Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 27 oktober 2010

Demonen i pengarnas zodiaktecken

Charlie Sheen igen! Checkar in med hora på New York hotell, hög på kokain. Världens högst betalda tv-skådespelare får sedan ett  vansinnesutbrott över...pengar! (AB)

"Hon uppgav att Sheen anklagade henne för att ha stulit plånboken och att hon var tvingad att söka skydd."

Sheens horoskop är verkligen stört, och det är inte svårt att se problemet. Nyckeln ligger exakt vid födelseortens östra horisont - Sheens födelse koinciderade exakt med den giriga demonen Rahus uppstigande i öster i det mest primitiva av alla tecken, pengarnas och de materiella resursernas Oxen.


Oxen figurerar också starkt i BP-ordföranden Svanbergs horoskop. Han älskar pengar så till den grad att han i lönndom köpte BP-aktier åt sig själv medan Mexikanska bukten förstördes av hans olja, för att kunna profitera på aktiens tillfälliga bottennotering. 

Så beter sig det man förr kallade "Djävulens barn". I fallet Charlie Sheen går det inte lika diskret till. Här river man hela hotellrummet i noja över att ha blivit blåst av horan!

*****

Sheen har den klassiska diktatorns position: Saturnus i tionde huset för makt och maktdemonstration. Men tyvärr utlöser kontroll- polis- och censurplaneten den "demoniska" axeln mellan södra och norra månnoden. Axeln faller mellan första egohuset och sjunde partnerskapshuset, varför det här horoskopet i princip ser helt kört ut från födelsen när det gäller fasta förbindelser. 

Se även Tiger Woods horoskop där sjunde partnerhuset istället "välsignas" av pluralismens Jupiter. Där är "den inre diktatorn" lite klurigare att se. Men hans stigande tecken i öster (personligheten) är Jungfrun, och Jungfruns härskare Merkurius i sin tur hålls under hård uppsikt av Saturnus. 


Det här matchar perfekt den hjärntvätt Tigers far utsatte honom för. Han fostrades till en iskall psykopat, ett kontrollfreak, och med samma rationella precision utvecklade han sedan ett rullande schema för alla kvinnor han ljög för och utnyttjade. (Alla var hans "älskade" = sjunde huset.) Därför all ombytlighet i sjunde partner och kärlekshuset.

Intressant nog har också Tiger Woods en tydlig satanisk axel (mellan Oxen/Skorpionen), men golfarens hälsosamma image säger oss att han måste ha reglerat sin störda njutningslystnad bättre och lyckats hålla den utanför offentlighetens ljus. 

Skillnaden mellan klantskallen Sheen och Woods är tydlig: den förra har den sataniska fallenheten i två världsligt prominenta hus (synliga för alla att se), det första och det sjunde, medan golfaren "gömmer" sin omoral längsmed axeln 3e/9e, som mer rör den mentala världen och därmed under långa tider kan undgå världens vakna blickar.

Rötägg kommer i många utföranden!

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilken goja! "Satanisk axel" hahaha....