Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 5 juni 2010

Keanu Reeves okända look-alike

Satt förstrött och gick igenom rollistor på imdb.com då jag plötsligt fann mig stirrande på Keanu Reeves närmast perfekta "look-alike" i formen av (för mig) okända kanadensiska aktrisen Kristin Booth.



Det var inte så länge sedan jag upptäckte forne pudelrockaren Joey Tempest i modellen för en parfymreklam och att båda två var födda i Lejonets tecken. Och nu händer samma sak igen! Det här börjar bli pinsamt - har inte fler "look-alike"-inlägg om Lejonet än något annat tecken hopats på bloggen?

Jag tror det, och om man säger att "skönheten ligger i betraktarens öga", stämmer det bokstavligen. Undertecknad har nämligen en ömsesidig reception mellan Solen (Betraktaren) i Vågen och Venus i Lejonet! Nu använder jag den här kopplingen till fåniga astroanalyser, men i ett annat liv det kanske ha varit en bra grund för en konstkritiker, eller vad som helst...

(En esteticerande förläggare har den, Carl-Michael Edenborg, som lade ner Vertigos eboksutgåvor för att formatet är så djävulskt fult och frånstötande. Där kunde jag identifiera mig med honom, om än inte i hans förlags fäbless för perverterad sexlitteratur. Legendariska och ultraestetiska Catherine Deneuve har den också, man annars tycks den sällsynt bland kända personer.)

*****

När jag räknat ut kanadensiskans horoskop (Reeves - med födelsetid! - hade jag redan), var det verkligen slående hur väl båda himlarna överlappar. Se här:


Är det konstigt att Reeves gjort filmer som Johnny Mnemonic (rollen som levande kurir med hjärnan som hårddisk för känslig information) med den här tonvikten i "merkuriala" (transportören) Tvillingarna? 

Eller den Jesus-aktiga rollen som frälsaren Neo i Matrix-trilogin. Den rollen kan lätt kopplas till Solen i Lejonet (se detta nyliga inlägg om en filosof/astrolog som händelsevis är född i Lejonet). Reeves har för övrigt knappt något som bojar honom till denna världen förutom att framgångens Jupiter står i den konkreta materialisationens tecken Oxen.

Bara framgång binder honom till denna världen och hans himmel "stiger" i övrigt starkt uppåt med de positiva elementen. Särskilt Tvillingarnas nästan androgyna lätthet är en slående aspekt av hans personliga framtoning. Mycket av hans lätthet och frågande uppsyn i sitt typiska rollspel kan föras tillbaka på den svala, halvt förpliktade Tvillingarna. Ibland funkar den här tonen uselt på film, ibland bra. Likt den dubbla Tvillingen har Reeves en tendens att dra på sig splittrade omdömen.

Om Kristin Booth vet jag absolut ingenting, och jag vill bara peka på att det finns en liten chans att Månen hunnit lämna Skytten för Stenbocken vid en sen kvällsfödelse. Men hon formligen sprakar lätthet (positiv polarisering) hon med. Och här går förstås tankarna till Sveriges nya stjärna Noomi Rapace, också en kombination av Lejonet/Skytten (samt det tredje Eldtecknet Väduren).

Ta en bild till på Keanu - han och Kristin är verkligen lika varandra! Och här försvinner allt prat om hans mixade påbrå - det är fortfarande Lejonets arketyp som strålar rakt igenom hans komplexa "rasblandning"!



Inga kommentarer: