Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 31 oktober 2010

Åsa Linderborg finner en ful fläck

Aftonbladets Åsa Linderborg storstädar inför redaktionsflytten och hittar i ett gammalt tidningsnummer tidiga varsel om att människoföraktande attityder rotat sig i Malmötrakten - årtionden innan dagens uppblossade främlingsfientlighet bland de socialt inkompetenta och de med ett mindre hjärta än normalt.

Jag tror det är närmast 100% säkert att hon inte studerar den här bloggens och dess trevande funderingar över fabrikationen av en Zeitgeist - frågan om planeternas kretslopp faktiskt kan utsträckas bortom egopsykologin och bringas att tala om olika tidsandor eller faktiska kvalitetsskillnader mellan olika generationer av människor!

Frågeställningen är så politiskt inkorrekt något kan bli i ett land som pådyvlat sina medborgare den modernistiska myten om alltings jämlikhet och socialvetenskapens enahanda prat om miljöfaktorn. Vem, sedan Upplysningen, har väl egentligen trott på Tiden som sådan som en formativ kraft? För det är ju det den antika astrologin hävdar.

Efter att ha noterat vissa återkommande indikationer hos främlingsfientliga horoskop som samlats på bloggen (intill den 22 september 2010), blev jag nyfiken på att ställa ett horoskop för den 2 december 1961 - dagen för den ledare i Aftonbladet som varslade för att kontintental nynazism hade rotat sig i den skånska myllan.

Den minnesgoda kan påminna sig att Christer Sandelin nyligen kommenterades inom ramen för en granskning av just årgång 1961 såsom en potentiell svacka i historien. Märk hur jag lägger in "potentiell" för att inte stöta mig med någon enskild. Som karaktären Hari Seldon säger i Isaac Asimovs mäktiga Stiftelse-triologi: hans vetenskap "psykohistoria" kan korrekt förutsäga massans rörelser om än inte den enskilda individen. 

Vetenskapsmannen och författaren Asimov talar här om den statistiska verkligheten kontra den enskildes fria vilja att bryta sin egen väg visavi den mätbara och därför blinda massrörelsen. Statistik som den ringa människans flyktväg undan det hotfulla oförutsägbara livet. Vi ska återkomma till den ringa människan längre fram, när vi ordar något om den sk scientismen.

Anm. Stiftelsen är ett av mina bestående pojkboksminnen! Dess filosofiska kärna med gåtfullt tal om ett kunskapens säte i galaxens centrum förberedde säkerligen för ett senare intresse för metafysik!

Givet det som redan sagts om året 1961 (länk ovan), måste vi nu gå ett steg ytterligare och fråga oss varför årets begränsningar i fascistoid riktning kom i tydligt fokus just den 2 december. (Förutnämnda inlägg påpekade att filosofins och välviljans Jupiter var djupfryst hela det året under passagen genom den kyligt teknokratiska och sifferexakta Stenbockens tecken.)

I samma ögonblick beräkningen fullbordats står svaret klart:



Det här är så skrämmande att få kan förstå vilka "typologiska" linjer astrologin målar upp. Horoskopet har en naturlig släktskap med den sekulära mentalitetens inträde i västvärlden vid den tidpunkt som man på goda grundar kan sätta vid dagen då borgarna stormade Bastiljen och den falska läran om allas jämlikhet i tiden planterades i västerlandet.

Man kan säga att denna dag är frukten och det samhälleliga korrelatet till en tids rationalism och upplysningstänkande. Vad som helst gick an utom tankar om inbegrep Gud, eftersom varje tanke om makt eller intelligens högre än människan utlöste spasmer i de borgerliga råtthjärnorna som associerade gudsföreställningen till de gamla härskarna i den högsta kasten. De var "brända". Tyvärr är trauman och affekt en dålig grund för rationellt tänkande.

Med Franska revolutionen fick västvärlden det nya nivellerade samhället där allt var idel plattmark och inget liv bortom humusskiktet fick lov att existera. I hundratals år har västerlänningen levt inuti en liten skokartong av totalt tyranni hon lärt sig kalla "frihet". Inte undra på att folk är vulgärare än någonsin i världshistorien. När inte "övervåningen" finns kvar som löfte eller kanske hot ("Gud ser dig"), då är människan fri att degradera ungefär hur lågt som helst!

AB-ledaren från december 1961 är bara ett stickprov på denna nedförsbacke mot total imbecillitet. Men det är fascinerande att artikelns astrologiska representation exakt återkallar det franska revolutionshoroskopet genom att enbart bestå av Jord och Vatten. Denna oinspirerande gyttja ger som värst svin som ligger och vältrar sig i sin fysikalitet enbart - det som återstår sedan man med materialisterna portförbjudit Eld- och Luftelementet, signifikatorerna på den högre aspekt av tillvaron varifrån kreativiteten i människan kommer.

(Jag har tidigare argumenterat för att det läggs pussel med redan befintliga bitar i Jord och Vatten, Heureka-ögonblickets rena kreativitet - "som en blixt från klar himmel" - kräver Eld och Luft.)

Västerlandets frihet blev, som vi nu alla vet, bara friheten att dompteras att bli duktiga konsumenter för att Industrisystemets hjul skulle rulla och dra in pengar åt dem som likförbannat bildar en överklass - oaktat tompratet om jämlikhet och denna riggade skendemokrati. Jord och Vatten, allt styrs inifrån Jord och Vatten i vår tid. 

Det är därför ingen slump apropå Rovkapitalismens frontman Nya moderaterna att det är i det här partiet vi hittar alla demoraliserade skandalministrar. Och det är ingen slump att de flesta av dem hade problem med just Jord och Vatten i sina horoskop. Littorin, Stegö-Chilò och Arkelsten lider alla av den "akuta materialismen" eller "det sataniska syndromet". (Se tillämpliga inlägg etiketterade "vanära (politik)".)

Deras rekryterare, statsministern själv, är om möjligt ännu värre däran: helt uppbunden i Jord och Vatten och därtill slav under det stora korset i Dårskapens kvalitet Tamas guna. Det ska till en helt mörklagd människa att kalla svenskarna "det sovande folket"!

Och förstå sedan hur illa det står till med landet när folk faktiskt röstar på en man som ser ner på dem, kanske t.o.m. hatar dem. En fascistoid grundvärdering gömd bakom lock och pock om sänkta skatter. Beckmörker i den svenska "förnuftsdrivna" själen!

Det är egofixeringen - att främst vilja se om sitt eget hus - som gör människor så här ofattbart korkade. Vi ser inte oss själva när vi sakta glider ner mot inhumanitetens träsk eftersom vi enbart har vårt ego som måttstock!

Men frågan varför den 2 december 1961 har inte fått något svar. Här kommer det, och helt kort:

Vi är nu inne i Skorpionens tecken (som ju enligt den korrekta sideriska zodiaken inte är knuten till årskalendern utan ligger still som en fixpunkt i universum, alltmedan vi på jorden instabilt wobblar med vår axel så att zodiaken förefaller slira ett helt varv under 25.000 år.

Vissa säger 24.000 - men ingen vet egentligen om "systemet" (universum) som helhet reglerar jordaxelns wobblande. Olika tidsåldrar skulle kunna vara olika långa! Så mycket för vår västerländska så kallade "upplysthet" (och förnuftstro).

Med en s.k. skadad Venus i Skorpionen ("detriment) i horoskopet för 2 december 1961 har vi faktiskt en underförstådd opposition mellan planeten för dragningen till det materiellt goda och dess hemmatecken, den lokala myllans Oxe. Dvs, den "sataniska axeln" finns i horoskopet utan att ens en opposition ritats ut.

Vi har sett åtskilliga dysfunktionella horoskop som inbegriper såväl Skorpionen som Stenbocken - minns att vi har årgångssvackan i den senare. Titta gärna på den 23-årige Örebromannen för en tankeväckande variant på detta Vatten- och Jordtecken när de gör sin gemensamma grej på ett dysfunktionellt sätt.

Någon enstaka läsare har kanske lagt ihop 2 + 2 och sett vilken slutklämmen är, varför den 2 december, bildar ett bottennapp under året i termer av subhumant tänkande, skitideologier, et cetera. Dessa smarta läsare minns från den handfull mundana jordbävnings-, olycks- eller dödsfallshoroskop att Månen kan betraktas som en sekundvisare.

Månen indikerar när en svaghet kan tänkas gå i dagen. I det här världsliga horoskopet används den för att karaktärisera innehållet i tidningsledare. Månen antar då sin naturliga roll som indikation på själen i människan (eller företeelsen).

Och det är här jag, tyvärr för alla "normalt funtade" människor med Månen i Jungfrun måste påminna om att det var just denna psykplacering som statistiskt signifikant lyste fram vid "Stora skurktestet" och även återkom vid genomgången av de invandrarfientliga och/eller rasistiska horoskop som så långt samlats på bloggen.

Här är den således igen, den bakterie- och föroreningsrädda Jungfrun. Den har uppenbarligen väldigt nära till ideologier som förespråkar "renhet". Den projicerar all sin ångest för "smitta" på motsatta tecknet Fiskarna som får bli zodiakens "pesthärd" och "sociala förlorare"! Det är ingen slump att den otäcka och fullständigt självduperade föreningen Humanisterna har ett antal språkrör med Månen i Jungfrun.

Det är bara svenskens egen obildning som förblindar honom/henne så att han inte förstår vad Humanisterna egentligen säger. Under allt som kommer ur munnarna på dessa Humanister hör vi egentligen Jungfruns undertext: Jag eftersträvar renhet. Fascinerande nog tycks ateistsektens ordförande regelmässigt presentera falska påståenden i samband med just sådana sakfrågor som hotar den s.k. scientistiska världsbilden (vetenskapliga rön upphaussade bortom sans och proportion).

Därvidlag följer han troget sin idol, den i teologiska spörsmål extremt okunniga zoologen Richard Dawkins, som likväl tror sig kunna "debunka" religionen som en mer primitiv världsbild än hans egen extremt mytologiska darwinism, vars grundidé, om någon missat det, har en släktskap med nazistiska ideal: den bäst lämpades överlevnad. Dawkins inledde sin karriär som folkförvillare med vidlyftiga spekulationer över den "själviska genen" - material vi nu lite i backspegeln lätt inser är ren mytologi för den sekulära människan.

Den här bloggen har spekulerat i att många återfödda nazister från Andra världskriget har sökt sig till antingen den här rörelsen med "humanistiska" vetenskapsdyrkare, eller också till Sverigedemokraterna. De tror de har en ideologi men aningslöst är det en gammal Zeitgeist som bäddats in i deras själar och som de nu kommer att behöva flera jordeliv att rena sig från.

Att anklaga andra raser för ovärdighet (nazism) eller invandrare som ett störningsmoment för den lokala sociala myllan ("sverigedemokrati") eller människor med religiös tro som oupplysta är inte ens början på en lösning ur det helvete som lever inuti dessa förorenade själar.

De måste börja med, att med djuppsykologen James Hillman, "återkalla sina projektioner". Intill dess måste vi andra betrakta dem som de undermänniskor de för närvarande är. Det här lärde vi oss som barn redan på skolgården: "Den som sa' de', va' de'"

Tänk att så många inte tog med sig barndomens lärdomar vidare i livet, inte har gjort några medvetna kopplingar alls i sina liv och därmed inte ser sammanhangen för sig själva. Inte undra på att reinkarnationen behövs för att ingjuta lite vett i det här släktet. Eller, med agnostiske biologen Thomas Henry Huxleys ord: "Only the theory of reincarnation could give us a picture of life that was just."

*****

Bonusspaning

Ur min samling på drygt 4.000 horoskop (alla utom 240 offentliga eller celebra personer), hittar jag bara fem namn födda under den kritiska skorpionperioden 1961. Ingen av dem upprepar säkert "pricken över i:et", den kräsna renhållningsarbetaren Mån-Jungfrun.

  • Armin Meiwes (Månen i Lejonet) - bisexuella kannibalen som skaffade sig en maträtt via internet!

    Faktum är att en födelse efter lunch skulle ge mördaren en Måne i Jungfrun och därmed perfekt illustrera den "sjuka nazimentaliteten". I inlägget argumenterar jag mot den placeringen, men det är möjligt att bloggens senare observationer kallar argumentationen ifråga!

  • Mariel Hemingway (Månen i Oxen) - tillhörig den djupt depressiva och suicidala Hemingway-klanen. Inga närmare uppgifter.

  • anonym 1 (Månen i Skytten) - minns inte personen, men i minnesanteckningarna står att läsa om mannen: "reserverat högdragen", "en besserwisser" - det tillhör Skyttens sämre sidor att undervisa alla och envar och när individen själv är tillräckligt korkad berättar han/hon bara plattityder eller kommer med fakta som redan är allmänt kända.

  • Meg Ryan (Månen i Fiskarna) - skådespelare som från att ha varit "Americas sweetheart" alltmer förvärrade sitt rykte (blev "svår"). Sitt livs fall från nåd kanske med intervjun med tv-celebriteten Parkinson, där hennes fientliga grundattityd var under all kritik. Parkinson mindes själv detta som den kanske sämsta tv-intervju han någonsin gjort.

  • anonym 2 (Månen i Fiskarna) - sex appeal som Meg Ryan (minst!) men en grälsjuk och allmänt antagonistisk grundton.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Här är ytterligare en månjungfru från skeptikerlägret att foga till din samling: trollkonstnären och buktalaren John Houdi. Jag läste en artikel om honom där hans födelsedatum framgick: 1/11 -64. Han verkar vilja bli Sveriges motsvarighet till James Randi, för i artikeln sägs att: "han är en stor skeptiker och föreläser om skepticism och pseudovetenskap". Han sägs vara emot att "magi används i bedrägligt syfte", och vem är inte det... men de sk skeptikerna bekämpar ju också åsikten att det existerar något annat än det vi kan uppleva med våra fem sinnen, och det är ju något helt annat.
S

Inges sida sa...

Mer snömos någon?

Seaward sa...

Tack S! Men att ta sig namnet Houdi - är inte det att inbjuda till gliringar om banal plankning av Den Store Houdini!?
:-) Bloggen driver tesen: Ateister är som vanligt folk, bara lite mindre intelligenta.

Anonym sa...

Jag vet faktiskt inte om Houdi är taget eller inte. Hela hans namn är Erik John Scheel Houdi. Mamman är danska, det kan möjligen vara danskt... (det uttalas förresten som "howdy") Att han kommer från Skellefteå får ju en att undra om inte åtminstone det där "Scheel" är taget...
Så plankning av Houdini är osäkert, men nog verkar han vilja planka Randi :-)
S

Anonym sa...

PS: Houdi gillar Houdini i alla fall, avslöjar han på sin blogg: /www.houdi.se/blog/?cat=5&paged=2, och det finns vissa likheter, för Houdini avslöjade tydligen också fejkmedier, förutom sina utbrytarkonster. Visst har det förekommit sådana genom tiderna, men för den skull måste ju inte alla vara det. Fusk finns ju i alla branscher, tom vetenskapen...
S

Seaward sa...

Det lilla av förnuft jag har säger att Houdi måste vara taget. Eller också är det ännu ett kosmiskt skämt.

Houdinis kamp mot "det övernaturliga" nämnde jag kort här i samband med en annan illusionist.

Men nu tror jag bestämt att du söker leda ämnet bort från den centrala frågan, varför Jord och Vatten så ofta fastnar i inomvärldsliga betraktelser!

Se upp så att det inte är din Jord-Sol/Jord-Måne som i själva verket spelar dig ett spratt i valet att spinna på en bisats snarare än huvudfrågan! Dissociation underlättas av Vatten/Luft i friktion men är ingen absolut nödvändighet.
:-)

Anonym sa...

Det var ju du som började spinna på Houdini!

Seaward sa...

Jag söker koppla an till utgångspunkten och syftar på INLÄGGET, där några rader om Mån-Jungfrun föranledde dig att nämna Houdis dito. Och här är vi nu, på behörigt avstånd från frågan om Jord och Vatten generellt tenderar mot "lågvattenmärken" vad gäller ideologier - "sublunära" ideologer/filosofier så att säga.
:-)

Anonym sa...

Alldeles riktigt, det var de två stycken där mån-jungfrun nämndes som fick mig att nämna Houdi som ett typexempel, han är ju både fingerfärdig (utan att vara tjuv) och skeptiker. Att det sedan for iväg med hans namn och Houdini och allt var för att du inspirerade mig till det, så där får du faktiskt skylla dig själv.

Att jag inte kommenterar huvudfrågan i inlägget beror på att det är en svår fråga och jag har inget svar. Jag kan bara konstatera att jag själv inte känner igen mig i det.

Seaward sa...

Jag tar på mig hela skulden! Nu munfajtas jag händelsevis också med en annan mycket bestämd Oxe per mejl, så jag drar mig ur just denna strid!
:-)
Tack för att du bidrog med ännu en Mån-Jungfru-skeptiker. Den här trenden börjar bli något att ta på allvar. Jag måste samla några "bra" Mån-Jungfrur till ett inlägg. Det kan ju verka helt åt pipan för folk som har detta analytiska sinnelag.