Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 11 juli 2010

Hjälp! Solförmörkelse!

Direkt efter förra inlägget om kritiken mot Reinfeldt började jag fundera. Varför allt detta mitt intresse för den genomfalska politiska sfären med alla dess spinndoktorer, pr-makare och tillrättalagda retorik? 

Svaret är enkelt: riksdagsvalet närmar sig och nu är den svenska psykiska tjockan så ogenomtränglig att det inte går att få kontakt med högre drömmar och visioner under en tid. 

Det går inte att tränga igenom den psykiska nedsmutsning som svenskarna nu producerar och allt jag kunde göra var att hänvisa tillbaka till äldre inlägg.

Eftersom DN:s ledarkrönika (se förra inlägget) är viktig företog jag mig att göra ett mundant horoskop för min kommentar (eftersom jag menar att den rymmer nycklarna till ett helt annat, och bättre, Sverige).

Horoskopet för denna tidiga söndagsmorgon är inte ointressant!


Uppenbarligen handlar det om tumult kring en ledarperson: Lejonkungen stiger i öster men det råder förhöjd hetta här: förgrovande Mars skadar Venus (jämvikten). En skandal (SOL:s förmodade sexköp) har degraderat renheten (Sanningen) i Reinfeldts ledarskap. 

Det är bara att inse, Lejonet ÄR en statsman, kung, et cetera. Inte för inte var man förr kung av Guds nåde och förmodades i sin person utgöra en ren kanal tillbaka till det gudomliga - precis som Lejonets härskare Solen signifierar det andliga elementet i människans centrum.

Mars, som den illgärningsman den är, fröjdar sig alltid i att angripa något eller någon, och här är det alltså en utslätande Venus-tendens i ledarskapet som ifrågasätts. I så måtto stämmer mitt inlägg perfekt med vad både DN och Aftonbladet säger.

Men tidpunkten är intressant på fler sätt. Det är till att börja med nymåne - perfekt tid för en nystart av något slag. Dock inte en tid för djup reflektion eftersom Månen (reflektion) är "bränd" av närheten till den handlingsbenägna Solen. Tankearbetet skulle ha gjorts tidigare.

Men vad är det här för nystart för Reinfeldt egentligen? Minns att Lejonascendenten representerar det som signifieras av ögonblicket "frusen tid" - en ledargestalt.

Pga Lejonets härskare Solen får vi en återkoppling mellan ledarskapet och denna nymåne vars karaktäristiska drag ges genom den oturliga totala solförmörkelse som drabbar världen idag!

Detta var jag helt omedveten om tills jag räknade ut horoskopet.

Av kartan framgår inte att den Månen 8.01 lokal tid befinner sig i 17:04 av Tvillingarna, så nära man kan komma södra månnoden Ketu vid 17:30. Jag förmodar att Månen nedåtgående skär igenom solekliptikan i detta ögonblick jag skriver dessa ord.

Ketu är tiden för bestraffning, detta är draksvansen berövad sitt huvud (och därmed ledarförmåga). Och så skriver Aftonbladet uttryckligen: Reinfeldt är ingen statsman!

Världen har sedan en tid ett storkors i den upplösande och rörliga och sanningssökande Sattva guna. Överrörlighet skulle en del säga, en tid då "allt kommer på glid". Och det kan man verkligen säga att saker gjort i Sverige i samband med Almedalsveckan, detta parodiska svenska folknöje som vi har i stället för religion, som skulle kunnat ha upplyfta såväl svenskens förstånd, själ som ande!

Elementen är desamma: talarstolen är predikstolen och prästen är våra egna politiker som söker värva lyssnarna för en "världsbild". Sverige har blivit ett förskräckligt fattigt land. Här är allt bara "sekulära" imitationer av den äkta varan.

Låt oss nu se vad som händer i världen dagarna kring denna solförmörkelse. Hade antikens stjärnskådare rätt? Väntar någon stor förändring till det bättre? För överrörligheten tjänar ju det goda att skiten röjs undan. Dessa är tider då SHIVA dansar dödsdansen över otjänliga världar och individer, för att en ny och bättre sakernas ordning skall kunna uppstå.


Tillägg (13.01)

Noterar just (DN) att två tvehövdade kalvar föddes i världen nästan samtidigt. Nyheten är några dagar gammal men det torde handla om den 1 juli. Kopplingen till det duala Tvillingarnas tecken med fokus på dagens exakta nymåne (samt solförmörkelsen) är påfallande. Den 1 juli var emellertid Merkurius exakta sammangående under dygnet med "den halshuggna Rahu" i Tvillingarnas 19e grad det mest påfallande!

Jag skulle vilja påstå att den här dubbla födelsen av dubbelhövdade djur tydligt visar att vi "präglas" av de gudomliga arketyperna i skyn i tider då arketyperna själva tecknar avvikande tillstånd!

Båda de här djuren kom från Tvillingarnas tecken, strax efter att en forskare menade sig ha knäckt Platons kod till sfärernas musik, dold i 2.300 år i hans böcker! Medges att det inte är allom givet att binda samman dessa inträffanden till en gestalt! All mening bygger ju på förförståelse. Så varför inte gå till botten med tillvaron, och besinna Platons formlära? Mer aktuell och giltig än någonsin.


Inga kommentarer: