Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 8 oktober 2010

Bodström - politiker av igår

Glidaren och allpysslaren Thomas Bodström har seglat in i motvind (AB, även Expr). Det här var väl karriäristen som rekryterades av socialdemokraterna och samma dag blev medlem i partiet, bara för att det inte skulle skära sig alltför illa.

Men snart nog visade det sig var hans enda solidaritet låg: med sig själv och sina extrainkomster, varav duttandet inom politiken bara var en näringsgren. Det är häpnadsväckande hur (s) ens kunde överväga en sådan här gemen självtjänare. Han hör verkligen hemma på högerkanten - i detta svenska träiga sätt att måla upp verkligheten.

Dags för en förnyad astrologisk analys av varför han är ett ego och ytlig karriärpolitiker. Men först en läsarkommentar ur AB jag kan sympatisera med - den avslutande frågan har fog för sig:
43 år,
Tamigfaan på tiden att Bodström får lära sig hur det funkar. Kan inte fatta varför alla jamsar med i hans infantila dumheter hela tiden. Antingen är man riksdagsman - eller så är man det inte. Man kan inte vara det när man är i USA - vilket till och med han borde insett INNAN han bara drog iväg. Men men; precis som de flesta sossar - så drar han när ansvaret börjar ställas... - Och så undrar de varför sossarna gör sämre och sämre val?!?
I det årsgamla inlägget om Bodströms horoskop uppehöll jag mig vid de astrologiska korrelaterna till hans underliga frasering, men nu ska några andra detaljer belysas:



Först det som fungerar. Aldrig förneka värdet av en stabil hemmabas! Månen i Oxen värdesätter kroppens homeostatiska balans. En oxe på fastande mage är en sur och ibland till och med våldsam människa. Oxar är pragmatiker och ser alltid om sitt eget hus först. De idealistiska tecknen ligger ännu en bit fram i zodiakens fortlöpande och alltmer vidgade berättelse.

Eftersom socialdemokratin historiskt representerat viljan att få en bit av den materiella kakan förstår jag att "jordbrunt på jordbrunt" så att säga varit transparent för sossarna. Bodströms Måne, densamma som Sahlins för övrigt, var i sak eniga: "livet handlar om materiella faktorer".

Vad Sahlin inte fattade var hur själviskt förvärvet var. För Bodströms sinnelag disponeras från Venus-i-Väduren - det enda tecken som enbart tänker på sig själv i alla lägen. Här finns inte ett spår av den solidaritet med sina medmänniskor.

Märk väl att dessa omen rör Bodströms privatliv (Månen). Att hans egentliga hjärta bara klappar för sitt eget välstånd syntes inte förrän grundnaturen började läcka igenom den officiella (solära) rollen.

Och att han höll masken så hiskligt dåligt måste skyllas hans Sol i Fiskarna, ett egosvagt tecken som brukar anta tillfälliga roller utifrån vad situationen fordrar. I detta "multipla" tecken ser vi allsysslaren Bodström - hans jonglerande med så många samtidiga karrriärvägar han går iland med.

I Fiskarna hittar man förvisso empati med andra men detta tillhör alltså Bodströms yrkesroll (Solen) och inte hans personliga läggning (Månen)! Värt att tänka på när man minns allt hans fäktande och motionerande för olika kvinnofrågor. Det är billigt att vara feminist i dessa tider, alla män kan vara det, bara de jobbar lite med rätt repliker.

Att den här förklädnadskonstnären var destinerad till materiell framgång till följd av sina eviga kostymbyten, indikeras av Sol-Fiskens disponent Jupiter som är starkt placerad i Vattumannen.

I termer av ren energi vässas den av att krigaren Mars står där, och om det är något Bodström kan, är det ju att sprida ut sig i ett tunt lager precis överallt. Energin ligger alltså i ett Lufttecken, men det är Solen i Vatten som sedan ska förmedla denna mentala energi.

Vatten är den irrationella människans tecken - och i det här känslomässiga mediet har han framgångar. Han tenderar att framstå som en bussig prick i varje enskilt sammanhang han visar sig (och Fiskarna simmar som bekant ilsnabbt hit och dit och verkar vara över hela spelplanen).

Men allt detta är bara spel för gallerierna, för precis som vi såg med den olyckssaliga biologen från Humanisterna som kontrasterades med den unga hjältinnan som organiserade demostrationerna mot rasim, saknar den här Fisken det själsliga djupet hos den äkta varan. Allt beror på den formella kontrollplaneten Saturnus som låser upp Fiskarna och kyler ner dem. Det här är spelad medkänsla, en viktig ingrediens i t.ex. jobb som försvarsadvokat. I själva verket är Bodström en riktigt kall fisk!

Den legalistiska formplaneten Saturnus står stark år 1962 i sitt eget Jordtecken Stenbocken och ger avsevärd vilja till ren och skär makt. Inget motiv, bara makt för att det är bättre att vara mäktig än maktlös. Den här allt annat överordnade Saturnus styr också Bodströms hela fiskstim - han slösar inte bort tid på några sammanhang som inte konsoliderar hans position. Detta är perfekt rationalitet inom en världsbild som är dårskap ur den sanna, filosofiska rationalitetens perspektiv (jfr "franska revolutionshoroskopet").

Vad som konsoliderar honom avslöjar förstås känslolivets instinktiva böjelse mot Ego. Venus i Väduren: "komfort för mig". Makt och ego har blivit ett tydligt självändamål i den här mannens liv, precis som det var sagt redan i födelsehoroskopet.

Vi har med andra ord inte bara Saturnus kontroll över den solära karriäraktiviteten utan också ett generellt egenmäktighetssyndrom mellan Stenbocken och Väduren. Eftersom Saturnus och Venus är neutrala till varandra i det indiska vänskapsschemat är det här visserligen inte en illvillig människa. Men tyvärr är han heller långtifrån så god som han sökt framställa sig i sina olika rollgestalter.

Det finns en punkt som totalt avslöjar honom: Rahu i Kräftan är hunger efter hem och status i hemmet. Vi såg den hos SEB-chefen "Fallskärm" Falkengren, och den här irrationella hungern verkar hans maktposition ha kunna betjäna alldeles förträffligt.

Allt detta prat om Bodström och USA kan enkelt demaskeras och omformuleras i några reda ord: det är bara ett nytt steg i den här människans privata föreställning om hur ett liv i karriärklättringens tecken ser ut. Det är en fjäder i hatten i hans fantasivärld att kunna sätta bo "over there".

Hur kunde socialdemokratin släppa in en så prosaisk och fånig typ? Han lär inte ens kunna skriva god litteratur, men när Venus i Egotecknet dominerar så mycket av skeendet blir det lite av Kissie över det hela.

Det är också ett underbetyg åt hela svenska folket att närapå varenda politiker - höger eller vänster - som bloggen studerat, är rent skräp enligt astrologins kärvt synande öga. Med det här systemet tog man i senantiken fram dugligt folk och det är smått pinsamt att via ett objektivt verktyg se vilken patraskets kultur som hålls för normalitet i ett sekulärt, värderelativistiskt samhälle.

Alla har helt enkelt glömt bort att det finns excellenta människor, en stor hop medelmåttor och en slatt av rena äckel. Vi är själar som kommer om och om till jorden för att förbättra oss, men den representativa demokratin i kombination med sekularism har satt käppar i hjulet för livets tänkta evolution.

Enligt Thomsaevangeliet, det som av kyrkopolitiska skäl inte kom med i Bibeln, sade mästaren Jesus: "Bli förbipasserande".

Därför är väst en döende fas i mänsklighetens historia. Män som Bodström kommer en dag bara att vara ett ont minne, kanske inte av samma dignitet som Hitler, men väl en påminnelse om fåvitskheten som följde på den så kallade Upplysningen. 

Bonusspaning 

Ingen mer än Bodström i min samling med 4.000 horoskop uppfyller alla dessa kriterier: Sol-Fisk med disponenten Jupiter-Vattuman, Mån-Oxe med disponenten Venus-Vädur. 

Så jag förenklar och låter Fiskarna simma bäst de vill medan jag behåller fokus på en materialistisk Måne som dras mot egoism (eller linsluseri). Då visar sig förutom Bodström följande tio:

  • Anders Westgardh - journalist, AB 
  • Anna Hedenmo - tv-ankare, Aktuellt
  • Fabio Lanzoni - manlig fotomodell på "Vita serien"-litteratur
  • Helmut Kohl - tysk politiker
  • Henrik Ibsen - norsk dramatiker
  • Ingmar Stenmark - slalomåkare
  • Jackie Chan (Chan Kong Sang) - actionhjälte
  • Jan Nylander - journalist, ekon. kommentarer SVT
  • Peter L. Berger - österrikisk socialkonstruktivistisk teoretiker  
  • Seymore Butts/Adam Glasser - porrproducent (och fd skådis)
Just en skön blandning!

Spontant reagerade jag på Hedenmo jag alltid tyckt har ett kallt hjärta i rollen som partiutfrågare, precis som Helmut Kohl är den kallaste och läskigaste fisk som tänkas kan. Var det inte han som satt i möten och käkade smör rakt av?

Men samtidigt har vi en så förunderligt varm natur som Jackie Chan här, och Stenmark, så uppenbarligen missar t.o.m. det här rätt preciserade sökmönstret viktiga faktorer, inte minst ascendenttecknet!

Att sökkombinationen kan vara allt från stort drama (Ibsen) till patetisk porr ("Butts") bara understryker att ytterligare kvalifiering måste till. 

Problemet är att det kräver många, många fler än 4.000 födelsedatum, så jag förmodar att astrologins storskaliga verifikation får vänta till en senare generation. Men den kommer, jag lovar, i den takt varmed mänskligheten numera kvantifierar allt!


Inga kommentarer: