Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 25 juli 2010

Bara mörker enligt Sankhya-filosofin

Jag ventilerade mina tankar om reinkarnation och homosexualitet runt tiden för förra årets Pride-festival, och har bara då och då återvänt till ämnet för stickprov. Tydligt avvikande beteenden är ovärderliga när man söker förstå sig på vad planeter och zodiaktecken har det i sig att signifiera. 

Jag har i den jungianska djuppsykologin sett arketypen beskriven som ett "moln av betydelser" - frågan är om det inte är jungiansk tänkande som till att börja med fött molnmetaforen i samband med nätet. Arketypen är i sig formlös men man lär sig hur långt den sträcker sig. 

Mars och Venus är t.ex. diametralt motsatta principer, men när är en röd, italiensk sportbil ett uttryck för den röda aggressions- och självhävdelseplaneten och när beskriver den snarare Venus formsköna linjer? Kan en röd Ferrari sägas vara en kombination av Mars och Venus, en situation som bloggen stämplat som ett tillstånd av förhöjt libido? 

Ja, en röd sportbil från Italien kan mycket väl sägas vara uttryck för två principer samtidigt. Bilen ingår (deltar) i såväl Mars som Venus idé eller form. Vi ser aldrig gudarna själva, men vi ser när de väljer att uttrycka sig i vår värld. Därför kan jag på den här bloggen också tala om Satan eller Djävulens arttypiska uttryck, fastän astrologin som sådan strikt talat inte innehåller den faktorn!

Att hitta Djävulen i påvens horoskop blir då en delikat fråga, men det är uppenbart att det här handlar om en kamp mot känslan av det ondas realitet. Någon talade om tragiken i att det inte går att opponera sig mot en företeelse utan att själv bli en av dem man opponerar! 

Därför har jag i allmänhet sökt hålla mina inlägg om hbt-personer relativt neutrala, inte bara för att den här gruppen är neurotisk till att börja med, utan främst för att jag inte har någon lust att fixera mig vid dem och därmed löpa risken att återfödas som bög! Jag tycker kvinnor är alldeles för trevliga och tilldragande för att straffas med en sådan felkonstruktion! 

"Felkonstruktioner" är emellertid regeln när man räknar ut horoskopet för en homosexuell person. När DN skriver om vad de kallar en "festival för kärlek" (Pride !) noterar jag ett namn som satt i system att turnéra landets småorter med en slags ambulerande homoparad så att isolerade själar i utmarkerna, där varken filosofi eller psykologi finns att tillgå för en fördjupad självbild, istället för att bota via studier kan få hjälp att leva ut. Karma yoga! Att svettas ut en psykisk störning genom handling, genom aktivitet. 

Det här initiativet är taget av en ung homosexuell som uppvisar precis alla störningar bloggen kommit att förvänta sig av ett "hbt-horoskop":



Det finns ingen anledning att ingående beskriva samtliga friktioner ytterligare en gång. De har gång på gång förklarats i inlägg etiketterade med HBT (och kanske än tydligare på andra ställen - en del "syndrom" har en tendens att även dyka upp i samband med kriminalitet eller andra typer av sociala störningar).

Här listar jag bara de faktorer jag direkt ser och som, tagna tillsammans, får födelsehimmelen att kollapsa i dysfunktion:

Det stora korset i Tamas guna: djupt sittande attitydlåsningar - en del av mitt försök att beskriva homosexualitet som själens ovilja att acceptera ett nytt liv och att kroppen, händelsevis, har bytt könspolaritet den här gången. Envist klänger sig själen fast vid en obsolet identitet från föregående liv på jorden och där man själv var av andra könet.

Inom denna attitydfixering lyser särskilt fixeringens egen planet Saturnus fram, placerad i könets Skorpionen och i en illvillig dramadrottningsattack mot Solen i Lejonet. (Eld och Vatten i sina "låsta" lägen: dramadrottningens hysteriska överspel.) 

Här vill jag dock notera en ny begynnande iakttagelse: bloggen har nu hittat ganska många manliga homosexuella Lejon (mannens tecken). Den iakttagelsen rimmar med den allmänna hypotesen att dessa själar som döljer sig bakom det mänskliga livsödet har en serie av djupt egoistiska liv i ryggsäcken. 

En del så egoistiska att de vägrar att acceptera andra, om de inte maximalt liknar en själv. Narcissister vill bara se sin agen avbild i andra och kan när all balans rykt all världens väg t.o.m. bli så primitiva att män söker omge sig med män, kvinnor med kvinnor, för att slippa energikrävande utforskningar av "det andra könet".

Just Tamas guna indikerar en sådan obalans - för mycket av tröghetens kvalitet - gör människan obenägen att ens vilja undersöka en annan sakernas ordning.

Som ett subset av korsfästelsen i mörkrets och dårskapens kvalitet, hittar vi det sociala utstötningssyndromet, där gruppsociala Vattumannen och sexuella Skorpionen knappt behöver tolkas. Det här öppnar för frågan hur många av de mobbare och andra i största allmänhet psykopatiska horoskop vi hittat under den här tvärlåsningen som egentligen döljer homosexualitet bakom andra asociala beteenden!?
Exkurs. Jag tror inte man ska överdriva nyssnämnda risk. Homosexualitet uppskattas drabba bara cirka 2% medan de här astrologiska syndromen är generella och mycket vanliga. Sannolikheten att ha en planet i Vattumannen (1 på 12) och en annan i Skorpionen (1 på 12) och därigenom trigga "gruppsocialt avståndstagande" på något sätt är mycket hög!

Jag har visserligen sökt undvika matematik i livet, men följande resonemang tycks mig sunt - jag räknar här för enkelhets skull bara med de sju klassiska planeterna: Med sju planeter och tolv tecken är chansen att någon ligger i Vattumannen 0,5833333 eller ~58%.

Säg att en planet låg i Vattumannen. Nu återstår sex planeter och elva tecken. Chansen att någon av de sex ligger i Skorpionen är 0.5454545. Talen multiplicerade ger oss 0.3181818 eller knappt en på tre, betydligt fler än den marginella populationen själar insvepta i homosexuella föreställningar!

Nu kan jag ha missat etiketteringen av ett eller annat horoskop (å andra sidan försöker jag att inte etikettera flera inlägg om samma person med samma etiketter), och det kan ju vara intressant att se hur väl "1 av 3" stämmer med antalet "utstötningssyndrom" på bloggen jämfört med det totala antalet personhoroskop som hittills granskats.

Idag finns 951 etiketter men alla är inte personnamn. Av de första 100 etiketterna är 12% inte personer, vilket skulle ge oss cirka 837 personhoroskop. Av dessa är 193 taggade med "dissociation / bortträngning / utstötning", dvs cirka 23% - inte långt från förväntad slumpvariation. Härmed har vi noterat att det syndrom som bl.a. återspeglar "socialt avvikande beteende" inte är vanligare bland celebriteter än bland folk i stort.
Venus - primär symbol för kvinnan och för den heteroerotiska kärleken har "fallit" i Jungfruns tecken och är dessutom anfäktad av de demoniska månnoderna. (Samma fall som den lider då Svenska kyrkan sade ja till enkönade äktenskap.) Som om inte det räckte kastar Mars sin aggression mot denna axel - som om den sökte bannlysa eller besvärja kvinnan. Jämför resonemangen i samband med Lejon-horoskopen för Stephen Fry och Christer Björkman.

Månen anses upphöjd (extra stabil) i Oxens tecken, men opponeras här av Saturnus vilket kan läsas som vissa hämningar eller restriktioner gentemot kvinnor (och framför allt det egna psyket). I just det här fallet aktiveras emellertid den "sataniska axeln" - synbarligen med resultatet: "sex med kvinnor - nä fy fan!" Jämför Benedikts Saturnus/Venus längsmed denna ensidigt sensualistiska axel: celibat!

Man möter utan svårigheter hetero horoskop som har både en eller två av de här skönhetsfläckarna, men som vi sett tidigare i många andra hbt-horoskop leder en känd födelsetimma till att det ofta är kvalitativt väldigt svåra störningar som har en "världsligt framskjuten position". 

Jag påminner om det tyvärr alltför magra testet av 30-talet hbt-horoskop med känd födelsetid. Där sköt emellertid genast den ökända Skorpionen i höjden som kroppsindikator (ascendenten). Indirekt validerades den antika tanken att synd och sex och "karmisk skuld" ligger vid klockan två på den kosmiska urtavlan (den naturliga zodiaken) och ofta nog kopplas samman med den egna kroppen (första huset) då homosexuella föds.

Det var naturligtvis bara en tidsfråga, sedan religionerna tappat greppet om den fallna sekulära västvärlden, att inte bara syndbegreppet skulle skiljas från det homosexuella beteendet utan även den psykologiska sjukdiagnosen lyftas bort. Det säger mer om vilken normlös civilisation vi lever i än om att mänskligheten skulle ha nått någon ny och bättre insikt. 

Går man istället till buddhismen hittar man där både en korrekt insikt om att själen under sina reinkarnationer kan hamna i det här klämläget att inte få en fungerande kropp, och medlidande med de djupast fallna själarna som uppenbarligen gjort ganska rejäla felsteg för att inte hitta hem i sin kropp sedan de vävt sitt ödesmönster allt skevare under tidigare liv. 

Den här förhållandevis milda psykiska sjukdomen är förmodligen vändpunkten som får själen att stanna upp och fördjupa sig. Smärta och lidande har den funktionen - helvetet ska luttra. Försåvitt man inte bara slår ifrån sig, dansar lättsinnigt genom livet påhejad av andra likasinnade som försöker intyga varandra att allt är i sin ordning. Det är det inte. Bögarna tillhör de 2% av mänskligheten som inte ens hittar hem till rätt kropp längre. Här finns det något i "det långa minnet" att gräva fram vid hypnosterapi. 

Alternativet, i en totalt opsykologisk kultur, är att tvingas utstå fler och fler rapporter om kändisar som byter kön och kvällspressenkäter där man ska besvara hur "gay" man är eller betraktar det tredje könet (minns, 1-2%) som ett självklart alternativ som en kryssruta mellan man och kvinna. Skräppressen har förmodligen en överrepresentation av det havererade könet, eller också är dagens unga journalister så sjukt osjälvständiga att de skriver om sånt här bara för att de tror den breda massan är intresserad.

Tills de återföds i en förstående civilisation som har reinkarnation på programmet kan man bara se en homosexuell födelse in i en sekulär kultur som ett kraftfullt syndastraff. Särskilt som den sekulära tölpen är om möjligt ännu mer intolerant än gemene man i s.k. religiösa kulturer. 

Kanske har detta lättat nu, sedan det sekulära samhället friskförklarar allt mellan himmel och jord för att spara monetära resurser. Det är i sig det kanske tydligaste tecknet på en genomsjuk kultur - att inte längre kunna se skillnad på saker och ting. Så kallad värderelativism eller postmodernism - förvirringstillståndet just innan civilisation går under.

*****

Läs mer om Tamas funktion bland de tre gunas här.



Tillägg

Ytterligare ett namn nämns i DN. En inspektion av den födelsedagen fortsätter visa upp klassiska gay-indikationer, nu ett horoskop extremt likt Maria Svelands: Solen/Mars i Vågen vilket som Lufttecken destabiliserar det "fallna" psyket, dvs Månen i Vatten/Skorpionen.

Dessutom: Ännu en "fallen" Venus i Jungfrun. Och även här kastar Saturnus ett fixerat öga på Solen (män), från Stenbocken. Ett i grunden stört horoskop med andra ord och där Luft och Vatten nästan alltid i dessa fall (homo) talar om kognitiva dissonanser.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilken diagnos har du?