Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 11 augusti 2010

Het vulgär månad & Riksdagsvalet

Om transiter i skyn. 

Ovanligt många osköna ord har förekommit i bloggrubrikerna de senaste veckorna. Jag har i skrivandet varit medveten om att mitt psyke stått närmare en slemmig nivå än på länge och har i efterhand ändrat eller mildrat ovanligt många meningar. Har detta berott på sommarhettan och överhettningen i världen?

Jag ser en möjlig förklaring i den sideriska Solen som i dag påbörjat färden genom Kräftans sista femtedel. Det här årets version av Kräftan, tecknet som återspeglar görandena i den sublunära sfären - den materiella och irrationella själen - har inte varit opåverkad av vad som pågår nere på den verkliga landbacken. 

Solen själv har uppfattat det geocentriska perspektivets omen om störningar för den världsliga människan och, i sin självbild under den här perioden som fallen ande stämt in i eländeshistorien och bildat en rundgång. (Fundera på den här logiska kullerbyttan och vad som ligger bortom den simpla logiska nivån.)

Här på jorden ser vi för närvarande en problematisk anhopning i Jordtecknet Jungfrun. Här finns det förhöjda libidots Mars och Venus (och där Venus förstås är "fallen"). Denna emotionella dysfunktion förstärks och fördjupas av oppositionen från Jupiter i Fiskarna, bara för att undertryckas av den repressiva Saturnus, i Jungfrun sedan september förra året. Det är en makalös sörja som enbart utspelar sig nere i den fallna fysiska världen! Inte konstigt att eld och vatten och lera och gigantiska isblock fyller tidningsrapporteringen just nu.

Och har ni hört hur sanslöst de borgerliga politikerna degraderat sig den här sommaren? Sånt leder till vulgära rubriker. Jag har ägnat några inlägg åt män som Littorin som flydde fältet som en oljad blixt, Billströms och Björklunds invandrarfientliga utspel. Tyvärr är svenska folket i gemen lika vilsna som de två senare eftersom landet saknar sund filosofi, och en stagnant konservatism i hjärnkontoret i kombination med framtidsrädsla tyvärr skapar själviska attityder. 

Den här månaden i syndafallets eget zodiaktecken Kräftan i kombination med turbulensen i Jungfrun visar alltså hur sekulär (världslig) galenskap ser ut. Som lyhörd kommunikatör (Månen i Luft disponerad av Merkurius i Luft) har jag direkt svarat (i det mentala) på vad som de facto händer nere på jorden.

Snart har vi en stabilare trettiodagarsfärd för Solen då den passerar sitt eget tecken, och inte tar order från någon annan (allra minst Månen!). Men sedan, lagom till svenska valet, brakar konkreta effekter loss igen. 

Solen anlöper Jungfrun strax efter midnatt fredagen den 17 september. Då har den överhettade kombinationen Mars/Venus hunnit slita sig ur Saturnus repression och verkar inifrån Vågen, vilket är en tydlig indikation om rubbad jämvikt. Mellan blocken? Eller för något block?

Solen i Jungfrun innebär att den tvingas samexistera med sin planetära fiende Saturnus. I mundan eller politisk astrologi symboliserar Solen statschefen eller den sittande regeringen. Saturnus är traditionellt arbetarklassens signum. Jag kan bara tolka detta som att den sittande Solen kommer att få problem vid valet.

Dessutom passerar Månen (folket) arbetarklassens och materialismens Stenbocken under valdagen, vilket innebär att folkmassan är "radiostyrd" av Saturnus. Vi är tillbaka på ruta ett igen. Rubbningar i balansen (Vågen) och en strypning (Saturnus) av sittande regeringschef (Solen/Reinfeldt).

Detta omen liknar i hög grad min korta studie från januari i år av Sahlin resp. Reinfeldts kinesiska omen för 2010. En finner Blomstringen, den andra kastas i Fängelsegropen.

Inga kommentarer: