Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 3 juni 2010

Palestinavänstern - blodtörstiga hycklare?


När vi med tidens gång reinkarnerar -
vem kommer gårdagens arabhatare att vara då?


När jag sökte påminna mig vilka svenska namn som förekommit i alla skriverier om kapningen av Gaza-konvojen med förnödenheter, kom jag på fyra: författaren Mankell, skrikiga Feiler (som inte går att ha med i studiointervju utan att han går upp i falsett och ödelägger all diskussion), religionshistorikern Gardell med hustrun, idéhistorikern Manga.

Av ren och skär nyfikenhet dubbelexponerade jag deras horoskop på det för ögonblicket då Israel inledde bordandet av det första fartyget. Ren nyfikenhet, bara för att se vilken eller vilka MINSTA GEMENSAMMA NÄMNARE som skulle kunna tänkas visa sig.

För att underlätta för novisen har jag rödfärgat det ENDA zodiaktecken som visade sig förekomma i samtliga fem horoskop: Lejonet, djurens konung. Meningen med detta motiv ska sedan kort dryftas.

Not. Horoskopet för bordningen är ställt med Tel Avivs koordinater.
Ett exakt horoskop skulle skilja sig mycket lite från det här ovan.


Begränsar man sig till de fyra aktivisterna finns faktiskt också ett annat zodiaktecken befolkat hos samtliga fyra, den stöttande modersprincipen Kräftan! Men i det militära bordningshoroskopet finns naturligtvis inte ett spår av empatins tecken, så minsta gemensamma nämnare är LEO, djurens suveräne konung.

Från inlägget (länk nedan) som frågade sig om Israels nationalhoroskop vittnar om en skurkstat, känner vi igen två faktorer i horoskopet för bordningen. Det var återigen den tid på året då Solen passerar Oxens tecknen - Israels eget födelsetecken - den psykologiskt kanske mest naiva av de tolv principerna. Oxen illustrerar identifikation med sitt fysiska substrat, med sin kropp, sin tomt eller sitt eget land. Oxen drar mot nationalism, revir och territorialt tänkande i lika hög grad som den distinkt protektionistiska Kräftan.

Landet Israels olyckliga födelsehoroskop upprepar sig också vid bordandet av båtarna genom att krigshetsaren Mars passerar Lejonet. Det här bildar en betydligt sämre variant av djurens konung än när den stabila Solen i härskar- och hemmaläge befinner sig där, mer ojämn och uppbrusande - mer blodstörstande.

Att astrologin är extremt komplex förstår man av det jag just sade om Dror Feiler. För född med Solen i den förment solida härskarpositionen i Lejonet, varifrån kommer då hans obalanserade psyke, hans snarhet till gapighet? Jo, från krigaren Mars i det tecken som har lättast att känna sig hotat: revir- och försvarsinstinktens Kräftan. En distinkt nervig position som aldrig borde dra ut i krig överhuvudtaget.

Samma olyckliga kombination av härsklystnad och stingslighet uppvisar Humanisternas ordförande Christer Sturmark - att han helt enkelt inte kan hålla sig lugn i en intervjusituation och respektera opponenten, har visat sig gång på gång.

Inte ens Solen i Lejonet är således en garanti för en stor ande! Horoskopet är ett helt, och från det att man likt en empiriker börjat isolera delarna för att "kontrollera" deras beteende har man faktiskt missat poängen - med astrologin, med Livet!

*****

Kräftans beröring till sjöfart, och skeppets vaginala form, ger en urgammal arketypisk serie: Kvinnan, urmodern, havet, näring, trygghet - arketyper är som moln av sammanflätade betydelser.

Dessa fyra Palestinaaktivister må därför nominellt ha varit enade via Kräftan - förnödenheternas moderskepp. Men reellt visar Lejonets tecken vad de närde i sitt undermedvetna: de var som vita korstågsfarare under Medeltiden, de var ute för att söka konfrontation. Och konfrontation fick de.

Med Guds egen visdom - färdplanen skriven i himlarna - behöver man lyssna mindre på partsinlagor och subjektivistiskt pladder.

Här står facit skrivet: Israel är en olycklig nation som kanhända aldrig haft något perspektiv på sin existens, men det rättfärdigar inte vänsterateistens dragning mot sidor som ropar på blod (Mars = strid, blod) och vilja till konfrontation i frågan om vem som har den ståtligaste lejonmanen. 

Astrologin visar att nyckel i tiden var "Mars i Lejonet" - ett showdown som skulle visa vem som röt högst. Jag finner det mycket intressant att båtarna tycks finansierade av en organisation som tidigare tagit till våld, vilket ju faktiskt skapar en större förståelse för Israels syn, även om tyvärr deras nationalhoroskop (nytt fönster) visar att landet FÖDDES med paranoida identitetsstörningar.

Astrologi är praktisk visdom. Men ordet visdom existerar inte längre i den politiserade och sekulära västerlänningens vokabulär. Därför är vi ett hån inför himmelen i allt vi företar oss. Därför är apokaplypsen ett måste för en ren omstart. Demokratin har ännu en gång visat sig vara en oduglig inrättning. Men väst hade en bra serie och det verkade fungera en stund...

Nästa civilisation kommer att bygga på tidlösa principer, sådana som Aldous Huxley hänvisade till i sin klassiker The Perennial Philosophy (1944).

*****

Några stickprov ur floden av meningslösa tidningsskriverier, där ingen förstår att det inte är människan som spelar det här spelet utan gudarna.

DN, SvD: De sköts på nära håll
SvD: Mattias Gardell låtsas som om han inte har en korstågsfarares dissonanser djupt inbäddade i sin själ (Mars + Venus = hora efter krig)
SvD: Vicepresident Biden ger Israel rätt att borda

_____
Not. Undertecknad deltog i ett av de sena korstågen, enligt klardrömmar mottagna under 1980- och 90-talet, då som den holländske godsägaren van Oordt. 

Åtminstone två individer från den tiden är nu inkarnerade som svenskar och Ship to Gaza visar att det bör finnas ännu fler före detta holländare här. Tydligen har några av dem inte hunnit lära sig något nämnvärt nytt under de åtföljande liv de kan förmodas ha haft på jorden.

Inga kommentarer: