Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 15 september 2010

Föds dunkla själar i klasar?

Ett tillbud på en gata i Stockholm (AB) där ingen mindre än Sverigedemokraternas pressekretare visar att han hör hemma på sophögen sporrar till en snabbkoll av ännu ett horoskop ur lägsta divisionen: rasister, mördare och våldsmän. 

Denne man, skriver Aftonbladet, ställde också till med en scen på en färja genom att sjunga nazistsånger och för att ha föraktat Sveriges skjutne statsminister Olof Palme. Vi talar alltså om rent skräp här.
Syns sådant på födelsehimmelen och i så fall, hur många dagar varar infektionen? Föddes det dussintals barn bara i Sverige som kommer att växa upp och börja visa simpla personlighetsdrag?

På första frågan "ja". Få fråga två: "vet ej". Man ser tydliga problem den 24 maj, men jag har inga andra horoskop från den här perioden att jämföra med, och vet inte om den här perioden var lämpad för ett "cluster värstingar" att födas.

Men det är nymåne i ett av zodiakens två mest kriminellt belastade tecken, Oxen, kände för sin burdusa och opsykologiska sida, och det är samma tecken som driver Jimmie Åkessons, partiledarens, horoskop. Oxen står i sina värsta stunder för en letargisk och inskränkt natur som bara ligger och vakar över sin egen jordplätt - ett fenomenalt tecken för rasister och invandrarhatare eftersom dess tankeliv är så primitivt.



Nu lämnar visserligen Månen Oxen redan under senare delen av eftermiddagen och som pressekreterare skulle en Måne i kommunikativa Tvillingarna kunna fungera bra. Men även i Oxen kopplar Månen direkt till Tvillingarnas planet, informatören Merkurius.

Venus är upphöjd i empatiska Fiskarna. Det borde ge en väldigt känslig ung man med stort medlidande med andra. Eftersom Venus disponerar över allt som ligger i Oxen (i kraft av att vara Oxens härskare) borde det här ha varit en mycket sympatisk årgång av Oxen. Men det finns ett enormt problem på himmelen vid den här tiden under 1982: båda illgärningsmännen, Mars och Saturnus, står i kyliga Jungfrun och kastar en förbannelse över Venus.

Ja, de fullständigt havererar mannens förmåga att känna eller visa sympati. En illgärningsman kan Venus klara, men två? Han är det lilla nazistsvin han gjort sig känd för att vara. Här har vi en sådan himmel som den kände djuppsykologen James Hillman - känd som nyplatonist och hemlig anhängare av astrologin - skulle ha klassificerat som "född till rötägg".

Astrologin visar att han kom till jorden (och troligen i grupp med många andra själar) proppfull av den ondska som här verkar genom Sattva guna, föränderlighetens kvalitet. Sattva är inte godhet i det här fallet annat än att förändring alltid är att föredra framför stagnanta attityder. Men planeterna i Sattva visar således vilja att förändra till det sämre, att lansera ondska.

Måhända borde vi ändå flytta in Månen i Tvillingarna så att psyket blir direkt delaktigt i den smuts som Mars/Saturnus sprider genom de gula "kunskapsfälten" i horoskopet... Därmed skulle horoskopet också platsa som den sämsta sortens Tvilling, spridaren av lögner, desinformatören.

*****

Vi har sett den här himmelen flera gånger förut, slår det mig, och i samband med "problembarn". Jag minns bara inte vilka de offentliga personerna har varit. Ett snarlikt horoskop som bitit sig fast i minnet är den norske legosoldaten Joshua French som mördade en svart chaufför i Kongo, men det är inte honom jag tänker på här...

French visa sig vid efterhandskoll också vara född 1982, så nog fastnar vissa minnen fast namnen bara forsar förbi här på bloggen... Faktum är att det är ytterst intressant att jämföra de två horoskopen. Se hur vissa faktorer har flyttats på himmelen under den korta tid som skiljer födslarna åt, men att det likväl verkar vara Mars/Saturnus i Jungfrun som står för ondskan.

Den här tiden av bloggande har faktiskt gjort att Jungfrun tappat lite av lystern i mina ögon. Mån-Jungfrun var t.ex. den mest kriminellt belastade (typisk, skulle jag tro, för skattefifflare och förfalskare, givet dess "brainy" natur - ja en del av dem hamnade i ateistgruppen Humanisterna också).

Men det är förstås när tecknet utsätts för störningar som det urartar. Dess härskare Merkurius är nu en känslig och variabel planet, som den indiska regeln säger är den god bland de goda men en tjuv i sämre sällskap. Kvicksilvret har ingen egen karaktär.

För den här unga kryptonazisten är inte Merkurius direkt angripen men den står i ett tecken (Oxen) vars allmänna sundhet verkligen kan ifrågasättas givet hur slaktad Merkurius disponent Venus är via sina dåliga aspekter.

*****

Frågan vem eller vilka fler rötägg modell 1982 jag mött hänger kvar. Jag gör en sökning genom 4.000+ horoskop och hittar samtliga 82:or jag sparat ner. Det är bara 22 stycken eftersom årgången ännu inte hunnit bevisa sig i världen.
  • Adam Lambert, amerikansk Idol-vinnare, öppet gay (unikt för USA)
  • Anna Paquin, skådis
  • Anne Hathaway, skådis
  • Chyler Leigh, skådis
  • Cossor Ali, terrorist, Londonbomberna
  • Danica Patrick, kvinnlig racerförare 4th Indy500
  • Elena Paparizou, popsångerska
  • Elisha Cuthbert, skådis
  • Jessica Biel, skådis
  • Jon Venables, mördare redan vid 10, dödade 2-årig pojke
  • Joshua French, norsk mördare
  • Lynndie England, USA-soldat, dömd för tortyr under Irak-kriget
  • Madeleine Bernadotte, kunglighet
  • anonym 1, charmerande kvinna, butiksbiträde
  • Martin Rolinski, sångare Bodies without Organs
  • Martin von Krogh, beskrev sitt liv som "gypsetter" i dagstidning
  • Muhammed Usman Saddique, terrorist, Londonbomberna
  • Nadja Benaissa, popartist, smittade medvetet andra med HIV
  • Robert Thompson, den andra tioåriga mördaren av 2-åringen
  • Siamak Boyuki, nätbedragare ("Kameraexperten")
  • Thora Birch, skådis
  • anonym 2, institutionaliserat mentalfall, röster hotade med hans död vid 27
Knappast en representativ skara - för mycket sjuk kriminalitet här. Eller? En sådan här samling drar snett jämfört med en skock 4.000 medelsvenssons för varför jag sparar horoskopen till att börja med är ju för att personerna blivit offentliga kändisar på gott eller ont. (Antalet icke-kändisar är bara cirka 240.)

Tittar man på dem i tidsordning och jämför med Sverigedemokraten och hans födelse den 24 maj, uppstår ett föga smickrande scenario: något tidigare i april, den 14e, har vi den sinnesjuka som hör onda röster som viskar om död.

Den 23e, dagen före kryptonazisten, har vi en av de två terroristerna från Londonbomberna 2005. Och två dagar efter, den 26e, Nadja Benaissa som inte hade något mot att sprida sin sexuella sjukdom vidare och smitta åtminstone en man.

Sådan är alltså kvaliteten hos dem som vill hålla Sverige rent från "smutsiga utlänningar" - det är de som hatar som är undermänniskorna de sjuka och förvridna, inte deras hatobjekt.

Utan själavandring finns det ingen förklaring till dessa ting! Annat än den helt horribla tanken att universum är en själlös myntpräglingsverkstad som ömsom spottar ut änglar och ömsom demoner i stort antal utan någon som helst skönjbar avsikt. Solsystemet som en outgrundlig stansmaskin.

Jag föredrar hellre att tänka mig "tidsfönster" som lämpar sig för olika typer av själar.

*****


Det slår mig hur sårbart storkorset i Sattva guna är. Tekniskt sett ska sattva vara god, men eftersom de flesta planeterna är onda (enligt indisk astrologi) kan det här korset lätt bli "förgiftat"! Det har dykt upp i flera vanartiga fall, och jag minns på rak hand bara Christer Fuglesang och en brittisk litteraturkritiker (vass och giftig visserligen) som klart upplevs som att de tillhör de goda.

Fuglesang har likt Björn Ulvaeus gått vilse genom associationen med fascistoida Humanisterna, en gruppering som, trots att vi lever i en erkänt relativistisk tid, hävdar att det bara får finnas en väg: det som kvantifieras får existera, allt annat måste gå eller dra sig in i kammaren.

Till icke-kvantifierbara ting hör stor konst, psykologi, filosofisk spekulation och annat "onyttigt"... Humanisterna har bara inte själva insett att deras religionshat bara är första steget i en massiv utresning modell Stalin av massor av "ovetenskapligt nonsens". Pseudoverksamheter...

Jämför gärna med den här nedslående skolkuratorn som inte tycks förstå att det finns kreativa energier i tillvaron som inte i första hand är "praktiska" eller "nyttiga". Kuratorns horoskop påminner faktiskt om kryptonazistens en smula! Jämför så ser du. Solen har flyttat sig 180 grader, men i övrigt fanns samma problem på himmelen 30 år tidigare! Att dessa horoskop noteras samma dag är lite av ett sammanträffande. Det inser jag först nu.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det finns ett horoskop till här med storkors
i sattva guna och det tillhör mördaren och pedofilen Sten-Erik Eriksson.
S

Seaward sa...

Statistiken blir allt mörkare... Ett gott samhälle borde anställa forskare som i grunden studerar om det är så att kriminalitet klumpar sig vid vissa tider och därifrån dra samhällsnyttiga slutsatser.

Jag har tidigare på skämt föreslagit att föräldrar ska praktisera avhållsamhet med en niomånaders framförhållning, för att undvika problembarn. Och så häromdagen läser jag bland gamla pytagoréiska källdokument exakt samma argument - med hänvisning till att barn måste alstras i harmoni med Världssjälen!

Det är märkligt, allt har tydligen redan tänkts någon gång i historien...

Anonym sa...

... Och Sarkozy och "Hollywoods vänligaste skådis" och "en vandrande desinformatör" enl din egen etikettering av kvalitén i fråga. En salig blandning... Fuglesang har däremot bara två tecken i sattva guna.
S

Seaward sa...

Ja, där mindes jag fel! Byt ut Fuglesang mot den nypublicerade logiska mästerhjärnan George Boole.

Ett bra exempel på hur andra krafter - hur ska man uttrycka det? - tar hand om en liten "förgiftning" (Mars-Fisk) i Sattva guna.