Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 27 juni 2010

Astrologiskt blötdjur par excellence!


Skådespelaren Kevin Costners sideriska horoskop tillhör den grupp kristallklara födelsetidpunkter som visar hur fullständigt uppåt väggarna felaktig den västerländska astrologin är, med dess koppling av de tolv tecknen till jordklotets fyra solstånd. 

Zodiaktecknen tillhör överhuvudtaget inte oss här nere, dessa är fixerade (eviga) och objektiva "idéer" vi fått att förhålla oss till. I det gamla Babylon höll stjärntydarna blicken stint fixerad vid himmelen och följde därför hela tiden de korrekta stjärnbilderna i deras långsamma rörelse. Det var långt, långt senare mänskligheten trasslade till det för sig. Om detta har bloggen ordat tillräckligt under dess inledande fas.

Varför är Costners horoskop nu så talande på den här punkten? För att den sideriska zodiaken bäst bestyrker hans spektakulära superfiasko Waterworld - en film han uppenbarligen verkligen ville göra, komplett med gälar bakom öronen och simhud mellan tårna. 

Jag tyckte filmen var rätt bra med dess allusion till Edgar Cayces förutsägelser från 1930-talet att New York kommer att sjunka under vattnet under extrema geologiska förändringar en bit in på 2000-talet. Men filmen gick till filmhistorien som en spektakulärt kostsam kalkon - kanske pga den där simhuden...

När Costner nu visar sig ha haft mer än ett filmiskt intresse för havet, och t.o.m. har en firma som utvecklat apparatur för att rena vatten (AB), visar sig även den detaljer stämma in på hans sideriska horoskop - och inte alls på det västerländska! Se här:



Det ska genast medges att också den tropiska (västerländska) zodiaken innehåller några droppar vatten, men inte tillnärmelsevis så mycket eller signifikativt som i den sideriska zodiaken. 

Vad har t.ex. Costners västerländska Måne i Skytten att göra med förgiftade vatten? Ingenting. Vad har hans korrekta sinnelag (Måne) i förgiftningens och ruttenhetens Skorpion med hans film Waterworld och intresset för vattenrening att göra? ALLT!

Och den som tittar noga på kartan ser att frågan går djupare än så. Mån-Skorpionen stöttas i sin dragning mot smutsiga vatten av tecknets härskare Mars som också befinner sig i ett Vattentecken - och bara i den sideriska zodiaken. 

Mars är naturligtvis "olyckor" och jag har mer än en gång ordat om hur den puritanska och renlighetsivrande Jungfrun har som sin polära motsats "befläckelsens" tecken Fiskarna. Under Costners redan från början mörka sinnelag döljer sig alltså en planetär disponent som också den talar om föroreningar eller olyckor mot eller i vatten. 

Minns att Vatten bara på ett mycket lågt plan är verklighetens vatten - egentligen representeras här en dold nivå i naturen, dess bakomliggande själ där drömmen om det kroppsliga  dröms.

Samtidigt finns kärlekens Venus i kombination med det skorpioniska sinnelaget, ehuru avsevärd försvagad i just detta tecken. Venus anses skadad i Skorpionen, medan indisk astrologi inte innehåller någon lära om planeters "detriment". Vi har i vilket fall klara tecken på emotionella störningar här, och det är uppenbart att Costner ägnar sig åt de fysiska vattnen i havet som en slags terapeutisk verksamhet. Det han egentligen sysslar med är att hela sig själv!

Nu förstår vi också varför han valt så många filmroller där man bara går och småler mystiskt för sig själv eller roller där han spelar en "drabbad" människa (minns svagt någon filmroll där han var en båtbyggare som gick och ältade hustruns död år efter år - se horoskopet här ovan igen!!!).

Inget av detta syns överhuvudtaget i det västerländska horoskopet som är en fullständig villoväg...

Men det som gör Costners horoskop så gott är födelseåret då Jupiters välvilja stod "upphöjd" i havets eget tecken Kräftan och knyter samman alla de andra vattenbudskapen vi noterat. Här är den moderligt veka Costner som kvinnor gillar! (Jag har aldrig hört en man uttrycka något uppskattande om den här skådespelaren.) Och det är här vi har månandet om naturen.

Detta drag stannar nu inte som oduglig sentimentalitet - mannen har faktiskt låtit uppfinna anordningar. Och det är här hans två enormt viktiga placeringar i konkretiserande Jordelementet kommer in: Solen i Stenbocken och Jungfruascendenten.

Den sideriska zodiaken ÄR Platons egna Idéer. Straffbelägg alla västastrologer som producerar oriktiga analyser som ibland knappt ens vidrör individens väsen!

:-)

Det är glädjande att hitta en riktigt bra människa under Vattenelementet. Bloggens bevakning av slaskpressens rubriker har tyvärr visat exakt hur psykisk sjukdom har med det här elementet att göra - precis som det ska vara enligt det antika schemat där själen särskilt knutits till Månen i härskarläge i Kräftan (kardinalt/huvudsakligt Vatten).

*****

Anmärkning. Den tropiska (väst-) zodiaken ger t.ex. Costner den halsstarriga och hetlevrade Mars i Väduren. Det finns inte ett spår av den naturen hos honom, Mars i Fiskarna är en fullständigt perfekt beskrivning av hans närmast obefintliga aggressivitet! 

Detta gör också hans fallna (debila) Mån-Skorpion till en mycket trevligare upplevelse än många av de rötägg vi hittat i tidningarna med denna placering för psykplaneten. 

Det vatten som dock finns i det västerländska horoskopet inskränker sig till två "generationsplaceringar" som således inte alls är särskilt definierande för Costner själv, Saturnus i Skorpionen och Jupiter (här också) i Kräftan. De två kommer inte i närheten av den verkliga Kevin Costners totala bindning till havets och psykets element!

Inga kommentarer: