Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 3 september 2010

John Travolta - ett bastubögshoroskop?



Det är till och börja med typiskt att det är en bög som hänger ut en annan, och avslöjar John Travoltas rännande efter unga män i Hollywoods dolda bastubadarvärld (AB). Den grekiske filosofen Herakleitos lamenterade redan på 400-talet före vår tid alla "inkontinenta" själar som inte kunde hålla inne något. 

Detta betydde inte främst att de läckte urin eller själssmörja utan att själen dukat under för sin lägre natur och lät simpla biologiska drifter styra livsstilen. Detta är identiskt med kristendomens tanke att homosexualiteten i sig inte är en synd utan bara det "inkontinenta" utagerandet, handlingen. 

Att det här problemet involverar Vattenelementet så att bokstavlig inkontinens ändå inte är helt fel, har bloggen visat hur många gånger som helst. Skandalpressen dryper (!) av förfallna kändisar där Vattenelementet tydligt spelar in i deras drog- eller sexmissbruk.

Senast upptäckte jag t.ex. igår Paris Hiltons dubbla emfas på Skorpionen och Kräftan. När en människa har huvudet under vattnet tänker hon inte längre klart och rationellt. Hon anfäktas av själens inre minnesbilder och många märkliga beteendemönster kan ledas tillbaka till själens långa minne och människans tidigare liv.

(Det ska genast sägas att när Vatten fungerar kan dessa personer istället bli stora psykologer, som Sol-Kräftan C-G Jung, eller, och kanske ännu vanligare, hamna i den fysiska hälsoindustrin.)

*****

Hur ser då John Travoltas horoskop ut. Jag jämförde det här med Ron Hubbards, scientologikyrkans grundare, men enbart i perspektivet av hur bra koppling himlarna hade, och hur naturligt det var att finna Travolta som en förespråkare för Hubbards idéer.

Men när nu frågan om den höftvickande dansören bedragit sin vackra hustru Kelly Preston år efter år, och i skydd av heteroäktenskapet levt ett annat liv, då blir födelsehimmelen plötsligt väldigt mörk! 



Storkorset i Tamas mörker är en av de återkommande ingredienserna för en själ som fastnat i en omedveten attityd. Eller rättare: återspeglingen av en attitylåsning, såvida man inte vill hävda att själen MÅSTE förbli låst under dessa stjärnor under hela sitt innevarande liv...

Det kan upplevas behagligare att tänka sig att horoskopet visar "ingångsvärdet" vid födelsen: "Här är du, själ - vill du hugga i och jobba med dessa dina dispositioner?" Jag har tidigare pekat på hur hela Travoltas skådespelarstil bygger på kroppsliga poser och attityder.

Kräftans tecken stigande - det passionerade tecknet av dem i Vattenelementet - för oss genast väldigt nära frågan om homosex i bastuångorna. Travolta har dessutom den effeminerande kombinationen av Solen och Venus ("manlig kärlek" eller t.o.m. "manskärlek" är möjliga läsarter) och den är extremt illa placerad i åttonde huset för sexuell instinkt. Här är alltså ett irrationellt Vattenhus som försöker husera en Luft- eller intellektsnatur. Redan den kombinationen av tecken och hus aktiverar det "sociala utstötningssyndromet", vilket kan skapa särlingar, mobbare eller mobbningsoffer. 

Och bloggens läsare har sett detta i mängder av homosexuella horoskop, då vanligen i formen av Skorpion (Vatten) och Vattuman (Luft) aktiva på samma himmel. Och med storkorset i mörkrets kvalitet finns naturligtvis även den störningen!

Det här är ett bögigaste horoskop bloggen hittat, och vid jämförelsen med Elton Johns, en annan man som också lurade en hustru att han var intresserad, tvekar åtminstone inte jag över ryktesspridaren som var med i bastusvängen.

*****

Jag introducerade bara häromdagen en annan synvinkel på homosexualitet än förklaringen att själar ibland byter kroppstyp och att själens tröga eftersläp skapade en vägran att identifiera sig med den nya kroppsliga verkligheten. I inlägget om den hitlerska, gay klimathotsförnekaren som tänkt om, pekade jag för första gången på att det rimligen också måste ligga sexuella synder bakom de könsbyten mellan två liv som leder till homosexualitet.

Tanken är att "felkopplingen" syftar till att problematisera sexualiteten till den grad att själen, tidigare helt fast i sexualmissbruk, nu slöar ner på farten så mycket att medvetandet har en chans att komma ifatt. I en sekulär kultur som inte ens innehåller reinkarnation verkar en sådan strategi rätt meningslös - oddsen är usla att hitta förklaringen till ens livs drama!

Jag har därför tänkt att födelser till utsatta minoritetsgrupper visserligen har ett moment av "dåligt karma" (gamla synder) men också tjänar det goda att individerna här kan lära sig att ta strid för en impopulär sak. Naturen är inte lika banal som den svartvita människan, utan allt som sker har flera, simultana meningar.

*****

I fallet Travolta, om ryktet är sant, skulle man då kunna se av hans totalt attitydfixerade himmel att hur Naturens karmalagar än sökt få stopp på ett skenande ånglokomotiv, räcker inte alltid ett instrumentellt kroppsbyte. När Satan fullständigt dominerar en själ söker själen som den orm den nu börjat förvandlas till bara upp dolda sällskap för att fortsätta leva ut sin drift.

Karmat som lett till överslag och "polaritetsbyte" fungerar likväl inte om själen hamnar i en permissiv kultur eller samtidigt föds med så mycket pengar att man kan köpa sig ur de knipor den korrupta naturen skapar - detta sagt i inlägget om Paris Hilton. 

Andra, åter, fuskar bort Himmelens plan genom att operera om sin kropp eftersom det ju ändå är så för majoriteten av människorna att de tror instinktslivet och känslorna är deras verkliga jag. Så är det inte, men dessa själar har fastnat i Vattenelementets grumligare regioner.

Än värre kan det bli om horoskopet också blandar in Luft, för då kommer de hala ålarna som ryggradslösa och slemmiga börjar rationalisera och vrida och vränga på fakta för att frisvära sig allt personligt ansvar för vilka de är. Dessa är direkt styrda av Satan. 

När en människa skyller ifrån sig för mycket, så vet vi vem som talar där inne - Den Stora Negationen, Djävulen. Detta är en transpersonlig kraft som i mycket dominerar t.ex. landet Sverige. Varhelst människor gömmer sig bakom självgående system eller hänvisar till traditioner som de alltid sett ut, då kan Tamas guna misstänkas. Och Djävulen hittar sina offer just i mörkret, genom deras omedvetenhet.

*****


Efterord

Egentligen har den mängd fall av hbt-problem bland bloggens över 800 granskade horoskop redan tillräckligt tydligt avtäckt några återkommande mönster som kan knytas till roll- och identitetsproblem. Men det är så fascinerande att se hur väl astrologins lilla verktygslåda faktiskt fungerar, att jag fortsätter rapportera nya exempel vart efter de dyker upp i pressen. 

När allt kommer omkring är mänskligheten ett djupt fallet släkte och det är värt att inte glömma bort vad som gör oss så små. Ord som "förstelnad attityd", "förbehåll" och liknande, är viktiga att minnas. Många människor mest upptagna av att bygga barriärer mot en fullare förståelse och detta är enbart kontraproduktivt. Mänskligheten skiljer sig från djuren i det att vi är eviga andesjälar som via medvetandet har ansvar för vår egen utveckling. Djurarterna verkar vara en del av Moder Jords autonoma skapandekraft, så bisarr men förunderligt varierad. 

När en fiffig apa på zoo samlar några stenar i hög och antas planera sin hämnd på de fria människor som kommer varje dag och glor på apan i fångenskap, då tar de gudlösa naturalisterna detta som tecken på hur nära djuret vi står. Astrologiskt har naturligtvis apan en del i Merkurius, guden som flyttar och transporterar och vinklar fakta. Djurens värld är fylld av fällor och lurendrejeri!

Hämndbegäret (som kan tänkas ha motiverat den här apan) är en helt irrationell instinkt och kommer som bekant från Skorpionens zodiaktecken eller logion (att skilja från det icke-filosofiska zodion, "litet djur", som ligger bakom termen zodiak). Detta är en mycket låg nivå i verkligheten och den beskrivs astrologiskt som Vattenelement som gått i baklås (Fixerad eller Tamas).

Men det är också typiskt att den sekulära människan har så låg självbild så att hon tar tjuvarnas gud Hermes (Merkurius) till hjälp för att "bevisa" att människan bara är ett apdjur. Ytterst sett sviker emellertid astrologin människan, för det går inte att "mappa upp" det unikt mänskliga på det astrologiska schemat. 

Solen kallas jiva-atmans signifikator, symbol för den eviga andesjälen. Men även djur föds på en viss (sol-)dag och jag har faktiskt tittat på några djurhoroskop och upptäckt att djurpsykologin stämmer med horoskopet. Men i dessa fall var det särskilt Månen jag kunde identifiera i djurets kynne vilket är logiskt. En mycket depressiv hund hade t.ex. Månen kombinerad med Saturnus, och man kan fråga sig om detta var hundens "öde" eller en följd av husse och mattes "miljö" - ägarna var dystra och surmulna typer!

Enligt antikt tänkande har djuren en själ eller psyke (Månen), men de saknar Solen. De är inte individuella varelser utan exemplar av en viss art ("Form"). De har inget högre direktiv inbyggt, inget telos annat än att snurra sitt varv i det biologiska kretsloppet och producera mer avkomma av samma sort. 

Det är således "ingen hemma" i djuret och djurvänner är i så måtto visserligen goda människor, men det är den lägre själen som skvalpar runt i Vattenelementet och umgås med djurets irrationella själ. På den här nivån erfar man känslor och instinkter och för många människor är det detta som är "livet". Men människans ande och djurets själ kommer inte att mötas i "Himmelen" - de kommer från olika våningar i skapelsen.

Apropå Travolta är det möjligen samma sak med människor som fullständigt gått i spinn pga störda känsloliv, i Himmelen kommer dessa själar inte att befolka samma regioner som andra. Vart ting graviterar mot sin egen naturliga hemort (dvs det som upplevs naturligt i rådande stund).

*****

Tillägg 100927

Enligt Expressen har ytterligare sex män kommit fram ur kloakerna och betygat Travoltas dubbelspel. Astrologin är inte millimeterexakt men förmår ändå kusligt varsla om när det märkligheter är att förvänta sig av sina barn.


Inga kommentarer: