Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 11 juli 2010

Mer mord i sinnet i Skorpionen

 
Det börjar likna en fars, dessa uppslag av födelsedatumet för bestialiska människor som skapat rubriker och där nyckeln visar sig vara astrologins "patologiska" Vattenelement. 

Fann just det senaste exemplet i denna envisa trend i britten Raoul Moat. Hans vuxna liv som värsting slutade i mord, och efter en veckas polisjakt hans självmord.

Det är bara några dagar sedan jag hade dödssymbolen Skorpionen på tapeten, i samband med Lindsay Lohans fängelsestraff. Jag förde där ett resonemang om hur det som i väst kallas Skytten i de flesta fall korresponderar med Skorpionen i mänsklighetens äldre zodiak, och anförde rockmusikerna Jimi Hendrix och Jim Morrison som exempel på Skorpionens förmåga att stinga sig med sitt eget gift. Här har vi så ett nytt fall i den här kritiska sektorn av zodiaken.

Är det inte symptomatiskt att britten hette Moat i efternamn - "vallgrav" med särskild betoning på "grav"?


DN relaterar kort affärens upplösning i självmordet, men läs gärna DailyMails längre redogörelse och se hur väl det här enfaldiga och låsta horoskopet matchar mannens hat mot sin styvfar (Saturnus), polisen (Saturnus) och till sist hela världen!

Det är nog för mycket att hoppas på att "vallgraven" föddes precis när dygnet startade och Månen var genominfekterad av illgärningsmannen Mars, men i vilket fall som helst "triggar" den fallna Månen med aggressorn månnodsaxeln. Den axeln ser i sin tur ser kritisk ut där två eldplaneter samlats i Skytten med "omåttliga drakhuvudet Rahu" för att "bryta igenom alla gränser". 

Brittisk polis hittade en fyra timmar lång bandinspelad litania över allt och alla som säger något om den energihärd vi här ser i Skyttens tecken. Ännu ett kriminalfall där "expansionsplaneten" Jupiter, fastän tekniskt en av "de goda" bara understödjer en total måttlöshet.

Men som vanligt är det Månen man ska analysera för att förstå varför det solära handlingsjaget gör som det gör. Månen i Skorpionen är känslig nog som den är, men här är den alltså skadad av Mars, kapabel till extrem giftighet i sitt eget tecken. Men det är nog Mars "dödsaspekt" (210°) till södra månnoden som avgör saken.

Notera att det här dramat utspelar sig under de dagar så planeter tornat upp sig just i Tvillingarna i en kulmen i dagens solförmörkelse. Raoul Moats öde tycks ha varit synkroniserat med planeternas gång. Men det har vi ju vetat länge. Första fallet av mord följd av självmord under en full- eller nymåne jag tog upp var tyske skoleleven Tim Kretschmer.

Som grekerna sade: kvinnor, slavar och lågt folk som inte ger akt på sin rationella själ kommer för evigt att vara offer för planeternas ödesskapande krafter.



Inga kommentarer: