Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 16 juli 2010

Effeminerad intill bögeriets gräns

[Långt inlägg, cirka 7 A4-sidor]

Jag vet att jag inte borde bry mig om artiklar som den här i Aftonbladet, där nån mentalt klen figur vid namn Peter Sippan förebrår svenska män för att förfula badstränderna med sina otränade kroppar. 

Jag vet att det är en bögartikel som illustrerar en homos obehag av i sitt kåta ätande av andra män med blicken inte hitta några kroppar "värdiga" hans egen, en sjuk version av en esteticerande livssyn utan multipla perspektiv på livet.

Men, horoskopet erbjuder en så fantastisk parallell till Yvonne Ryding och hennes ensidiga koppling till utseendefrågan, att jag inte kan låta bli en analys. Annars har HBT-problematiken belysts nästan lika rikligt som de riktigt intressanta horoskopen för mördare. (Vill man förstå hur astrologin fungerar måste man börja med att studera "tydliga" livsöden.)




För konsekventhetens skull väljer jag att ännu en gång färga Saturnus kontrollerande aspekt mot skönhetsplaneten Venus grön - som i fallet Yvonne Ryding (nytt fönster). Vi talar faktiskt om samma årskull här, Yvonne var född bara 14 dagar tidigare.

Eftersom Saturnus är en "naturlig illgärningsman" brukar jag rödfärga de aspekter den kastar, men om man som Peter Sippan är nöjd med att vara en effeminerad man som vill se vacker ut i andra mäns ögon (och vill se en motsvarande motprestation från dem), fungerar aspekten perfekt. Som någon minns från Svenska kyrkans ja till homoäktenskap beskriver Saturnus på Venus en "dödad" eller "formaliserad" syn på kärlek och/eller skönhet. 

Men i så måtto livet är så begränsat att allt bara handlar om att hålla ytan i skick, är naturligtvis Saturnus i konservatorns härskarläge Stenbocken och i fascistisk hyperkontroll över Venus som attraktionens gudinna - själv hemma i sitt härskarläge för ideell skönhet i Vågen - en femetta. 

Här är verkligen en världslig filosofi att leva efter för dem som hamnat under den här typen av tvångstänkande kring ytan. I f.d. Miss Universums horoskop färgade jag inte in den dominanta kvaliteten, men här visar orange att vi talar om en person som fastnat i Rajas guna, lidelse, och därmed är helt ofri i förhållande till sin lusta. Saturnus indikerar naturligtvis fixeringen i förhållande till det estetiska (Venus).

Där man jobbar med den perfekta ytan har själen försvunnit, och vi får sanslöst tråkiga eller konventionella människor - sådana som bara speglar sig själva i objektiva kriterier. "Här du senaste mobilen?" "Syns sexpacken på magen tillräckligt väl?" I ett förflutet årtionde häcklades den havererade svensken som en medelsvensson, och kriterierna att mäta sig mot var då "bil och villa". 

Men så dum det osjälvständiga segmentet svenskar att de inte märker hur vi som folk förbereds att bli rotlösa - så att vi åter kan drivas ut på folkvandring den dagen landet inte längre kan nära sin befolkning, Utvandrarna del II. 

Allt mer fokus läggs på enbart individen, frikopplad från samhällsanknytningar (se hur statliga myndigheter och allmännytta demoniseras). En mobil att ta med sig på vägen och din kroppshydda - där börjar och slutar ditt intresse numera. Grattis svensk, du håller just på att förberedas på att bli en hemlös flyktning - vilket är just vad du kommer att bli nästa gång du återföds till jorden.

Kalla det ett straff för att du inte var generös nog, utan likt Peter Sippan ville införa fascistiska krav på hur alla andra måste likna dig själv eftersom du, svensk, naturligtvis visste bättre vad det universella stereotypa idealet är! Sorgliga släkte. "Ja, jag vill leva, jag vill dö i Norden."

Peter Sippans horoskop saknar födelsetimma, men det blir fullt begripligt om man postulerar en födelse strax innan lunch eller senare på dygnet. Då har Månen gått in i Stenbockens tecken, vilket alltför ofta tecknar rent och skärt mentalt slaveri under yttre formalism. Skulle detta antagande stämma (och allt talar för det), har vi ÅTERIGEN ett fall av "Heidi Montag", kvinnan som bara tänker i ytliga kroppstermer, som bara kan uppleva sig själv genom sin "objektiva kropp". (Läste dock att hon redan börjat skämmas för sina plastikkirurgiska ingrepp fast hon gjorde dem helt nyligen.)

Detta innebär att vi har den absolut mest själsdöda kombination som är möjlig att föreställa sig i astrologin. Månen (själen) är nu långt långt hemifrån sitt naturliga och empatiska hemmaläger, Kräftans tecken, och anses "skadad" eller debil i Stenbocken. Jag har mött många extremt osjälvständiga människor med den här månplaceringen och man skulle kunna säga att indviduationsprocessen totalt har stannat av. De har blivit bleka och inte sällan fega avbilder av sina föräldrar eller någon annan extern rollmodell som de lägger all kraft på att efterlikna. 

I Peters fall slutar mätinstrumenten helt att fungera. Också Månen "stiffas till" av den ofria och formalistiska Saturnus, samt av den huvudlösa draksvansen Ketus närvaro. (Inte att förglömma hur även kommunikationens Merkurius stelnar och blir kantig av den här indikationen om grundhet i psyket).

Jag tror detta är samma person som jag med ett halvt öra hörde berömma sig själv i radion för att ha en "klassiskt grekisk kropp". Jag vet inte riktigt var eller när, men jag tänkte att "här var en som inte klarar att läsa historieböcker med distans, utan på ett rent bokstavligt sätt identifierar sig med historien". 

Det är just Saturnus våldtäkt på psykets djup i Stenbocken som skulle kunna förklara en så helt uppåt väggarna patetisk livsstil, som går ut på att intill fulländning imiterar något man sett i skulpturens värld! Det är ren och skär sinnessjukdom - låg vara godartad eftersom man inte skadar någon annan.

Och därför skiljer sig horoskopet från Yvonne Rydings 14 dagar äldre himmel. Hon hade nämligen Månen i den mest empatiska placeringen Kräftan och en annan Sol. Men naturligtvis är det jätteintressant att fundera över hur stora skillnaderna egentligen är. Båda två har Månen konstellerad med Saturnus och nodaxeln. 

Sanningen är att Yvonne Rydings opposition mellan Månen och Saturnus klart är att föredra! Hennes sinne har perspektiv på formalieprincipens Saturnus, den stackars Peter Sippan har ett psyke fullständigt lamslaget under samma Saturnus drivande diktat. Han kan inte tänka en enda tanke som bryter mot den norm han haft oturen att suga i sig.

I skenet av Peter Sippans kognitiva skönhetsfläckar kan inte den välvilliga Jupiter (i en rätt neutral placering i Vattumannen) göra annat än välsigna konceptet om den vackra kroppen som Saturnus redan beslutat om och som psyket helt invaderats av. Tvångsmässighet är bara förnamnet de här förhållandena i Stenbocken!

Jag skulle säga att den här stjärnhimmelen på basis av Luna och Saturnus motsvarar ett IQ på cirka 85, dvs kroppsdyrkaren är mer korkad än genomsnittsmänniskan. Jämför gärna med de två svenska kortfilmarna som upprört kristna i USA och hur Saturnus rykte om att skapa enfaldiga, långsamma och insensitiva personer - att fokusera den yttre formen tycks ha som automatisk följd att man slutar förstå VARFÖR den yttre formen!

För de flesta av det här snittet finns inte ens någon insida - ett resultat av att bildningsnivån är så låg i Saturnus sfär, att "atomer är det enda som finns" för dessa människor (det är vad de saturniska auktoriteterna säger). Med bara utsidan kvar att ägna sig åt blir man då lätt, som Jesus sade, "en hycklande farisé" som putsar offerkärlens utsida utan att längre begripa varför man utför ritualerna. Världen som maskin att underhålla bara för underhållets skull, men inte en värld med någon egentlig inneboende mening. Så klart religionen började tyna bort från det ögonblick materialismen trängde sig på - med materialismen kommer en ofattbar mental tröghet, ja i olyckliga fall ren mental efterblivenhet!

"Att vinna världen men förlora sin själ", det är Peter Sippans rekommendation till den svenske mannen. Och detta är alltså bara en i raden av gaylobbyns punktinsatser för att effeminera svenska män ännu mer. Men Peter kan vara lugn, jag kommer inte att ta min antydan till ölkagge ner på någon strand för honom eller någon annan homo att mäta med sina ögon. Riktiga män sysslar med intellektuella problemställningar och beter sig inte som kråmkatter.


APPENDIX

För jämförelsen, den ytfixerade homosexuella stajlingexperten Jean-Pierre Bardas horoskop (enbart dag, inget klockslag). 



Som synes finns många klassiska homoindikationer här, allt från det sociala utstötningssyndomet (på kant med t.ex. en hetero majoritet) till Saturnus djupfrysning av förmågan till älska och bejaka sin identitet på djupet och artificiella överkompensation av formella eller estetiska åtbörder.

Som jag tidigare filosoferat har bögar av okänd (karmisk) anledning förvägrats kontakt med sitt inre djup i detta liv, och drivs därför att bygga en artificiell yttre värld av bara estetiska hänsynstaganden. Jag förmodar att något i den riktningen gäller även för Peter Siepen. 

Se även de påfallande likheterna mellan Bardas himmel och det f.d. homosexuella paret Magnus Carlsson och Andreas Lundstedt. Solen kombinerad med Saturnus betyder inte med nödvändighet "fixering vid andra män" i ett manligt horoskop. Det är inte ens regeln. Men...jag har hittat "hetero" horoskop för män som ofta slagit mig vara nästan sjukligt fixerade vid "hjältar och stora män", så till den gräns att jag tänkt tanken "latent homosexualitet". Dessa personer har talat betydligt mer om sitt eget slag än om det täcka könet. 

I ett av dessa numera "stabiliserade" fall förekom djup könsidentitetskris vid de tidiga tjugo men vederbörande lever årtionden senare ut en del av sitt liv via rollmodeller och hjältar! Så hårt binder Saturnus vid Solen - denna märkligt omaka duo där Solen (andevarelsen) motsäger sig specifik form (den är ju skaparen av former!), medan Saturnus kräver en "kostym" av visst slag.

Det är möjligen en koincidens här att Siepen, Barda, Carlsson och Lundstedt alla fyra har Lejonet (manlighet) aktiverad på himmelen, hos Siepen och Barda som en källa till antingen upphetsning (Mars) eller avsky ("fult stajlade människor - nej tack") eller i fallen Carlsson och Lundstedt via psykets Måne vilket i båda fallen fångade upp Sol/Saturnus-fixeringen vid den manliga yttre formen.

Den svenska pöbeln har sjunkit för lågt för att längre förstå vad de luras på, men psykologer bör kunna se att gaylobbyn helt enkelt marknadsför psykologiskt ofärdiga individer som om det vore en fullt duglig produkt och ett alternativt.

Omvänt skulle man kunna säga att det är storsint av den manliga befolkningsdelen att fördra dessa halvfullgångna småbröder, flertalet av dem f.d. kvinnor som förirrat sig in i en manlig kropp i det här livet, men utan att ha det äkta krut som män besitter. Istället måste de imitera en macho-kultur med kläder och tillbehör och gym-besök.

Det som bara blev en patetisk kopia i det här livet kan emellertid i nästa reinkarnation bli en fungerande hetero manlighet, utifall inte själen väljer att byta tillbaka till en kvinnlig kropp. Vad som sker på "andra sidan" kan man bara vagt skönja av de spår andesjälarna lämnar i våra liv här och nu - de spår vi själva sätter varje dag medan vi lever! 

Att kvinnor gillar manliga bögar synes i det här perspektivet solklart: intuitivt känner de ju igen "en av dem" - en genuint feminin själ "felförpackad" i en mans kropp. Det är nog därför Barda sitter och pysslar med flickors hår och kläder vid denna tid i livet. Hans själ visar vilken invand kurs den hade före det här livets kropp satte käppar i hjulet. Möjligen förbryter sig bögar mot naturen som VILLE att de skulle träna på något nytt i detta liv, men om den saken har jag svävat på målet tidigare. Även "felkopplingar" kan fylla ett högre syfte. Karmalagarna garanterar att "rätt man" alltid hamnar på rätt plats.


*****

EXTRA TILLÄGG

Vad om horoskopet skulle ha en Måne i de sista döende graderna av Skytten? Det skulle visserligen understryka Sol-Skyttens vilja att vara ute och röra på sig (och visa upp sin fina kropp!) - Siepen har tydligen gjort reseprogram för tv.

En nymåne ger å andra sidan en "bränd Måne" vilket i vissa fall antyder en hämmad förmåga att reflektera djupt över frågor. Man kan framstå som ytlig eller lite korkad. Så långt stämmer även en den Månen med det intryck den här allt-i-allo-kändisen ger ifrån sig.

Med både Sol och Måne baserad på Jupiter skulle det emellertid inte höras något gayigt gnäll över andra mäns kroppar, Jupiters devis är "live and let live", och även detta är ett skäl att misstänka den oändligt missbelåtna och krävande Mån/Saturnus-kombinationen.


EXTRA EXTRA TILLÄGG!

På söndagen reagerar jag på den ytligaste blogganalys jag sett på länge, och då jag kollar upp födelsedata hittar jag en "tidstvilling" till Peter Siepen, dvs ett närmast identiskt horoskop. (Minns att vi bara talar om horoskop för hela dygn här.) I den analysen får jag anledning att orda lite mer den "brända Månen" som Siepen möjligen skulle kunna vara född under.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hellre en vältränad äldre utlänning gärna latino eller afrikan än en tjock svensk..Tycker att man ser bättre ut med en vältränad kropp det är fräsht och man kan se att mannen tar hand om sin hällsa..Tjocka blekfeta Svenskar nej tack...Till era blekfeta Svenskar era money gör inget funny!!

Seaward sa...

"Där man jobbar med den perfekta ytan har själen försvunnit, och vi får sanslöst tråkiga eller konventionella människor - sådana som bara speglar sig själva i objektiva kriterier"

...Som t.ex. latino- och negermyterna som tråkiga svenska kvinna älskar att frossa i. Föga förstår den menlösa massan att allt detta bara är projektioner inifrån det omedvetna. Det kan vara din egen Skugga du projicerar utåt som het sydländsk älskare. Men se upp om du inte har en aning om hur ditt psyke fungerar och dina myter driver dig längre och längre bort i drömmen…

Anonym sa...

Psyket säger mig att en man som tar hand om hälsan och ser bättre ut och är desutom mycket socialare óch roligare är mycket mer atraktivare än en bitter fetblek svensk ; )

Seaward sa...

Tills dagen de vaknar och ser igenom sin nebulösa exotism får såväl sydlänningen springa efter "vackra svenska flicka" som skandinaven fortsätta drömma hon är något annan än hon verkligen är.

Uppvaknandet tar den fallna själen oerhört lång tid räknat i jordeår. En del sägs permanent lullade till sömns och har därför ingen egentlig nytta av varningsrop som de den här bloggen ibland utfärdar. Såna själar kan t.o.m. få för sig att inlägget handlade om fitness kontra slapphet!
:-)

Anonym sa...

Det roliga är att seipen är en DJ på the cod i strömstad, Vilket innebär att han kan ligga på strömstads stränder i princip hela dagarna. Där till är seipen norsk,inget direkt konstigt med det, men man kan ju då tycka att seipen borde höra och se att alla blekfeta gubbar som delar stranden med honom faktiskt är norskar. Att han attackerar svenska män i fråga är snuskigt, På badstränderna i strömstad är 99.99% norskar, Svenskarna i strömstad tillbringar sommaren på annat håll.