Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 29 juli 2010

En konsthandlares död en själens befrielse

Av ren nyfikenhet slog jag upp födelsedagen för en framgångsrik svensk konsthandlar som just avlidit. Jan-Erik von Löwenadler sades ha haft en särdeles bra näsa för modern konst som skulle komma att stiga i värde.

Med dessa ledtrådar tror astrologen sig redan veta vad han kommer att finna, och i det här fallet infriades föraningen fullständigt!
 

Eftersom det skapar en så perfekt logik har jag här valt att anta en födelse exakt halvvägs in på dygnet eller senare för att få en fullmåne som tecknar den sataniska axeln - för människor som enbart samlar sina skatter i denna världen. 

Notera dock att även med Månen/sinnelaget i föregående - och konstrelaterade - tecken, Vågen, hade den sataniska axeln definierat mannens livsöde. Här finns ominat om en framgångsrik (Jupiter) yrkesbana (Solen) i penningens och de enklaste, mest fysiska eller konkretistiska konsternas tecken, Oxen.

Det är svårt att säga annat än att horoskopet känns harmlöst, ja t.o.m. godmodigt på sitt sensualistiska sätt. De här Ox/Skorpion-naturerna hittar snart sin form som prylmänniskor och den som kan sin zodiak måste häpna över hur perfekt det här horoskopet stämmer på en konsthandlare. 

Hur intresset kom att fokusera modern konst förklaras kanske bäst av att en äkta krämare jagar upp föremålen medan de är billiga i inköp och håller sedan på dem tills konstnären gjort sig ett namn så investeringarna ger riklig vinst. En rätt sjaskig men småslug grundstrategi, och här är precis rätt stjärnor för att lyckas rejält på den vägen.

DN nämner även hans tidiga projekt, att driva språkskola i Frankrike, och här är det förstås återigen tungomålets eller oralitetens Oxe som på ett löst sätt kombineras med Saturnus (struktur, t.ex. grammatisk) i Lufttecknet Vattumannen. Det senare har med organiserad eller strukturerad kommunikation att göra. Vattumannen anknyter också till stora grupper som t.ex. nationer och i kombination med Oxen (som rymmer Merkurius) är "språkgrupper" inte alls en sökt läsart.

Naturligtvis hade det här horoskopet klassificerats som varslande om ett Djävulens barn, ett "barn av denna världen" i en äldre tid när den judiska sekten Ljusets barn vaskade fram en tänkbar messiaskandidat genom astrologi. Världen har inte alltid varit lika förfallen som idag.

Den figur de slutligen fann och som vi känner som Jesus, återspeglade rörelsens extrema Ljus/Mörker-dualism, och den här bloggen bygger måhända på begravda tidigare liv-minnen från den remarkabla vändpunkten i mänsklighetens historia.

"Samla inte skatter på här på jorden, där mal och mask förstör och tjuvar bryter sig in och stjäl. Samla skatter i himlen, där varken mal eller mask förstör och inga tjuvar bryter sig in och stjäl. Ty där din skatt är, där kommer också ditt hjärta att vara." (Matteus 6:19-21)


Inga kommentarer: