Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 6 juni 2010

Mer från psykets mörka undersida

[Långt inlägg, cirka 7 A4-sidor. Det skrevs, remarkabelt nog, dagen innan det här nära relaterade ämnet publicerades i SvD och DN. Det kan vara något med att höra vad Världssjälen dikterar och få det på pränt...]

På jakt efter något helt annat på nätet ramlade jag över en årsgammal länk om en ung amerikansk helyllegrabb som var en dubbelnatur. Vid sidan av en relation med sin söta fästmö (se bild) hade han en annan personlighet, en svart person som föredrog sadomasochism och analsex.

Han annonserade under nicket "sexberoende" efter unga brudar som börjat sälja sig för pengar, och mördade en. Allt för att få bukt med spelskulder han dragit på sig i en annan yttring av samma obalanserade driftsnatur.

Jag hittade hans födelsedata på en "privatspanarsajt" och naturligtvis är det återigen ett fall av havererat Vattenelement.

Jag undrar om inte den här bloggen är unik i världen om att ha avtäckt saker om de fyra elementen man aldrig får läsa i astrologiska handböcker!


Ett extraordinärt horoskop i dess enfaldiga fixering! Jag har sett en vedisk astrolog kalla det indiska systemets i allmänhet färre aspekter för "riktlinjer för begär".

Titta noga på hur de två illgärningsmännen parade i anala tecknet Skorpionen tillsammans lyckas förstöra precis allting på den här himmelen! Och varför inte studera den här "kollapsade" himmelen utifrån privatspanarsajtens skärmdumpar från kontaktfora. Här gav mannen sina sexuella preferenser under det att han lockade till sig ett byte att döda för pengar:

Activities enjoyed: Anal Sex; Ass Play, Bondage, Breast/Nipple Torture, Clamps, etc; Chains, Chastity Devices; Chinese Balls/Ben Wa Balls/Anal Beads, Cling Film; Collar and Lead/Leash; Cross Dressing; Cupping (Suction of the Skin); Dildos (Handheld & Strap-ons); Domination; Fisting; Humiliation; Klismaphilia (Douching/Enema); Lace/Lingerie; Oral Sex; Rack/Medieval Devices; Rimming; Rubber; Toys; Transvestism; Urolagnia (Water Sports/Urine)

Jag får erkänna att jag inte snappar mer än en bråkdel av den här terminologin från den allra sjaskigaste delen av människans irrationella Själ (Vattenelementet).

Men uppenbarligen är det här den svenska sekulära mittfåran kommer att hamna inom en snar framtid i den takt samhället sexualiseras allt mer, med medierna vilt pådrivande, och gamla hederskulturer hånas och lagstiftas utom synhåll!

Tekniskt kan om ovanstående himmel noteras det mentala/sociala utstötningssyndromet - Vatten och Luft blandar sig inte och de omedvetna instinkterna (Skorpionen) är inte i harmoni med gruppkonsensus (Vattumannen). Faktum är att Vattnet kan SKAPA föreställningar som avsiktligt går på kant med de sociala normerna - individen blir en levande idéspruta av...mental avföring. Ett riktigt sjukt psyke!

På den här himmelen är herre & slav-problematiken total, med Solen i härsklystna Stenbocken men attackerad (underminerad!) av sin egen härskare Saturnus.

Som synes "spetsas" Saturnus av den bestialiska Mars, extra stark via sin hemmaposition i den blinda sexdriftens Skorpion. Minns att Stenbocken är ett tecken i lidelsens kvalitet (Rajas guna) och att Saturnus symboliserar kontroll (över andra). Kombinera budskapen och minns vilka zodiaktecknen är.

Ändå presenterade mannen sin preferens som den "underkastade" sexrollen. Följer man tanken att ödet här på jorden - äggulan i världens mitt - skapas utifrån, så är det alltid Saturnus som lägger grunden.

Framför sig - och närmare jorden där den färdiga slutprodukten, människoödet, tar kroppslig gestalt - ligger Mars. Men det är den bakomliggande Saturnus ("kosmos yttergräns") som så att säga använder sig av sexualiteten för att härska. Det är Saturnus som drar i trådarna och kontrollerar. Från jorden och ur sexuellt perspektiv ser vi här en "sexuellt hämmad" person. Vi ser en Mars som inte "får upp den" eftersom den frigida Saturnus ligger och smyger i bakgrunden (i sjunde sfären). Detta rimmar väl med hans uppgivna önskemål att få den underkastade rollen.

För att upprepa: från jorden sett ligger Saturnus bakom ryggen på Mars och det vi ser är en hårt hållen gränsande till helt passiviserad (impotent) Mars. Jag har ofta på bloggen prövat att "bygga" ödet på jorden genom att studera hur berättelsen börjar i universums ytterkant och sedan lager läggs på lager. Ibland tycker man sig se en meningsfull historia ta form.

Exkurs. Ska vi följa bloggens idealistiska filosofi är det i Centrum historien börjar och den sjunde sfärens Saturnus - materialismens princip - är bara en själens projektion. Allt det vi inte kan hantera på andlig nivå, på intellektuell nivå eller ens på känslomässig nivå  - det projicerar vi ut i formen av speciell "dress kod" ett eller annat vetenskapligt system som vi favoriserar, och så vidare.

Detta är då "Jordelementet" - själens totala fall "ut i världen", själens förlust av medvetande om att hon är Centrum för allt. Själen hör kanhända talas om att det är så, men hon är inte längre medveten själv, utan får gå via det jordbundna förnuft - "tysk ingenjörsmentalitet" - så väl representerad av Saturnus i Stenbocken - för att "resonera" kring detta påstådda högre medvetande.

När själen väl fallit börjar en del bete sig som påvar och prelater, särskilt de med dominant Saturnus i sina horoskop. Undertecknad är en sådan, med Saturnus i sitt världsligt starkaste läge just i väster - därav en blogg som "predikar"!

Sexmördarens av Saturnus hämmade Mars läcker över på hans solära handlingsnatur eftersom Saturnus disponerar över Solen när den rör sig genom Stenbocken. Solen i Stenbocken är ett olyckligt tecken eftersom den fria Solen här får sin planetära fiende som disponent. I mördarens fall dubbleras alltså den här indikationen genom att Saturnus dessutom direkt aspekterar soltecknet - och korrumperar än värre genom att tillfälligtvis "kanalisera" sin omaka vapendragare Mars!

Jag har ett bekant fall (icke-celebritet) som rört sig i samma sexuellt degenererade kretsar. Här hittar vi visserligen inte Stenbocken aktiverad, men väl Mars, Venus och Saturnus i tät gruppering i liderliga Oxen, samt en Skorpionascendent! Så nog finns ett mönster.

Stenbock och Skorpion kan bli oändligt degraderade slavar under ytliga betraktelser, under "uniformerat sex" och Stenbockens bidrag ALLTID den patetiska yttre formen som honnörsord. Det är som sexprincipen inte går igång utan att man spelar rollspel där det finns en härskaraspekt (Stenbocken) involverad. (Se "Kapten Klänning" - Mån-Stenbock angripen av Mars.)

Minns ett flertal inlägg det senaste halvåret om Månen i Stenbocken som ett skadat psyke som fastnat i yttre strukturer, fastnat i världens snärjande nät och inte längre har psykisk rörlighet i förhållande till de yttre eller de formella normerna. Nej, det är t.o.m. så att Månen/psyket drivs av Rajas lidelser att snärja sig ännu hårdare i världens strukturer. I en gammal tids astrologi är detta Satans villiga offer. De valde världen och förlorade sin själ.

Att ett nyfött barn föds till denna världen med Månen i detriment i Stenbocken, vittnar om att den själen redan har en "historia" i formen av tidigare liv som pekat bort från själens sanna destination.

Icke desto mindre finns det förstås många "normal" fall av Månen i Stenbocken där man framför allt noterar hur oerhört formellt skickliga personerna är. Skådespelaren Russel Crowe är en sådan. Men likväl brukar man hitta solkiga berättelser när man börjar skrapa på den officiella yta som är så viktig, ofta alltför viktig, för en Mån-Stenbock.

Som syntes av mördarens sexuella önskelista var den utstuderad. Och det leder till tanken om det "kriminella geniet", dvs en människa som besitter åtskillig intellektuell kapacitet men har fått alla värderingar fullständigt förvridna så att intelligensen skapar allt sjukare och mer vridna föreställningar. Mellan Skorpion/Vattuman har vi hittat några av bloggens mest infekterade och galna psyken, inte minst Usama bin Ladin och gamle Hitlervännen och upptäcktsresanden Sven Hedin.

Men också flera flagranta fall av inskränkt homosexualitet (Elton John, Maxwell, med flera) och en serie av "lättare" symptom som t.ex. en mobbningsmentalitet. Jag har faktiskt frågat mig om det verkligen går så många missanpassade exempel på varje välanpassat exemplar, eller om bloggen är missvisande därför att så mycket uppslag kommer från kvällstidningarna, som ju lever av skit och misär.

Nå, mördarens soltecken Stenbocken är alltså effektivt söndertrasat här: hans aktiva vilja motverkas av att Saturnus står infekterad av våldets Mars i dödens och sexualitetens tecken, och eftersom den efterföljande Vattumannen också är ett Saturnus-tecken, drabbas även den av den dödliga kombinationen i Skorpionen. Men nu är det den andra halvan, Mars, som sänder ut sin speciella aspekt, 90-gradaren.

Och här slås Jupiter ut! Jupiter som är disponenten till mördarens Måne i Fiskarna. Både Sol och Måne är således illa tilltygade. För hans påstådda intresse av den "underkastade rollen" i perverterat sex är det den undersätsiga Månen i Fiskarna som ligger nära till hands. Men Stenbockar, när de råkar i olag, är kallhamrade lögnare och psykopater, så man kanske inte ska tro allt i mördarens långa sexuella önskelista.


Bonusspaning, en annan slags Sol i Stenbocken

En till sist tröttsamt påstridig seniorastrolog har i bloggkommentarer om och om envisats med att ifrågasätta den sideriska zodiaken, trots att bloggen redovisar studier som indikerar att tecknens ursprungliga betydelser vaknar till liv när man återvänder till den äldsta versionen.

Sexmördaren ovan är ett perfekt exempel på detta. Med den sideriska zodiaken beskrivs Skorpionen och Stenbocken mellan sig perfekt hela bondage-mentaliteten. Hela nyckeln till horoskopet skulle försvinna om man använde västerlandets korrupta tropiska zodiak, enligt vilken kombinationen av Mars och Saturnus hamnar i Skytten.

Mängder av viktiga nycklar som mördaren listar är helt meningslösa under Skytten, inte minst den favoritsyssla han nämner först: analsex. Här har han alltså angivit sitt solteckens disponent i dess direkta samröre med Mars i sitt negativa hemmatecken! Den sideriska zodiaken är "sjukt" exakt.

Den påstridiga kommentatören har vidare tolkat bloggarens horoskop (till den grad att en viss mental osundhet kunnat anas), men aldrig kommit på tanken att erbjuda sina egna födelsedata (för en "gentjänst").

När jag utvärderar samtliga kommentarer från denna senior tycks strategin i allmänhet vara densamma: först en smickrande mening för att nominellt knyta an till det ämne som faktiskt avhandlas, men sen en direkt kollaps in i och orerande om den egna (och mycket bättre) astrologin.

Helt klart ifrågasätter den sideriska zodiaken mycket arbete som utförts i väst genom den felaktiga tropiska zodiaken, vilket kan upplevas som hotande eller irriterande. Nedanstående horoskop visar tydligt att man inte kan lära gamla hundar att sitta.



Via birthday.se har jag lokaliserat födelsedagen. Detta är en annan problematisk version av Stenbocken. Horoskopet är långt ifrån degenererat som den perversa mördarens, men det är uppenbart en rejäl kortslutning mellan zodiakens två mest härsklystna tecken här: Stenbocken och Lejonet - Saturnus och Solens tecken.

Till råga på allt upprepas den direkta fiendskapen mellan Saturnus och Sol genom att Saturnus det här året är i hemmaläge i Stenbocken. Bundenhet under system kontra kreativ frihet är ett enormt problem här. Det är inte underligt att kommentatören haft svåra problem med att båda uppskatta texterna på den här bloggen samtidigt som han i grunden inte klarar att respektera något annat system än sitt eget.

Stenbock och Lejon ger ibland rent patologiskt självupptagna naturer, megalomaniska. Jag har fall av den här kombinationen där mental institutionalisering förekommit. Det finns varning för bipolaritet (manodepressivitet) med Lejonets gränslösa storhet och Stenbockens lika bottenlösa negativitet.

Horoskopet ger en bra fördjupning till ämnet Dominans (fast utan den sexuella delen) och visar att psykets mörka undersida inte nödvändigtvis måste inbegripa Vattenelementet. Här är det Eldens avsevärda ambition som förråas och förfulas när det begränsande Jordelementet säger nej. Lejonet tar i hårdare och förlorar sin nobless!

I just det här fallet ger emellertid en trolig födelse några timmar in på dygnet en Måne i Kräftan. Därmed har vi ett exakt fullmånehoroskop så att även "mångalet" Vatten finns med i bilden. Detta skulle förklara kommentatörens tvångsmässiga och fixerade beteende. (Han återkom gång på gång med nya "non-solicited" tolkningar till undertecknads horoskop!)

Av det som kan sägas utifrån bara dygnet ser det ut att leda till skada att, som här, domineras av rigiditet eller mörker (Tamas) i kombination med mycket lidelse (Rajas) men helt sakna den mentala rörlighet som representeras av Sattva guna.

Hur närmast barnsligt enkla de här gamla skiktningarna än kan tyckas, ger de ibland utmärkta ramberättelser. Man ser om karkatären, dvs, ödet, är "grovkornigt" eller fint flätat. Om Stenbocken/Saturnus i standardutförandet är känd för en lätt konservativ stil, och problem med kompromissviljan, är en Stenbock kryddad med Lejonets rigida och höga uppfattning om sitt värde - och ingen relativistisk Sattva alls - en potentiell katastrof i termer av social kompetens!

Jag har noterat hur denne förvisso i grunden vänlige man (Månen i Kräftan!) gjort sig till ett besvär även på andra sajter, där folk svarar vänligt men avmätt när han dräller sin till vetenskap maskerade astrologi över dem, fylld av låtsas-matematiska krumbukter.

Om Stenbockens bästa företrädare går till de exakta naturvetenskaperna kan man räkna med uppblåsta pseudo-vetenskapare av de något mindre gynnsamma exemplaren, individer som tar sina system på blodigt allvar. Det gör inte den här bloggen utan minns, med Buddha, varningen att inte blanda ihop fingret som pekar med det man pekar mot. Därav återkommande empiriska tester av zodiaksymboliken. Stenbocken och Jordelementet i allmänhet har bokstavstron - literalismen - som sin värsta fallgrop.

Med lunatikerns periodicitet har seniorastrologen också återkommit för att med samma argument ifrågasätta den sideriska zodiaken och senast klaga på bloggens friare (dvs, mindre "stenbockiga") sätt att göra astrologi. I det senaste inlägget ser han inte att själva inlägget innehåller ett flertal reservationer och överlag är mycket måttligt hållet. Den maktkåta Stenbocken stångas nu mot vidöppna dörrar och vägrar acceptera att astrologi kan göras på olika sätt.

Och varför? Troligen för att inläggets två subjekt har astrologiska placeringar misstänkt lika dem i hans eget horoskop. Vi människor är parodiska när vi inte längre ser våra psykens djupa strukturer utan blir dem!
:-)

14 kommentarer:

John sa...

lol

pravda sa...

roflmao
Har läst mycket snurrigt på nätet men det här tar priset!

Seaward sa...

Det kan tyckas snurrigt. Man kan också säga att det inte är envar givet att utan startsträcka bygga upp en mental representation av de många faktorer som diskuteras. Det här är egentligen en text för de "utvalda", för de redan frälsta.

Anonym sa...

Hej! Här ett något gammaltrött svar på din sideriska horoskoptolkning av en ”senior-
astrologs” zodiak. Den är jag inte ense med dig om. Dock annars tror jag, att din kraftfulla, unika och briljanta, språkliga förmåga på din blogg ger omvälvningar, rakt in i den svenska offentlighetens, andliga IT-centrum, om det nu finns något sådant. Men anser att du har onödigt överdrivna stämplingar av de människor som du tolkar karaktären på. Det ser jag som ett direkt resultat av din karaktärs tropiska zodiaks centrala planeter, med Sol, Mars och Neptunus. Som har en gemensam mittpunkt 2 grader Skorpionen i sextil med Saturnus i Stenbocken. Det ger en annan verklighetstyngd än om dessa planeter är enligt den sideriska zodiaken med en mittpunkt 8 grader i Vågen med en sextil till SA i Skyttens tecken. Bättre samverkan mellan realia och det ideella skulle du kunna åstadkomma där, om du känner för att ta till dig, sådana fakta.

Din tanke att min måne står i direkt opposition till solen, som enligt dig ger ”mångalenskap”, stämmer inte. Se astrofakta längst ned i kommentaren. Någon form av uppoffringsgalenskap har jag istället. Nämligen den, att som en nedtryckt gräsrotstyp i Jesu evangeliska fridsarmé stå upp mot bland annat det svenska samhällets sekularings- och konsumtionsfrossa sedan Hedeniitiden, i början på 1950-talet. Sverige blev då allt tydligare världens modernaste land, med ensidig materialism, ateism och intellektuell andlig okunskap. Där man sedan dess inte skiljer mellan förnuft och förstånd.

Så eliten kallar sitt analytiska, logiska, kallsinniga och kritiska förstånd, felaktigt som förnuft (låt vara att detta förnuft gick fel ute i Europa på 1700-talet). Detta som enbart
i Sverige är det nyttiga, germanska, pragmatiska förståndet i verklighetens praxis, och i vänster hjärnhalva.

Nu först på 2000-talet kompletteras det förståndet med postmodernitetens frigörande förnuft i andra hjärnhalvan, där känsla även ingår. T.o.m. astrologiförnekaren Sven Ove Hansson inser det, däremot inte ”vår” andre gemensamme motståndare Christer Sturmark. Han hade en kortare föreläsningsturné om förnuftet. Då rubricerade jag ett mail till honom med orden ”Förstånd är inte förnuft”. I ett svarsmail var han då intresserad av att jag gjorde ett horoskop på honom. Nu blev det emellertid inte av.

Jag hade i så fall haft med hans Sol och Merkurius i Jungfruns tecken, istället för
att ”lyfta upp” denna stjärna respektive planet enligt den sideriska zodiaken, till Lejonets tecken. I viss överensstämmelse därmed, föredrar jag att ha kvar ”mina” 12 himlakroppar
och personliga punkter, enligt tropisk zodiak. Vi alla som karaktärstolkas enligt siderisk zodiak i din blogg, är nog på gott och ont inte särskilt vana och bekväma med det. Och åtminstone har därför svårt, att riktigt ta till mig dina tolkningar, i motsats till allt det nyskapande som du i övrigt skriver.

”Min” måne finns kvar i Kräftans tecken i bägge zodiakerna . Jag är född kl. 15.30 enligt svensk tid, latitud 65 grader 35´ nord, och longitud 22 grader 08´ öst.
Vänligen Rolf A

Seaward sa...

Tack Rolf för kött på benen ifråga om ditt horoskop. Material som studenten av den sideriska zodiaken säkert kan faktorera in.

Nästa punkt. Med lite reflektion inser du att gränsen är snäv för vad man kan säga där födelseklockslag saknas - vilket är fallet med nästan alla celebriteter jag skriver om. I avsaknad av tid väljer jag istället att kolorera kraftigt, att karikera om du så vill.

Detta är inte en esoterisk specialsajt. Att du gång på gång misslyckas begripa dig på bloggen omvittnar din överseriösa varning nyligen om att jag håller på att göra astrologin i Sverige en "väldig otjänst".

Nej, den här bloggen handlar inte om din "matematiskt-deterministiska" typ av astrologi, utan om att förmedla en känsla av djupa former, gestalter. Du verkar faktiskt inte märka att jag i många inlägg bara använder astrologin som SPRÅKLIG DRÄKT i syftet är att förmedla något annat - tankar, filosofi, en liten moralitet, etc.

Jordelementets fundamentalism kan, som sagt, skapa den här bokstavligheten som totalt missar undertexten. Jo, det finns en jordtorrhet över dig som bekräftar den sideriska zodiakens korrekthet. Stenbockens legalism är just sådan att den inte vill ha tvetydigheter. Allt ska normeras och kvantifieras.

Du representerar typiskt nog just en sådan gren av astrologi som ger ett vetenskapligt sken av sig. "Insikt om det andliga via miniräknaren". Astrologi som ren ingenjörskonst. (Jesus, väl insatt i astrologin, hade bannat dig här: "Gud delar INTE ut anden efter måttangivelser.") Även detta minner om Stenbocken.

Din nu väl dokumenterade oförmåga att se vad som egentligen pågår på bloggen kan enbart tillskrivas det faktum att du psykologiskt ÄR en extrem Stenbock enligt ovannämnda definitioner.

Jag har redan här förklarat varför du omöjligt kan vara en Vattuman, och eftersom du inte kunde identifiera dig med min grovanalys (ovan) repriserar jag (luthersk överloppsgärning).

EN GENUIN VATTUMAN HADE KUNNAT ACKOMMODERA DEN HÄR BLOGGENS RÖN ENÄR SATURNUS SOM ESSENTIELL LUFTPLANET "PENETRERAR" OCH HÅLLER SAMMA SAMTLIGA VERKLIGHETSSKIKT ELLER VÄRLDAR I DEN INTELLEKTUELLA SFÄREN.

Luft står för det ickerumsliga, tankar/andar kan befinna sig på "samma plats" utan att krocka eller stöta bort varandra i det BIDANDE MEDVETANDET (Nous, formernas värld). Som jag sade i länkade inlägget kan bara en äkta Vattuman förstå vad jag säger här. Du har inte förstått. Och det beror på följande:

Genom Stenbocken verkar samma Saturnus-princip i TID OCH RUM (rumtidens herre Kronos!). Följaktligen upplever du att den här bloggen krockar med din egen modell. Två stengetter slåss om samma yta!

Och här är du igen - för femtielfte gången - för att med "de nyckfulla hornen" (capri cornus) och i blind lidelse (Rajas) tillbakavisa den här bloggens material.

Bloggen inkräktar på ditt till tid och rum begränsade lägre intellekt, och du använder alla Stenbockens linjära eller geometriska argument en Stenbock älskar att tillgå: ditt system innehåller "fler" planeter och är underförstått bättre. (Stenbocken = hackordning, saknas helt i det egalitära Vattumannen!)

…Samtidigt som du nästan schizofrent hyllar den här bloggens YTTRE FORM (själva texterna). Jo då, du är Stenbock ända in i själen.

O-resonligheten härrör emellertid från den partiska och patologiska Månen i Kräftan (gemensam för båda zodiakerna). De här djurens instinkt är att aldrig ge upp sin hemmaplan.
:-)

PS. Du missade väl inte inlägget om "spök-zodiaken"?

Falconer sa...

"Du verkar faktiskt inte märka att jag i många inlägg bara använder astrologin som SPRÅKLIG DRÄKT i syftet är att förmedla något annat - tankar, filosofi, en liten moralitet, etc."

Det är ju detta jag har försökt säga hela tiden!

Anonym sa...

OK! Jag förstår det hela lite bättre nu efter denna din kommentar. Och jag ser att du även har Jupiter och Pluto väl integrerade med de planeter jag nämnde som centrala. Jag kopierar hem din nya text, samt den om Spök-zodiaken.
Rolf A

Seaward sa...

F, det är väl ganska uppenbart att bloggen innehåller flera typer av diskurs? Försök att belägga vissa teser varvas med åtminstone 2-3 andra typer av "berättarröster".

Dina stående och plågsamt likformiga invändningar, som gjort dig till icke önskvärd, har konsekvent vägrat att acceptera materialets bredd. Du har betett dig som vår seniorastrolog som kommer tillbaka med samma visa om och om igen och parodiskt fixerad vid bara det enda ämne som intresserar dig: att bögeriet inte presenteras som ett normaltillstånd på den här bloggen (och det gör inte sexmissbruk och kvinnomisshandel heller, för den delen).

Återvänd till dina tidiga kommentarer (innan jag började radera dem) och se vilken kapital ovilja att möta upp i sak som du uppvisat.

Luta dig tillbaka ett halvår och fundera över vad du egentligen vill säga världen. Din hårklyvande diskussionsstil är ryggradslös, en låg form av intellektuell verksamhet som bara söker hålla den egna ryggen fri och utan stolthet driver hur långt bort från sakfrågan som helst, bara för att käfta emot. Så fungerar barn i trotsåldern.

Astrologin å sin sida, söker locka fram människans slumrande excellens genom att klargöra alla de hinder som själen släpar med sig, liv efter liv. I antiken var planeterna i princip alla onda, vilket även Rolf A bör hålla i åtanke. T.ex. gick gnosticismens hela arbete ut på att via meditativa tekniker neutralisera de sju planeternas degraderande inverkan på Intelligensen. Senantikens rena sinnen skulle ha skrattat åt 1900-talets egopsykologer och astrologer som pratar om att "få planeterna att jobba för dig". Det är att befinna sig i djup okunnighet.

Lyckligtvis har den humanistiska astrologin i princip dött ut nu, och antika eller "neo-antika" varianter uppstår som svampar ur jorden. Mänskligheten längtar bort från den intellektuella kollaps som postmodernismen representerade.

Seaward sa...

Tack Rolf för kommentar. Möjligen kommer jag att än en gång återvända till trans-saturnierna i detta liv.

Men jag känner att antikens tänkare visste mer än den evolutionärt fixerade västerlänningen har givit dem kredd för. (Plotinus är en mäktig filosof!) Jag har inte penetrerat den antika modellen tillräckligt djupt än för att avgöra om den, när det kommer till kritan faktiskt, skulle sakna i subtilitet.

De mer eller mindre interpenetrerande världsbilder som alla ryms under Vattumannens arketyp handlar till syvende och sist INTE om någon progressiv uppenbarelse. Detta är den temporalt bundna själens missuppfattning. Arketyperna till "byfånen" och "Einstein" är alla närvarande i skapelsens första ögonblick.

"The Great Chain of Being" har alls inte spelat ut sin roll. Den teleologiska principen är verksam och våra soltecken manar oss att arbeta på vårt uppdrag. Sideriskt har ditt uppdrag haft mycket med Kronos - Tid och Beräkning - att göra. Vilket du tydligt visar i dina inlägg.

En siderisk Vattuman arbetar med logiken (eller matematiska funktioner) som sådan, utan att ens veta att det kommer att följa en "materiell manifestation" där idéerna ska klargöra i temporal, sekventiell form...

Jo, med djup känsla för de fyra elementen och hur de svagt genklingar av nyplatonismens fyra ontologiska plan (Enhet, Medvetande, Själ och Natur/Värld), tycker jag att det är väldigt lätt att avgöra vilket solärt uppdrag man tillhör - och därigenom vilken zodiak som "talar".

Falconer sa...

Astrologin tycks inte ha lockat fram någon slumrande excellens i dig, snarare det mänskliga psykets sämre sidor.

Jag inser självklart att vi inte kommer att mötas i någon fråga men jag har knappast avvikit från sakfrågan, snarare så har jag sett den, och försökt diskutera den, från ett perspektiv som du inte kan förlika dig med.

Huruvida du tycker homosexualitet är normalt eller ej spelar ingen större roll för mig, vad jag vill få fram är att de så kallade fakta du använder, de slutsatser du anser dig kunna dra för att stötta din åsikt om homosexualitet inte har någon som helst (eller mycket liten) verklighetsförankring.

Du kan prata så mycket du vill om astrologiska rön och filosofiska utläggningar (och jag förstår att det är det som ska vara huvudsyftet med bloggen) men bakom dina studieobjekt finns riktiga människor som är långt mer komplexa och långt mindre sjuka än vad du med dina snäva analyser någonsin kan greppa.

Seaward sa...

"…inte har någon som helst (eller mycket liten) verklighetsförankring"

-Din gardering talar för sig själv. Den kinesiska filosofin noterar "förvridna ord" (självmotsägelser) hos människor som tappat greppet i tillvaron (Ta Chuan XII 8, i Wilhelm/Baynes I Ching, 3e uppl 1967, s.355).

Väst och värderelativistiska ståndpunkter i allmänhet representerar just den här schizofrena tendensen som uppstår efter att objektiva skapelseordningar har förnekats.

I dina febrila invändningar mot astrologin har du återigen tappat bort bloggens programförklaring! Läs "röda handen" uppe till höger. Det här handlar in om "människan naturell", som alla modeller handlar astrologin om en förenklad kartritning.

Din tankestil, som jag redan beskrivit som en benägenhet att lämna grundfrågan i hårklyverier som försvinner bort i allt mer perifera sidotrådar, indikerar en genuin ovilja att adressera det som faktiskt påvisats på bloggen (se Mars och Venus och lidelsen i hbt-horoskop - är inte det ett intressant rön?).

Och det kan jag förstå.

Du har, likt den stora flocken, redan investerat i en världsbild oförenlig med astrologi och dess senantika filosofiska underbyggnad om själens återfödelser. Vid sådan slutenhet hjälper inte ens fakta som psykiatern Ian Stevensons chockerande tydliga evidens för själavandringens realitet.

Du har då blivit en fundamentalist, precis som den sekulära västerlänningen i stort, som bara tror sig vara objektiv men egentligen är extremt tillsluten. Jag misstänker blockeringar i Tamas guna i ditt horoskop! Troligen en Tamas/Sattva kombinerad med brist på Rajas lidelse. (Ja, tvärtom de 120 hbt-horoskopens "Mars/Venus-störningar" i lidelsens kvalitet!)

Prova din egen astrologiska natur utifrån de enkla riktlinjer den här bloggen söker förstå sig mer på genom folk som passerar genom medierna! Och som sagt, luta dig tillbaka på stolen ett halvår och penetrera dina egna tankar i den här (och andra) frågor. Det kan hända att du är på väg att växa dig ur din gamla världsbild och att den här bloggen var en av trösklarna.

Alla världar är inte likadana. I vissa, t.ex. kvantfysikens, kan man förstå Isaac Newton mekanik, men Issac Newton kan från sin värld inte förstå kvantfysikerna och det faktum att materien inte finns - att vi är, som kineserna sade (Daojejing) "vaga skepnader" eller andeväsen.

Falconer sa...

Jag invänder inte mot astrologin, jag finner den tämligen ointressant. Jag invänder mot de felaktiga slutsatser du drar om människor med påstådd ledning av astrologin. Även om det mest verkar som att du använder den som täckmantel för att vädra privata åsikter. Och, ja, det har du förvisso redan tillstått att du gör men din trovärdighet (om du nu eftersträvar någon sådan) naggas i kanten när dina rön hela tiden tycks stämma exakt överens med dina personliga åsikter, till och med i de fall där en kännedom som går utanför fördomar om studieobjektet motbevisar dina påståenden.

Vad gäller min egen karaktär så har du återigen gjort en missbedömning, jag är ingalunda den slutna, rigida fundamentalist du så gärna vill förminska mig till. Dock tror jag att din blogg lockar fram de sidor hos mig som får dig att tro det. Så nog kan jag vara öppen alltid men du får nog komma med något bättre än Stevenson och halvkvädna visor om hur sjuka alla i västvärlden är. Folk (särskilt äldre människor) har ju i alla tider trott att de lever i den sista tiden och att deras samhället är statt i förfall jämfört med gångna tiders guldåldrar, detta tyckte folk redan under antiken.

Seaward sa...

"Jag invänder mot de felaktiga slutsatser du drar om människor med påstådd ledning av astrologin."

-Jag upprepar: läs "röda handen" uppe till höger! Tolkningsprinciper förevisas genom att utgå från faktum och sedan söka i den astrologiska verktygslådan efter matchande symbolik. Har du svårt att förstå?

I övrigt är du helt fri att vara oenig om tolkningarna.

"Din trovärdighet...naggas i kanten när dina rön hela tiden tycks stämma exakt överens med dina personliga åsikter."

-Varför ljuger du? Jag har uttryckt förvåning över flera fynd som t.ex. resulterat ur de systematiska studierna, bl.a. den förhöjda kriminaliteten hos Mån-Jungfrun, samt tonvikten på tidiga Jupiter-placeringar hos filosofer. Dessa och andra fynd som ger den intresserade astrologen anledning att rannsaka sina tankar om planeterna och tecknen.

Men vad gör du egentligen här? Som finner astrologi "tämligen ointressant"?

Du är en understimulerad ung man med personliga problem. Börja ta ansvar för ditt intellekt från och med idag genom att skaffa dig positiva istället för negativa intressen.

Ta denna blogg som inspiration: jag tar skiten från tidningarna (bland mycket annat) och renar den genom att reflektera över de troliga styrande principerna. Jag renar världen genom att flytta solket in i det medvetande som SÖKER FÖRSTÅELSE, medan du är bizzi med att smutsa ner världen. Bland annat här, genom din outsinliga tendens till gnäll (se din kverulanta nivå på invändningen mot Stevenson !!! - du bevisar att du inte ens är värdig att hålla i en bok av denne remarkable och grundlige forskare).

Börja ditt nya intellektuella liv redan idag. Täta din totalt läckande psykiska skuta. (Månen)

Falconer sa...

"Börja ta ansvar för ditt intellekt från och med idag genom att skaffa dig positiva istället för negativa intressen."

Jag säger detsamma till dig.