Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 26 juli 2010

Dagens klarsynta stjärnor... mot piraten

Beslut mot piraten Peter Sunde idag att i väntan på slutlig dom genast stänga av förmedlingssajten för stulen underhållning. 

Som framgår nedan av jämförelsen av Sundes födelse med dagens planetära transiter, fungerar den kosmiska rättvisan perfekt, maskerad genom den jordiska rättvisan. Körda småglin och äldre män utan intelligens må fortsätta tro det är en rättighet att stjäla, men de kommer att brinna i helvetet efter det här livet. Astrologin visar att Lagen verkligen håller Sunde under uppsikt.

(Klicka på bilden för lätt förstoring)


Sundes fullständigt sönderbrutna barndom och oavbrutna runtflyttande noterades i ett äldre inlägg. Här ser vi hur i djupet störd hans känsla för balans med andra aktörer är i formen av Mars attack mot Venus i balanstecknet och vidare i en skarp vinkel mot barndomshemmets och det egna psykets Måne. Den senare är klent placerad i Stenbocken som drar in en iskall känsla i märg och ben. Sunde har tydliga drag av psykopat i sig, från Vågens tecken kommer viss social charm, men den här Månen.... brrr...

Mån-psykets härskare Saturnus står i Lejonet vilket ger en störning mellan Jord/Eld - detta symboliserar frustrerade materiella ambitioner. Några lämpliga första penseldrag på det som kan blir en kriminell karriär, så att säga.

Egenmäktigheten understryks av den "omöjliga" kombinationen av Sol-Lejonets propsande på "obegränsad energi" medan Stenbockens härskare Saturnus minst sagt är på fel planhalva i Lejonet när den insisterar på strikta gränser. Redan här ser vi inte bara Sundes totalt uppfuckade början i livet utan också att han heller inte i sin egen fortsatta karriär har någon som helst vettig koll på var man ska dra sina gränser. Solens gränslöshet och Saturnus snäva gränser är en ekvation han får problem med. Han tror han representerar en ny "ideologi" men han har bara en skev verklighetsbild...

Dagens horoskop (yttre planetringen) visar hur exakt Lagen håller koll på honom. Solen i Kräftan har faktiskt just passerat Sundes egen Jupiter (Lagen) och det ser ut som om "spotlighten" missar lite grand. Men kosmos jobbar med flera samtidiga faktorer och hade Tingsrätten agerat EXAKT då Solen satte fingret på Sundes ömma Lag-planet, då hade ännu inte Månen hunnit fram till Stenbocken för att understryka att detta är seriösa frågor som rör tjuvsajten faktiska drift (Månen "dag-till-dag-aktivitet" förutom att illustrera Sundes psyke). Man kan säga att kosmos i sin salomoniska vishet hittar ett balansläge så att både den solära- och den lunära symboliken är hyggligt på plats.

Sol och Måne i fullmåneläge aktualiserar således Sundes "livslinje", och hans egen Sol och Måne i Eld/Jord-konflikt för materiella frustrationer och egenmäktiga försök att fixa den saken. Himmelen skapar ett "event" den här dagen och födelsehoroskopet visar genom sin respons vad saken rör.

Kungöranden, vare sig interimsbeslut eller kommunikéer, sorterar under informationens gud Merkurius. Denne är även telekomindustrins skyddspatron, dvs en kraft Sunde är djupt förbunden med. Som syns av kartan passerar den genom Lejonet för nuvarande, samma tecken där den stod då Peter Sunde föddes. Här påminner den om vad slags informationsförmedling den kallhamrade skurken håller på med.

Tittar man noga på kartan ser man Sundes Merkurius stå i nära kontakt med den kontrollgalna Saturnus - kanhända en räddningsplanka för en ung människa på drift i tillvaron att hänga sig fast vid förnuftets, systematikens och kontrollens planet. Men också en tendens att skapa en tjuvaktig och ljugande mentalitet eftersom Saturnus är ond och skadar Merkurius sensibilitet. I den mån Sunde lierar sig med kommunikationsteknologi av olika slag var det alltså förutsagt att han genast skulle utlösa den här svåra motsättningen mellan Solens totalitetsanspråk och Saturnus krav på begränsningar.

Jämför med Tiger Woods Merkurius i opposition till Saturnus och hur han bara inte gick att nå - en samvetslös människa som försökte spela en roll i det längsta. Hans uppväxt med den hjärntvättande fadern hade skadat honom och gjort honom till en ohörsam psykopat som bara lydde sina egna ambitioner. Något liknande gäller i det här fallet, fast istället har Sunde sett för många av moderns tillfälliga män och därför inte alls hittat något förhållande till Saturnus som "ankaret". 

Merkurius under press blir alltså inte längre en kommunikatör utan en tjuv eller en desinformatör. Och rökridåer är allt de här piraterna producerat under en längre tid nu. Se t.ex. rättens tidigare kommentar om trovärdigheten i Fredrik Neijs pladder (noll).


Aftonbladet, Expressen, SvD, DN om interimsbeslutet.

PS. En betydligt tyngre händelse under denna fullmäne är förstås nyhetsläckan om amerikanska soldaters krigsbrott i Afghanistan. Sätter den lilla strulputten Sunde i sitt rätta perspektiv...

9 kommentarer:

Anonym sa...

Har du ätit svamp?

Anonym sa...

this is pure crap

Anonym sa...

Dynga

Anonym sa...

Vad i helvete..?

Anonym sa...

Du bedrar dig själv med din "kunskap"

Anonym sa...

sök hjälp.nu

Anonym sa...

Vad är det för idiot som skrivit denna skit? Någon borde åka upp till månen och stanna där så vi slipper dessa psykon här på jorden, och på så vis få en bättre planet att leva på.

Anonym sa...

Hur vore det om du hade läst på om skillnaden mellan stöld och upphovsrättbrott.

Anonym sa...

Hahahahaha! :) Detta kan inte vara seriöst? Eller?