Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 27 september 2010

Mainstream-medicinens fallgrop

Det finns ingen chans på jorden att den "sekulära människan" någonsin kan fungera på ett hälsosamt sätt eftersom den är en nidbild av den egentliga levande varelsen. 

När man därför, som i Sverige, avvecklar traditionell religion uppstår istället pseudoreligioner varigenom andesjälen söker spegla sig och begrunda sitt väsen.

Vårt svenska nationalhoroskop visar en remarkabelt simplistisk grundnatur - vi kommer i själva verket inte bortom våra egna kroppar! Således blir fysik och hälsa vår pseudoreligion. Utsagan bottnar i vår nationella Måne i Väduren (ego- eller personfixering) med dess disponent Mars i fysiologiskt orienterade Oxen i ohälsans åttonde sektor. 

Eld- och Jordtecknen i samma andetag indikerar stegrad kamp, dvs det är till frågan om personens välbefinnande/krankhet alla energier fokuseras. 

Ingen kan väl missta sig på att det här dessutom är ett brännande politiskt problem - vi tittar just nu in i den psykotiska svenska nationalsjälens sårigaste böld, effekterna av att svensken varken äger religion eller filosofi och därför bara handlöst kan kollapsa in i somatisk sjukdom.

Vi mellanlandar inte ens i psykisk sjukdom till följd av den officiella ateismen - svenskarna har inte mycket till psykologisk tradition då psyket av hävd ansetts ogripbart och därför lite obehagligt.

Det enda som finns kvar i det här landet som Gud glömde är således den infantila problemställningen Eld mot Jord. Eld är liv och Jord står för död, medvetslös materia. Tillsammans bildas så berättelsen om "animerad materia" i nationalsjälen. Dvs, det alla mest grundläggande faktum att vi förefaller vara levande kroppar av "kött"! I vårt förnekande av flera högre våningsplan landar Sverige direkt i somatiska krämpor. Ödet tvingas tillgripa den lägsta verklighetsnivån för att vi ska höra och förstå.

Trots den här penibelt smala basen drivs Sverige av intellektuella ambitioner. Landes soltecken är Vattumannen, det mest organisatoriska av de tre Lufttecknen. Här är landet där Socialstyrelsen presenterar kostcirklar och diagram, där invånarna, allt beroende på senaste forskarrönet uppmanas äta mer eller mindre ägg, fler eller färre smörgåsar (yngre läsare minns inte de här barocka instruktionerna av igår men har säkert noterat andra, färskare exempel).

Sveriges övre skikt är alltså som en megafon av politiskt korrekta omdömen vilka i synnerhet utgår från och riktas tillbaka mot den ytterligt smala fokuseringen vid folkhälsan. Nationalhoroskopet dateras 1974 men det är uppenbart att det genljuder av svenska strävanden att få bukt med det gamla fattig-Sverige, alkoholism, undernäring och ruttna potatisskördar.

Hela Sverige blev under 1900-talet ett stort hälsobefrämjande projekt och världen avundades för en tid (med rätta) vår offentliga sjukvård. Nu ligger allt i ruiner pga Penningens maktövertagande. Marknadskapitalismens egoism har med lätthet penetrerat Sverige eftersom vår egen simplistiska nationalsjäl faktiskt överensstämmer i tema: Månen i Väduren är ett jagcentrerat sinne, och det går igång allra mest på frågan om pengar och eget ägande (Mars i Oxen).

Tillbakadaterar vi horoskopet eller tänker oss att dess frö verkade tidigare under 1900-talet förstår vi varför socialdemokratin så karaktärslöst ingick en ohelig allians med storföretagandet. Det är logiskt att vi nu skördar ont genom att den explicita borgerliga egofilosofin segrar två val på rad.

Svenskens vädursbaserade tunnelseende är nu så kapitalt att folkmassan inte ens kan se så långt framåt att den förstår vilken ålderdom för sig själv den skapat genom sin politiska röst. Svensken monterade ner sin egen framtid för att hon ville ha lite lägre skatt. Hon hoppas väl vara frisk och ung för evigt. Sickna korttänkta byfånar.

*****

Nå. Inlägget rör i själva verket en medicinsk mainstream-journalist i Expressen, Anna Bäsén, som retat upp några läsare genom sin kommentar till en bok som förringar så kallat "positivt tänkande". Jag nämnde hennes korta kommentar här, och granskade något tidigare horoskopet för Barbara Ehrenreich som hade så dåliga erfarenheter av att vara positiv.

Bäsén är inte i sig intressant, synbarligen en snäll och rätt beskedlig födelse till Vågens tecken, där särskilt Solen med inoffensiva Venus tyder på en vilja att behaga sina arbetsgivare. Vågen tecknar här också goda kommunikativa förmågor (Merkurius, kommunikatören, med den vinnande Venus).

Så långt reporteryrket som solär, aktiv livsväg. Men varför medicin och i synnerhet den breda och förmörkade vetenskapliga medicinen?

Ja, givet landet Sveriges hälsofixering ges bara mainstreamåsikter om drivet i karriären handlar om acceptans och en bra lönecheck. Solen med Venus i Vågen vill verkligen inte bråka med någon. Och då blir det förstås den lätta vägen, att bara agera megafon åt läkemedelsindustrins åsikter om vad en människa är, kort sagt den biokemiska, materialistiska modellen av människan. Och här övergår horoskopet till att beskriva en slags bakgrundsfond - en tidsanda att falla in i (om man som Våg söker undvika friktion).

Trots hela fem av nio placeringar i Rajas, den livsdyrkande lidelsens kvalitet, vill jag hellre peka på det komplex i mörkrets och attitydfixeringens Tamas som nyckel till varför Bäsén så villigt identifierat sig med mainstreamvetenskapen.


Först och främst är det en närmast chockerande överbetoning på den torftiga rationalism som överlag utmärker västerlandet idag. Detta är inte Platons förnuftslära, för i den antika världsbilden ansågs bara den förnuftig som hade tillgång till sitt andliga intellekt. Och det har dagens vetenskapsoptimistiska ateister per definition vänt ryggen till.

Dagens simpla version av förnuft eller rationalitet ses i fullt mått genom den "oändliga loop" som pågår mellan fysikalistisk-sinnliga Oxen och den organisatoriska och överblickande Vattumannen.

Bäsén är så att säga en bit av Sveriges eget horoskop och som aktiv Våg är hon diplomaten/medlaren eller kommunikatören som berättar om den torra materialistiska mainstreamvetenskapens syn på människan som ett stycke kropp. Hon bränner mycket krut (Mars) på att sätta sig in i de mentala överbyggnader (Vattumannen) som relaterar till Oxen - livets materiella substrat.

Men, invänder någon, journalisten har ju sitt sinnelag i den inte sällan banbrytande men definitivt alltid nyfikna Skytten?

Ja, men vem disponerar denna Måne, och hur fri är disponenten själv?

Den sataniska axeln mellan Oxe och Skorpion har helt lamslagit Skyttens högre kapacitet och Bäséns nyfikenhet begränsar sig till materialismens lösningsförslag på hälsoproblem!

Visst tecknar Jupiter (Månens disponent) i Skorpionen en öppenhet för det okända och hoppet att svar på problem finns där ute i mörkret. Men det är Saturnus mittöver som i Oxens enkla materialism sätter agendan för vad den utforskande Jupiter ska intressera sig för.

Bäsén hade inget val, hon var inte förutbestämd att tillhöra det verkliga avantgardet, de genuina pionjärerna. Hon traskar runt och hämtar upp teorier och rekommendationer i en död värld som ur oss, de levande varelsernas perspektiv, hände igår.

*****

Det är talande att ta fram Annika 'Fettdoktorn' Dahlqvists genuint visionära himmel och visa hur en äkta Skytt ser ut:

 

Jag kommenterade en del dragkamper på denna himmel i det här inlägget, just som gårdagens auktoriteter och ivrare för status quo (VoF) utnämnt henne till folkförvillare. Och ja, jag kallar hennes framsynthet för shamansk, inte shaman-isk. För denna Sol, Måne och Jupiter tillhör en shaman, en äkta helare. Det Bäsén relaterar i sina krönikor är de ljumma imitationer som pågår bland de fallna själarna inne i Platons grotta.

Dahlqvist står, som himmelen indikerar, i direkt kontakt med Ljusets värld. Hennes sinne (Månen) besmittas inte av mainstreamåsikternas baktunghet, hon har det högre medvetandets Jupiter redan återlöst ur syndens och dödskuggans dal som Bäsén ännu valsar runt i. Och det kan jag säga eftersom jag med har Jupiter i Skorpionen. Men den som söker ärligt, öppnar sig för sitt eget mörker, ser vilka som nått längre. Dahlqvists hela horoskop vittnar om att hon är framtiden för dem som ännu lever igår.

Dessa är ting är ljusår bortom den sekulära människans materialism, dessa är skisser från äldre mänskliga civilisationer där människorna ännu var medvetna på fler verklighetsplan än dagens råttor i bur. Djuren i de vita rockarnas laboratorier har de inte för att experimentera på, utan bara för att påminna sig om var de själva placerat sig genom att vända ryggen till antikens mäktiga förståelse om månget ting.

Inga kommentarer: