Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 4 september 2010

Ingenjörs-Sveriges ondska - horoskopet!

Det finns en beklämmande kulturartikel att läsa i Aftonbladet om hur Sveriges alla intressen samlades för den skandalösa mut- och korruptionshärva som ledde till att landet äntligen lyckades sälja på Sydafrika stridsplanet JAS. 

En affär om vilken biskop Tutu, Nobels fredspristagare, ska ha sagt, "Ut med sanningen, säg som det är! Be sen om ursäkt och säg, ja vi var hänsynslösa. Vi utnyttjade människor som var lättpåverkade, för våra egna syften."

Så mycket för den svensken och hans självgodhet, så övertygad om hur väl hans sekulära kultur fungerar med dess moralvärderingar grundade på människans eget godtycke. Det kan tyvärr innebära att den sekulära människan likt en satan ändrar reglerna för vad är gott lite som det lyster henne, baserat på om de närmast sörjande har något att tjäna på saken. Gruppegoism som den nya globala mänskligheten mycket snart kommer att adressera.

Att artikeln uppger datumet då avtalet med Sydafrika skrevs är en direkt uppmaning att se hur illa det ser ut i stjärnorna. Bloggens återkommande läsare vet nu att även om indisk astrologi målar en mörk bild av mänsklighetens status, med fler onda planeter än goda, så är det ofta extraordinärt mörkt på himmelen då tungt "belastade" själar föds. På samma sätt kan ett avtal eller vilket annat inträffande som helst karaktärsbestämmas i vad som då kallas ett mundant eller världsligt horoskop.

Och här är alltså domen över kvaliteten i vad Sverige, ledande näringslivsrepresentanter och SAAB sysslade med under tiden. Precis som horoskopet för stormningen av Bastiljen under Franska revolutionen kan sägas sammanfatta den nya sekulära människan, så kan följande himmel sägas vara betyget på de skumraskturer som föregick kontraktets undertecknande. Notera de oranga fälten - Rajas guna, lidelsens, hungerns eller vinningslystnadens kvalitet:



Alla missljud har redan presenterats i andra sammanhang, annars skulle beskrivningen av den här himmelen kunna bli utdragen. 

Här noterar jag bara att framgången (Jupiter) möjligen inte är bilateral, oavsett att "en andra", en partner, är förhanden i formen av opposita Vågen. Det ser helt enkelt för ruttet ut i egotecknet Väduren, vilket här naturligtvis tecknar säljaren Sverige/SAAB.

Varför den egoistiska egenmäktigheten - rent kolonial "bullying" - är det sanna budskapet snarare än "sockret" (Venus) i Vågen, framgår av den ömsesidiga receptionen mellan Vädurens och Stenbockens härskare, Mars och Saturnus. 

Dessa representerar för övrigt frågor som rör metall eller mer specifikt järn respektive bly. Industriangelägenheter är inte alls en dum läsart här, om man påminner sig hur Arbetarpartiet Socialdemokraterna föddes under en snarliknande Eld som kämpade med den motspänstiga Jorden och slogs för större del av kakan.

Indisk astrologi menar att receptionen av två härskare var och en i den andres hus är en pakt som stabiliserar och gynnar båda. Men det är innan man besinnat de ytterligare faktorerna. Här är det ett egoistiskt barnperspektiv som styr hela föreställningen. Makthavaren och imperialisten Saturnus är fallen i den kortsiktiga segerns tecken Väduren.

Även om Vädurens energiska hundrameterslöpare Mars anses upphöjd i Stenbocken eftersom billiga och nyckfulla utfall kontrolleras av husets saturniska kontrollkvaliteter, avgörs kvaliteten på den här kontrollen av Saturnus egen belägenhet. 

Och... Saturnus är fallen, egoistisk och omogen. Dessutom attackeras den av distinkt omoraliska Mars, en planet som i den naturliga zodiaken knappast är lyckobådande i tionde huset för makt. Se t.ex. hur partiledaren Mona Sahlin kämpat för att bli populär med den lilla illgärningsmannen i sitt tionde hus - detta är den publika bilden som banala människor låter sig nöja med och den talar inte till hennes favör. (Samtidigt har hon sin ideologiska vision - Solen i kollektivistiska Vattumannen sjunkande i väster...)

Mars och Saturnus aspekterar varandra ömsesidigt, vilket jag i andra fall uppfattat som en rundgång och en kontinuerligt pågående degradering av kvaliteten i frågan. Saturnus heter dock Shani på sanskrit, "Den Långsamma", så det är inte en skenande degradering utan en långsam historia. 

Jag har ingen kännedom om hur pass segslitna förhandlingarna var innan planet äntligen blev sålt till första land, men tycker mig minnas att många redan tackat nej innan turen kom att bearbeta Sydafrika. Allvarligare än enbart senfärdighet i termer av tid är att JAS-affären vid det här laget har skruvat sig åtskilliga varv ner i skamfull själviskhet å I-landet Sveriges sida pga den låga och självtjänande kvaliteten på himmelen.

*****

Det förvånar föga att hitta en riktig ingenjörs- och matematiker-Måne i horoskopet. Jungfrun är en teknisk natur och självisk så fort dess husbonde vänder bort blicken. Jungfrun av nattsidans typ (Månen) avslöjade i "Stora skurktestet" på den här bloggen en statistiskt intressant förhöjning och gav plötsligt en möjlig ingång till Merkurius/Hermes antika rykte om att vara en tjuv, en snattare. Merkurius inte bara härskar över Jungfrun det är också här, i dess kontakt med konkreta eller materiella ting den sägs vara "upphöjd". 

Att den här Månen tilltalar empiriker som vill ha påtagliga ting att dissekera och därmed sällan är intresserad av livets stora frågor, som t.ex. moralens förankring i en objektiv kosmisk ordning, det upptäckte bloggen av en händelse då flera viktiga språkrör från sekulära gruppen Humanisterna hade Månen i Jungfrun. 

Det är symptomatiskt att t.ex. Björn Ulvaeus har den, han som enligt en tidningsintervju för några få år sedan övervägt att bli ingenjör, men insett att det fanns mer pengar i musikbranschen - om jag minns hans chockerande egoistiskt pragmatiska uttalande rätt. (Det var i en Expressen-artikel där han manade svensk ungdom att satsa på ingenjörsutbildning - samtidigt som han lyckades ge ett så här motsägelsefullt budskap: grabbar bli musiker istället - som jag. Och se hur rik jag blev.)

Jag har horoskop över gränslöst giriga människor med t.ex. Jungfruascendent.

Jungfrun tjänar alltså en sak eller en herre, inte pga altruism utan för att hon vill säkra sin egen position. Ideal föds först med nästa tecken, Vågen, som är den idealiserade motbilden till det råa och själviska egot (Väduren). 

Naturligtvis är brottslighet eller väl dolt själviskhet inte det normala uttrycket för Jungfrun, men JAS-horoskopet är så lågt på egenmäktighetspunkten att det är motiverat att här repetera historien om tjänarens sämre sidor. Sverige gjorde inte Sydafrika någon tjänst alls, hela horoskopet formligen skriker av egenintresse. Hela årets grundton (Saturnus) talar om egofixering. Man undrar hur barnen som föddes den här perioden kommer att bli när de växer upp...

Naturligtvis kan man fundera över Ljusen. Solen i Skorpionen som här agerar på basis av den eländiga Mars-komplexet, och Månen. 

Ljusen i Vatten och Jord indikerar pragmatism eller en materiell grundton i det horoskopet kretsar kring - vilket naturligtvis stämmer bra här. Missa inte Skorpionen som "andras pengar" och dess synbarligen ständiga hunger att fylla på det hål som döden eller dödsskräcken tycks hålla öppet. Kanske är Solen i dödens tecken helt enkelt en beskrivning av saken ifråga - ett stridsflygplan.

Så vi har således Solen i mördaren Skorpionen på basis av egenmäktighetssyndromet...? Det är inte vackert.

Och då har jag inte ens försökt inkludera demonerna Rahu och Ketu (månnoderna) i diskussionen, vilka anknyter sig till Mars och Saturnus så att vi i själva verket har en sammansvärjning som innefattar alla de fyra onda illgärningsmännen!

Inte ett av Sveriges tjusigare ögonblick, om man säger så.

*****

Tillägg. Numerologiintresserade - titta på tidstämpeln som resulterade när jag tryckte på publiceraknappen! Åtta åtta! Jag vet inte mycket om numerologi men åtta är tydligen inte bra, ett omen om misslyckanden och kravet på att göra om och göra bättre.

Denna affär är ett gigantiskt karma för Sverige och ansvariga individer!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Återigen ett fall av sammanträffande. Jag läser nu en bok, "Väninnan. Rapport från Rosenbad" av Eva Franchell som var Anna Lindhs pressekreterare. Just igår hade jag hunnit fram till avsnittet som behandlar det gigantiska PR-jippot i Sydafrika som blev ett lika gigantiskt fiasko, men som utmynnade i JAS-kontraktet. 25 miljoner togs av biståndspengar till detta Göran Perssons egna lilla projekt (så beskrivs det i alla fall i boken). Men där står att kontraktet mellan Saab och Sydafrikas regering undertecknades den 6 december! Undrar om det kan vara så att affären beslutades om och tillkännagavs den 3:e medan det formella undertecknandet skedde den 6:e? Eller så har någon av författarna fel, och i så fall är det väl störst chans att det är Franchell eftersom det bara är en episod av många i hennes bok. Men i vilket fall så har både månen och merkurius hunnit in i skorpionen den 6:e, och det är väl ett mer kraftfullt omen, att ha dem ihop med solen...
S

Seaward sa...

Ja, ännu mer på basis av en så problematisk Mars gör ju hela tilldragelsen än mer "arketypisk"! Möjligheten finns ju att någon skrivit en siffra fel. Den tunga gestalten är i vilket fall redan given med Solen i Skorpionen ett år då Mars har involverat sig med Saturnus på ett så ofördelaktigt sätt. Sen finns det grader i helvetet...
:-)