Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 6 augusti 2010

Angelina, Synderskan

Hack i häl på min experimentella studie av horoskopet för Pride-marschen i Sveriges huvudstad nyligen följer i en AB-artikel om Angelina Jolie en lysande bekräftelse på en av de teser den här bloggen driver: att antikens fyra element kan läsas som sinnebilder för en fyrdelad skapelse där Vattenelementet representerar själens syndafall ner i den irrationella sublunära sfären (jorddimensionen under Månen). 

Här vaknar den urspårade själen upp i upplevelsen av att ha paketerats i en fysisk kropp (Jordelementet), vilket i allmänhet inte är några problem. Uppväxt och socialisering går sin gilla gång, och har man fötts i ett efterblivet land som Sverige kommer skolgång och samhällsvärderingar att göra sitt bästa för att dupera själen att tro den bara är en hopklumpning av atomer.

Av en obegriplig slump har detta lett till tankeförmåga, men det är bara ännu ett av naturens alla meningslösa resultat. I de mest efterblivna länderna är läran att allting saknar mening och att det bara är detta meningslösa medvetande som uppfinner och rationaliserar meningslösheten. Titta ateisterna noga i ögonen så ska ni se hur den här meningslösheten alltmer börjar se ut som ren och skär Ondska, som en missunnsam människa som inte vill andras allsidiga utveckling!

En stående källa till ondska, elände och skeva verklighetsuppfattningar är de problematiska tider då den patologiska själens Vattenelement kombineras på himmelen med det intellektuella Luftelementet. Enkelt uttryckt finns något i det undermedvetna som söker tränga fram medan den mentaliserande människan (Luft) söker undertrycka detta material. Ibland rationaliserar hon hejvilt, ibland letar hon upp syndabockar att projicera sina problem på.

Angelina Jolies horoskop har jag kort inspekterat tidigare, men apropå "skandalbilderna" från hennes förflutna som Aftonbladet skriver om, där hon avbildas i olika typer av perverterade sexuella situationer, finns anledning att titta en gång till på en problemhärd i horoskopet av nyssnämnda typ.


Jag har impressionistiskt sökt färga Tvillingarna (Luft) och Fiskarna (Vatten) i någon slags glidande skala av blått för Luft och grönaktigt för att erinra om det materiella vattnets nära koppling till grönskan i världen.

Ett balanserat horoskop för en allsidig människa ska gärna innehålla en betoning på samtliga fyra element. Som framgår av Madonnas himmel, helt utan kontakt med verkligheten (Jord), går det utmärkt att hanka sig fram även när ett element saknas och t.o.m. lyckas.

Men det finns något lätt skruvat över hennes brist på fysisk förankring. Är hennes stenhårda fitness-disciplin måhända det enda sättet hon kan framtvinga en återkoppling till det fysiska livet, hon som tenderar att bara leva i ett stirrigt känslorus (Eld/Vatten). Eller är det ruset hon söker i tortyren av sin kropp? 

Saknas två av fyra element, vilket jag pekat på i via ett antal Jord/Vatten-horoskop, då tycks människan genast bli mer ensidig. Just Jord/Vatten innebär en total betoning på livet i den sublunära sfären och merparten av de här livsödena är påfallande materialistiska. De känner helt enkelt ingen släktskap med filosofi eller frågor om högre verkligheter. 

För dem passar materialismens lära om alltings meningslöshet bra, och ger dem extra skäl att döva meningslösheten genom att konsumera sinnesintryck, vilket är just vad livet i syndafallet handlar om: de är konsumenter, de saknar andlig nivå och kan därför inte skapa något originellt. "Förlagorna" till denna världen ligger nämligen "en trappa upp" och materialister förnekar ju att övervåningen existerar. Därför är de hänvisade att bygga och kombinera med de pusselbitar som är givna "här nere". 

I den mån en ateist verkligen kommer på något helt nytt (för hans världsbild är ju ett falsarium som bara ytligt skymmer den andliga verkligheten), ja då tar han äran av det själv istället för att ge kredd åt den verklighet varifrån all skapandekraft kommer. Sådan är den fallna själen medan den vistas i synd.

Angelina då? Hur ser hennes synd ut?

I ett äldre inlägg tog jag upp horoskopets 12e hus som en livssektor där man gömmer sina hemligaste förehavanden. Det var då David Letterman, en typisk tolftehusmänniska uppdagades ha haft ett hemligt rum i CBS-huset där han förförde sina kvinnliga anställda. Den nyheten briserade ungefär samtidigt i tiden som en obehaglig slempropp avslöjades ha kidnappat en liten flicka och haft henne inspärrad i sin trädgård under många år för sexuell njutning.

Tolfte huset och Fiskarna är utbytbar symbolik här, och båda hade så det förslog av den. I den indiska astrologin kallas det tolfte huset också "sängkammarens hemliga nöjen", helt i linje med att det är ett mycket privat hus som man vanligen inte talar öppet om. Västerlandet känner det tolfte mer som "slutna institutioner", men helt klart har den indiska traditionen hittat något här.

Angelina Jolie har den onda kontrollören Saturnus i tolfte huset, en absolut ingrediens i den "binda och kontrollera-sex" som tydligen är motivet på de bilder som så oönskat sett dagens ljus. Det är lite av en motsättning att hitta den här Luftplaneten i ett Lufttecken men i ett Vattenhus - en viss varning för den störning mellan tankar och instinkter jag nämnde.

Men helvetet bryter loss först när denna Saturnus hittar en lämplig måltavla att infektera, och det är - hör och häpna - just Fiskarnas tecken, det som naturligen anknyter till tolfte. Och vad hittar vi i Fiskarna om inte den våldsbenägna och libidinösa Mars, kombinerad med Jupiter som villigt förstärker effekten av allt den nuddar vid. Och för att verkligen slå spiken i kistan infekteras Angelinas psyke (Månen) av denna extremt omöjliga allians mellan Luft och Vatten.

Jag skulle vilja säga att inom området sexualitet (och troligen betydligt fler områden), är den här människan certifierbart sinnessjuk och skulle behöva djup psykologisk terapi. I Sverige är hela världsbilden så perverterad pga av vår hårt drivna materialism att höga ämbetsmän t.o.m. står och lovprisar Jolies typ av mentalsjukdom på Pride-galan. Det är som om ämnet psykologi blev kvar på kontinenten och aldrig nådde det här insnöade landet! Istället definierar vi om det sjuka och kallar det friskt.

Men den antika astrologin ser igenom den samtida värderelativismen och har koll på verklighetens kvaliteter. Luft och Vatten är inte en självklart fungerande mix till att börja med, och som saker står kombinerade då Jolie föddes är det inte att undra på hennes extrema problem med sin far och att hon hamnat i världar för de mentalt förvirrade, vilket fotografierna antyder.

Men sådana här himlavalv är ju väldigt vanliga? Det är korrekt. I snitt vart tredje horoskop innehåller aktiveringen av såväl ett Luft- som ett Vattentecken. Därför måste man zooma in närmare och göra en analys av vilka planeterna är, och mellan vilka hus störningen uppstår. (Födelsetid för offentliga personer är sällsynt och därför haltar den här bloggen i sina studier av enbart själva dygnet, dvs, tecken och planeter men utan husen.)

I Angelinas fall finns ett verifierat födelseklockslag och vi har sett hur det direkt brände till i 12e huset för "saker du gör till ditt förfång" (dvs du är driven av den onda demonen, av det faktum att du inte är medveten om rötterna till det du gör. Du är radiostyrd.)

Det andra huset som drabbas är Angelinas 9e för filosofisk höjd, moral, religion och liknande nobla strävanden. Givet de störningar jag pekat på räcker inte Jupiter (filosofins planet) här. Angelinas filosofi (om hon alls har någon) är ett fullständigt perverterad kaos av blinda drifter och underliga tankemönster. Som bäst skulle jag kunna tänka mig svart magi eller satanism för människor som är så här störda och bak-och-framvända.

Venus stigande i öster i känslodrivna Kräftan är kanhända det som verkligen sätter sprätt på den här snurrigheten. Den som bara ser Angelina som en skön kvinna (vilket detta omen sannerligen utsäger!), missar att Venus är den enda planet som drivs av lidelse (Rajas guna) och att denna lidelse sedan tar sig de uttryck som vi ser i horoskopets övriga vattenpartier, vilka naturligtvis samsvänger i sympatisk resonans med Venus i Vatten.

Hennes enorma framgångar ligger naturligtvis i denna Venus för personlig skönhet - som man nästan säkert kan sluta sig till eftersom den också "välsignas" av tursamma Jupiter. Denna är i sin tur kryddad av Mars, sexighet. Och så slog hon ju igenom: som en okvalificerad kvinnlig sexsymbol! Men denna gröna gräddfil i horoskopet är bara ytan! Underströmmen är den mentala problematik som Vatten och Luft i konflikt antyder.

Moderskapet då, frågar någon. Är det inte gott att med pengar i hand ge sig ut på turné och samla på föräldralösa barn i regnbågens alla färger, och ge dem en framtid? Jo, men det är i lika hög grad ett annat uttryck av samma patologi: Saturnus som "ägare" i tolfte huset för förluster och krig med moderskapets Måne (och välviljans Jupiter). Är det någon mer här som ser en fruktansvärt förvirrad kvinnas fantasi om att vara "världsmamma"?

Och till sist, man ska inte missa att det är en sensualistisk Sol i Oxen här, och därtill indragen i "den sataniska axeln". Detta betyder slaveri under sinnenas attraktioner. (Se dock påvens horoskop där samma axel ger förmaningar mot slaveri under sinnena!)

Angelinas horoskop tecknar nog den ofriaste själ jag sett på länge. Finns det något hopp om en sådan här i detta livet? Det har slagit mig att vissa livsöden verkar vara enbart "återbetalning" eller specialsydda för att själen ska få deka ner sig maximalt.

Som djuppsykologen James Hillman antydde efter många år med svåra mentalfall, finns ingen lösning. Själen (Vattenelementet) har en förorening som själen själv måste "bränna bort" ur psyket genom sitt patologiserande. Men det innebär inte att man som Socialstyrelsens generaldirektör Lars-Erik Holm behöver stå och lovsjunga mental sjukdom som om den bara var en förnöjsamhet på det sekulära Sveriges smörgårdsbord av värderelativistiska påfund.

Den som sätter falska etiketter på företeelser och kallar ondska för godhet, binder själv ris för sin rygg inför en kommande återfödelse på jorden. Vem vet, Holm kanske själv kommer att falla till jorden under samma stjärnor som Angelina, för att verkligen i djupet känna hur det är att vara ofri, helt driven av blind impuls. Det vill säga helt fast i Djävulens snaror.[1]


Se även Angelina, Synderskan - 8 fall till jämförelse
 
_____

1. Pan/Djävulen är en lägre gud, planeten jordens rådare skulle man kunna säga, som naturligtvis lobbar för sin sak! Ju fler som blir hedonister, ju starkare blir denna kollektiva överton Djävulen.

Inga kommentarer: