Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 4 juli 2010

Lisa Nilsson, astrologin & torgskräcken

Expressens rubriksättare försöker sig på en eufemism och skriver "dåligt självförtroende" när den utmärkta artisten Lisa Nilsson i själva verket talar om ångest. När jag snabbinspekterar horoskopet för hennes födelsedygn efter skäl till att hennes panikångest över en bordsplacering långt från maken på en fest, är det inte svårt att hitta både ett och två.

Lättjan drabbar mig här och jag vill hänvisa till tidigare skrivna inlägg. Sök med ordet "torgskräck" i googlesök uppe till vänster. Tre träffar blir det, bl.a. om framlidna Brittany Murphy men framförallt "Astrologins utstötningsomen som självmord" - en mörk betraktelse som avhandlade skådespelarna Johanna Sällström och Emil Forselius som båda med några års mellanrum begick självmord.



Nyckeln till Lisas "hispighet" är, som vanligt, att Luft- och Vattenelementet tvingats ihop på himmelen. Här är elementen representerade av Vågen och Kräftan.

Kräftan är också artistens soltecken, hennes dagaktiva och viljestyrda väg genom livet. Men Kräftans väg är att skapa eller söka skyddade revir! Och vad när den fallna (debila) Mars inte tycker den kan hävda sig och dessutom direkt attackerar framgångsstjärnan Jupiter i balanstecknet Vågen? 

Stjärnhimmelen talar här uttryckligt om mental obalans (Luft) i vågskålarna till följd av Mars irrationella attack från det känsliga och undermedvetna Vattenelementet. Tarotkortet "Månen" illustrerar perfekt de lömska attackerna från det undermedvetna (havet) när mångalenskapen sätter in!


Det kan i själva verket handla om en dubbelproblematik för sångerskan, som också innefattar "just bara" dåligt självförtroende. Solen i Kräftan representerar i sig en böjelse mot att inta den återspeglande andra (Månen återger Solens sken). Intressant nog talar Lisa om musikbranschens försök att ge henne en artistpersona så att hon började känna sig som en dåliga kopia av sig själv. 

Om Solen redan i sig är ställd mot att skapa bilder eller avbilder av den "äkta varan", hur kan då Solens disponent Månen fördjupa den tanken?

Här hittar vi Månen hela dagen i Skyttens tecken, eldig, positiv och "på g". Månen tar i sin tur regi från Skyttens härskare Jupiter, den joviala och lyckosamma. Jupiter hittar vi till synes i en prima position, i charmerande och sociala Vågen.

Men här kör det ihop sig, för inte bara står den oförvägna och lyckosamma Jupiter under direkt attack - som vi sett - från den irrationella lidelsens tecken Kräftan. Förmågan att expandera socialt (Vågen och Luftelementet är utpräglad sociala och kommunikativa faktorer) är också direkt hämmad av gränsdragaren Saturnus som detta år står fallen i egocentriska Väduren. Och Saturnus äger alltid sista ordet - i den här världen, om än inte i nästa!

Och problemet med det sociala självförtroendet (som vi alltså nyss sågs vävas samman med torgskräcken eller ångesten) slutar inte där. För när vi noga studerar hur lyckosam Jupiter i relationsinriktade Vågen egentligen var, visar den sig inte bara stå under attack från båda de naturliga illgärningsmännen Mars och Saturnus som båda är fallna (debila), även Jupiters dolda regissör, Venus, står fallen! Och Venus i Jungfrun är nog en av de mest självkritiska positioner jag vet. 

Det tål att stanna en stund och låta denna massiva ogynnsamhet som kretsar kring Jupiters förmåga att växa socialt eller i relationer med andra! Sådana här himlar, som har goda sidor men på någon enstaka punkt kollapsar helt och hållet måste rimligen vara "skräddarsydda" tidsfönster i evigheten som andesjälar med särskilda problem från tidigare liv i bagaget utnyttjar. 

Rent logiskt måste en sådan här blackout i den sociala kompetensen illustrera ett oerhört traumatiserande och lömskt bakhåll mot Lisa Nilsson i ett föregående liv - vad hon nu hette då. I Sverige lider människorna och äter piller. I USA, ett mer nyfiket land och sanningssökande land än Sverige, där uppsöker man skickliga hypnoterapeuter och drar upp 500 år av undermedveten barlast i medvetandet i en enda terapisession.

Det botar att återse de scener som en gång skapade traumat! Då övervinns den bortträngning till det omedvetnas mörker som Vatten- och Luftelementet på kant med varandra indikerar.

Naturligtvis är horoskopet för bara dygnet av begränsat värde. Vi vet t.ex. ingenting om ascendenten - personan, det egna jaget och attityden till den. Minns från bloggens granskningar hur transsexualitet verkar ha med en fullständig oförmåga att acceptera den egna ascendenten (kroppen) att göra. Detta kan då knytas till att själar ibland byter kön mellan liven för att förvärva nya erfarenheter.

Strategin verkar dock gå i baklås i permissiva (normlösa) kulturer som den västerländska där själarna fegar ur så fort de blivit människor och agerar homosexuellt i ett desperat försök att återvända till de familjära relationsmönster de hade i sitt föregående liv.

Den dagen väst accepterar reinkarnationen kommer en mängd sjukdomar att bli fullständigt begripliga och hbt-folk kommer att sluta lobba för sin normalitet. Gayighet är varken mer eller mindre anmärkningsvärd än Lisa Nilssons psykologiska störning vid sociala mötesplatser där omgivningen är obekant (torgskräck).

Men många psykologiska trauman kräver ett större perspektiv än bara ett enda liv. Anledningen kan ligga, hör här, flera tusen år tillbaka i tiden! Om vi låter tidslinjen vara verklig för diskussionens skull.

I det här livet brottas jag ännu en gång med ett 2.500 år gammalt problem där jag som borgmästare i en liten stad invid Nilen praktiserade rasåtskillnad.1 Att de svarta var underlägsna oss egyptier var bara en vedertagen sanning, men likväl kostar det att tro fel! Ja, även dåliga handlingar i "god tro", har karmiska konsekvenser om än inte tillnärmelsevis lika kraftfulla som de som vet men agerar mot sitt bättre vetande.

Den svenska smygrasismen kommer t.ex. att kosta alla något i framtiden. Vi som folk (eller en delmängd av oss) kommer att gruppförflyttas till en annan plats på jorden, till en annan tid, och där utsättas för nedsättande behandling. De av oss som aktivt har åsikter om främlingar kommer själva att snöras av från sina närmaste och störtas in i exil! De kommer förskräckt att stirra in i vilt främmande - kanske alldeles vita - ansikten!

Lisa Nilsson kan ha just en sådan otrevlig upplevelse bakom sig i ett tidigare liv. Kanske såldes hon som som slav och fann sig fullständigt ensam i en främmande kultur. Därför överreagerar hennes själ i nutida situationer som påminner om den separation från allt tryggt och bekant hon en gång var med om. Sådana här upplevelser tycks bilda kärnor i själen (se Stanislav Grof, M.D.) och relaterade upplevelser lagras som ett salladshuvud runt kärnan. Sekulär terapi kan inte skala av salladshuvudet längre in än till barndomen i detta liv!

Hypnosregression till tidigare liv har jag aldrig genomgått. Jag har varit nöjd med drömfragment som trängt fram under många år. Jag tror verkligen själen söker kontakta dagegot, men våra egon är produkter av samhälle och miljö och vi har fostrats till att vara värdelöst skräp som anser oss stå över religion och flummigt prat om "själen". Så själen kommer inte igenom, för det finns ingen mottagare! Den sekulära människan är levande död. Jobbar med sin kropp och stajlar sitt hår. Sånt som döda människor håller på med.


_____

1. Just det här tidigare livet är hoppusslat av ett syskons besök för över 20 år sedan hos ett känt svenskt medium, vars berättelse om den "äldste brodern" (jag) var så fyllt av allusioner till viktiga händelser och funderingar jag hade vid den tiden att sittningen allraminst är ett enastående exempel på medialitet av högsta kaliber.

Men faktum var att jag redan själv haft drömmar som tycktes hänföra sig till samma tidigare liv och fler detaljer har "läckt igenom" senare. 


I en nära döden-upplevelse i anslutning till vatten för bara fem år sedan väntade tre egyptiska präster på att föra mig till andra sidan. Jag kände igen dem "från förr", men blev bara arg på dem över att det var dags att gå redan, och i ryck av vilja till liv kom jag till medvetande och kämpade mig upp till vattenytan. Man kan säga att dessa ord skrivits på övertid!

Horoskopet för dödsögonblicket jag lurade är intressant! Dagarna efter tillbudet insåg jag att min drunkningsolycka inträffade bara några timmar efter att en kvinna i England vunnit landets största lotterivinst någonsin, och jag har funderat mycket kring astrologin som allmän "fönsteröppnar" för allsköns vagt besläktade händelser. 

I pressen läste jag att den brittiska kvinnan hade skadat benet i en fall i en trappa några år tidigare, och mitt olyckstillbud vid en kajkant resulterade också i en benskada. Universum verkar vara en löpande band-fabrik där vissa händelser massproduceras under vissa "typ"-stjärnor...

Inga kommentarer: