Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 15 september 2010

Liam Norberg omvänd värsting

Karatekungen (typ) Liam Norberg läste som alla andra att Zlatan puttat till någon i ryggen och tog tillfället att prata idrott, psykknep och satsa-på-dig-själv-anda på Newsmill. En ryckig och ojämn artikel men som ändå gjorde mig nyfiken på att se hur en kampsportsmästares horoskop kunde se ut.

Det var då jag upptäckte hans brokiga förflutna, en i gänget som utförde Sveriges största värdetransportrån någonsin, åren i fängelse, omvändelsen till kristendomen, och så förstås celebriteten därefter. Och skandinavisk mästare i taekwondo. Själv orkade jag fyra pass Tai Ch'i innan jag insåg att för mig var det här bara bortkastad tid, vissa är kroppsmänniskor andra är tankemänniskor...

Det gamla begreppet "animal spirits" - ett flöde som utgick från huvudet kan naturligtvis kopplas till Platons tanke om huvudet som mikrokosmos (som avspeglar planetrörelserna). De inkommande logoi spermatikoi, kosmos påbud vilka influerar människan (astrologiskt), utgick från huvudet som livsandar och kombinerades med kroppens lägre vätskor till sperma - den vitala eldsubstansen i människans kropp - vår levande brinnande ande - kreerar nytt liv i avkomman.

Därför är Solen "upphöjd" i Vädurens tecken, avkomman är vad Fadern (Solen i Lejonet) fröjdar sig över och blir förhärligad i. Därför är Mars härskare på två olika sätt, dels över huvudet (Väduren) och dels över könets vätskor (Skorpionen). Dessa två tecken tillsammans skapar just den psykiska instabilitet som antikens tänkare varnade för. (Minns författaren till boken "Kukbruk" där jag pekade ut dem "passande" störningen mellan Vädur och Skorpion!)

Eld/Vatten-kriget har ofta beskrivits på bloggen som förhöjda emotionella tillstånd men utan kopplingar till antikens tankar om hur kroppen fungerade fysiologiskt. Vissa idéer har inte åldrats med samma värdighet! (Men se den mycket underhållande artikeln om "animal spirits" ovan!)

Enklare sällar når inte filosofi, men samma energi gör dem mer vitala än de flesta i kroppsligt avseende. Noomi Rapaces horoskop illustrerar ett horoskop väl i klass med Liam Norbergs när det gäller rena livsandar.

I denna världen står Solens härskarläge i Lejonet också för det animala hjärtat, jiva-atman i denna världen är en andesjäl som "jajvar", rör sig och kränger, jazzar och lever rullan. Liam Norberg är en tvättäkta eldsjäl!





Visserligen lämnar Månen/sinnelaget dramatiskt lagda Lejonet redan efter tre på eftermiddagen, men på den här bloggen är vi helgarderade. För i nästa tecken, Jungfrun, hittar vi en Månens enda distinkt kriminella problematik! Så man kan även argumentera för den.

Men jag gissar på en tidig födelse för just den här Lejon-Månen. Hur bra passar det inte med kriminella Mars mittemot - i vanliga fall en fin indikation i Vattumannen på en intellektuell ådra, men här mixad med den demoniska och giriga månnoden - och så förstås den straffade noden på andra sidan, i Lejonet.

Viktig för hur den här gangstern Mars beter sig är förstås dess disponent som på avstånd förfogar över dess aggression och kontrollerar eller uttrycker den. Här har vi ännu en ur subgenerationen då Saturnus lider sitt fall i själviska Väduren - själar som valt ett liv att försöka skapa en ny jag-identitet.

I det här skenet blir det rätt uppenbart vad det egentligen är för hjärteämne som ligger och pulserar i bakgrunden av Norbergs hafsiga och ojämna Newsmill-inlägg. Han känner med Zlatan, en annan snubbe som fått bygga upp ett jag utan samhällets sanktion. Norbergs analys av det repressiva Sverige är naturligtvis insiktslös. Det ingår i vissa själars livsuppdrag att jobba på saker de är dåliga på medan andra själar har hamnat i ett flow som låter dem gå från klarhet till klarhet över kanske flera liv på raken.

Men att han sysslar med Sverige-bashing för att landet vårdar bottenskiktet men inte toppskiktet, är helt begripligt. Kombinera hans fula Mars-Rahu med svenska nationalhoroskopet, vars finaste egenskap är just Solen-Jupiter i Vattumannen. Skulle man vara kritisk kunde man kalla honom en självisk slyngel som inte fattar kraften i att växa intellektuellt tillsammans som ett folk. Men givet att konversionen till kristendomen inte ligger så många år tillbaka är det en helt nyskapad själ vi ser här och alla pusselbitar kommer inte på plats på en gång.

För den verkliga historien - och det trodde jag ärligt att en asiatisk kampsportsmästare åtminstone hade en susning om - är ju att ingen bra själ drar för sin egen del förrän alla har räddats från fångenskapen på jorden. Bodhisattva-idealet.

Men Saturnus i Väduren är och förblir en smutsfläck i själen hos de som föds under den placeringen. Bottenvarianten är dem som enbart tänker på sig själva och då blir det den uppgiften nybörjarna först måste reda ut innan de kan börja vara till nytta i ett samhället och för andra.

Sverige är ett tillhåll för undermåliga själar, det visar vår Måne i själviska Väduren i dess låsning till materialistiska Oxen. Men Solen/Jupiter i landets horoskop målar upp en betydligt visare bild än Liam Norberg ännu kan förstå. Han vet inte att han fick födas här såsom i en skyddad verkstad eftersom Solen med godmodighetens Jupiter i Vattumannen - tagna för sig - beskriver ett tolererant samhälle.

Dagens skränande egoister, tjuvnerladdare på nätet, rasister och religions/filosofihatare är just det slödder som Månen i Väduren indikerar i nationalhoroskopet och som de äldre själarna (Solen/Jupiter) valt att ta ansvar för. Eller har de äldre själarna också fallit dit och flytt landet för sin egen del? Då har vi inget kvar att hoppas på här.

Trettiofem år efter det nya svenska nationalhoroskopet börjar nu friktionen mellan den nobla Vattumannen och den simpla menigheten (Månen i Väduren) märkas, och det är bara att inse att häri ligger utmaningen för landets politiker.

Folk behöver inte jobb (som i Reinfeldts "arbetslinje"), folk behöver formas från grunden - år på år av inskolning i de ädla och själsförbättrande ämnena: konst, litteratur, filosofi och ja, religion!

För vem vill leva i ett land med sysselsättning men där alla är slödder till tanke och attityd? Prylmänniskor där manlig kommunikation bara består i att jämföra finesser på senaste mobilen? Detta är inte intelligens, det är små svarta hål som vandrar runt.

Och som jag nyligen noterade ligger Sverige illa till eftersom vi är inne i en vurpa i tiden just nu där it- och telekommunikationsbranschen håller på att göra oss till uppsvullna monster - introvert orienterade var och en bara mot vår egen lilla mojäng i handen. Zombiesamhället är här för en tid.


1 kommentar:

Anonym sa...

Omvänd värsting med Gud på sin sida :-)

Polisen lyckades inte hitta intäkterna från den kriminella karriären och Liam bad till gud för att dom inte heller skulle göra det..

Från hans bok "Liam Norberg: Insidan – brotten, pengarna, tiden":

"Jag fortsätter min tysta bön: ”Gode Gud – vad som helst, men inte mina två gömställen.” Hittar de det ena och får blodad tand, då hittar de det andra också.

På mitt andra gömställe i lägenheten låg skatteåterbäringen, delar av mina rånbyten: sammanlagt drygt tre miljoner kronor i kontanter, det mesta i vakuumförpackade sedelbuntar. Obrutna sedlar, olika valörer, olika valutor. Mycket numrerat. Ännu inte växlat och skickat utomlands till nummer- och bolagskonton. Hade inte hunnit än. Ville Chiia i Rio de Janerio i tio dagar först och börja jobba när jag kom hem igen.

Tystnad i bilen. Lyssnar efter ljud från polisradion. Inget nytt än. Upprepar bönen om och om igen: att polisen inte skulle hitta någonting, att jag skulle klara mig. Det skulle betyda rättegång för grovt vapenbrott, misstanke om olika grova rån och förberedelse till grovt rån.

Sväljer saliv igen, flera gånger. Jag kan höra hjärtslagen trumma inne i bröstet. Ingen annan hör. Jag känner mig frånvarande, som i en annan värld, i en liten bubbla, i en stumfilm utan ljud. Jag ser händelseförloppet spelas upp, bilder för min inre syn. Vad händer i min lägenhet? Hittar de skattkistan? Allt jag kämpat för under åren som kriminell."

Slutsåld på Adlibris just nu också..
http://www.adlibris.com/se/bok/insidan-brotten-pengarna-tiden-9789185625666