Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 10 augusti 2010

Westergaards illvilliga horoskop

"Det är inte för att provocera", säger danske konstnären Westergaard i DN om att han återigen drar fram sin förbannade Muhammedkonst i samband med en självbiografi. Nehej, och solen avger inte ljus!

Hans horoskop har förstås inte blivit ett dugg trevligare sedan den första inspektionen. Här repeterar jag bara kort de bärande dragen och väljer den runda horoskopformen med aspekterna utritade istället för den indiska.


Att himmelen signalerar viljan att kommunicera sig råder knappast någon tvekan om! Expansionsplaneten Jupiter i relationssökande Vågen sätter fart på båda de övriga Lufttecknen (kommunikation = Luft), Vattumannen och i finalen Westergaards hela livsuppdrag: den pratiga Solen i Tvillingarna.

Men det är, som sagt, bevekelsegrunderna till hans åsikter om muslimer som är ruttna. Månen i Skorpionen tecknar under störning ett verkligt "fallet" psyke, mörkt av förbittring och unkna attityder. Och störning är det när sociala avgränsaren Saturnus-i-Vattumannen kopplar ett snävt perspektiv på alla som ser avvikande ut (Månen i Skorpionen).

Det är samma usla mobbningssyndrom vi sett så många gånger förr i horoskop för låga avskum som Usama bin Ladin, nazistiska upptäcktsresanden Sven Hedin, med flera. Några verkar vakna upp och göra avbön, de flesta är bara hatiska och rasistiska hela livet. Ett fåtal är istället offer för utstötningssyndromet - vilket gör det svårt att förutsäga något. Man får vänta tills personen öppnar munnen, sen märker man om det är Satan själv som sår sitt splittringens språk för att skapa hat mellan människor. 

De två merkuriala tecknen, Tvillingarna och Jungfrun, är kända för att vara vassa i tungan. Det är lite av en nödvändighet för Merkurius, kommunikatören, att uttrycka sig med pregnans. Ibland kan den merkuriala skärpan kombineras med t.ex. Venus, för fungerande vass satir, men ibland är folk bara elaka.

Westergaard har just den här talanglösa elakheten och det är lätt att se hur Mars i snåla och kritiska Jungfrun går till attack mot Skyttens tecken, symbol för utlänningar och utlandet!

Mars attack skakar faktiskt igång månnodsaxeln (demonerna Rahu och Ketu) som Westergaards födelsedag (Solen) så nära knyter an till. Jag förstår att han ser spöken på klara dagen! Det här är en smutsig himmel för en smutsig människa.

Månens noder har en klar tendens att figurera på viktiga sätt i horoskopen för dem som vinner ryktbarhet, men här är det bara att lägga ihop två plus två: ta först danskens sociala mobbningsbeteende (Skorpionen + Vattumannen) gentemot vissa sociala grupperingar. Lägg till det den vattnigt tunna giftigheten i en mentalt illvillig Mars som angriper utlandsfrågor (Skytten). Och lyssna sedan på kräket när han låtsas att han sysslar med det nobla Luftelementet som har med andlighet och god kommunikation att göra. 

Horoskopet visar missbruk av Luftelementet / yttrandefriheten. Det är inte omöjligt att sådana här själar senare kommer att återfödas mentalt handikappade och i situationer där de kommer att bli hånade för detta. När intellektet som man missbrukade i sitt förra liv "knäpps av" innebär det att känslolivet ligger oskyddat från Luftelementets rationaliseringar. Och då kan den syndiga själen verkligen känna och uppleva den illvilja från andra som den själv gjorde sig skyldig till i det förgångna.

Lika måste återgäldas med lika, sådan är den kosmiska lagen. Nu har nybörjarsjälen lärt sig ett tema från båda sidorna och kan gå vidare till nästa livsuppgift. Notera alltså att Westergaard totalt har misslyckats med sitt solära uppdrag för detta liv, som var att lära sig kommunicera (Sol/Merkurius i Tvillingarna) även med opponenten i utlandet (Skytten).

I Sverige är emellertid alla oskyldiga. Åtminstone är det en populär föreställning. Varje antydan att det skulle finnas en individuell ansvarskomponent gör många svenskar upprörd. Möjligen är det blocket man inte röstar på själv som står för skuld, eller också är det "miljön" som är boven till allt som är oönskat.  

Sverige som kollektiv varelse är nästan lika ute och cyklar som den här vrånga danskjäveln. Men det kommer ett liv då man upptäcker att det är den egna avsikten som skapar det yttre ödet, inget annat. Inte "miljön", inte de utländska människorna i stadsdelen där borta. Bara ens egen smörja på insidan.

Astrologin avslöjar hur det egentligen står till med en människas själ. Det är en ögonblicksbild frusen av den eviga själens långa resa från liv till liv, på jakt efter uppvaknandet.

Det kan av Westergaards himmel verka som att han var predestinerad att ta fram svinet inom sig. Men så är det inte. Det är just för att man ibland hittar individer som nu återbetalar för gamla synder såsom brottsoffer som man gör bäst i att vänta och se vilken sida själen kommer att välja, Ljusets eller Mörkrets sida. Som bäst kan man varna för att vissa dispositioner ser ut att ligga som potentiella mönster på himmelen.

Det har funnits, och finns, andra kulturer som läser in en betydligt högre grad av fatalism i ett födelsehoroskop. Men den som empiriskt noterar snarlika födslar märker snart att det ofta bara är temana som upprepas men att det också finns en individ "där inne", någon som hanterar livets utmaningar mer eller mindre väl.

I det här fallet har emellertid Westergaard i sina handlingar visat att han är ett barn av den danska nationalsjälen. I danskarnas horoskop hittar vi samma förgiftade psyke i Skorpionen. Det s.k. danska gemytet som naiva svenskar inte klarar att genomskåda beror helt enkelt på grannlandets fullmånefödelse. Solen i ätande och drickande Oxen och Månen i exkrementerande Skorpionen beskriver i princip ett ständigt berusat folk, tilltäppta av sin begränsade utblick på livet och överdrivna materialism. Gemytet kommer sig av att de är så avtrubbade.

Oxen under störning ger alltid en låg folkmentalitet som äganderättsligt försöker undanhålla främlingar det som de tror är deras mark. (Den röde mannen visste bättre - människan lånar bara marken av Gud!) Sveriges horoskop har, tyvärr, ett snarlikt problem i Oxen. Därmed är vår bristande välvilja i tomtfrågor ett påfallande nationaldrag. Vi är faktiskt så primitiva att det går att göra underhållnings-tv om grannar i krig med varandra!
:-)

Inga kommentarer: