Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 26 juni 2010

Piraterna växer upp, de med

Tidningarna meddelar att Piratbyrån stänger igen "för eftertanke". Och vad annat att vänta? Den tekniska streaminglösningen Spotify har rönt stor framgång, dom mot diverse pirater har fallit.

Dessa och andra faktorer har gjort det seriöst ohippt att vara självisk småtjuv under den falska förevändningen att "storbolagen är onda parasiter" och alla de hundra och en argument som anfördes för att skyla den simpla kärnan i problemet: en ung generation växte upp med ett nät där köpvaror fanns att få gratis.

Hur snabbt kan inte en människa korrumperas i själen! Särskilt om individen har en utpräglat materialistisk böjelse i sin själ och inte praktiserar någon högre mentalisering kring sin egen livsföring.

Jag misstänkte alltid att det antingen var extremt obegåvade eller mycket unga människor som agerade inom den nu sönderfallna svenska piratrörelsen, men DN-artikeln gav möjligheten att kolla upp horoskopet för en av byråns grundare. 

Mycket riktigt. Födelseåret 1981 och en livscykel om höggradigt symboliska 7 år för Piratbyrån indikerar en ung och driftig människas första försök att profilera sig i samhället.

Och hur typiskt är det inte att hitta ett fullständigt materialistiskt horoskop i den jordbruna kulören och därtill en Sol i Stenbocken! Dessa stengetter som alltid ska upp på berget och stångas om vem som har makten. 

Härmed har den unge Kaminskis födelsedatum bidragit till vår förståelse av hur parodiskt ytliga bevekelsegrunderna för den här folkrörelsen av tjuveri var. För som franske statistikern Michel Gauquelin sade, är det en rörelses eller yrkeskårs mest prominenta medlemmar som uppvisar statistiskt intressanta resultat.

Anhängarskaran, "me too"-slöddret, har aldrig horoskop som uppvisar en distinktion av nytta för den astrologiska studenten. Det är från de prominentas horoskop vi bäst kan lära oss hur stjärnhimlen "talar" till människan.

Här, däremot, har vi ett perfekt exempel på hur en riktigt primitiv människa ser ut, och det är hedrar Kaminski att han (och de andra) dragit sig tillbaka för att tänka efter vad de egentligen höll på med:


Det är inte alls oväntat att hitta en så massiv tonvikt på Stenbocken efter bloggens (mycket) tidiga studier av de tre dömda Pirate Bay-individerna. Faktum var att Stenbocken är en av ingredienserna i "egenmäktighetssyndromet" som jag diskuterade redan februari 2009, i samband med Peter Sunde.

Fascinerande nog föll domen mot Pirate Bay en dag när samma egenmäktighet tornade upp sig på himlen! Här är det mundana horoskopet som borde ha betonats tydligare på bloggen, det utgör en fascinerande bekräftelse på att tiden själv från dag till dag berättar vad som står på dagordningen - i det här fallet lågt, egocentriskt självtjänande!

Piratbyrån lägger alltså ner efter symboliska sju år. Alla astrologer vet här är att det är Saturnus (eller Kronos) cykel som ses verka. Dess kvarter är nu inte exakt 7 år långa men avrundat är Tidens Herre just den som öppnar och stänger hela kapitel i livet och som ackumulerar erfarenhet som till sist möjliggör "tid för eftertanke".

Ingen mer exakt uppgift än 2003 för byråns grundare tycks finnas, men de två första veckorna i januari och sedan f.o.m. andra veckan i maj (och 2½ år framåt) befann sig Saturnus i Tvillingarnas tecken. Saturnus - makt- och kontrollhungrig - i mediernas och kommunikationens tecken. Tvillingarna är Luft och mycket digital.

Och digital (sifferbetonad) är också det andra merkuriala tecknet Jungfrun, där Saturnus befann sig då Kaminski föddes. Man kan säga att han radiostyrdes av tidens och kontrollbehovets Saturnus att grunda en protest mot att hans "gratis" livsstil nu allvarligt hotades av skivbolagens ökade aktivitet mot piratismen.

Saturnus i tiden attackerade sig själv i Kaminskis födelsehoroskop och utlöste frågor om vem som "äger" - i ordets normala och vulgära mening. Det var ett gäng unga vulgon som tyckte de ägde det de laddade ner bara för att de skolats in nätet.

Men sju år efter Piratbyråns grundande når Saturnus sitt första skarpa läge där den står i rak vinkel (90°) med startpunkten. Saturnus är skördemannen och skörden av sju års piratande var så mager att byrån stängde igen då nästa merkuriala medietecken aktiverades av Saturnus.

Det tål att påminnas om att Merkurius, härskare över både Tvillingarna och Jungfrun, också är tjuvens symbol. De som ligger nära tjuveriet själva är de första att klaga på att bolagen skinnflår konsumenterna! Sannerligen, Kaminski har själv Månen i Jungfrun som jag upptäckte var tydligt överrepresenterad bland brottsdömda.

Och Kaminski är själv djupt involverad i Saturnus rörelse eftersom han nu, sju år efter Piratbyråns grundande, upplever hur hans Saturnus kommer "hem" till sitt startläge efter ett fullbordat varv. Detta, gott folk, är den ökända 30-årskrisen då Liemannen frågar, "Nå, var det detta du ville med ditt liv?"

Som synes är födelsehoroskopet svårt handikappat i dess brist på såväl Eld och Vatten. Men att stänga ner "för eftertanke" vittnar om att det faktiskt går att hanka sig genom ett liv på enbart Saturnus i Jord också. Insikterna må komma trögt och sent, men alla fyra elementen har sin egen "intellektuella stil". För det är naturligtvis inte så att t.ex. ett extremt Vattenhoroskop skulle sakna all förmåga till logisk slutledning. Däremot skulle det kanske teckna en preferens för fantasi.

Kaminskis jordbruna dominans omvittnar en människa som är här på jorden för att lära sig "hands on". Min mor brukade alltid säga, "det man inte har i huvudet får man ha i benen". Dominant Jord i horoskopet kan tyda på att själen återvänt till planeten jorden för att som en sista (?) chans nöta in vissa principiella Sanningar på det mest övertydliga sättet: via kroppen eller genom konkreta handlingar.

Minns elementens fallande ordning från det själen tappat greppet om den andliga världen: Eld, Luft, Vatten och Jord. Bortom det fysikaliska (Jord) väntar bara "det yttre mörkret" - fattar man inte tingens natur när deras FORMER tar grovfysisk gestalt, kommer man aldrig att fatta överhuvudtaget.

Det är som sagt ett gott tecken att Kaminski under Saturnus krisartade "väx upp-läge" fått en förnimmelse Jordelementets konkreta tecken på feedback (eller brist på sådan) och nu lägger ner hela piratgrejen. Den var så fullständigt i strid med de kosmiska Sanningar vilka återspeglas mer eller mindre väl i ett givet samhällsskick.

Naturligtvis är inte pirater de enda som fallit offer för en normlös sekulär modernism. Men astrologin avslöjar i viss utsträckning vilka som torskar värst på en tidsandas intellektella begränsningar, och som gör samtidens värderingar till sina egna, utan att ens undersöka om det finns högre Sanningar.

*****

Anmärkning. Bloggen använder som bekant de indiska planetaspekterna. Enligt dessa kastar Saturnus en 60-gradare och en 270-gradare framåt, förutom den klassiska oppositionen och konjunktionen.

Enligt detta resonemang anade Kaminski inte oråd 2003, eftersom hans medfödda Saturnus i Jungfrun enligt indisk astrologi inte stördes av någon aspekt från sig själv just då. Men f.o.m. september 2009, då Saturnus nådde hem till startpositionen i Jungfrun, skiftade "klimatet".

Å andra sidan kastar nu Saturnus, i transit genom Jungfrun, sitt "långa onda öga" 270° framåt och ifrågasätter dess eget startläge från 2003 då Piratbyrån grundades!

Saturnus: skördemannen och den långsamma mognadens herre!

3 kommentarer:

Beelzebjörn sa...

LOL!

Jag VET att man inte ska kommentera den här typen av blogginlägg, men jag måste åtminstone få tacka för asgarvet ^^

Marcin de Kaminski sa...

Björn, det här är inget att skratta åt. Hoppas dock på uppföljning, mycket har ju hänt sedan 2010.

Marcin de Kaminski sa...

Hallå Siwert!