Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 29 september 2010

Anna Lindh & Månen som själens utgång

[Det här inlägget innehåller en ringlande slalombana och kräver en smula bekantskap med de astrologiska symbolerna.]

Det har gått några år sedan Anna Lindh mördades och jag kom mig äntligen för med att dubbelexponera hennes födelsedag på dagen för angreppet som ledde till döden. Jag vet inte vad en utredning av läkaråtgärderna har tänkt sig att hitta (AB, DN) - hon mottog 11 svåra knivhugg! Få det ur världen och gå vidare.



Födelseplaceringar i inre kretsen, 2003-transiter i yttre



Fastän inte speciellt road av framtidsprognoser häpnar jag inte längre när jag ser "sekundvisaren" Månen ligga så här exakt - Annas "ingång" var också hennes "utgång".

Månen har fungerat som utlösare i otaliga tidigare mundana horoskop och om jag minns rätt dog rockartisten Willie DeVille precis då Månen nådde det tecken där han fötts. Unge massmördaren Tim Kretschmer tappade fattningen mitt under en fullmåne som bestrålade hans medfödda nymåne. Glöm inte polska presidenten Lech Kaczynskis flygplanskrasch, Måne-till-Måne där också. Och jordbävningshoroskopen inte att förglömma med Månen som ständig "trigger".

Men det är tyngre passager än flugviktaren Månen som definierar en period. Jag noterar dock Månen kombinerad med knivhuggens Mars detta dygn, och att Mars befann sig åtta tecken eller 210° bort från Anna Lindhs medfödda och "fallna" Mars i Kräftan (Månens tecken). Åtta har en symbolisk signifikans som man ser i den "naturliga zodiaken" där räknat från första kroppshuset det åttonde är Skorpionens och döendets hus.

Vi ska strax se att Mars är en nyckelplanet för den "disponerar" också över Anna Lindhs Saturnus, den yttersta gränsdragaren.

Någon kanske finner det av vikt att Mijailo Mijailovic knivhögg offret mitt under en fullmåne, som således involverade Mars. Jag kan gott tro hans mumlande om att han hört röster. Månen/Mars är den demonisk influens som skapar grälsjuka och psykisk oro. 

Frågan är om inte Solen och Jupiter mittöver (båda eldiga planeter) späder på den här psykiska obalansen på Vattumansidan. Väldigt många planeter i Tamas - den rigida typen som plötsligt kan spricka när spänningen blir för stor. Själva dygnet (eller två) indikerar således en tendens till att något fixerat går i kras.

Anna Lindhs födelsetimma är inte känd, men hon har med all säkerhet Månen i Vattumannen (den förblir där till 23.00). Hennes Jupiter i 29:58 Lejonet är placeringen vid midnatt och vi vet därför inte om den hunnit in i Jungfrun, vilket sker vid lunchtid. 

Men det här kan ha varit året för hennes "Jupiter-retur", dvs befrielseplaneten hemma i sitt startläge (för tredje gången i livet). Tänker vi oss det, är det uppenbart att "befrielsen" var, som det heter, "snabb". Hon var född med Månen och Jupiter i opposition, ett hyggligt bra intelligensomen, och också för snabba avslut. Inga fem år som grönsak på långvården.

Liemannen Saturnus hade nått fram till hennes soltecken (Tvillingarna) och den kan ibland tydligt vara gränssättaren för livslängden. Men jag har svårt att göra något av Saturnus födelseposition i Skorpionen utan födelsetid (som ger oss riktiga hus som planeterna kan aspektera). 

Dock: Transiterande Saturnus intar en 270-aspekt mot Jupiter - om den senare inte smitit över till Jungfrun. Och detta är viktigt eftersom Anna Lindhs natala Saturnus i så fall också aspekterar Jupiter.

T-Saturnus kan alltså ha påmint om N-Saturnus medfödda kontroll över Jupiter som i sin tur "triggar" Månen/livets slut. Snåriga turer!

Vad man vidare kan säga är att Saturnus i Skorpionen, som nämnt, tar order från Mars. Och olycksbringaren står inte bra i Anna Lindhs födelsehoroskop. Den är "fallen" i Kräftans tecken, och Kräftans Måne är ju händelsevis symbolen för "ingången och utgången" - själens fall ner i kroppen och utträde ur sin begränsning till tid och rum. 

Att den klena medfödda Mars sedan angriper sin egen disponent Månen ger oss en mycket ominös berättelse om hennes "utgång" i detta liv! Hon föddes sårbar för attacker från Mars, och därtill hugg mot Kräftan - allmän symbol för den sårbara människan (Stenbocken mittemot ska bjuda kvinnan ett harnesk och patriarkens beskydd - minns att det systemet är från en gammal traditionalistisk världsbild) en dag då Månen och Mars på himlen tecknade "attack mot kvinnor" (eller från kvinnor!).

Tittar man länge på de pusselbitar som finns att tillgå börjar man kanske känna att horoskopet för den 10 september 2003 är ett rätt ruskigt horoskop att sätta i relation till Anna Lindhs födelsedag. Även utan klockslag och hennes 12 personliga hus anar man vilka pusselbitar som "ödet använde" för att avrunda den här rundan. 

Det förefaller ha varit Mars passage genom Vattumannen och som sedan späddes på av att Månen hann dit som utgjorde en "dubbeltrigger" för den djupare budskap vi noterat kring Saturnus och Jupiter. Jag medger att det här bara är hastiga observationer! Och då födelsehoroskopets 12 hus är okända vet vi inte om det var så uppenbart illavarslande för att man skulle dra öronen åt sig och fundera över vilka perioder i livet där den klena basen (Mars) för Månen var en faktor att räkna med.

Dr Ian Stevenson såg tecken på att människor som dör unga och "mitt i språnget", reinkarnerar snabbt igen och enligt hans fynd under 30 års forskning är det mer än troligt att Anna Lindhs reinkarnation kommer att uppvisa en serie lustiga födelsemärken där knivhuggen gick in.

Det beror på att vi är psyken som låtsas vara kroppar. När det är dags för nästa varv i denna värld kommer psykiska trauman att transponeras till den "kroppsliga kopian". Inget du ska prata med din genomsnittliga evolutionsbiolog om! Hans karta består mest av vita fläckar.

Därför låter t.ex. de svenska Humanisterna som stuckna grisar varje gång deras fabricerade humanitet hamnar i blåsväder. De vet med sig att de stulit Budorden från religionens visa män och kvinnor - och filosoferna, de som älskar kunskap - men klippt bort de "obehagliga" delarna som påminde människan att hon varken är tillvarons högsta art eller alla tings mått.

Det finns organiserat liv bortom det intervall vi kallar fysisk verklighet och ämnen som astrologi och reinkarnation finns seglivat kvar på jorden som en påminnelse om att det finns mer mellan himmel och jord än de dystra ateisterna någonsin kunnat drömma om i sin filosofi.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Anna Lindh var född klockan 22:25 i Ludvika:

http://www.astrologyforum.dk/cgi-bin/discus/discus.pl?pg=prev&topic=1408&page=556

Seaward sa...

Tack för den intressanta uppgiften. Klockslaget placerar Lindhs Måne i Vattumannens 30e och sista grad. Indisk astrologi kallar de sista sex graderna "mriti" - döda (se etiketten "avashta"), en tradition som i väst bara kommit att kretsa kring tecknets allra sista grad.