Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 28 juli 2010

"Jag är demoniserad" sa den demonangripne



Det är inte utan att man ibland småler över hur väl astrologin matchar verkligheten. Och då talar vi inte om den breda massan, vars födelsehoroskop ofta saknar verklig udd, utan om celebra människor vars ambitioner i allmänhet syns mycket tydligt i form av påtagliga astrologiska "komplex".

BP:s avgående vd Tony Hayward är en sådan figur. Med 11 miljoner i avgångsvederlag gnäller likväl den här osmidiga britten - som tog skandalöst lätt på sitt uppdrag att kommunicera rättrådigt i samband med oljekatastrofen - över att han har "demoniserats" i medierna. (Expr:demoni, Expr:11 miljoner)

Vem, enligt indisk astrologi är den förste att hävda något sådant? Den som verkligen är angripen av demoniska krafter förstås! 

Minns bl.a. inlägget där jag påpekade att både Sahlin och Reinfeldt släpar mörkrets tunga storkors och hur de demonangripna alltid söker förtroendepositioner - och lyckas mer eller mindre väl med det (Reinfeldt t.ex. mer än Sahlin).

Det demoniska ligger i den här typen av ledarskap bygger på makttrippen, fastän de inblandade ofta lyckats dupera sig att de är idealister. De har nämligen en arsenal av svepskäl (se nedan om alla de tendenser som automatiskt följer ett storkors i Mörkret). Vi hittar de demonangripna bland politiker, toppchefer. De som med ytterst få undantag givit sig in i leken för den egna vinningens skull. De ambitiösa.

(Tankarna går osökt till flumgruppen Dag Vags gamla slacker-hyllning, "Vi är bara ogräs, vi" - tonsättning av en text ur en Elsa Beskow-saga, om jag minns rätt.)


Lästips (i repris):

 
Den eminente djuppsykologen James Hillman studerade
1995 tjugoen slag av makttripp i läsvärda Kinds of Power.


Den här bristfälliga, ja rent sataniska egofilosofin uppstår enligt indisk filosofi när en människa har ett överskott av Tamas guna, en materiell "fiber" som fördunklar människans intelligens och gör att hon börjar ta sig själv på för stort allvar (titta på Sahlin och Reinfeldt ur det perspektivet - du kommer att se clowneriet i hela föreställningen). 

Ordet "intelligens" följer här Platons definition - det är en ontologisk nivå bortom så kallat förnuft, bortom den materiella världen. Alla korrekta tänkare genom tiderna har noterat existensen av en eller flera världar utöver den skokartong som ateister och materialister har lurat på den fåvitska massan - nu senast med den patetiska hinna av lösryckta mätpunkter som tillsammans bildar så kallat "empiriskt grundade fakta". En världsbild värdig byidioter, inte ens värd att skriva hem om.

Det är över och angående denna lilla skokartong, uppritad enligt "drawing by numbers", de demoniskt angripna driver sina små herre-på-täppan-spel.



Det allmänna tonläget under Tony Hayward födelsedag förvånade mig således inte ett dugg. Återigen är den underliggande taveldukens väv av den grova tamasiska typen.

Och precis som med hans kollega, den oljekladdiga glidaren Svanberg, delar han ett helt och hållet materialistiskt grundperspektiv: båda de här oljegrabbarna var födda till naturtillgångarnas tecken Oxen, som vi från bloggens tester vet är den ena av de två mest brottsbenägna och moraliskt flata i hela zodiaken. Oxens härskare Venus är också penningens signifikator, vilket rimmar väl. Oxen bildar också med lätthet "den sataniska axeln" (tillsammans med Skorpionen) som sätter konsumtionen i centrum.

I sig betraktas viljan att berika sig på jorden (Oxen, Taurus, Terra) som något neutralt. Marken ligger där, passiv och utan att säga nej till guldgrävarna och deras framfart. I Bibeln kommenderar till och med Gud människan att föröka sig och lägga marken under sig - att exploatera jorden.

Men värderingar byts sakta ut med årtusendenas gång och bortsett från de eviga kärnvärdena i religionen (som rör människans själ och grunden till all existens) hyllar vi idag inte längre ägarna av land och byggnation. De är ett lägre släkte och får ut sina rikedomar i detta livet. I nästa återfödelse kommer de inte att ha något på plussidan. 

Världens religiösa och filosofiska traditioner har alltid uppmanat människan att vara mer långsiktig när hon sätter sig mål, men den långsiktigheten saknas helt hos de demonangripna. Under Mörkrets kvalitet (Rajas guna) finns bara ett "måste", och det är att rädda sitt eget nogsamt positionerade skinn till varje pris. (SvD redovisar Haywards grodor.) Demonen är nämligen en parasit i den psykiska verkligheten som har tagit kontroll över värddjuret människan och bringar henne att nonstop tala falska ord.

Naturligtvis känner demonen igen sitt eget när Tony Hayward och Svanberg ser varandra i ögonen. ("Tony har gjort ett fantastiskt jobb", DN) Astrologen kan i förväg se vilka som kommer att bilda klaniska grupperingar och att värna egenintresset. De som sitter fast i den fyrkantiga Tamas kvalitet tycks mig absolut värst på att sila intrycken och bara se det man vill se.

*****

Fast det inte råder någon motsättning mellan fastnaglandet vid den tamasiska demonin och hög utbildning, innebär den förmörkande kvaliteten att individerna motsätter sig förändringar. Deras enda livsmål är att positionera sig och sedan stoppa tiden. Det är när klockan tickar vidare man börjar se demonen i deras allt mer felaktiga retorik.

Exempel på övervintrare: schlagergeneralen Björkman (Lejon, sceniskt tecken), allsångsledaren Lundin (Lejon, sceniskt tecken), Sahlin (Vattuman, kollektivistiskt eller ideologiskt tecken) eller sagde Svanberg som sökte ligga lågt och handla med egna BP-aktier för att tjäna på krisen medan den pågick (Oxen, materialistiskt tecken).

Tragiken för världen i stort är att det är de demoniska, orena själarna som har kapaciteten att nå maktpositioner och bli "etablissemangets hörnpelare", just för att ett samhälle självt per definition är vävt av den tröga och mörka tamasiska kvaliteten. Den representerar ju den stabilitet och stillhet som inträder i liket sedan livsanden lämnat det. 

Som Jesus sade, "Låt de döda begrava sina döda och följ mig!" Den mannen kan inte ha haft en enda planet i demonins kvalitet i sitt horoskop. Och se hur snabbt han sopades av banan av Satans verktyg.

Astrologin ser detta, men till tröst för alla med en stor dos Rajas i sina horoskop kan sägas att så länge de tillhör samhällets underklass, och verkar i någon position med begränsade befogenheter, kommer inte Satan att bry sig. Han går på den med maktpositioner, förstås! Han är ingen idiot, denna världens herre!

*****

Teknikalitet. Det är notabelt att den som drabbas av ett "storkors" i Tamas guna omedelbart fast i varierande grad manifesterar ett flertal astrologiska syndrom:

  • Den sociala utstötningen (Vattuman/Skorpion)
  • Dramadrottningen (Skorpion/Lejon)
  • Rationalismen (Oxen/Vattumannen)
  • Egenmäktighet, här som kamp om herraväldet över resurserna, dvs en kolonialistisk mentalitet - feminismen i vissa former är en variant på den här världsherraväldesidiotin. (Oxen/Lejonet)

*****


Se även tvenne studier av Carl-Henric Svanbergs himmel:

(ett intressant experiment där Svanbergs och Obamas horoskop "dubbelexponeras")
Samt... många intressanta exempel på ren och skär psykopatologi under det tamasiska storkorset under etiketten "dissociation / bortträngning / utstötning". Bland de mer intressanta fynden är att homosexualitet tycks vara en annan yttring för samma demonangrepp och jag har på bloggen hävdat att samma reaktionära ovilja till reformation - kriminell senfärdighet - som vi sett hos både Hayward och Svanberg kan förklara homosexualiteten. 

Eftersom själen ständigt reinkarnerar är det här helt enkelt en fråga om att bytet av kroppstyp mellan två liv satt käppar i hjulet. Alla växlar kön då och då, men det är förekomsten av Tamas guna i horoskopet som indikerar de förstockade själarna, de som vägrar att acceptera att det är nya tider och nya spelregler. Deras inre sinne är vävd av tröga Tamas guna och de trotsar livet självt och söker hålla fast vid böjelser som var okej i föregående liv då kropp och böjelse alltjämt matchade varandra!

Demoni är således en slags psykisk sjukdom. Detta såg den indiska astrologin tydligt redan i senantiken. Den skapar sociala störningar och toppchefer, politiker och bögar av det här slaget har inte förstått att det är samhället som har gått vidare medan de själva sitter fast i sina forna synder, sin makttripp eller vad saken än gäller. 

Att ha en fixerad (tamas) attityd i frågan är faktiskt början på synd, så redan genom att skriva dessa "käpphästar" ackumulerar undertecknad karma som måste mötas en vacker dag! Bra karma om det jag säger är sant, dåligt karma om jag producerar desinformation, tomt politikerprat som mörkar en djupare, mer privat agenda - någon som bara är med i showen för sin egen skull.

Västerlandet skulle behöva återvända till den eviga filosofin för att förstå vilken eländig civilisation det byggt sig, så helt ur kontakt med verklighetens egna spelregler. Men för att det ska ske måste Mörkrets kvalitet bytas ut mot Ljusets kvalitet (Sattva guna), och det visste redan Platon: kapabla själar undviker toppositioner som pesten. 

Låt de döda begrava sina döda, och följ mig!

*****


Se även... Expressen har en bra krönika som påminner om direktörnas senaste trettio gyllene år - dessa figurer som projicerat en "larger than life"-aura runt sig. Men vi vet nu att den består av det sataniska bländverk som egentligen är rent ontologiskt Mörker - en aktiv kraft som duperar och skapar omvända världen.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag kan bidra med ytterligare ett fall till listan av störda 65:or, som du skrivit om förr, apropå Tamas guna. Det rör sig om en dömd kvinno- och barnmisshandlare, f 13/6 det året. Inte bara har han slagit dem, utan också hotat med skarpladdat gevär. Jag kom att tänka på honom när jag råkade köra förbi hans hus igår... visste bara att han var född i juni -65 men när jag kollade upp födelsedatum och såg horoskopet blir man ju nästan mörkrädd... dels över hur kusligt det är, dels över hur det stämmer. Jag hade hört epitetet psykopat om honom redan innan han blev polisanmäld. Då i samband med föreningslivet, att han är en sån som bara ville komma upp sig, men struntade totalt i ansvaret det för med sig, utan bara ljög och försökte positionera sig.
S

Seaward sa...

Jag har en tanke: det är möjligt att den som söker, finner! Så många "besvärliga" människor har nu dykt upp under det "tamasiska storkorset" att det är läge för en ny större studie av statistiskt slag. Dels en jämförelse av "åbäkigheten" jämfört med storkorsen i Kunskapens resp. Lidelsens kvaliteter, och dels en grundlig genomgång av, säg, 200 godtyckligt utvalda Tamas-typer. Är det, vid ett närstudium, verkligen mer "förhärdat" och oresonligt i dessa livsöden, än t.ex. i det typiskt sattviska livsödet? (Rajas/Lidelse är ju ett mellanting av Ljus och Mörker och en kanske mer svårbedömd kategori.)

PS. Snarlik dessa betraktelser var sannolikt den första kristna astrologin som det hittats rester av i Dödahavsrullarna (fast ideologin kallade sig ännu inte "kristen" vid den här tiden). Tyvärr är fragmenten så få och små att det inte verkar helt lätt att förstå hur de kom fram till den enskildes del i Ljusanden och Mörkeranden.

Avsaknaden av ett distinkt mellanläge för passion/lidande talar för att metoden inte är ett direkt lån från den indiska filosofins tre gunas (den persiska dualismen brukar anföras), men man identifierar samma allmänna tanke om AKTIV ondska och godhet som i den indiska filosofin.

Ondska är således en egenskap i den materiella världen själv, medan godheten - likt ljuset - visserligen inte är det Absolut Goda men väl nog "transparent" att man ska få en aning om vad avsikten med livet är. Apropå dagens stora flygkatastrof i Godhetens kvalitet, är godhet förstås identisk med förändring och ibland ter sig sådan icke önskvärd för den tamasiska, som bara önskar sig status quo. I det här fallet innebar förändringen att 152 människor snabbt flyttades över till en ny våning i livet.

Själens befrielse eller livets meningslösa ondska? Här avslöjar individen vilken kraft han kastat sin lott med - Gud eller Djävulen! Men till Sattva guna hör därtill förståelsen av Spelet. De enfaldiga "antingen-eller"-människorna hittar man inte under Sattva guna, för polarisering är inte kunskap och godhet, det är bara attitydlåsning.

Anonym sa...

Apropå flygkraschens horoskop så hajade jag till när jag såg det - mars går ju över min sol i dessa dagar (och saturnus alldeles bredvid - det visste jag, men inte det där med mars). Och det var ju igår (under en resa dessutom!) som jag kom att tänka på denna våldsman och dessutom hans föräldrar och syskon - pappan är ökänd för att ha "uppfostrat" sina barn med hugg och slag. Så jag har tänkt ovanligt mycket på våld och otrevligheter i samband med det...

En annan sak: Är jungfruns tecken förknippat med armarna? Det visste jag inte - trodde det var inälvorna. Jag hajade i alla fall till också när jag läste det - för just igår började jag uppleva sticknings- och domningsförnimmelser i vänsterhanden när jag kom åt vissa punkter på armen... har aldrig haft något liknande förr.
S

Seaward sa...

Det jag vet om Mars transiter är just bara att de just drar uppmärksamheten mot ett område och skapar oro/aggression i luften försåvitt inte de träffar en riktigt öm punkt i ett födelsehoroskop (som bara väntar på att spricka) eller uppträder på himmelen som den kombinerade Mars och Saturnus just nu.

Ett särdeles tydligt exempel på hur Mars kan överhetta ett psyke beskriver kommentatorn under inlägget om jesusförnekaren Viklund, vars verbositet är sådan att det är meningslöst att gå i ytterligare svaromål.

Intressant nog är öppningsanförandet författat bara minuter efter att Jungfruascendenten släpper in Mars/Saturnus även på svenska breddgrader och typiskt nog i ett inlägg som i sig är av martiansk typ (jag säger vad jag tycker om de krafter som får människor att förnekar Jesus historiska existens mot ett samlat bättre vetande).

*****

Jungfruns kroppsdelar - ledsen, jag rörde ihop de båda merkuriska tecknen. Det är förstås Tvillingarna som är armarna, Jungfrun är navelområdet i indisk astrologi.

Här är en webbsida som gläntar på den horribla krångligheten i indisk astrologi. Inte bara tecknen och planeterna kan utläsas fysiologiskt utan även husen och de 27 månpalatsen!

Anonym sa...

Ha ha, där ser man... Tänkte på det där med "handarbetets tecken" och vad det var...
Men naveln har jag då inget fel på :-)

Ja nog kan man säga att min uppmärksamhet drogs mot ett område som rörde oro och aggression, och skapade det på ett sätt i mitt sinne också, för jag fick göra en medveten ansträngning att tänka på något trevligare, efter att ha grubblat på denna dysfunktionella familj, som jag nämnde om.
S

Seaward sa...

Jungfrun är ju uppenbart "händig" (och har dessutom gröna fingrar). Det är uppenbarligen Merkurius själv som både härskar i sitt jordnära tecken och anses upphöjd här.

Men jag har ingen aning om varför armarna hör till Tvillingarnas tecken. Möjligen för att armen som helhet kan röra sig fram och åter, som en skyttel (ett fordon). Handen som helhet sitter fast och bara dess fingrar erinrar om armens merkuriala rörlighet.

Den fingerfärdige och flexibla utbrytarkungen Houdini föddes för övrigt med Mekurius i 1a huset och i (svag) opposition till Jupiter i Jungfrun. (Även Solen opp. Jungfrun)