colin Farrell - som jag svagt misstänker bär på undertryckt homosexualitet och därför är extra brutal och snaskig mot kvinnor för att uttrycka ett omedvetet förakt för dem (jämför Kapten Klännings Mars i Kräftan) - har därtill denna undertryckta aggression i ett "ondskefullt" hus (åttonde, död och depression).

I just detta fall ritar jag ut Mars 210-gradersaspekt för att påminna om att även tomma hus (i horoskop där födelsetimman är känd) mottar aspekter. En sjuk Mars i Vatten attackerar alltså det mentala tredje Lufthuset för en Vatten/Luft-störning. Bara mannens kändisskap tycks skydda honom från att tas in för mentalvård!

Att han troligen lider av en biokemisk obalans framgår av sjätte hälsohuset som "samkör" med åttonde huset, ett Jordhus och ett Vattenhus. Den kände brittiska astrologen Charles Carter såg känslostörningar som en följd av endera ett tungt befolkat sjätte- eller åttondehus. Farrell har båda fullbelagda!

Blotta mängden planeter här, visar också hur den derangerade kvinnan som anklagade Farrell för sexuella vidrigheter för några år sedan mycket väl kan ha haft rätt (även om även hon troligen var ett nutcase - lika barn dras som bekant till varandra). Mars/Saturnus och så den så ofta degraderade och brutala Oxen tillsammans med den primitivt instinktiva Kräftan (i störd version) - hur normalt verkar allt detta?

Missa inte hur väl sjätte husets innebörd av "fiender" blossar upp i detta horoskop. Oxen står för äganderättskänslor ("mitt fosterland", "min tomt") och Farrell fick igenom ett domslut att den nämnda kvinnan inte fick komma i närheten av hans "ox-territorium" (som följer med vart man än går).

När jag dubbelkollar Colin Farrell mot det kinesiska Ho Lo Li Shu-systemet visar han sig född under exakt det tema jag under många år associerat med förföljelsemani, solipsistisk härsklystnad och självdestruktivitet. Det 23e temat i dess "översta tagning", beskriver en "klyvningsprocess" som når ett extremläge och där det visar sig vem som är en "ringa människa" och vem som är "nobel":
A large fruit not [yet] eaten.
The noble person acquires a carriage.
The small person strips to pieces [his/her own] cottage.
(Kommentar till symboliken i länken ovan.)


_____

1. Apropå framgång och skönhet har David Lynch Jupiter i första huset. Han ser i mina ögon mer ut som en härjad och mörk själ än en bildfager människa, men jag har aldrig sett något ungdomsfoto på tungviktarregissören.


Inga kommentarer: