Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 15 augusti 2010

Kambodjapedofilens horoskop


Escori/Bacon, förhoppningsvis bara "look-alikes".

Mannen som sökte muta sig fri från fängelsestraff för homosexuella övergrepp på småpojkar i Kambodja lyckades inte, meddelar Aftonbladet (även SvD). Horoskopet är av den typ bloggaren med stigande förvåning hittat var och varannan gång frågan gällt djupt vridna psyken, fast i olika slags missbruk eller störda preferenser. 

Så sent som i inlägget om Pride-paraden mediterade jag över implikationen för "syndafallet" ner i instinktens och den själsliga anfäktelsens element Vatten. Här kommer ännu ett fall i samma kategori. T.o.m. när de uttrycker själen som bäst som t.ex. musiker eller sångare, tenderar den tungt Vatten-dominerade individen mot svårbegripliga böjelser - ofta uppkomna genom synbarlig karaktärslöshet. (Men vi vet att själens tidigare liv ger en större bakgrund att förstå det inte psykologin begriper sig på.)

Whitney Houston var ett sådant exempel. För patologiskt sexmissbruk hade vi det totala blötdjuret skådespelaren Warren Beatty med sitt skrävel om tusen och åter tusen nedlagda kvinnor. Han hade Solen i Fiskarna, precis som den här pedofilen. Och precis som dubbelspelande underhållaren David Letterman med sitt hemliga sexnäste i CBS-huset samt pedofilen Phillip Garrido som kidnappade en flicka och höll henne fånge i arton år på sin bakgård.

På området homosexuella mördare haglar det horoskop med tydliga inslag av Vatten: John Gacy var till exempel också han en kombination av orenhetens tecken Fiskarna och sexualitetens (och dödens) tecken Skorpionen. Och glöm inte den homosexuella människoätaren Arwin Meiwes i sistnämnda tecken!

Det är här viktigt att påminna sig att tecknen bara är symboler, bloggkommentarer visar att vissa tar livet subjektivistiskt, på egonivån enbart, och tror att en text om t.ex. Skorpionen handlar om dem! Egot är en fruktansvärd produkt av Syndafallet som fullständigt förstör den intelligens människan egentligen har inom sig.

Ja, bloggens stickprov på skandalnyheter har verkligen visat på Vattenelementets dåliga rykte i antiken. Därför är det viktigt att minnas också de bra Vatten-horoskopen, artister som Elisabeth Söderström eller Björn Skifs. Men ibland läcker Vattenelementets böjelser in även i de förnämaste områdena och således naggas den annars geniale Schrödingers livsgärning i kanten av hans dräggiga dragning till unga kvinnliga elever.

Att Vattnet dras med så mycket föroreningar beror på att den sideriska zodiaken verkligen fungerar. De horoskop väst använder är nu skrämmande skeva eftersom de inte kompenserar för vårdagjämningens precession. Astrologer i vår kultur kallar folk för jordnära och lågmälda vilka i själva verket är sceniska och extremt extroverta. Med den sideriska zodiaken kommer en förnimmelse av vad de fyra elementen söker beskriva åter tillbaka och intrycken splittras inte av att några placeras rätt, andra fel, i den tropiska zodiaken.

Att det blivit så tokigt har nu inte med astrologin som sådan att göra, hela västerlandet har spårat ut i sina värderingar och vi fördömer hederskulturer för deras försök att upprätthålla en stabil värld medan hela vårt konsumtionssystem jobbar nonstop på att bygga havererade former av  människor, prostituerade pryl- och attitydrobotar. Det säger sig själv att om tidsandan är allmänt låg och anti-intellektuell kommer ALLA horoskop, oavsett sammansättning, att ha svårt att finna ett gott uttryck.

*****

Jag har noterat att Kevin Bacon, med vilken den svenska pedofilen har en hel del gemensamt till båda utseende och horoskop, väljer att delta många filmer där han har sexscener och lustfullt tar sig an onda och elaka rollkaraktärer. Det är naturligtvis inte en slump utan sammanhänger med det patologiserande Vattenelementet. Det är bara att hoppas han får ur sig sitt mörker på vita duken!

En memorabel rollfigur av den här typen var den homosexuella och pennalistiska vakten som förgrep sig på unga pojkar på ungdomsanstalt i filmen "The Sleepers". Kevin Bacon har Saturnus i "djupfrysande" (desensitiviserande) opposition till Venus i Oxen (samma som Benedikt XVI för övrigt som hamnade i skiten pga homosexuell pedofili inom kyrkan).



Och, som om inte den här låsningen vad gällde det amorösa räckte, har Kevin Bacon dessutom Rick Falkvinges osunda kombination av Månen + libidots Mars i självbefläckelsens tecken Fiskarna! Minns hur Falkvinge olyckligt råkade propagera för legal barnporr kort innan valet 2010! Jag tror det är fler än jag som kan se mönstren som astrologin synliggör.

En förklaring till Kevin Bacons bredd är förstås soltecknet Tvillingarna. Jag tror helt enkelt han är ovanligt fördomsfri i sina rollval. Tvillingarna är ett amoraliskt tecken som bara tar hänsyn till informationen som sådan. Den kan därför undersöker alla perspektiv, vilket jag noterade i min sågning av en ovanligt fattig sk kulturartikel.

Samtidigt ska man inte missa hur Mars i Vatten lyckas angripa inte bara Tvillingarna utan ytterligare ett Lufttecken. Kanhända använder han filmens värld för att lyckas koppla ihop ett splittrat, "dissocierat" inre. Han är någonstans pojkhemspennalisten i ett avspjälkat sidojag. Eller offer för pedofili om inte i detta livet så i ett föregående.

Not. Eftersom Jupiter är den yttersta planeten i oppositionen mot Fiskarna, och klassificerad som "naturligt god", har jag färgat linjen grön. Men den verkliga situationen är förstås inte svartvit eller "grön eller röd".

*****



Vad gäller den svenska pedofilens horoskop behöver inte mycket sägas. Det är uppenbarligen den enorma fokuseringen på Vatten som slagit slint här och precis som Kevin Bacon - och den svenska folksjälen !!! - är Venus/Afrodite djupfrusen i horoskopet. Den här svensken som är utomlands och förgriper sig sexuellt är på just punkten "köpa kärlek" otäckt nationalhoroskopets ytliga syn på kärlek: som si och så många kilo kropp att bygga, stajla och använda sig av.

Det är möjligen svenskarnas långvariga intresse av biologi i kombination med vår ateism (sekulärt samhälle) som skapat den så steril och rent instrumentell syn på kroppar och kärlek. I horoskopet för Pride-paraden argumenterade jag för att Venus inte ens egentligen indikerar kärlek utan den lägre lidelsen som åtrår sexuell förening. Venus jobba i tandem med Mars libido, som å sin sida är helt medvetslös biologisk instinkt. Kärleken, den verkliga, hävdade jag i det inlägget, finns bara i Solen, Den Ena, Gud, källan som ligger bakom allt och drar allt åter till sig.

*****

Om man visualiserar en fallande själs entré i vårt solsystem [1], är det den sjunde kretsen Saturnus som först "stöper oss i en form". Den svenske pedofilens andesjäl valde ett dåligt år att förkroppsliga sig eftersom Saturnus är skadad ("i detriment") i Kräftans tecken det här året. Den iskalla Saturnus fungerar inte med den själsliga och empatiska Kräftan så här ser vi direkt ett fall av försämrad empati. Eller omvänt: början på en kallhamrad människa som är fixerad vid sina egna emotionella låsningar och hang-ups.

I linje med mitt förslag om den naturligt goda Jupiter som medskyldig till mycket skit, se förra inlägget om kvinnan som strypte sin lilla dotter och applicera resonemanget även på detta horoskop. I det här fallet har Saturnus angivit var skåpet ska stå, och sedan expanderar Jupiter (Den Utvidgande) på givet tema och ger kanhända en viss riktning åt okänsligheten via sin placering i sexualitetens tecken Skorpionen.

Här går saker överstyr pga, demonaxeln Rahu/Ketu. Den straffade avhuggna draksvansen ligger i könsorganets och anus tecken tillsammans med "utforskningsvilliga" Jupiter. Ser vi redan här en olycka på väg att hända? I så fall är hela årgången 1947 illa ute! Uppenbarligen landade inte universums avskum på jorden just det här året. Det krävs ytterligare pusselbitar, t.ex. den milt sagt eländiga Venus-Stenbock djupfryst av en redan skadad Saturnus, som vi redan noterat.

Men det som kanhända avgör saken är den utagerande Solen som i "orenhetens" tecken Fiskarna inte bara verkar för sin egen världsliga förlust, utan också gör det dubbelt påhejad av Jupiter. Dels disponeras Solen i Fiskarna av Jupiter som ju befinner sig i den sataniska axelns skruvstäd för ensidig fixering på det kroppsligt sinnliga, och dels sänder Jupiter en direkt aspekt till Solen.

Jupiter till Solen skulle jag normalt etikettera "intelligens", och med flera planeter i Vattumannen - för att ännu en gång närma sig det svenska nationalhoroskopet - måste man nog kalla det här en "kriminell hjärna", intelligens som valt Ondskans väg i det här livet.

För hans homosexualitet kan man dels peka på det sociala utstötningssyndromet (samtidig aktivering av Vattumannens sociala miljö och den hatiska Skorpionen) och dels på den fullständigt horribla oppositionen mellan Saturnus och Venus i opposition och båda dessa i detriment!

Båda planeterna inte mindre än värdtecknen Stenbocken och Kräftan representerar den arketypiska patriarken och matronan (och deras könsakt via alliansens Vågen för en gemensam avkomma/Väduren), men paradoxalt nog är patriarkala Saturnus kallsinnig och steril fastän den härskar över ett av de fyra passionstecknen! Ni vet, kalla män med pokerfejs.

Hos pedofilen är alltså Saturnus och Venus "bakvända", och lite löst kan man här uppleva samma brist på vettig instinkt som utmärkte Svenska kyrkans horoskop för ja till homoäktenskap. Där tvärdödade Saturnus Venus via kombination och Venus var fallen och även libidots Mars var fallen i Kräftan. Den senare f.ö. en överrepresenterad placering i studiet av 120 hbt-horoskop.

Men statistiska studier är inte det viktiga, det är bara att försöka spela med på den begränsade naturvetenskapens område. Astrologin utgår från en helt annan världsbild, den som accepterar att Psyke gav upphov till Världen. Med några års idoga studier börjar man känna av "psykologin" i planeterna men det är oerhört svårt att förklara för den helt nyankomna varför den här pedofilens Saturnus/Venus motsvarar det Svenska kyrkan valde att välsigna.

Svenska folket är för djupt fallna i sekularismens synd för att förstå himmelens varningssignaler. Sverige är huset som Gud glömde eftersom vi valde att glömma. Att den svenske pedofilen har så pass många beröringspunkter med vårt nationalhoroskop är ett litet varsel om vart landet är på väg. Det är inte bara främlingsfientlighet som föds ur sekulära samhällen utan även sexuell perversion.

Jag är inte så naiv att tro klockan kan vridas tillbaka till en annan tid och ett folk med intellektuell resning. Sverige kommer inte att finnas kvar på världskartan om 200 år, så enkelt är det. Olof Rudbeck kanske inte såg det förflutna utan framtiden då han föreslog att Sverige var det sjunkna Atlantis! Med dessa osäkra klimatförhållanden är det ingen som vet vad planeten Jorden (en megasjäl på nivå med de andra planetära själarna) har förberett för slags saneringsprogram. Människorna verkar inte klara av sin roll särskilt väl sedan de släppte den eviga visdomen och blev sekulära.


_____

1. Detta är nu metafysiska utsagor. Rör inte ihop astrologins berättelse med naturvetenskap. De kapitalt ointelligenta människor som väljer skepticismen som livsåskådning klarar uppenbarligen inte att se skillnader på olika semantiska världar eller "språkspel" som Wittgenstein kallade dem.

Inga kommentarer: