Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 29 september 2010

Förintelseförnekande krigshistoriker

Aftonbladet nämner engelska Förintelseförnekaren David Irving. Apropå den nyliga observationen av trender i en del främlingsfientliga horoskop...


Krigaren Mars kan ses som en miniversion av Solen. Men den är eruptiv och saknar Solens stadiga konstans. Dock är den eldig likt Solen, och en illgärningsman - precis som det gudomligas representant Solen många gånger står för händelser som får människor att hötta näven mot himlen eftersom de inte ser ens en bråkdel av hur livet eller och hur deras egna många tidigare liv hänger samman med den ofördelaktiga händelsen.

Här befinner sig Mars i härskarläge i Väduren, vilket var nazidiktatorn Adolf Hitlers soltecken. Redan här börjar brittens sympatier med Nazitysklands ideologi. När filosofins Jupiter lider sitt detriment (skada) i diktatoriska Stenbocken, har vi omedelbart ett väldigt tveeggat egenmäktighetssyndrom "maktfullkomlighetens filosofi" som såsom ett allmänt bakgrundsbrus blandar sig med en egocentrisk krigare. Eld och Jord är en ohelig allians som ofta t.o.m. tycks söka bråk om andra faktorer är "barnsliga".

Här kan vi verkligen tala om omognad. Mars i Väduren är barnets egocentriska position och merparten av historikerns horoskop utspelar sig i prenatala Fiskarna. Med prenatal menar jag här det ofödda fostrets "oceaniska" känsla där det ligger i moderlivet och växer. Fiskarnas jaglöshet leder dem ofta ut på de mest besynnerliga vägar i livet. De är drömmare, ibland visionärer.

Här, i gränsen mellan Fiskarna och Väduren hittar man många havererade egokärnor som aldrig tog vettig form.

According to his twin, Nicholas, David has been a provocateur and prankster since his youth. (Wikipedia)

Helt klart har den här historikern levt ett helt långt substitutliv via krigshistoria och fantasier om nazismens styrka - ett uttryck för rollspelstendensen i jagsvaga Fisk-Solen. Innehållet i Fiskarnas tecken är dessutom lika motsägelsefullt som hos Sverigedemokraten som skar sig själv för att väcka sympati med partiets onda ideologi.

Jag har flera exempel på horoskop där Stenbock och Fisk är integrerade och där samma barnsliga lekar - gärna om att styrav världen figurerar. Jag tänker åter på Humanisternas evolutionsbiolog Patrik Lindenfors och hans obegripligt barnsliga blasfemi mot det kristna begreppet "helig ande".

Även där domineras hela horoskopet av Stenbock/Fisk. Från mina år som dataprogrammerare minns jag särskilt den sådan här kombination vars innehavare dyrkade Clint Eastwood och hade nicket "Gud". Det säger en del om Fiskarnas brist på kärna och Stenbockens dyrkan av en stark yta...

Nazihistorikerns numeriska dominansen av Sattva guna (5 av 9 planeter) har visserligen givit honom intresse för kunskap, men givet himlens övriga störningar handlar det om falska förvrängningar av historien.

Sol och Måne i Vatten respektive Luft ger en sensationalistisk natur - och rubriker har han fått. Dessutom är det alltså Jupiter som här disponerar över hela livslinjen (Måne --> Sol) och den planetens filosofi var som sagt inte alls vacker.

Och som för att kröna det här ögonblicket för en djupt vilsegången själ låg 1938 de demoniska månnoderna precis på samma sätt som 1974/75 - en "årgång" från vilken två kända svenska skådespelare begick självmord med några års mellanrum. Och samma Rahu (hunger) i dödstecknet Skorpionen hittade vi också hos psykologen Melanie Klein som specialiserade sig på Freuds s.k. dödsdrift, Thanatos

Jag tror det sammanfattar det här märkligt destruktiva och psykiskt skeva horoskopet. Man kan diskutera processerna inom Fiskarnas tacken, men här finns ett antal bakgrundsteman som i sig ger en tydlig substans: egenmäktigheten, sataniska axeln (här som dödsdrift), samt viljan att "skriva om historien" (på ett egenmäktigt och dödshungrande sätt).

Här finns komponenter som känns igen från horoskop etiketterade som "fruktan (invandrarfientlighet)". Det tycks vara Jord och Vatten som gör "tricket". Den specifika krigsfixeringen ligger förstås i egenmäktigheten Väduren/Stenbocken. Att han blev (pervers) historiker rimmar med Sattva gunas kunskapsorientering.

Och, jag glömde säga, inte bara matchar hans Mars i Väduren Hitlers Sol som en slags minisol, han delar också massmördarens Måne i Skytten! Visst kan Eld vara destruktiv, så "noblaste elementet" det har kallats. Det är horoskopets komplicerade sammansättning som tar oss närmare den verkliga människan.

Inga kommentarer: